Cum să fii în control

Fiind în controlul comportamentului tău nu înseamnă pierderea tuturor spontaneității. În schimb, înseamnă că întotdeauna să fii conștient de modul în care faci și redirecționați-vă când vă îndreptați într-o direcție rea. Dacă puteți învăța să fiți în control cu ​​cine sunteți și cum vă ocupați de viață ca persoană, nu numai că vă veți ajuta cu propria stima de sine, ci și să construiți relații mai bune în general cu alții. Învață să iei controlul asupra unei situații, să-ți stăpânești emoțiile și să trăiești viața pe care vrei să o trăiești.

Pași

Metoda 1 din 3:
Controlul unei situații imediate
  1. Imagine intitulată Respiră în mod corespunzător pentru a cânta pasul 17
1. Calmează-te în acest moment. Dacă sunteți supărat și începeți să pierdeți controlul asupra comportamentului dvs., faceți repede pași pentru a vă stăpâni. Alegeți câteva modalități de a vă liniști și de a le practica când sunteți singur. În acest fel, veți ști exact ce să faceți într-un moment critic.
  • Respirați adânc și expirați încet.
  • Așteptați înainte de a vorbi sau în mișcare - luați în considerare numărarea la zece.
  • Spune-ți propriul nume, cu voce tare sau în capul tău.
  • Dacă numele tău este Sean, ai putea spune "Sean, calm."
  • Imaginea intitulată fi în controlul pasului 2
    2. Să facă stocul de ceea ce trebuie făcut. Formează un plan rapid de abordare a acestuia. Nu vă distrați de detalii sau prin reacția dvs. emoțională. Gândiți-vă la ceea ce trebuie făcut și schițați un plan de joc imediat. De unul singur, acest lucru vă va ajuta să vă simțiți în control și capabil să se confrunte cu situația. Într-o situație de grup, dacă sunteți primul care propune un plan pe care toți ceilalți îl vor urmări, în general, plumbul.
  • De exemplu, spune că echipa dvs. planifică un picnic în aer liber pentru muncă și toată lumea presupune că singurul membru al echipei va face toate planificarea evenimentului, chiar dacă a făcut-o ultima oară.
  • Calmează-te, atunci gândiți-vă "Trebuie să intervin înainte ca Sarah să fie blocată să facă toată lucrarea. De asemenea, trebuie să-mi jignesc colegii, care tind să se răzbune atunci când sunt chemați la sexism. Pot să încep prin voluntariat și apoi să încerc să-i dau pe alții să se angajeze voluntar pentru sarcini."
  • Imaginea intitulată Fiți în controlul pasului 3
    3. Conduce pe alții. Când trebuie planificat ceva sau când este nevoie de acțiune imediată, urcați. Spune-ti, "pot sa fac asta." Gândiți-vă la lucrurile pe care le puteți controla imediat. De exemplu, dacă aveți nevoie să planificați un eveniment în aer liber, nu puteți controla vremea, dar puteți controla locația și data.
  • Dacă sunteți persoana cea mai capabilă să conducă pe alții printr-o situație, să vorbească. Afirmă autoritatea dvs. Vorbiți audibil și clar și explicați de ce sunteți persoana care poate face cel mai bine situația. Ai putea spune, "Aș fi fericit să supraveghez planificarea acestui eveniment. Am lucrat pentru un planificator de evenimente timp de doi ani și am învățat elementele de bază. Știu, de asemenea, această zonă bine."
  • Delega. Cereți altora să-și asume sarcini că sunt bine echipate pentru a se ocupa. De exemplu, dacă Andre știe cele mai multe despre restaurantele locale, cereți-i să aranjeze cateringul.
  • Dacă vă aflați într-o situație comună și nu credeți că sunteți cel care poate duce cel mai bine pe alții prin el, apelați persoana pe care o credeți că este cea mai capabilă.
  • Metoda 2 din 3:
    Mastering emoțiile tale
    1. Imaginea intitulată fi în controlul pasului 4
    1. Simțiți ceea ce simțiți. Bine ați venit emoțiile și învățați să le recunoașteți și să le acceptați. Dacă încercați să vă reprimați sentimentele, nu le veți controla. Te vor controla.
    • Intrați în obiceiul de a scrie prin sentimentele dvs. într-un jurnal. Puteți analiza ceea ce duce la ceea ce simțiți și puteți face și un jurnal pentru a urmări declanșatoarele. Dacă știți care sunt declanșatoarele dvs. pentru emoții specifice, puteți face lucruri pentru a limita sau a evita declanșatoarele.
    • Suprimarea sentimentelor tale vă poate oferi probleme de sănătate cum ar fi insomnia, durerea cronică și boala de inimă.
  • Imaginea intitulată Fiți în control Pasul 5
    2. Denumiți gândurile rele recurente. Dacă aveți nesiguranță, amintiri dureroase sau răspunsuri furioase care vin frecvent la tine, s-ar putea ajuta să le dați un nume. De exemplu, dacă vă simțiți mereu supărat când cineva vă taie în trafic, numele sentimentului "Sentimentul de trafic GOT-Off-in-trafic."
  • Când sentimentul sau gândul este declanșat, salutați-l după nume. "Oh, este din nou sentimentul de trafic."
  • Acest lucru vă va ajuta să luați o anumită distanță și să împiedicați gândirea rea ​​să preia.
  • Imaginea intitulată fi în controlul pasului 6
    3. Lăsați-vă de furie, gruguri și resentimente. Iartă-i pe cei care te-au nedreptățit. Iertarea poate duce la empatie și compasiune pentru cei care v-au trădat. Te va face calm și în control.
  • Dacă doriți, contactați persoanele cu care sunteți încă în legătură și le-ați lăsat să știe că ați renunțat la furia voastră.
  • Iertarea nu înseamnă că ați condamnat actele rele - înseamnă doar că eliberați sentimentele negative asociate cu aceste acte.
  • Imaginea intitulată fi în controlul 7
    4. Vorbi cu un terapeut. Pentru a învăța să vă stăpâniți emoțiile, să obțineți un terapeut bun. Vorbiți prin modul în care vă simțiți pe o bază săptămânală sau bimonică. Terapia vă va ajuta să vă recunoașteți modelele emoționale și să învățați să răspundeți cu înțelepciune.
  • Dacă aveți probleme de furie, luați în considerare luați cursuri de gestionare a furiei sau aderarea unui grup de management al furiei.
  • Metoda 3 din 3:
    Direcționarea vieții
    1. Imaginea intitulată Fiți în control Pasul 8
    1. Luați stocul de ceea ce este greșit. Ceea ce vă face să vă simțiți neajutorați sau în afara controlului? Este probleme de bani, probleme de dependență, relații de familie sau probleme la locul de muncă? Faceți o listă cu tot ceea ce vă scurge energia sau vă face să vă simțiți neliniștiți.
    • Dacă aveți probleme, încercați frewriting. Setați un cronometru și scrieți rapid fără oprire.
    • Trageți lucrurile de la frewritele dvs. pentru a vă face lista.
    • Fi cinstit și fii specific. De exemplu, dacă scrieți despre lucruri care vă fac să vă simțiți rău și scrieți despre ceva în relația dvs., chiar dacă sunteți în general mulțumiți de relația dvs., puneți chestia asta pe listă.
    • Dacă încă mai aveți probleme de a face stocul de ceea ce este greșit, atunci vorbind despre asta cu cineva în care aveți încredere poate fi de asemenea de ajutor. Cineva care vă cunoaște bine poate fi capabil să ofere o perspectivă valoroasă pe care să o considerați.
  • Imaginea intitulată fi în controlul pasului 9
    2. Obiective stabilite. Gândiți-vă la lucrurile pe care doriți să le realizați, lucruri care vă vor rezolva problemele sau vă vor da un succes mai mare. Gândiți-vă la modul în care puteți obține fiecare scop și cât timp va dura fiecare timp. Întrerupeți procesul de realizare a obiectivelor în pași și stabiliți un program prin care fiecare va fi atins.
  • Treceți peste lista de lucruri care vă fac să vă simțiți în afara controlului. Pentru tot ceea ce vă deranjează cu adevărat, faceți un scop de ao repara.
  • Imaginea intitulată fi în controlul pasului 10
    3. Stabiliți-vă pentru succesul cu contrastant mental. La contrastul mental, prevede obstacolele și căile de complot în jurul lor. Listează ce ar putea merge prost, apoi luați câteva minute pentru a planifica un posibil răspuns care vă va ajuta să rezolvați fiecare problemă.
  • Imaginea intitulată fi în controlul pasului 11
    4
    Setați limitele cu alții. Avocați nevoile dvs. și nu acceptați abuz de la alții. Respectați limitele pentru alții stabiliți pentru dvs. Chiar și relațiile de susținere reciproc au nevoie de granițe bune.
  • Imaginea intitulată Fii civil când vorbim despre Politica Pasul 4
    5
    Urmăriți manipularea emoțională. Dacă cineva te manipulează, atunci pot spune și fac anumite lucruri pentru a obține un avantaj. Acest lucru poate include, permițându-vă să vorbiți mai întâi și apoi să utilizați aceste informații pentru a vă găsi punctele forte și punctele slabe, aruncând o mulțime de fapte și statistici la dvs. pentru a vă depăși punctele, ridicându-vă vocea la dvs., cerând o decizie divizată, judecând sau criticându-vă, refuzând să vorbească deloc, mângâind ignoranța și jucând victima.
  • Imaginea intitulată Fiți în control Pasul 12
    6
    Aveți grijă de sănătatea dvs. fizică. Dormi în jurul valorii de opt ore pe timp de noapte, mâncați cel puțin trei mese pe zi și obțineți un exercițiu în fiecare zi. Dacă nu aveți grijă de corpul vostru, nu puteți fi în controlul vieții voastre.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar