Cum să vă ocupați de sentimentele dvs

Sentimentele sunt reacții cognitive care atribuie semnificație emoțiilor tale. Sentimentele pot părea prea intense, conducând oamenii să se angajeze în strategiile de coping, cum ar fi vizionarea TV de ore la sfârșit, la cumpărături sau jocuri de noroc. Necontrolate, aceste strategii de coping pot duce la rezultate ulterioare nedorite, cum ar fi datoria, dependența și sănătatea săracă. Aceasta duce apoi la sentimente mai intense, creând un ciclu vicios. Acest articol vă va arăta pașii practici pe care îi puteți lua pentru a vă ocupa de sentimentele dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Simțind sentimentele
  1. Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 1
1. Recunoașteți că sentimentele sunt o validare a lumii noastre interne. Ele sunt un rezultat al modului în care ne gândim la lumea din jurul nostru. Sentimentele pozitive sunt cele care se simt bune "și sentimentele negative sunt cele care se simt rău" - nu sunt "dreptate" sau "greșite". Atât sentimentele negative, cât și cele pozitive sunt o parte normală a experienței umane. Permițându-vă să vă simțiți că vă pune într-o poziție mai bună pentru a schimba orice situație legată de sentimentele dvs.
  • Sentimentele ne ajută să identificăm nevoile noastre. De exemplu, sentimentul de frică a început ca o modalitate de a ne avertiza la amenințările de pericol pentru supraviețuirea noastră. Senzație de frică ar putea literalmente a fost diferența dintre viață și moarte pentru strămoșii noștri timpurii. Recunoscând că sentimentele au utilizarea, chiar și atunci când nu ne bucurăm neapărat acele sentimente, vă putem ajuta să le gestionați.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 2
    2. Respiră adânc. Exercițiile de respirație vă ajută să vă liniștiți, să vă îmbinați în emoție, să obțineți controlul și să vă simțiți mai conectați la corpul vostru. Puteți procesa doar emoții atunci când vă simțiți relativ calm. Încercați următorul exercițiu de respirație. Puneți mâna pe stomac și inspirați prin nas, numărând la cinci. Simțiți-vă că stomacul se ridică când inhalați. Expirați-vă prin gură, numărați la cinci. Simțiți-vă că stomacul cădeți când respirați.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 3
    3. Observați sentimentul. Unde este în corpul tău? Cât de intensă este? Cum este respirația ta? Care este poziția ta? Ce simt fata ta? Este mai puternică sau mai slabă? Acordați atenție diferitelor părți ale corpului dumneavoastră, emoția pare să afecteze. Observați ritmul cardiac, stomacul, temperatura, extremitățile, mușchii și senzațiile de pe piele.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 4
    4. Denumiți emoția. Ce cuvânt îl descrie cel mai bine? Furie? Vinovăţie? Anxietate? Tristeţe? Frică? De exemplu, furia se simte fierbinte, impuls prin corpul tău și mărește ritmul cardiac, printre altele. Anxietatea poate crea dificultăți de respirație, mărește ritmul cardiac și poate provoca palme și picioare transpirate și etanșeitate în piept.
  • Este posibil să simțiți mai mult decât o emoție simultan. Încercați să recunoașteți orice și toate sentimentele pe care le experimentați.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 5
    5. Acceptați sentimentul. Lăsați-o să treacă prin tine fără să judece, să reziste sau să se lupte împotriva lui. Permiteți-i să fie - este o reacție naturală a corpului. Dacă observați orice gând sau judecată despre sentiment, observați-o, apoi concentrați-vă atenția asupra senzațiilor fizice din corpul vostru.
  • Uneori, acest lucru este suficient pentru a vă ajuta să vă ocupați de sentimentele voastre. Este nevoie de o mulțime de efort mental pentru a ignora un sentiment sau pentru a evita și suprima-o. De fapt, acest lucru poate face ca sentimentul mai puternic și să dureze mai mult. Acceptarea și nu vă temeți de sentimentele voastre, vă eliberează mintea pentru a face față situației la îndemână care vă provoacă sentimentele.
  • Partea 2 din 4:
    Procesarea sentimentelor pe cont propriu
    1. Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 6
    1. Scrieți până la 15 minute despre modul în care vă simțiți. Scrie despre situația care a dat naștere la aceste sentimente. Ce s-a întâmplat? Cine a spus ce a spus? De ce este important pentru tine? Identificați și denumiți sentimentele. Nu editați sau cenzor și nu vă faceți griji cu privire la ortografia, gramatica și structura propoziției. Fi onest cu tine insuti. Scrie totul afară.
    • Cu cât ești mai cinstit, cu atât mai bine șansele tale de a diminua severitatea sentimentelor tale.
    • Acest lucru vă oferă distanța de gândurile dvs. și vă permite să luați o privire mai obiectivă asupra situației.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 7
    2. Cauta gânduri negative și modele. De multe ori, modalitățile negative de gândire devin obișnuite și credem că gândurile noastre sunt adevărul. Încercați să vedeți cât de mult din ceea ce ați scris se bazează pe fapt și cât de mult este opinia dvs. Că modul în care credeți creează modul în care vă simțiți este o premisă de bază a terapiei comportamentale cognitive. Acest exercițiu vă va ajuta să vă ocupați de gândurile dvs. pentru a vă ocupa de sentimentele voastre.
  • Este mai ușor să vezi defectele în gândirea ta când toate gândurile sunt scrise fizic pentru tine să citești și să vezi.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 8
    3. Scrieți un răspuns ca pe un prieten iubit. Suntem adesea judecători și ne criticăm unde nu aveam alții. Fii bun și gândiți-vă la argumente logice și răspunsuri la ceea ce ați scris. Prezent fapte și oferă sfaturi reconfortante.
  • Dacă nu sunteți corect, luați în considerare înregistrarea gândurilor dvs. pe o aplicație de înregistrare vocală (vorbiți până la zece minute la un moment dat). Ascultați înregistrarea dvs. după ce ați făcut vorbitori. Pe măsură ce ascultați, observați orice gândire nefolositoare. Repetați procesul de până la trei ori.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 9
    4. Citiți răspunsul dvs. Odată ce ați terminat să scrieți, citiți prin ceea ce ați scris. Puneți-o și citiți-o din nou după un somn de noapte sau după 24 de ore. În același timp, încercați să faceți o activitate pe care o găsiți relaxantă sau un hobby vă place. Timpul vă va ajuta să vă dați distanța de emoție și o perspectivă proaspătă.
  • Cel mai bine este să vă păstrați scrisul undeva pe care nimeni altcineva nu îl va găsi. Cunoașterea gândurilor dvs. va fi privată vă va ajuta să fiți mai cinstiți cu voi înșivă.
  • Partea 3 din 4:
    Prelucrarea sentimentelor cu cineva în care aveți încredere
    1. Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 10
    1. Găsiți pe cineva în care aveți încredere și vă place să vorbiți. Spuneți acestei persoane că doriți să discutați despre ceva cu el confidențial. E mai ușor să vorbești cu cineva pe care-l iubești despre problemele tale. Întreabă-o dacă este un moment bun pentru a vorbi. O persoană care este preocupată sau a subliniat că ea nu poate fi în cea mai bună poziție să vă ajute. Dacă este posibil, alegeți o persoană de încredere pe care o cunoașteți a trecut printr-o experiență similară cu a ta. Este mult mai probabil să înțeleagă poziția dvs. curentă și empatia ei poate fi consolată.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 11
    2. Spune-i persoanei despre sentimentele tale. Spune-i confidenților tale despre ceea ce sa întâmplat care a dat naștere la aceste sentimente. Spune-i de ce este important pentru tine. Voice tot ce te gândești și trebuie să ieși din piept. Pur și simplu exprimându-vă cum vă simțiți are un efect cathartic și este benefică și pentru sănătatea fizică.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 12
    3. Cereți confidențialului dvs. pentru opinia ei despre acest subiect. Ca răspuns la povestea ta, cealaltă persoană își poate împărtăși propriile experiențe personale și vă poate arăta că ceea ce sa întâmplat cu dvs. se poate întâmpla oricui. Ea vă poate oferi o perspectivă proaspătă că nu v-ați gândit înainte.
  • Partea 4 din 4:
    Care se ocupă de sursa sentimentului
    1. Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 13
    1
    Să se ocupe de gândurile negative. Ia stocul de nivel de sentiment. Acum că ați procesat sentimentele și ați analizat situația dvs. din toate unghiurile, există o altă modalitate de a interpreta evenimentele care s-au întâmplat? Cum au schimbat sentimentele dvs. de când ați început să le procesați? Sentimentele se schimbă pe măsură ce gândurile noastre se schimbă.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 14
    2. Luați în considerare acțiunile pe care le puteți lua pentru a schimba situația. Pe cont propriu sau cu cea iubită, faceți o listă de lucruri posibile pe care le puteți face pentru a schimba situația în care vă aflați. Luați în considerare consecințele, efortul necesar și dacă ar trebui sau nu să întrebi pe altcineva pentru ajutor. Ceea ce faci va fi diferit în funcție de indivizii implicați și de relația dvs. cu ei (familie, partener romantic, prieten, cunoștință, colaborare, șef), deci gândiți-vă la ceea ce este potrivit pentru situația dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 15
    3. Ia măsuri. Fă ce puteți pentru a schimba situația în care vă aflați. Dacă ați fost responsabil într-un fel, fiți cinstit despre asta și să vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. Sincer scuze pentru orice greșeli pe care le-ați făcut și încercați să faceți modificări. Știind că ați făcut tot ce puteți este o parte importantă de a căuta închiderea pentru sentimente.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 16
    4. Închideți acest capitol din viața voastră. Din orice motiv, dacă încercările dvs. de a rezolva situația sunt ineficiente sau dacă este literal imposibil să vă întâlniți cu oamenii implicați în această situație (e.G., Sunt decedați sau au tăiat toate contactele cu dvs.), trebuie să vă iubiți suficient pentru a vă deplasa. Știți că ați făcut tot ce puteți și ați învățat din această situație. Amintiți-vă lecțiile pe care le-ați învățat.
  • Imagine intitulată Deal cu sentimentele tale Pasul 17
    5. Vorbiți cu un terapeut. Uneori, poate fi dificil să dai seama unde vin sentimentele. Un terapeut vă poate ajuta să descoperiți sursa sentimentelor dvs. și să învățați modalități de a le ocupa eficient.
  • Puteți folosi acest lucru Locatorul terapeutului Pentru a vă ajuta să găsiți un profesionist instruit în zona dvs. De asemenea, puteți solicita medicul pentru o trimitere.
  • Este o concepție greșită comună că trebuie să aveți probleme uriașe sau nemaipomenite pentru a vedea un terapeut. De fapt, un terapeut vă poate ajuta să identificați modalitățile nefolositoare de a gândi și de a se comporta în viața de zi cu zi și de a învăța modalități mai bune de a trăi o viață emoțională și împlinită.
  • sfaturi

    Dacă sunteți prinși într-un ciclu de dependență sau datorii, luați în considerare căutarea unui ajutor profesional. Un terapeut vă poate ghida prin procesul de a vă ocupa de sentimentele dvs., în timp ce fiind confidențial și obiectivul în care cei dragi ar putea să nu poată.
  • Păstrarea unui jurnal zilnic vă poate ajuta să vă ocupați de sentimentele dvs. în mod regulat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar