Cum să dezvolți inteligența emoțională

Inteligența emoțională (EQ) este abilitatea de a introduce emoțiile dvs. și de a le folosi pentru a vă face viața mai bună. A fi în legătură cu sentimentele dvs. vă permite să gestionați nivelurile de stres și să comunicați eficient cu alte persoane, două abilități care vă îmbunătățesc viața personal și profesional. Spre deosebire de IQ, care rămâne constantă pe tot parcursul vieții, EQ poate fi dezvoltată și onorată în timp. Vedeți pasul 1 pentru a afla cum să vă dezvoltați inteligența emoțională folosind tehnici pe care le puteți încerca imediat.

Pași

Partea 1 din 3:
Atingând emoțiile dvs
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 1
1. Rețineți reacțiile emoționale la evenimente pe tot parcursul zilei. Este ușor să vă puneți sentimentele cu privire la ceea ce aveți pe parcursul zilei de pe arzătorul din spate. Dar luând timp pentru a recunoaște modul în care vă simțiți în legătură cu experiențele este esențială pentru îmbunătățirea EQ. Dacă ignorați sentimentele, ignorați informații importante care au un efect mare asupra mentalității dvs. și modul în care vă comportați. Începeți să acordați mai multă atenție sentimentelor dvs. și să le conectați la experiențe.
  • De exemplu, spuneți că sunteți la locul de muncă și vă tăiați în timpul unei întâlniri. Ce emoții apar atunci când se întâmplă acest lucru? Pe de altă parte, cum vă simțiți când vă lăudați pentru o muncă bună? Intrarea în practica de a vă numi emoțiile ca tristețe, jenă, bucurie, mulțumire sau orice alt număr de sentimente vor începe să ridice imediat EQ-ul.
  • Obțineți obiceiul de a vă atinge emoțiile la anumite momente în fiecare zi. Care sunt primele tale emoții la trezirea? Ultima ta înainte de a adormi?
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 2
    2. Fiți atenți la corpul vostru. În loc să ignorăm manifestările fizice ale emoțiilor tale, să le asculți. Mințile și corpurile noastre nu sunt separate - se afectează reciproc destul de profund. Puteți ridica EQ-ul dvs. prin învățarea modului de citire a indiciilor fizice care vă indică în ce emoții vă simțiți. De exemplu:
  • Stresul s-ar putea simți ca un nod în stomac, piept strâns sau respirație rapidă.
  • Tristețea ar putea simți că se trezește cu membrele lente și grele.
  • Bucuria, plăcerea sau nervozitatea s-ar putea simți ca fluturii în stomac, o inimă de curse sau o energie crescută.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 3
    3. Observați cum sunt conectate emoțiile și comportamentul dvs. Când vă simțiți emoții puternice, cum reacționați? Ajustează răspunsurile intestinale la situațiile pe care le confruntați în fiecare zi, în loc să reacționați doar fără nici o reflecție. Cu cât înțelegeți mai mult ceea ce vă sporă impulsurile comportamentale, cu atât va fi mai mare EQ-ul dvs. și veți putea să utilizați ceea ce știți pentru a vă schimba comportamentul în viitor. Iată câteva exemple de comportamente și ce se află în spatele lor:
  • Sentimentul de jenă sau nesigur vă poate determina să vă retrageți din conversație și să vă deconectați.
  • Sentimentul furios vă poate face să vă ridicați vocea sau să vă îndepărtați.
  • Sentimentul copleșit ar putea să vă facă panică și să pierdeți evidența a ceea ce ați făcut sau să plângeți.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 4
    4. Evitați judecarea propriilor emoții. Toate emoțiile pe care le aveți sunt valabile, chiar și cele negative. Dacă vă judecați emoțiile, vă veți împiedica capacitatea de a vă simți pe deplin, ceea ce este mai dificil să vă folosiți emoțiile în moduri pozitive. Gândiți-vă la acest fel: fiecare emoție pe care o aveți este o nouă bucată de informații utile legate de ceva care se întâmplă în lumea voastră. Fără aceste informații, ați fi lăsat în întuneric despre cum să reacționați în mod adecvat. De aceea abilitatea de a simți emoțiile tale este o formă de inteligență.
  • Este greu la început, dar practicați-l pe suprafața emotiilor negative și le conectați la ceea ce se întâmplă. De exemplu, dacă vă simțiți amar invidios, care este emoția care vă spune despre situația dvs?
  • Experimentați pe deplin emoții pozitive, de asemenea. Conectați-vă bucuria sau satisfacția la ceea ce se întâmplă în jurul vostru, astfel încât să puteți învăța cum să le simțiți mai des.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 5
    5. Analizați modelele din istoria dvs. emoțională. Este un alt mod de a învăța cât de mult puteți despre propriile sentimente și cum sunt conectate la experiențele dvs. Când aveți o emoție puternică, întrebați-vă când ați simțit ultima dată. Ce sa întâmplat înainte, în timpul și după?
  • Când vedeți modele, puteți exercita mai mult control asupra comportamentului dvs. Observați cum ați tratat o anumită situație înainte și cum doriți să o ocupați data viitoare.
  • Păstrați un jurnal al reacțiilor dvs. emoționale sau cum vă simțiți din zi în zi, astfel încât să puteți vedea clar cum aveți tendința de a reacționa.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 6
    6. Practica decide cum să se comporte. Nu puteți ajuta ce emoții vă simțiți, dar puteți decide cum doriți să reacționați la ei. Dacă aveți o problemă cu lovirea în mânie sau închideți-vă când sunteți rănit, gândiți-vă cum ați reacționa mai degrabă. În loc să vă lăsați emoțiile să vă copleșească, decideți cum vă veți comporta data viitoare când sentimentele dvs. cresc puternice.
  • Când se întâmplă ceva negativ în viața voastră, faceți o clipă pentru a vă simți emoțiile. Unii oameni o descriu ca având un val de tristețe sau o spălare de furie peste ele. Odată ce valul inițial a trecut, luați o decizie cu privire la modul în care doriți să vă comportați. Decideți să vă comunicați sentimentele în loc să le reprimați sau să vă ridicați și să încercați din nou în loc să aruncați prosopul.
  • Nu vă întoarceți la obiceiurile de escapist. Nu este ușor să lăsați sentimentele rele să se ridice pe deplin la suprafață, iar mulți oameni iau-i în jos, băutând prea mult, urmărind o mulțime de televizoare, sau întorcându-se la alte obiceiuri care amorți durerea. Faceți acest lucru destul de des, iar EQ va începe să sufere.
  • Experimentați pe deplin emoții pozitive, de asemenea. Conectați-vă bucuria sau satisfacția la ceea ce se întâmplă în jurul vostru, astfel încât să puteți învăța cum să simțiți mai des.
  • Partea 2 din 3:
    Conectarea cu alte persoane
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 7
    1. Fii deschis și agreabil. Deschiderea și fiți agreabilă merg mână în mână atunci când vine vorba de inteligența emoțională. O minte îngustă este, în general, o indicație a unui eq inferior. Când mintea ta este deschisă prin înțelegere și reflecție internă, devine mai ușor să se ocupe de conflictele într-un calm și auto-asigurat manieră. Veți găsi-vă social conștienți și noi posibilități vă vor deschide. Pentru a consolida acest element al EQ, ia în considerare:
    • Ascultand dezbateri la televizor sau la radio. Luați în considerare ambele părți ale argumentului și căutați subtilitățile care necesită o inspecție mai atentă.
    • Când cineva nu reacționează emoțional la fel cum ați fi, luați în considerare de ce este și încercați să o vedeți din punctul lor de vedere.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 8
    2. Îmbunătățiți-vă Abilități de empatie. Empatia înseamnă a fi capabili să recunoască modul în care alte persoane simțind și împărtășesc emoțiile cu ei. Fiind un ascultător mai activ și acordă atenție la ceea ce spun oamenii vă pot ajuta să obțineți un sentiment mai bun de modul în care se simt. Când puteți utiliza aceste informații pentru a vă informa deciziile și pentru a vă îmbunătăți relațiile, acesta este un semn al inteligenței emoționale.
  • Pentru a îmbunătăți empatia, puneți-vă în pantofii altor oameni. Gândiți-vă cum ați simți dacă ați fi în situația lor. Imaginați-vă în mod activ cum trebuie să fie să treceți prin experiențele pe care le au și ce ar putea să atenueze o parte din greutatea lor în ceea ce privește sprijinul și îngrijirea.
  • Când vedeți că cineva experimentează o emoție puternică, întrebați-vă: "Cum aș reacționa în aceeași situație?"
  • Să fie cu adevărat interesați de ceea ce spun oamenii, astfel încât să puteți reacționa într-un mod sensibil. În loc să renunți la gândurile voastre, să puneți întrebări și să rezumăm ceea ce spun că este clar că sunteți în conversație.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 9
    3. Citiți limba corpului oamenilor. Faceți un punct de a încerca să citiți între linii și să ridicați sentimentele adevărate ale oamenilor prin observarea expresiilor lor faciale și a altor limbi corporale. Adesea oamenii spun un lucru când aspectul pe fața lor arată că există un adevăr mai profund. Practica fiind mai atentă și luând în moduri mai puțin evidente că oamenii își comunică emoțiile.
  • Dacă nu sunteți sigur că sunteți calificat la interpretarea expresiilor faciale, încercați să luați o încercare. Un ton mai înalt de voce indică faptul că cineva este stresat.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 10
    4. Vedeți efectul pe care îl aveți asupra altora. Înțelegerea emoțiilor altor persoane este doar jumătate din bătălie atunci când vine vorba de EQ - trebuie, de asemenea, să înțelegeți efectul pe care îl aveți asupra altor persoane. Tind să facă oamenii să se simtă nervoși, veseli sau furioși? Ce se întâmplă cu conversația când umblați în cameră?
  • Gândiți-vă la ce modele ar trebui să vă schimbați. Dacă aveți tendința de a alege lupte cu cei dragi, prietena ta plânge ușor în timpul conversațiilor sau oamenii tind să se apropie puțin când vii în jur, este posibil să aveți nevoie să vă schimbați atitudinea, astfel încât să aveți un efect emoțional mai bun asupra oamenilor.
  • Întrebați prietenii de încredere sau cei dragi ce se gândesc la emoționalitatea dvs. unde aveți loc pentru îmbunătățire.
  • Tonul vocii unei persoane poate fi, de asemenea, de impact. S-ar putea să aveți probleme cu recunoașterea efectului pe care îl aveți asupra altora și pot ajuta.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 11
    5. Practica fiind sinceră emoțională. Dacă spui că ești "bine" și ai o șansă pe față, nu comunicați sincer. Practica fiind mai deschisă fizic cu emoțiile dvs., astfel încât oamenii vă pot citi mai bine. Spuneți oamenilor când sunteți supărați și împărtășiți și fericirea și bucuria.
  • Fiind "tu" îi ajută pe alți oameni să vă cunoască și vor avea încredere în tine mai mult dacă vor vedea de unde vii.
  • Cu toate acestea, înțelegeți că există o linie: controlați emoțiile dvs. pentru a nu răni pe alții cu ei.
  • Partea 3 din 3:
    Punerea EQ la utilizarea practică
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 12
    1. Vedeți unde aveți loc pentru îmbunătățire. Fiind capabilă din punct de vedere intelectual este importantă în viață, dar fiind inteligentă emoțional este la fel de esențială. Având inteligența emoțională ridicată, poate duce la relații mai bune și la oportunități de angajare. Există patru elemente de bază pentru inteligența emoțională care vă ajută să conduceți o viață echilibrată. Citiți acest lucru și decideți unde ați putea avea loc pentru îmbunătățire, apoi luați măsuri pentru a vă practica abilitățile în această zonă:
    • Conștientizarea de sine: abilitatea de a vă recunoaște propriile emoții pentru ceea ce sunt și înțeleg originile lor. Conștientizarea de sine înseamnă cunoașterea punctelor forte și a limitărilor.
    • Auto-management: abilitatea de a întârzia satisfacția, echilibrează nevoile dvs. cu cele ale altora, ia inițiativa și pentru a reveni la impulsivitate. Auto-managementul înseamnă că este capabil să facă față schimbării și de a rămâne angajat.
    • Conștientizarea socială: abilitatea de a fi acordată emoțiilor și preocupărilor altor persoane, precum și posibilitatea de a observa și de a se adapta la indicii sociale. Fiind social conștient înseamnă că este capabil să vadă dinamica puterii la joc în orice grup sau într-un context organizațional.
    • Gestionarea relațiilor: abilitatea de a se înțelege bine cu alții, Gestionați conflictul, inspirați și influențați oamenii și să comunice clar.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 13
    2. Reduceți nivelul de stres prin ridicarea EQ. Stresul este un cuvânt de catchalator care se simte copleșit de o varietate de emoții diferite. Viața este plină de situații dificile din defalcări de relații la pierderea locurilor de muncă. Între ele există nenorociri de stres care pot face ca orice problemă zilnică să pară mult mai provocatoare decât probabil că este. Dacă sunteți subliniat foarte mult, este dificil să se comporte în modul în care doriți. Având un plan bun pentru ameliorarea stresului îmbunătățește toate aspectele eq.
  • Aflați ce declanșează stresul dvs. și ce ajută scuti-l. Faceți o listă de forme eficiente de ameliorare a stresului, cum ar fi agățați-vă cu un prieten sau luând o plimbare în pădure și puneți-o la uz bun.
  • Obțineți ajutor dacă aveți nevoie de ea. Dacă stresul dvs. se simte prea copleșit pentru a vă ocupa singur, căutați un terapeut sau psiholog care vă poate oferi instrumente pentru a face față (și vă poate ajuta să ridicați EQ în proces).
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea inteligenței emoționale Pasul 14
    3. Să fie mai mult la lumină la domiciliu și la locul de muncă. Când sunteți optimist, este mai ușor să vedeți frumusețea vieții și obiectele de zi cu zi și să vă răspândiți acel sentiment pentru cei din jurul vostru. Optimismul are ca rezultat bunăstarea emoțională și oportunități mai mari - oamenii doresc să fie în jurul unei persoane optimiste și acest lucru le atrage, cu toate posibilitățile pe care le aduc mai multe conexiuni.
  • Negativitatea încurajează oamenii să se concentreze numai pe ceea ce poate merge mai degrabă greșit decât în ​​clădire reziliență.
  • Persoanele cu EQ înalte tind să știe cum să folosească distracția și umorul să se facă și pe alții să se simtă mai sigure și mai fericiți. Utilizați râsul pentru a trece prin vremuri grele.
  • Adăugați o nouă întrebare

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fiți accentuați și încercați să înțelegeți ce simt alții.
  • Inteligența emoțională este mai mult decât controlul sentimentelor. De asemenea, vă controlează.
  • Nu disperați - Întotdeauna amintiți-vă că inteligența emoțională poate fi îmbunătățită, indiferent cât de scăzută sau de mare este, prin efortul concertat și dorința de a fi deschisă și de a vă schimba căile.
  • Unele lucruri trebuie analizate în detaliu decât altele.
  • Dacă aveți un EQ înalte, luați în considerare locurile de muncă care necesită interacțiuni cu oamenii în mod regulat, precum și locuri de muncă care implică atingerea și legătura cu alții.
  • Avertizări

    Având un IQ înalți nu asigură un eq înalt.
  • Mintea deschisă nu înseamnă a da o greutate egală ideilor, cum ar fi bigotismul, persecuția sau genocidul asupra ideilor mai sănătoase. Înseamnă înțelegerea de ce altcineva este atât de înfricoșător de o categorie de oameni că ei simt nevoia de a încerca să le ștampileze.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar