Cum să vă exprimați

Învățați cum să vă exprimați într-un mod sănătos poate fi un mod minunat de a trăi o viață autentică și mai împlinită. Practicarea de a vă exprima și a fi adevărată față de cine sunteți este esențială pentru a deveni puternici în credința în tine, eliberarea emoțiilor și crearea vieții pe care o doriți.

Pași

Metoda 1 din 4:
Așezând baza de bază
  1. Imagine intitulată Exprimați-vă pasul 1
1. Ascultați-vă. Expresia de sine, care este abilitatea de a comunica și de a-ți demonstra sentimentele cu sinceritate, este un factor important în abordarea călătoriei de a afla cine sunteți cu adevărat. Puteți începe să găsiți cine sunteți ascultând-vă, cum vă simțiți și cum doriți să reacționați la o situație. Acest lucru vă poate obține mai mult în acord cu sentimentele și emoțiile dvs., ajutându-vă să începeți să vă exprimați.
  • Imaginea intitulată Exprimați-vă pasul 2
    2. Recunoaște-ți emoțiile. Emoțiile pot fi provocatoare și poate fi greu pentru oricine să învețe cum să asculte și să onoreze aceste sentimente. De asemenea, este posibil să nu știți cum să vă exprimați în siguranță emoțiile. Este posibil să nu fi avut o mulțime de experiență în reglarea cu adevărat în modul în care vă simțiți. Este comun să faceți emoții departe, să vă simțiți jenați sau rușinați de emoții pe care le puteți avea sau să vă ascundeți complet emoțiile.
  • De exemplu, prietenul dvs. uită că ar trebui să vă petreceți și nu vă arătați sau vă sunați. Este bine să vă simțiți supărat și supărat de această situație. Recunoașteți că emoțiile de furie și tristețe sunt valabile și ușor de înțeles. Nu vă atenționați sentimentele, chiar dacă își cere scuze. Ați avut dreptul să le simțiți și să le legitimați.
  • Apropierea de emoțiile dvs. vă va face mai multe legături cu cine sunteți cu adevărat. Cu cât vă simțiți mai aproape de sinele dvs. autentic, cu atât mai puțină anxietate, depresie și nemulțumire generală pe care ați putea simți în viața voastră în general.
  • Imaginea intitulată Exprimați-vă pasul 3
    3. Concentrați-vă pe modul în care corpul dvs. reacționează. Aceasta poate fi o nouă experiență pentru dvs.Una dintre cele mai bune modalități de a regla modul în care vă simțiți că este conștient de corpul vostru.O modalitate ușoară de a testa acest lucru este observă cum organismul dvs. răspunde unei situații emoționale.Puteți începe cu ceva foarte ușor, cum ar fi furia exprimată prin furie rutieră. Indiferent dacă călătoriți cu autobuzul sau conduceți o mașină, probabil că veți deveni frustrați sau supărați de trafic și puteți identifica acest sentiment de furie.
  • Observați ce părți ale corpului dvs. devin tensionate, ceea ce se întâmplă cu respirația dvs. și ce se întâmplă în abdomen sau stomac.
  • Metoda 2 din 4:
    Scrierea modului în care vă simțiți
    1. Imaginea intitulată Exprimați-vă pasul 4
    1. Începe un jurnal de sentimente. Începeți să urmăriți emoțiile în Jurnalul de Sentimente, care poate fi un mic notebook sau pe dispozitivul dvs. mobil. Încercați data viitoare când vizionați un film Tearwerker pentru a urmări tristețea. Notați modul în care răspundeți fizic la tristețe. Este dificil să plângi?Ce simt pieptul tău când te simți trist?
    • Încercați să vă aflați în afara gândurilor dvs., deoarece creați-vă jurnalul de sentimente și rămâneți axat pe răspunsul organismului.Acest lucru vă va ajuta să începeți să deveniți mai conectați la modul în care vă simțiți într-adevăr în loc să vă spălați doar emoțiile deoparte.
  • Imagine intitulată Exprimați-vă pasul 5
    2. Dețineți emoțiile dvs. S-ar putea să fiți obiceiul de a vă spune că sunteți doar prostie pentru a vă simți un anumit mod. De asemenea, vă puteți spune să nu vă simțiți un anumit mod. Pe măsură ce deveniți mai obișnuiți să recunoașteți răspunsul corpului dvs. la emoții, va fi mai dificil să ridicăm emoții.Corpul dvs. răspunde pentru un motiv și este important să validați acest lucru.Ieșiți jurnalul dvs. și începeți să păstrați un jurnal al tuturor sentimentelor diferite pe care le-ați avut în acea zi.
  • De exemplu, scrieți lucruri cum ar fi, "Astăzi la serviciu, șeful meu ma făcut foarte supărat."Validați-vă mânia și scrieți despre ce v-ați supărat. Faceți acest lucru pentru toate emoțiile pe care le simțiți în fiecare zi. S-ar putea să fiți surprinși de peisajul emoțional bogat pe care îl aveți în interiorul dvs. odată ce începeți să vă acordați atenție.
  • Oamenii sunt ființe emoționale naturale și este ușor într-o lume rapidă pentru a fi deconectată de modul în care vă simțiți cu adevărat.
  • Imagine intitulată Exprimați-vă pasul 6
    3. Notați modul în care doriți să vă exprimați. Pentru a vă exprima mai bine emoțional în fiecare zi, scrieți modul în care doriți să vă ocupați de fiecare situație. Apoi, puteți face practicarea în care doriți să acționați în anumite situații. Folosind un sef sau autoritate figura ca un exemplu din nou, începeți să scrieți exact ceea ce doriți să spuneți atunci. Nu vă editați și faceți-o la fel de brută și grafică cât doriți.
  • Dacă ați văzut ceva în acea zi care te-a făcut trist, cum ar fi cineva aflat în primejdie sau un animal pierdut, scrieți tristețea dvs. necenzurată în jurnalul tău. Continuați, de asemenea, să observați modul în care organismul dvs. răspunde fizic.
  • Metoda 3 din 4:
    Exprimându-vă verbal
    1. Imagine intitulată Exprimați-vă pasul 7
    1. Exprimați-vă în siguranță. Trebuie să vă dați seama cum să vă traducem emoțiile de la starea lor brută și needitată în ceva productiv care nu vor răni pe alții. O parte a învățării Cum să vă exprimați emoțiile învățăm cum să le exprimați în siguranță fără a vă răni pe voi înșivă.Utilizați jurnalul dvs. pentru a vă refuza gândurile furioase în propoziții care exprimă și Validați modul în care vă simțiți, dar nu te va concedia sau în necazuri.
    • De exemplu, în loc să țipă la cineva și să le spui că îi urăști, folosește jurnalul tău pentru a scrie diferite moduri de a exprima acest lucru care nu va avea consecințe negative asupra vieții tale.Scrieți fraze în jurnalul dvs., cum ar fi, "Când șeful meu face asta, mă simt supărat." sau"Când părinții mei strigă la mine, mă simt supărat." Vă dați puterea de a vă simți emoțiile fără să vă lăsați emoțiile să aibă putere asupra voastră.
    • Acest lucru funcționează și pentru alte emoții.
  • Imaginea intitulată Exprimați pasul 8
    2. Puneți planurile dvs. în acțiune. Este important să se simtă confortabil cu emoțiile dvs. ca fiind un tip alb-negru de scenariu. Acest lucru vă va permite să vă lăsați emoțiile să vă ghideze în cunoașterea când este timpul să vorbiți sau când este potrivit să vă exprimați emoțiile în mod privat și să treceți mai departe.
  • De exemplu, angajatorii pot fi foarte frustrant. Cu toate acestea, trebuie să vă întrebați în orice situație dată ceea ce vă va aduce beneficiul.Șeful tău te va auzi?Va înțelege șeful vostru?Ar fi mai sănătoasă să-ți exprimi mânia acasă, scriind despre asta în jurnalul tău decât să se angajeze în confruntare? Doriți să vă asigurați că sunteți adevărat pentru emoțiile dvs. și acționați pe forma corectă a expresiei.
  • Majoritatea oamenilor nu au fost demonstrate exemple sănătoase despre cum să-și exprime emoțiile, iar aceste instrumente emoționale de bază au fost absente din viața noastră.Exprimarea emoțiilor este o parte esențială a vieții unei vieți sănătoase din punct de vedere emoțional, stabilind limite în relațiile dvs., senzația de validare și obținerea nevoilor dvs. emoționale întâlnite.
  • Imagine intitulată Exprimați-vă pasul 9
    3
    Utilizare "I" fraze. Utilizați întotdeauna declarații "I" atunci când vă exprimați sentimentele altora. Spune lucruri cum ar fi: "Când mi-ai spus ce sa întâmplat, m-am simțit foarte trist pentru tine și ce treci prin".Acest lucru poate fi folosit și în relații. De exemplu, spuneți "Când vă faceți frustrați cu mine pentru a face greșeli, mă simt rușine."Sau" Când spui lucruri negative despre mine, mă simt supărat."
  • În acest fel, îți iei întreaga responsabilitate pentru tine, emoțiile tale și exprimă cum te simți.
  • Imaginea intitulată Exprimați-vă pasul 10
    4. Practică.Învățând să navigați în matricea complexă a emoțiilor pe care le simțiți poate fi descurajantă și va dura practică. Dacă nu sunteți obișnuit să vă exprimați emoțiile, puteți să vă uitați la acest exercițiu aproape ca antrenamentul cu greutate emoțională.La început, mușchii dvs. emoționali pot fi răniți, slabi și nu obișnuiți să fie atât de riguros folosiți și să acorde atenție.
  • Explorând sinele dvs. autentic și învățarea de a vă exprima, nu este ușor. Cu toate acestea, trăind o viață autentică și un sentiment ca și cum vă onorați, precum și validarea emoțiilor dvs. va avea ca rezultat o experiență de viață autentică mai bogată, mai profundă și mai umană.
  • Metoda 4 din 4:
    Exprimându-vă creativ
    1. Imaginea intitulată Exprimați-vă pasul 11
    1. Încercați pictura, desenarea sau schițarea.Găsiți modalități de a vă exprima creativ, ceea ce vă face fericiți. Încercați să pictați, să trageți sau să schițați dacă acesta este ceva ce vă place. Vopselele acrilice sunt ieftine și pot fi folosite pe aproape orice suprafață.Tune în culori și ce emoții simți ei exprimă.
    • Obțineți o carte de schiță care este neclară și încercați desenarea sau schițarea, reglarea în ceea ce privește modul în care vă simțiți înăuntru.Multe școli de artă și muzee oferă sesiuni de desen gratuit dacă doriți să începeți într-un mediu mai structurat.
    • Permiteți-vă emoțiilor interioare și emoțiilor interioare să vă ghideze așa cum creați.Luând timp pentru a sta și a picta sau a trage poate fi, de asemenea, relaxant.Nu vă judecați abilitățile. Exprimându-vă creativ nu este vorba despre a deveni următorul Leonardo da Vinci, este vorba despre actul de a crea.Învățați să vă exprimați înseamnă că învățați să vă cunoașteți. Dezlănțuirea părții creative a dvs. poate fi o cale surprinzătoare și împlinită pentru a obține un mâner pe cine sunteți într-adevăr înăuntru.
  • Imagine intitulată Exprimați pasul 12
    2. Începeți colaborarea.Colierea este o ambarcațiune distractivă care vă va permite să vă exprimați. Tot ce aveți nevoie sunt niște reviste vechi sau orice altceva cu imagini tipărite pe ea, unele carton și un stick de lipici.Găsiți imagini care rezonează cu modul în care vă simțiți și ceea ce doriți să vă exprimați.Utilizați cuvinte și titluri pentru a accentua imaginile vizuale.
  • Nu vă limitați la carton. Coloadă acoperirea revistei dvs. de emoție sau a sketchbook-ului.Decorează o cutie veche, un dosar sau orice s-ar putea să vă așezați în jurul pe care doriți să vă exprimați. Exprimați modul în care vă simțiți din punct de vedere politic, spiritual, la nivel global sau să-l faceți personal în viața voastră.
  • Imaginea intitulată Exprimați pasul 13
    3. Dans. Uneori, exprimându-vă cu mișcarea fizică vă poate ajuta să vă eliberați sentimentele și dorințele interioare. Fă-ți confortabil în pielea ta, trecând în jur și dansând. Dansați în confidențialitatea propriei case sau ieșiți la un club de dans. Ascultați muzică care se potrivește cu starea de spirit și că vă place.
  • Dacă sunteți supărat, puneți pe niște muzică care reflectă mânia și lăsați corpul să se miște. Faceți același lucru este că vă simțiți fericit, trist sau frică.Încercați să dansezi la muzică care vă va ajuta să vă schimbați starea de spirit, cum ar fi dansul la muzică care vă face să vă simțiți împuterniciți dacă vă este frică sau la muzica fericită dacă sunteți trist.
  • De asemenea, încercați cursuri dacă doriți să dansați într-un mediu mai structurat. Există studiouri de dans care oferă programe pentru începători care nu necesită un angajament imens de timp. Luați o clasă de începători în clasa Hip Hop, Jazz sau Balet, atâta timp cât se potrivește cel mai bine personalității tale.
  • Imaginea intitulată Exprimați-vă pasul 14
    4. Scrie creativ. O modalitate excelentă de a vă exprima este prin scriere. Scrie poezie sau povestiri scurte folosind imagini bazate pe sentimentele și viața dvs. autentică. Concentrați-vă pe modul în care vă simțiți și faceți doar scrieți.Să renunțe la orice așteptări de perfecțiune sau chiar să vă arătați scrisul altora.Exprimarea creativă este despre tine și luați timp pentru a afla despre cine sunteți și persoana complicată din interiorul vostru.
  • Eliberându-vă prin scriere poate fi extraordinar de iluminat și vă dau cunoștințe bogate în gânduri și sentimente pe care nici măcar nu le cunoașteți că ați avut în tine.
  • Sfat de experți
    Rahti gorfien, PCC

    Rahti gorfien, PCC

    Life Coachrahti Gorfien este un antrenor de viață și fondatorul Coaching-ului creativ, LLC. Rahti este o federație internațională de antrenor acreditat de antrenor certificat (PCC), acreditat acreditat de antrenor ADHD de către Academia ADD Coach și un furnizor de servicii de specialitate de carieră (CSS). Ea a fost votată una dintre cele 15 cele mai bune antrenori de viață din New York City prin expertiză în 2018. Ea este un absolvent al Programului de Absolvent al Universității din New York și a fost un artist de teatru de lucru de peste 30 de ani.
    Rahti gorfien, PCC
    Rahti gorfien, PCC
    Antrenor de viață

    Creați ceva care nu există. Concentrați-vă atenția și inventivitatea dvs. asupra părții dvs. creative pentru a aduce ceva nou în lume. Dacă găsiți ceva semnificativ care nu există, găsiți o modalitate de ao aduce la viață ca desenarea unui nou personaj de desene animate pe care l-ați făcut sau scrieți cartea pe care ați dorit-o întotdeauna să o citească.

  • Imaginea intitulată Exprimați-vă pasul 15
    5. Cânta.Cântând este o activitate excelentă, chiar dacă nu sunteți minunat la el. Puteți cânta oriunde, cum ar fi în mașina dvs., în duș, sau în camera de zi.Lăsați orice așteptări de talent perceput sau de stăpânire vocală din mintea voastră și lăsați-vă vocea să fie auzită.Tune în acel loc emoțional și cântă cântece care rezonează cu tine.
  • Cântați melodii care vă onorează sentimentele, cum ar fi tristețea, pierderea, furia, iubirea și fericirea.Permiteți-vă să fiți prin cântec.
  • Dacă cântând este ceva care te face cu adevărat să te simți ca tine, poți să-l scoți în lumea reală.Încercați karaoke sau alăturați-vă unui grup de cântând comunitate.Conectați-vă cu muzica care vă face să vă simțiți că vă exprimați viața, sentimentele și dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar