Cum să se ocupe de un prieten posesiv

În timp ce este minunat să vă simțiți iubiți și prețuiți, există o linie fină între comportamentul de îngrijire și comportamentul posesiv. Dacă vă simțiți ca prietenul dvs. este sau devine posesiv, ar trebui să abordăm problema cât mai repede posibil. În timp ce comportamentul posesiv este de obicei înrădăcinat în stima de sine scăzută, un partener posesiv va transforma aceste sentimente pe tine. Un prieten posesiv vă poate face dificil să vă formați propriile opinii și sentimente și vă puteți face să vă simțiți rău că ați avut o viață independentă de el. El poate încerca să vă împiedice să vă vedeți prietenii și să încercați să luați controlul treptat asupra vieții voastre. Fără să vă opriți, acest comportament va escalada probabil - cu toate acestea, există modalități de a vă ocupa de un prieten posesiv.

Pași

Metoda 1 din 2:
Îmbunătățirea unei relații cu un iubit posesiv
  1. Imagine intitulată face iubitul tău să se simtă fericit pasul 6
1. Descrie-te sentimentele tale. Prietenul tău nu poate ști că se comportă într-un mod care se simte posesiv pentru tine. Poate că aceasta este prima sa relație, sau poate că ultima lui iubită a avut o personalitate diferită de propria dvs. El poate trece printr-un eveniment în propria sa viață care îi determină să te tragă mai aproape decât prefera. Vorbind despre dorințele și nevoile dvs. în relație este întotdeauna un loc bun pentru a începe.
  • Încercați să începeți cu exemple: "Când mă chemați de mai multe ori când sunt cu prietenele mele, încep să simt că nu ai încredere în mine" sau "mă tulbură cu adevărat când nu vorbești cu mine după ce am ieșit cu prietenii mei de tip."
  • Oferiți instanțe specifice atunci când ați simțit că a fost posesiv: "M-am simțit foarte supărat când eram la jocul de fotbal și mi-ai dat tratamentul tăcut după ce am jucat potcoave cu prietenii colegiilor mei."
  • Evitați numerele de apel - de exemplu, nu-l numiți "posesiv."În schimb, poate doriți să spuneți că ați simțit că comportamentul lui era prea posesiv și v-ați simțit sufocat. Numele de apel pot duce la un argument, dar exprimându-ți sentimentele nu ar trebui.
  • Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 5
    Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 5
    2. Discutați despre comportamentele pe care le considerați inacceptabile. Aceasta ar trebui să fie o discuție explicită și privată în care puteți vorbi deschis despre tipurile de comportamente pe care nu doriți să le tolerați într-o relație. Acestea ar trebui să fie limitate la problemele pe care nu sunteți dispuși să faceți compromisuri. Iată câteva exemple de comportamente pe care le puteți simți inacceptabile:
  • Întrebându-vă să vă opriți cu prietenii, în special prietenii de sex masculin, fără un motiv bun.
  • Vă spun ce să purtați sau să faceți comentarii dacă vă simțiți că purtați ceva "inadecvat."
  • Apelarea sau trimiterea textului în mod repetat în timp ce vă aflați departe de el.
  • Trecând prin telefon, e-mail sau obiecte personale.
  • Care necesită explicații pentru fiecare mișcare pe tot parcursul zilei.
  • Făcându-vă să vă simțiți vinovați că aveți nevoie să schimbați planurile pentru un motiv legitim.
  • Oferindu-vă ultimelor sau amenințări dacă nu faceți suficient timp pentru el.
  • Imagine intitulată face o persoană geloasă Pasul 5
    3. Explicați-vă nevoile în relația dvs. Prietenul tău nu poate cunoaște nevoile dvs. unice în relația dvs., deci este important să comunicați cu el. Acest lucru poate ajuta la atenuarea comportamentului său posesiv.
  • Explicați-vă nevoia de vieți independente. Spuneți-i prietenului dvs. că, deși vă place să petreceți timpul cu el, este important să vă puteți petrece timpul cu prietenii și familia. Având o viață în afara partenerului dvs. este o parte foarte importantă a unei relații sănătoase, încurajați-l să-și petreacă timpul cu prietenii și familia fără tine, de asemenea.
  • Să-ți comunici dorința de a fi de încredere. Așa cum ai încredere în el, ar trebui să poată avea încredere și tine. Aceasta este piatra de temelie a relațiilor sănătoase.
  • Negociați unele reguli pentru relația dvs.: De exemplu, ambii dintre voi ar trebui să li se permită să aibă și să-și petreacă timpul cu prietenii opuși sex - cu toate acestea, sunt de așteptat onestitate, loialitate și monogamie completă.
  • Imaginea intitulată Faceți-vă prietenul gelos Pasul 2
    4. Discutați despre angajamentul dvs. față de relația dvs. Comportamentul posesiv este cel mai frecvent înrădăcinat în stima de sine scăzută și nesiguranță. Dacă comportamentul posesiv al prietenului tău este blând, ar fi meritat să-i reamintesc că ești angajat în relația ta și nu are nevoie să fie preocupat de intențiile tale.
  • Afirmațiile verbale reprezintă o modalitate puternică de a vă liniști prietenul. Un simplu "Te iubesc pe tine și numai tu" pot face adesea truc.
  • Imaginea intitulată nu mai este pasul gelos 2
    5. Includeți-l în planuri cu prietenii dvs. Adesea, posesivitatea lui va veni din gelos, precum și de nesiguranță. Implicarea prietenului dvs. în unele dintre activitățile grupului dvs. de prietenie îl poate ajuta să se simtă mai confortabil cu privire la viața pe care o conduceți când nu este în jur.
  • În special, ar putea fi de ajutor pentru a-ți întâlni prietenul de sex masculin. El se poate simți inconfortabil despre alți bărbați cu care petreceți timp. Cu toate acestea, acest lucru nu este un motiv pentru tine să nu mai petreezi timpul cu ei - în schimb, să-i inviți pe prietenul tău să-i arăți că nu există nici o amenințare pentru relația ta.
  • Imagine intitulată relații de vindecare după înșelăciune Pasul 6
    6. Dă-ți relația timp pentru a vindeca. După ce ați avut o discuție în care explicați sentimentele negative pe care le-ați avut despre relațiile voastre, ambele emoții pot fi ridicate. Acesta este un moment bun pentru a lua ceva timp și pentru a reflecta asupra a ceea ce ați discutat, înainte de a vă întoarce împreună și încercând să aveți o relație mai fericită și mai sănătoasă decât înainte.
  • Fiți conștienți de faptul că progresul necesită timp. Prietenul tău nu se va schimba peste noapte. Trebuie să fiți dispuși să puneți în timp și efort pentru a ajuta aceste schimbări în comportamentul său posesiv să aibă loc.
  • Nu vă fie frică să indicați când el recidivă în modurile sale posesive. Nu-l lăsa să scape de ea când o face. În schimb, spuneți-l imediat pe comportament și explicați-i cum vă face să vă simțiți.
  • Încurajați-l când este iubitor fără a fi posesiv. Când se comportă într-un mod pe care îl apreciați, spuneți-i. Acest lucru îl va face să vrea să o facă mai des.
  • Imaginea intitulată Faceți-vă prietenul gelos Pasul 8
    7. Fii realist cu privire la faptul dacă relația ta merită să fie fixată. Dacă prietenul tău dorește să-și schimbe comportamentul și este dispus să-ți respecte sentimentele și să-ți asculte dorințele și nevoile în relația ta, s-ar putea să fii dispus să-ți dai relația o altă lovitură. Cu toate acestea, dacă vă simțiți deprimați, speriat, anxios sau înfricoșător, ar trebui să părăsiți relația.
  • Amintiți-vă că la fel de mult cum doriți să se schimbe, nu îl puteți schimba. El trebuie să fie dispus să inițieze și să urmeze schimbarea propriului său comportament.
  • Metoda 2 din 2:
    Îndepărtați-vă de situație
    1. Imaginea intitulată se desprinde cu un prieten posesiv Pasul 28
    1. Pregătește-te să te desparți de prietenul tău posesiv. Dacă comportamentul posesiv al prietenului tău se escaladă sau se află deja la nivel, este important să recunoaștem că probabil că nu îl puteți schimba (cel puțin nu fără îndrumare profesională). Dorința lui de a controla Hispartner poate face parte din personalitatea sa, dar este una pe care nu ar trebui să o faceți. Apoi este timpul despartire.
    • Planificați ce vreți să spuneți. Amintiți-vă că opinia dvs. contează și că meritați să fiți ascultat. Nu lăsați prietenul tău posesiv să-ți întoarcă vina înapoi pe tine - să-ți amintești că ești singurul care încearcă această relație și o faci pentru un motiv valabil și legitim.
  • Imaginea intitulată sparge un cuplu pas 16
    2. Treceți cu despărțirea. Breakup-urile nu sunt niciodată ușoare și pot fi deosebit de greu dacă ați fi controlat într-o relație posesivă.
  • Alegeți un loc și timp pentru a vă despărți de iubitul dvs. În timp ce ruperea este de obicei cea mai bună făcută față în față, un prieten posesiv se poate comporta într-un mod excesiv sau abuziv.
  • Un loc public bine populat poate fi cel mai sigur pentru o despărțire dacă simțiți în orice mod în orice fel de reacție posibilă a iubitului tău.
  • Împărtășiți intenția dvs. de a vă despărți de prietenul dvs. posesiv cu un prieten de încredere sau membru de familie. Cereți acestei persoane să vă țină răspunderea pentru trecerea cu ea.
  • Fă-l să te lași să vorbești. Ar trebui să-i poți spune ce vrei să-i spui fără a fi întrerupt. Atâta timp cât o faci într-o cale controlată și civilă, ar trebui să asculte.
  • Nu lăsați. După ce spui ce trebuie să spui, și să-i dai o șansă de a răspunde, elimina în formă de situație. Dați-i timp să vă așezați înainte de a vă contacta din nou.
  • Imagine intitulată Spot A Sociopat Pasul 7
    3. Pregătiți-vă pentru reacția potențială. Dacă prietenul tău era posesiv în timp ce te-ai întâlnit, probabil va purta acest comportament prin descompunerea ta. Fiind pregătit pentru acest lucru vă poate ajuta să vă ocupați de el când vine timpul.
  • Feriți-vă de încercările sale de a vă vina în ședere cu el. Acest lucru poate veni sub forma "Îți amintești că o dată am mers pe plajă la răsărit?"Sau poate veni sub forma unei amenințări mai grave (cum ar fi să-și încheie propria viață). Cel mai important este că recunoașteți că aceasta este manipularea emoțională - nu-l tolerați!
  • În cazul în care ex-iubitul tău amenință rău pentru sine sau altora, este esențial să lași pe cineva să știe imediat. Sunați la 911 dacă credeți că el sau oricine altcineva ar putea fi în pericol imediat.
  • Stick de armele tale. Indiferent de reacția prietenului tău, amintiți-vă că ați făcut alegerea înțeleaptă pentru a pune capăt unei relații nesănătoase.
  • Imaginea intitulată știe când tu
    4. Obțineți sprijin din partea prietenilor și a familiei. Ar trebui să cereți ajutor sau sprijin de la prietenii și familia adevărată în orice capacitate de care aveți nevoie. S-ar putea să aveți nevoie să vă reconfirmați alegerea pentru a vă pune capăt relației dvs. sau pentru a vă reaminti de unii dintre comportamentul prietenului dvs. acum ex-iubitor.
  • Reconectarea cu oamenii pe care ați pierdut-o în timpul relației dvs. cu prietenul dvs. posesiv poate fi o parte utilă de a vă deplasa de la acea relație nesănătoasă.
  • Imaginea intitulată ieși dintr-o depresiune Pasul 16
    5. Obțineți ajutor profesional dacă aveți nevoie de ea. Îndepărtarea dvs. de la o relație posesivă poate fi o provocare. Cu toate acestea, teama de a fi singur nu este motivul suficient pentru a rămâne cu cineva care simți că te controlează. Un consilier vă poate ajuta să vă ocupați de orice sentimente negative pe care le aveți și vă poate ajuta să vă ocupați de durerea de a termina o relație.
  • Vorbind prin relația dvs. poate fi o modalitate sănătoasă de a veni în termeni cu faptul că comportamentul partenerului dvs. a fost greșit.
  • Imaginea intitulată ieși dintr-o depresie Pasul 5
    6. Dați-vă timp să vă vindecați. Fie că a fost bun sau rău, terminând că o relație nu este niciodată ușoară. Luând timp singur înainte de a începe o nouă relație este recomandabil. Când sunteți gata, aici sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a începe să treceți de la relația dvs. cu prietenul dvs. posesiv:
  • Reflectă pe UPS și Downs din ultima dvs. relație. Este important să recunoașteți că există vremuri bune în plus față de vremurile rele. Timpul petrecut în această relație nu a fost pierdut - în schimb, a servit un scop: te-a învățat ceea ce nu vrei într-un partener.
  • Învață să recunoști semnele unui prieten posesiv devreme. Data viitoare, veți fi mai familiarizați cu semnele de avertizare a geloziei și a comportamentului posesiv. Veți fi mai conștienți de următoarea persoană pe care o întâlniți.
  • Amintiți-vă să vă iubiți. Dacă relația dvs. a luat oricare dintre stima de sine, încrederea sau dragostea pentru tine, ia ceva timp pentru a obține asta înapoi. Petrecând timp cu prietenii, învățând un nou hobby, sau căutând niște consolări într-un loc preferat sunt modalități bune de a vă reconecta cu sinele vostru interior.
  • Introduceți următoarea relație cu îngrijirea și prudența. Luați lecțiile pe care le-ați învățat în această relație și le aplicați în construirea unei relații fericite și sănătoase cu următoarea persoană când timpul este corect.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar