Cum să faci meditație conică

Meditația minunată este o modalitate excelentă de a crește concentrarea, reducerea stresului și stimularea creativității. Învățând cum să faci meditație conștient, durează ceva timp și practică, dar vă puteți învăța cum să o faceți. De asemenea, puteți afla cum să încorporați tehnicile de minte în viața de zi cu zi, cum ar fi când mâncați, mers pe jos sau mergeți la alte sarcini zilnice.

Pași

Ajutor de meditație

Tehnici de meditație de probă

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu de vizualizare spațială sigură

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Alegerea unui mediu
  1. Imaginea intitulată Dă meditația de gândire Pasul 1
1. Selectați o locație. Gândiți-vă la un loc în care nu veți fi întrerupt sau aveți distrageri. Poate fi o parte liniștită a casei dvs. sau lângă un copac afară. Alegeți un loc care se simte liniștit și unde puteți detașa de zgomotul vieții de zi cu zi.
  • Dacă cultivați o practică de meditație, luați în considerare crearea unui spațiu dedicat meditației. Puteți plasa elemente de inspirație sau calmare pe o masă specială, cum ar fi flori sau imagini de locuri frumoase. Înmuiați lumina adăugând lumânări.
  • Imaginea intitulată Dă meditația de gândire Pasul 2
    2. Fă-te comod. S-ar putea să fiți staționari timp de câteva minute la un moment dat, iar din acest motiv este important să fii confortabil. Acordați atenție temperaturii camerei pentru a vă asigura că este adecvată. Poate doriți să aveți o pătură în jurul dvs. sau în apropierea dvs., deoarece temperatura corpului poate scădea.Au niște perne sau perne în apropierea dvs. să faceți mai confortabilă.
  • Purtați haine confortabile care nu vă vor deranja sau vă distrage atenția.
  • Imaginea intitulată face meditația de gândire Pasul 3
    3. Lăsați deoparte ceva timp. Poate doriți să începeți cu o meditație de doar cinci până la 10 minute și să lucrați de acolo. Nu alegeți să începeți meditarea timp de o oră, deoarece acest lucru poate părea copleșitor. În schimb, alegeți mici incremente de timp pentru a vă angaja și dacă doriți, măriți timpul.
  • Încercați să setați un cronometru, astfel încât să nu fiți tentați să verificați timpul în timpul meditației. Doar asigurați-vă că cronometrul "sfârșitul meditației" este ceva blând, mai degrabă decât o alarmă sau un buzzer. Încercați să găsiți o alarmă care sună ca o calmare a chimes-ului sau muzica de pian moale.
  • Imaginea intitulată face meditația mizantă Pasul 4
    4. Încercați diferite posturi. În timp ce mulți oameni asociază meditația cu ședința în poziția Lotus (cu picioarele încrucișate), nu există doar o modalitate de a medita. Poți să stai pe podea sau pe un scaun, să stai, să te plimbi sau să te culci. Redați-vă cu poziții diferite, folosind sau nu folosiți perne sau perne și găsiți ceea ce vă simți cel mai natural. Nu există nici o modalitate "greșită" de a medita.
  • În timp ce așezarea este destul de confortabilă, asigurați-vă că nu adormiți! Este destul de comun să începeți meditația și apoi să plutească în Dreamland.
  • Partea 2 din 3:
    Începând cu meditația
    1. Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 5
    1. Stabiliți-vă mintea. Vă poate lua puțin timp să vă așezați și să începeți să detașați de toate lucrurile care se întâmplă în viața voastră. Mai ales dacă ați avut o zi stresantă, vă puteți gândi să vă gândiți la ceea ce sa întâmplat sau despre lucruri care trebuie să se întâmple în viitor. Puteți simți emoțiile care se agită. Toate acestea sunt în regulă. Observați că mintea voastră dansează și lăsați-o să danseze puțin pe măsură ce vă stabiliți.
    • Țineți minte că este în regulă dacă vă simțiți puțin ciudat în legătură cu meditarea. Doar luați o clipă pentru a identifica sentimentele pe care le aveți și apoi treceți atenția asupra poziției fizice. Încercați să vă faceți cât mai confortabil posibil.
  • Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 6
    2. Ia niște respirații adânci. Adu-ți conștiința cu respirația ta, observând inhalarea și expirațiile fiecărei respirații. Simțiți-vă cum fiecare respirație curge în și din corpul vostru, umplându-vă plămânii și apoi eliberați-vă prin gât și gura. Începeți să prelungească și să aprofundeze fiecare respirație. Respirațiile profunde ajută la rezolvarea și relaxarea minții și a corpului.
  • Observarea respirației dvs. este, de asemenea, o practică de spirit în sine. Puteți practica observarea respirației pentru întreaga lungime a meditației.
  • Imaginea intitulată Dă meditația minunată Pasul 7
    3. Realizați că nu sunteți gândurile voastre. După cum meditați, amintiți-vă că aveți control asupra gândurilor și emoțiilor pe care le alegeți să le angajați. Când observați gândurile sau emoțiile care vin, nu doriți să vă angajați, eliberați-le și alegeți să nu vă concentrați atenția asupra lor.
  • Această înțelegere poate fi utilă în realizarea faptului că puteți schimba gândurile negative și că le puteți lăsa să meargă.
  • Nu vă bateți când observați fluxul dvs. mental de gânduri. Practică a trece peste din aceste experiențe mentale fără judecată.
  • Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 8
    4. Reveniți la respirație. Oricând vă distrați de zgomote, gânduri sau orice altceva, reveniți la observarea inhalării și expirațiilor. Ori de câte ori aveți gânduri sau emoții neplăcute, returnați-vă concentrarea la respirație.
  • Când vă concentrați asupra respirației, concentrați-vă asupra neutralității. Dacă gândurile vin în timp ce se concentrează în timpul respirației, asigurați-vă că mențineți practica de a nu trece de judecată asupra gândurilor dvs., inclusiv despre modul în care practicați meditația. Judecând-te va interveni în sesiunea dvs. de meditație. Să înțeleagă că este obișnuit ca oamenii să se distragă sau să se gândească la ziua lor.
  • Amintiți-vă că meditația nu este o performanță.
  • Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 9
    5. Concentrați-vă pe prezent. Unul dintre obiectivele practicilor de spirit este de a vă ajuta să vă concentrați asupra momentului prezent. Este ușor pentru mintea și emoțiile să sară la viitor sau înapoi în trecut, dar corpul tău este întotdeauna în momentul prezent. Acesta este motivul pentru care multe practici de spirit sunt conduse de corp. Dacă vă găsiți că mintea dvs. se rătăcește adesea, reveniți la corpul vostru, mai ales respirația. Încercați să vă concentrați numai în prezent.
  • Partea 3 din 3:
    Practicând tehnici de spirit
    1. Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 10
    1. Mâncați cu atenție. Mâncarea mănâncă vă poate ajuta chiar să pierdeți în greutate ajutându-vă să vă încetinească și să vă bucurați cu adevărat de mâncare. Puteți practica mâncarea de mâncare cu o bucată de fructe, cum ar fi un măr.
    • Țineți mărul și uitați-vă la el, observând forma, textura sau orice scriere care ar putea fi pe ea.
    • Simțiți mărul în mâinile voastre sau, probabil, pe buzele voastre.
    • Aduceți-o mai aproape de fața dvs. și petreceți câteva respirații mirosindu-l. Observați dacă organismul dvs. răspunde, cum ar fi salivarea sau creșterea dorinței de ao gusta.
    • În cele din urmă, luați o mușcătură de mere, observând cum are gust, ceea ce simte și dacă este plăcut să-l mestecați.
  • Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 11
    2. Practicați de mers pe jos.De asemenea, puteți medita în timpul mersului pe jos. Încercați să faceți o plimbare și pe măsură ce mergeți, acordați atenție modului în care se simte să meargă, simțindu-vă mușchii, îndoiți și întindeți-vă. Încetați-vă ritmul, astfel încât să vă puteți concentra asupra mișcărilor dvs. și asupra senzației picioarelor dvs. atingând și părăsirea solului.
  • A face o meditație de mers pe jos desculț poate spori experiența și vă permite să simțiți mai multe senzații, cum ar fi textura și temperatura solului.
  • Imaginea intitulată face meditația cu atenție Pasul 12
    3. Concentrați-vă pe senzații. Puteți face senzația de meditație minte dacă întâmpinați durere sau doriți să vă acordați corpului. Abilitatea poate ajuta la reducerea durerii și tensiunii în corpul vostru. Alegeți o parte a corpului dvs. pentru a vă concentra pe, fie intern, fie extern. Sunt senzații plăcute, neplăcute sau neutre? Puteți nota "Acum există un sentiment plăcut" sau "Există o durere aici". Observați modul în care mintea și corpul interacționează cu aceste sentimente.
  • O metodă similară care se aplică atât primelor două fundații orientate spre corp este o formă de scanare corporală - și anume, scanarea corpului în sus și în jos pentru a examina senzațiile și apoi lăsându-le să treacă pe o altă parte a corpului sau să urmărească fluxul de energie.
  • În loc să renunțe la o mare parte din ceea ce vă înconjoară, acordați în fiecare sens. Deschideți-vă ochii și luați-vă în împrejurimile dvs., observați orice mișcare, culori sau obiecte care vă stau la dispoziție. Observați orice miros în aer. Observați sunetele, poate zgomotul electricității, mașinilor din afara ferestrei dvs. sau cântând păsările.
  • Imaginea intitulată face meditația de gândire Pasul 13
    4. Face sarcini zilnice o meditație. Orice poate fi o meditație dacă o faci cu minte. Îți poți spăla în minte dinții prin degustarea pasta de dinți, senzație de părul periuței de dinți și simțiți mișcarea mâinii tale. Faceți un duș cu minte și observați toate modalitățile în care aveți grijă de corpul vostru în acest timp. Chiar și conducerea la locul de muncă poate fi o meditație: Observați cum vă simțiți în mașină, modul în care corpul dvs. se conformează scaunului și observați gândurile și emoțiile pe care le aveți atunci când se confruntă cu traficul și rezultatele dorite sau nedorite.
  • Ori de câte ori faceți o practică de minte, amintiți-vă cea mai importantă parte este prezentă. Reveniți la respirație și observați-vă gândurile și sentimentele fără să le urmați sau să le judecați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu vă faceți griji că nu o faceți chiar așa cum nu există "Direcția greșită" pentru a medita.
  • Ascultați muzică relaxantă, sunete naturale sau "zgomot alb" Pentru a vă ajuta în practica de meditație minunată, mai ales când începeți.
  • Luați-l un pas la un moment dat - nu încercați să fiți conștienți de prea multe lucruri, ci doar ceea ce vedeți așa cum îl vedeți și adăugați lucruri pe măsură ce vă sunt cunoscute. Lăsați aceste lucruri să meargă în timp ce se schimbă. Puteți îmbunătăți suma pe care o practicați.
  • Această practică poate fi folosită ca o combinație cu mintea corpului în orice postură etc., Pentru a obține cea mai bună experiență și posibilitatea de a studia aceste cadre de referință.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar