Cum să fii mai puțin nesigur

Toată lumea se confruntă cu nesiguranța în viața lor. Se poate întâmpla în școală, la locul de muncă, în relații sau despre aspectul tău. Insecuraturile provin adesea de la stima de sine scăzută. Există multe teorii despre modul în care se dezvoltă nesiguranță, iar majoritatea se uită la atașamentul și relațiile cu părinții dvs. Cu toate acestea, stima de sine scăzută se poate întâmpla, de asemenea, datorită evenimentelor de viață, cum ar fi experiența unei relații abuzive sau având o boală psihică, cum ar fi depresia. Oricare ar fi motivul, combate sentimentele de nesiguranță prin îmbunătățirea stimei de sine și punerea în primul rând. Așa cum faceți acest lucru, este important să dezvoltați o rețea de asistență solidă. Încercarea tehnicilor de relaxare pot ajuta, de asemenea, să calmeze anxietățile cauzate de sentimentele de nesiguranță.

Pași

Partea 1 din 4:
Îmbunătățirea stimei de sine
  1. Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 1
1. Ia stocul punctelor forte. Este destul de comun să vă reduceți propriile forțe, talente și abilități. Dar luarea timpului pentru a găsi și a recunoaște punctele forte vă va ajuta să vă măriți stima de sine. Declinul punctelor forte vă poate ajuta să utilizați aceste situații în care vă simțiți nesigur ca un mic reamintire a valorii și valoarea dvs.
  • Scrieți-vă punctele forte într-un jurnal. Notați ce vă face să vă simțiți puternici și capabili. Ce faci în aceste momente? Ce se întâmplă că vă puteți recunoaște puterea?
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin nesigură Pasul 2
    2. Faceți o "cutie de rezistență" cu mementouri despre punctele forte. Începeți o cutie de forță pe care o puteți merge la momentul în care vă simțiți "mai puțin decât."În interiorul casetei, includeți diferite bucăți de hârtie cu punctele forte enumerate pe ele, sau imagini sau obiecte care vă reamintesc punctele forte.
  • Dacă aveți un timp greu să veniți cu punctele dvs. forte pe cont propriu, adresați-vă familiei și prietenilor ce cred că sunt punctele forte. O perspectivă exterioară poate fi utilă.
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 3
    3. Încercați să vă jurnalizați despre sentimentele dvs. Jurnaling este un instrument pe care îl puteți folosi pentru a vă organiza gândurile și sentimentele, precum și obțineți o perspectivă asupra momentelor sau situațiilor pe care le simțiți nesigure. Nu numai jurnalizarea beneficiarii sănătății emoționale, dar sa demonstrat că îmbunătățește sănătatea imună și a reduce stresul.
  • Începeți prin jurnalizare timp de 10 până la 20 de minute pe zi pentru ameliorarea stresului și o claritate sporită asupra nesiguranței dvs. Dacă nu știți ce să scrieți, începeți cu aceste instrucțiuni:
  • Când observ să mă simt nesigur? Ce este vorba despre aceste momente care fac ca sentimentele mele de nesiguranță să crească?
  • Câți ani este nesiguranța mea? A fost întotdeauna acolo? Când a apărut? Cum sa schimbat?
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 4
    4. Înlocuiți gândurile negative cu cele pozitive. Gândurile negative despre tine vă pot defila rapid stima de sine și vă pot păstra nesigure despre dvs. Coborâșuri, teama de eșec și alte gândiri negative vă vor menține sentimentul ca și cum nu sunteți suficient. Începeți să schimbați aceste obiceiuri mentale pentru a începe să vă construiți și să vă măriți încrederea. Iată câteva exemple de modul în care puteți începe să schimbați modul în care vă gândiți la voi:
  • Spuneți că aveți un gând, cum ar fi: "Nu am nimic interesant de spus, așa că văd de ce oamenii cred că sunt patetic."Prindeți gânduri nemaipomenite și faceți un efort conștient de a schimba aceste gânduri prin corectarea dvs. Spune-te: "Uneori nu am prea mult de spus, și asta e în regulă. Nu trebuie să-mi țin pe alții să se distreze sau să iau întreaga responsabilitate pentru această conversație."
  • Înlocuiți gândurile critice cu gânduri productive. De exemplu, aici este un gând critic: "Nu există nici o modalitate de a întâlni pe toată lumea la cină. Ultima dată când am mers, am fost atât de jenat la comentariul meu de subiect. sunt asa de prost."Înlocuiți acest lucru cu un gând productiv:" Am fost atât de jenat la ultima cină, dar știu că fac greșeli și asta e în regulă. nu sunt prost. Tocmai am făcut o greșeală onestă."
  • Pe măsură ce practicați prindeți aceste gânduri și schimbați-le, veți observa că stima de sine va crește împreună cu încrederea dvs.
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 5
    5. Amintiți-vă că insecuritatea dvs. este invizibilă. Alți oameni nu vă pot vedea nesiguranța, deoarece nu este o caracteristică vizibilă. Oamenii nu vă vor recunoaște automat la fel de nesigur dacă nu le spuneți. Păstrați acest lucru în minte în timp ce abordați noi situații. Dacă vă simțiți nesigur să participați la o nouă școală, de exemplu, amintiți-vă că colegii dvs. nu văd acest aspect al dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Pune-ți mai întâi în primul rând
    1. Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 6
    1. Fă-ți prioritatea. Concentrați-vă pe ceea ce vă place și pe ce aveți nevoie. Când sunteți cu prietenii, mergeți la un restaurant pe care doriți să-l încercați. Vedeți filmul pe care doriți să îl vedeți.
    • În timp ce nu vă puteți obține întotdeauna propria cale, puteți crește cu siguranță cât de mult direcționați activitatea la îndemână.
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 7
    2. Concentrați-vă pe ceea ce aveți controlul. De multe ori, ne simțim nesiguri, deoarece simțim că suntem în afara controlului sau că altcineva este responsabil. Când hiper-focalizați pe ceea ce nu vă puteți schimba, riscați să vă măriți nesiguranța. Dar când te concentrezi asupra a ceea ce poți controla, te-ai ocupat de situație.
  • De exemplu, s-ar putea să vă simțiți nesigur în legătură cu modul în care dansați când ieșiți cu prietenii. Să se ocupe de situația luând lecții de dans. Sau, dacă vă simțiți nesigur în legătură cu modul în care arătați, consultați-vă de coafor pentru a obține o nouă tunsoare care vă completează fața.
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 8
    3. Evitați să vă criticați. Gândirea într-un mod critic despre tine vă va epuiza stima de sine și va crește sentimentele de nesiguranță. De fapt, critici ai dvs. și alții a fost legată de emoții, cum ar fi furia și inadecvarea. Deoarece gândurile noastre influențează modul în care ne simțim, care apoi influențează comportamentele noastre, este important să schimbăm gândirea critică. Apoi, nu veți promova sentimente de nesiguranță, ceea ce poate duce la schimbări în comportamente, cum ar fi invitațiile în scădere la evenimentele sociale.
  • Reframează gândurile negative despre tine. Spune-ți spui ceva asemănător, "Nu pot să cred că am spus asta. sunt așa un idiot." Fiți conștienți de ceea ce vă spuneți. Reframează-ți gândul negativ spunând, "Toata lumea face greseli. Sunt sigur că nimeni nu a observat nici măcar."
  • Sau, un gând negativ ar putea fi: "Sunt atât de urât și supraponderal." Reframează acest gând negativ spunând, "Greutatea mea este sănătoasă pentru cadrul corpului meu. Am ochi uimitori și păr mare."
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 9
    4. Nu locuiesc pe greșelile din trecut. Este tentant să reluați un eveniment sau o conversație și să-l alegeți, observând toate greșelile dvs. Dar aceasta este o acțiune neproductivă. Treceți de la greșelile din trecut și amintiți-vă că în fiecare zi este o zi nouă în care puteți începe cu o ardezie curată. Șansele sunt, nimeni nu dă conversația un al doilea gând.
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 10
    5
    Încetați să încercați să fiți un popor-plăcut.Când vă simțiți nesigur, este posibil să aveți o tendință de a pune nevoile altcuiva înaintea ta. S-ar putea să raționalizați acest lucru, gândindu-vă că cealaltă persoană vă va plăcea mai bine dacă vă îndoiți înapoi pentru el sau pentru ea. Dar vă sacrificați propria fericire și, în schimb, vă provocați stresul și anxietatea. Această altă persoană vă va recunoaște efortul? Are această persoană mai bună? Este această persoană chiar să se gândească la tine? Nu mai fi un popor-plăcut, prioritându-vă mai întâi.
  • Stabiliți limite cu alte persoane. Simțiți-vă liber să spuneți nu la solicitări sau să setați limitele de timp, astfel încât să nu vă supraexpuneți.
  • Partea 3 din 4:
    Găsirea suportului
    1. Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 11
    1. Petreceți timp cu oameni de susținere. Când vă simțiți nesigur, nu vă ajută când vă înconjurați cu oameni care vă fac să vă simțiți mai nesiguri. În schimb, petreceți timp cu prietenii și familia care vă fac să vă simțiți bine despre voi înșivă. Acești oameni sunt susținuți indiferent de ce, și nu pun condiții în relația voastră.
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 12
    2. Vorbiți cu un terapeut. Poate fi util să vorbim cu un profesionist de sănătate mintală despre nesiguranța dvs. Această persoană vă poate ajuta să descoperiți motivele pentru nesiguranța dvs. El sau ea poate sugera, de asemenea, strategii de a face față nesiguranțelor dvs.
  • Găsiți un terapeut care este specializat în terapia comportamentală cognitivă (CBT). Acest tip de terapie abordează modelele de gândire, ceea ce, prin urmare, va îmbunătăți modul în care o persoană se simte și se comportă.
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 13
    3. Găsiți activități pe care doriți să le faceți. Când vă bucurați de voi înșivă, veți deveni mai puțin conștienți de nesiguranța voastră și mai mult concentrată asupra fericirii voastre. Găsiți activități care sunt plăcute și distractive pentru dvs. Acest lucru ar putea fi un sport cum ar fi surfing sau skateboarding, sau ar putea fi un hobby ca prelucrarea lemnului sau vizionarea păsărilor. Puteți crea un spațiu sigur pentru dvs. unde știți că veți simți scutirea de la nesiguranța dvs. atunci când faceți această activitate.
  • Dacă puteți găsi oameni să vă alăturați în aceste activități, acest lucru vă poate ajuta să depășiți unele nesiguranță.
  • Partea 4 din 4:
    Liniștește-ți anxietățile
    1. Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 14
    1. Încercați tehnici adânci de respirație. Nesiguranța poate provoca uneori sentimente de anxietate și un răspuns fiziologic asociat, cum ar fi creșterea frecvenței cardiace, respirația sporită și transpirația. Este important să aveți modalități de a contribui la reducerea acestor răspunsuri. Este deosebit de important deoarece aceste senzații pot fi incomode și vă pot face să vă simțiți mai stresați. Controlarea respirației poate declanșa un răspuns calmant, semnalizând corpul să înceapă să se relaxeze și să încetinească respirația și ritmul cardiac.
    • Faceți o respirație deplină la un număr de zece și asigurați-vă că respirația vă extinde abdomenul.
    • Țineți-l timp de cinci secunde și apoi expirați timp de cinci secunde.
    • Asigurați-vă că luați două respirații normale între respirația cu diafragmă profundă.
  • Imaginea intitulată este mai puțin nesigură Pasul 15
    2. Practicați mintea. Mindfulness este un instrument excelent de utilizat atunci când sunteți în special conștienți de sine și vă simțiți nesigur. S-ar putea să observați gânduri că nu arătați destul de bine sau nu sunteți suficient de inteligenți sau nu știți ce să spun. În aceste situații, mintea vă poate ajuta să vă aduceți mintea departe de aceste îngrijorări și critici și vă ajută să vă concentrați asupra momentului prezent. Gânduri critice și îngrijorări despre ceea ce gândesc ceilalți că puteți produce emoții negative, cum ar fi tristețea sau jena sau nervozitatea.
  • În timpul nervozității sau anxietății, cantitatea de adrenalină din sânge crește, ceea ce crește frecvența cardiacă și tensiunea arterială.Acest tip de reacție fizică vă poate face și mai conștient de cât de nervos sunteți, ceea ce vă poate face să vă simțiți și mai nesiguri.
  • Pentru a vă ajuta să vă calma nervii, grijile și gândurile critice, practicându-vă concentrându-vă asupra momentului prezent, în timp ce renunțați la îngrijorări și critici. Lăsați-vă de grijile voastre nu le împinge cu forța, dar de fapt vă permite gândurile voastre să curgă prin mintea voastră, în timp ce le observăm fără judecată. Lăsați-vă griji să plutească și apoi să fie la fel de ușor.
  • Practicați reglarea în simțurile dvs. și întrebați-vă ce auziți, mirosi sau simțiți în împrejurimile voastre. Continuați să practici să fiți pe deplin în acest moment până când începeți să vă relaxați. Cercetările au arătat că, cu timpul, practicarea atenției vă poate ajuta să aveți mai mult control asupra emoțiilor dvs. și să vă ajutați la creșterea flexibilității mentale atunci când se ocupă de schimbare.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin nesigură Pasul 16
    3. Relaxați-vă mușchii prin relaxarea musculară progresivă. Puteți accesa un răspuns calmant prin utilizarea relaxării musculare progresive.Acest tip de relaxare reduce tensiunea musculară, trimițând un semnal corpul dvs. să înceapă relaxarea. Prin tensionarea și apoi eliberarea tensiunii în mușchii dvs., puteți încetini aducerea corpului înapoi într-o stare calmă.
  • Strângeți mușchii timp de șase secunde și apoi eliberați timp de șase secunde. Acordați o atenție deosebită modului în care fiecare mușchi este relaxant.
  • Lucrați de la capul dvs. la degetele de la picioare până când vă simțiți că corpul vostru începe să se relaxeze.
  • Imaginea intitulată Fii mai puțin nesigură Pasul 17
    4. Distrage-te. Dacă observați că vă simțiți nesigur sau îngrijorat de modul în care sunteți primit, încercați să vă distrageți de aceste gânduri.Distragându-vă cu alte sarcini sau cu un hobby poate fi o modalitate de a vă scoate din gânduri și îngrijorări care promovează nesiguranța. De asemenea, poate contribui la reducerea stresului momentului.
  • Dacă vă simțiți nesigur sau vă faceți griji când sunteți acasă, încercați să faceți o activitate cum ar fi citirea, plimbarea câinelui sau curățarea casei.
  • Dacă vă aflați într-o situație socială și vă simțiți nesigur, încercați să mergeți la o scurtă plimbare, întrebându-vă pe cineva despre ziua lor sau examinând meniul sau dansul - dacă este potrivit. Orice distragere a atenției pentru a vă ajuta să vă "în afara capului tău" vă va ajuta să vă concentrați asupra altor lucruri și nu asupra îngrijorării dvs. de a fi nesigure.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar