Cum să fii fericit după o despărțire

Breakup-urile sunt incredibil de dificile. Dacă tocmai v-ați despărțit de cineva pe care îl pasă, vă puteți simți trist, furios, pierdut sau speriat. Vestea bună este că aceste sentimente nu vor dura pentru totdeauna. După descompunere, dă-ți un timp și spațiu pentru a-ți procesa durerea. Când sunteți gata, utilizați înțelepciunea și experiența pe care ați câștigat-o din relația cu viața voastră. Luați timp pentru a vă reconecta cu lucrurile care vă aduc bucurie înainte de despărțire și căutați și noi forme de împlinire.

Pași

Metoda 1 din 2:
Coping cu sentimente negative
  1. Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere Pasul 1
1. Dă-ți timp să se întristeze. Nu încercați să vă forțați să vă deplasați sau să "treceți peste el" înainte de a vă pregăti. Indiferent de circumstanțele descompunerii, ați experimentat o pierdere și este natural să aveți multe sentimente de a lucra.
  • Probabil veți experimenta UPS și Downs în timpul procesului de înșelare și vindecare. S-ar putea să vă simțiți mult mai bine într-o zi și apoi deprimați sau supărați din nou în continuare. Acest coaster emoțional poate fi frustrant sau chiar înfricoșător, dar este total normal.
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 2
    2. Recunoașteți cum vă simțiți fără judecată. Ori de câte ori vă simțiți foarte copleșiți sau în jos, găsiți un loc liniștit pentru a sta și a vă permite să vă simțiți. Inchide ochii, respiră adânc, și atent să notați gândurile, emoțiile și senzațiile fizice pe care le întâmpinați. Nu criticați sau analizați ceea ce gândiți și vă simțiți - recunoașteți-l.
  • De exemplu, s-ar putea să vă gândiți la tine ", mă gândesc din nou la Madeline. E un nod în partea superioară a mea. mă simt atât de trist."
  • Eliberați-vă sentimentele într-un mod sănătos, cum ar fi prin plâns sau vorbind cu un prieten. S-ar putea să-l găsiți, de asemenea, de ajutor să scrieți ceea ce simțiți sau să o exprimați prin artă sau muzică. Puteți scrie chiar și o scrisoare la fostul tău turnând toate sentimentele tale (dar distruge-l când ai terminat, ca să nu fii tentat să-l trimiți).
  • Fiind în mintea sentimentelor tale și de a le putea identifica, le poate ajuta să se simtă mai puțin copleșitoare.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit după o întrerupere Pasul 3
    3. Spuneți-vă că ceea ce simțiți este temporar. Ar putea fi greu să vă imaginați chiar acum, dar nu veți simți astfel pentru totdeauna. Gândiți-vă la tristețea voastră despre descompunere ca un prejudiciu care vindecă. Va răni pentru o vreme și durerea poate fi mai rea câteva zile decât altele, dar răul va fi în cele din urmă să se estompeze.
  • Timpul necesar pentru a trece dincolo de o despărțire variază de la o persoană (și destrămare) la alta. Doar luați-o într-o zi la un moment dat.
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 4
    4. Înlocuiți gândurile negative cu cele mai realiste. Când auziți acea voce negativă sau auto-critică în interiorul capului, opriți-vă și întrebați-vă: "Este gândul realist? Este utilă? Este ceva ce aș spune unui bun prieten?"Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este" nu ", înlocuiți gândul cu ceva mai realist și constructiv. În acest fel, puteți ajuta creierul dvs. nefericit să facă tranziția la gândirea pozitivă.
  • De exemplu, dacă vă gândiți, "Nimeni nu mă va iubi vreodată ca Bert. Voi fi singur pentru totdeauna ", înlocuiți-o gândul cu ceva de genul:" Ceea ce am avut cu Bert a fost grozav în multe moduri, dar ne-am despărțit de un motiv. Voi încerca să profită la maximum de a fi singur și să văd ce se întâmplă în continuare."
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 5
    5. Evitați vina pentru ceea ce sa întâmplat. Auto-vina este frecventă după o despărțire, dar probabil că amândoi aveam o parte pentru a juca în ceea ce sa întâmplat. Este bine (și, de fapt, sănătos) să recunoască greșelile pe care le-ați făcut în relație, dar încercați să vă gândiți la aceste greșeli ca o oportunitate de a crește și de a face mai bine în viitor.
  • S-ar putea să vă dau vina pe partenerul dvs. pentru ceea ce sa întâmplat, mai ales dacă s-au despărțit de dvs. Amintiți-vă că este probabil pentru cei mai buni că te-au lăsat să pleci, deoarece acum sunteți liber să găsiți pe cineva care este un meci mai bun pentru dvs. (dacă asta doriți).
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 6
    6. Ajungeți la familie și prieteni pentru sprijin. Ori de câte ori vă simțiți copleșiți și singuri, ridicați telefonul și apelați sau scrieți un prieten apropiat sau o rudă apropiată. Vorbind cu cineva vă poate distrage atenția, vă poate ajuta să lucrați prin sentimentele dvs. sau să vă reamintiți că nu sunteți singuri.
  • Șansele sunt știți pe cineva care a trecut printr-o despărțire. Ele vă pot împrumuta o ureche simpatică și vă pot oferi sfaturi pentru a vă ocupa de sentimentele dvs.
  • Dacă nu aveți pe nimeni să discutați, luați în considerare apelarea unei linii de criză sau aderarea la un grup de discuții online pentru oamenii care trec prin despărțiri.
  • Dacă vă alăturați unui grup online, căutați unul care este moderat, cum ar fi forumurile de la PsychCentral. Forumurile moderate au administratori care monitorizează discuția pentru a se asigura că nu există nici o agresiune sau alte forme de abuz în comunitate.
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 7
    7. Utilizați discuții de sine pozitive pentru a combate credințele negative despre dvs. O descompunere este personală, deci este normal să vă întrebați ce ați făcut greșit. Cu toate acestea, spargerea nu ar trebui să schimbe modul în care vă simțiți despre dvs. Toată lumea trece prin despărțiri, iar multe relații nu sunt menite să dureze. Nu lăsați gândurile ca "nu sunt destul de bun," "Nimeni nu vrea să iasă cu mine," sau "Nu sunt suficient de atractivă" ia rădăcina în mintea ta.
  • Nu lăsați aceste tipuri de gânduri să vă urmeze în următoarea relație. Ei nu sunt adevărați, așa că nu le permiteți să influențeze negativ viitorul.
  • Dacă observați oricare dintre aceste gânduri negative, provocați-le și înlocuiți-le cu discuții de sine pozitive. În primul rând, căutați 3 puncte de probă împotriva declarației negative. Apoi, înlocuiți-l cu o declarație pozitivă despre dvs. Puteți găsi foi de lucru online pentru a vă ajuta să faceți acest lucru!
  • De exemplu, să spunem că vă gândiți "Sunt nevăzut." Cele trei dovezi că acest lucru nu este adevărat ar putea fi părinții dvs., cel mai bun prieten și animalul de companie care vă iubesc. S-ar putea să-ți spui, "Sunt profund iubită de oamenii din viața mea, plus mă iubesc."
  • Metoda 2 din 2:
    Mergând înainte cu viața ta
    1. Imaginea intitulată Fiți fericit după o întrerupere Pasul 8
    1. Faceți pace cu motivele pentru care relația dvs. nu a funcționat. La început, poate fi greu să vezi fisurile din relația ta, dar este probabil un motiv pentru care nu a funcționat. Recunoscând acest motiv vă poate ajuta să continuați. Gândiți-vă de ce sa încheiat relația dvs., cum ar fi din cauza incompatibilității, a unor obiective diferite, a timpului rău sau a așteptărilor nesatisfăcute. Notați de ce credeți că relația sa încheiat pentru a vă ajuta să găsiți închiderea.
    • Când începeți să vă simțiți din nou emoțională, utilizați acest exercițiu pentru a vă ajuta să raționalizați de ce relația trebuia să se încheie. Spune-ti, "Mă simt trist despre descompunere din nou, dar am avut obiective diferite pentru viitor. Vreau un partener care vrea aceleași lucruri pe care le fac."
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 9
    2. Concentrați-vă pe îngrijirea dvs. pentru dvs. Ajutați-vă să vă vindecați după despărțirea dvs. de către dvs practicând auto-îngrijire. Este greu să fii fericit dacă nu ai grijă de nevoile tale fizice, emoționale și practice de bază. Auto-îngrijirea pot însemna o mulțime de lucruri, dar câteva dintre elementele de bază includ:
  • Obținerea multor Un somn de bună calitate.
  • Consumul de alimente sănătoase, nutritive.
  • Noțiuni de bază exercițiu.
  • Cheltuielile timpului de calitate cu prietenii și familia.
  • A face activități pe care le bucurați.
  • Având în vedere aspecte practice, cum ar fi plata facturilor și a face proiecte de muncă sau școală.
  • Imaginea intitulată Fii fericit după o întrerupere Pasul 10
    3. Lucrați la realizarea unor obiective personale. Gândiți-vă la lucrurile pe care le-ați dorit mereu să realizați sau Setați câteva obiective noi pentru dvs și să creeze un plan realist de a lucra la ele. Este ușor să vă puneți obiectivele și ambițiile personale în timp ce sunteți prins într-o relație, deci acum este momentul perfect pentru a începe să lucrați la ei.
  • Lucrul la obiectivele dvs. vă poate ajuta să vă stimulați încrederea, să vă dați ceva să vă concentrați de la descompunere și să vă amintiți cine sunteți ca individ.
  • Obiectivele dvs. nu trebuie să fie nimic mare sau grandios. Ați putea începe cu lucruri simple cum ar fi reorganizarea biroului dvs. sau luați o plimbare de 15 minute în fiecare zi.
  • Păstrați o listă a realizărilor dvs. zilnice și amintiți-vă să vă recompensați când întâlniți un scop!
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 11
    4. Faceți lucrurile pe care le găsiți distractive și îndeplinite. Acum este momentul perfect pentru a ridica un nou hobby sau pentru a reaprinde interesul dvs. pentru un vechi! Dacă doriți să încercați ceva nou, luați în considerare înscrierea pentru o clasă sau aderarea la un grup local care împărtășește interesele dvs.
  • Dacă sunteți tipul creativ, ați putea încerca să pictați, să faceți meșteșuguri sau să învățați un instrument muzical. Dacă sunteți mai atletic sau în aer liber, încercați să luați un nou sport sau să mergeți pe drumeții.
  • Activitățile de grup este, de asemenea, o modalitate excelentă de a face prieteni noi și de a crește rețeaua de asistență.
  • Dacă există activități pe care le asociați în mod deosebit cu ex, ați putea dori să faceți o pauză de la ei pentru o vreme.
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 12
    5. Rezistați nevoii de a verifica dacă există fostul dvs. Dacă vă aflați agonizându-vă cum se simte fostul dvs. și ceea ce sunt de până la acestea, căutați modalități de a vă distrage atenția sau de a canaliza acele sentimente în altă parte. De exemplu, dacă luptați cu tentația de a vă uita la pagina Facebook Ex`s, ați putea să-i sunați la un prieten sau să scrieți despre el într-un jurnal.
  • Dacă tu și tu ești conectat la mass-media sociale, poate fi o idee bună să le dezvăluie sau să le blochezi. Care va contribui la reducerea tentației de a vă tortura prin verificarea profilului lor.
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 13
    6. Uită-te la relația ca o experiență de învățare. Odată ce ați avut ceva timp și distanța de relație, faceți timp să vă gândiți la acest punct de vedere mai înțelept și mai obiectiv. Gândiți-vă cum să vă folosiți experiențele, atât bine cât și rele, pentru a vă ajuta în relațiile viitoare sau chiar în viața voastră ca o singură persoană.
  • De exemplu, poate că ați luat-o pe niște steaguri roșii pentru a evita viitorii potențiali parteneri. De asemenea, vă puteți gândi la modalități prin care vă puteți îmbunătăți propriul comportament în relațiile care merg înainte.
  • S-ar putea ajuta să faceți o listă cu ceea ce lucrurile erau bune și rele în legătură cu relația. Gândiți-vă la modificările specifice pe care le puteți face pe baza perspectivelor dvs. De exemplu, "Lucy a fost amuzant și interesant să stea, dar nu a împărtășit cu adevărat multe dintre interesele mele. În relațiile viitoare, voi prioritiza găsirea unei persoane care are mai multe în comun cu mine."
  • După o anumită reflecție, s-ar putea să decideți chiar că preferați să fiți singuri pentru acum și asta este perfect valabil! Nu lăsați pe nimeni să vă preseze în căutarea unei noi relații dacă nu doriți unul.
  • Imaginea intitulată Fiți fericită după o întrerupere a pasului 14
    7. A se vedea un consilier dacă simțiți că aveți nevoie de ajutor suplimentar. Adresați-vă medicului dumneavoastră să vă recomande un terapeut sau să faceți o căutare online pentru un consilier care are experiență care se ocupă de problemele de relații. Un consilier vă poate ajuta să lucrați prin sentimentele dvs. și să vă recomandăm strategii bune pentru a le ocupa.
  • Este posibil să trebuiască să vedeți un consilier dacă durerea voastră interferează cu capacitatea dvs. de a funcționa în viața de zi cu zi, la locul de muncă sau relații sau dacă vă simțiți că nu faceți destul de multe progrese pe cont propriu.
  • sfaturi

    Nu vă grăbiți în nici o relație nouă, deoarece aveți nevoie de ceva timp pentru a vă rezolva viața. O descompunere vă poate lăsa să vă simțiți confuz și vulnerabili emoțional. De asemenea, puteți avea de-a face cu sentimentele pentru ex, care ar putea avea un impact negativ asupra altor relații.
  • Chiar dacă tu ești cel care a inițiat despărțirea, este încă natural să simțiți un sentiment de durere și pierdere.
  • Este posibil să Rămâneți prietenii cu cineva După ce s-au rupt cu ei. Nu încercați să forțați totuși. Tu și Ex, probabil, ambele nevoie de mult timp și spațiu după descompunere și este posibil să nu vă puteți conecta niciodată ca prieteni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar