Cum să se ocupe de furie după o despărțire

Furia este o emoție normală pe care ați putea să o simțiți după o despărțire, dar poate fi mai intensă pentru unii oameni decât pentru alții. Din fericire, există mai multe strategii utile pentru procesarea mâniei dvs. și pentru a vă deplasa cu viața după o despărțire. Începeți prin recunoașterea modului în care vă simțiți și lucrați prin emoțiile dvs. Apoi, căutați modalități pe care le puteți îngriji mai bine de tine pentru a promova un sentiment general de calm și bunăstare. Vorbind prin sentimentele tale poate fi de asemenea de ajutor dacă alegi să vorbești cu tine, un prieten, de ex sau un terapeut.

Pași

Metoda 1 din 3:
Prelucrarea emoțiilorSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Deal cu mânia după o întrerupere Pasul 1
1. Recunoașteți și acceptați sentimentele tale furioase. Înainte de a vă putea mișca dincolo de mânia voastră, ajută la recunoașterea a ceea ce simțiți și acceptați acele sentimente pentru ceea ce sunt. Acest proces poate fi la fel de simplu ca și cu voce tare că ești supărat și de ce, sau ai putea scrie despre furia ta.
  • Încercați să scrieți despre sentimentele dvs. într-un jurnal sau puneți-le sub forma unei scrisori la fostul dvs. pe care nu îl trimiteți.
  • Unii oameni chiar consideră că sunt utile pentru a țipa în timp ce stai într-o mașină cu ferestrele s-au rostogolit sau să pună o pernă. Vă puteți exprima emoțiile în orice fel doriți, atâta timp cât nu vă răniți pe voi înșivă sau pe alți oameni.
  • Imagine intitulată Deal cu mânia după o întrerupere Pasul 2
    2. Iartă-ți ex, așa că va fi mai ușor să mergi mai departe. Iertarea nu este la fel de mare despre cealaltă persoană, deoarece este vorba despre bunăstarea voastră. Dacă continuați să locuiți pe mânie și să țineți o pradă împotriva ex-voastră, va fi dificil să vă deplasați înainte. În schimb, luați o clipă pentru a elibera aceste sentimente și pentru a vă ierta ex-ul, indiferent de ce sa întâmplat.
  • De exemplu, ați putea spune cu voce tare că vă iertați ex-ul pentru tot ce au făcut sau vă puneți mesajul de iertare într-o scrisoare pe care nu o trimiteți la ei.
  • Bacsis: Este bine dacă aveți nevoie de mai mult timp să vă experimentați emoțiile, dar încercați să vă iertați ex-ul de îndată ce sunteți în stare.

  • Imagine intitulată Deal cu furia după o întrerupere Pasul 3
    3. Identificați declanșatoarele dvs. și căutați modalități de a le evita. Dacă știți că anumite situații, gânduri sau oameni declanșează furie peste fostul dvs., puteți utiliza aceste informații pentru a preveni flare-up-urile. Faceți o listă a tuturor lucrurilor care vă stabilește și identificați modalități prin care puteți păstra acele declanșatoare din viața de zi cu zi.
  • De exemplu, dacă vă supărați când vedeți postările dvs. de la Social Media, desfaceți-le, astfel încât să nu vedeți postările lor. Aceasta este o strategie bună post-breakup, indiferent de ce.
  • Dacă de obicei, umblați după locul de muncă al ex-dvs. de a lucra și pentru a vă găsi repetat comentariile furioase pe care le-ați dori să le faceți în timp ce treceți, luați un alt traseu pentru a lucra.
  • Imagine intitulată Deal cu mânia după o întrerupere Pasul 4
    4. Amintește-ți că spargerea nu a fost vina ta. Puteți uneori să cadă într-un model de furie de auto-vină sau auto-direcționată asupra spargerii. Dacă se întâmplă acest lucru, vă asigurați-vă că nu ați făcut despărțirea. Spune-ți asta cu voce tare sau faci o listă a tuturor lucrurilor care ar fi putut contribui la descompunere.
  • De exemplu, ați putea să vă asigurați-vă spunând: "Nu este vina mea pe care trebuia să o despărțim. Au existat multe motive în spatele ei."
  • Dacă faceți o listă, ați putea include lucruri precum "diferite obiective pentru viitor", "ambele nevoi au fost nesatisfăcute" și "stiluri de comunicare incompatibile."
  • Metoda 2 din 3:
    Aveți grijă de tine însuțiSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Deal cu mânia după o întrerupere Pasul 5
    1. Dați-vă permisiunea să o luați ușor pentru puțin timp. Dacă ați desființat recent cu celălalt dvs. semnificativ, nu vă grăbiți în niciun fel de schimbări majore sau nu setați obiective mari pentru dvs. Permiteți-vă cel puțin câteva zile să vă odihniți, să reflectați, să vă simțiți supărați, plângeți și să vă întristați pierderea relației. Apoi, după 2-3 zile, începeți să vă concentrați asupra obiectivelor dvs. pentru viitor.
    • Încercați să vizionați filmele preferate, ascultați muzică care vă ajută și petreceți ceva timp singur.
    • Permițându-vă timp pentru a face față după descompunerea dvs. va ajuta mai mult decât să încercați să vă prefaceți că nu vă supără.
  • Imagine intitulată Deal cu mânia după o întrerupere Pasul 6
    2. Exercițiu timp de 30 de minute 5 zile pe săptămână pentru a vă stimula starea de spirit. Obținerea exercițiilor regulate vă poate ajuta să eliberați furia de mâncare și să vă îmbunătățiți starea de spirit. Încercați să faceți ceva ce vă place să obțineți exercițiul dvs., cum ar fi mersul pe jos, dansul, călătoria cu bicicleta sau luarea unei clase de aerobic.
  • S-ar putea să încercați chiar și o formă de exercițiu care vă ajută să vă eliberați agresiunea, cum ar fi Kickboxing, lovind baseball-uri într-o cușcă de practică sau învățând karate.
  • Bacsis: Plimbarea în natură poate oferi, de asemenea, câteva beneficii calme suplimentare dacă v-ați simțit supărat. Încercați să faceți o plimbare într-un parc local sau chiar prin cartierul dvs.

  • Imagine intitulată Deal cu furia după o întrerupere a pasului 7
    3. Utilizați tehnici de relaxare pentru a vă ajuta să vă ameliorezi mânia și să gestionați stresul. Lăsați-l deoparte de cel puțin 15 minute în fiecare zi pentru a medita, practica yoga, respira profund sau pentru a se angaja într-o altă tehnică de relaxare pe care o bucurați. Unii oameni se calmează, de asemenea, făcând activități simple, cum ar fi luarea unei băi cu bule, ascultând muzica calmantă și angajarea cu un hobby preferat. Găsiți ceea ce funcționează pentru dvs. și încorporați-l în rutina zilnică.
  • S-ar putea să plănuiți să faceți tehnica dvs. de relaxare într-o perioadă de zi când sunteți cel mai predispus la furie la ex.
  • Având o mantra, de asemenea, vă poate ajuta, cum ar fi "mă simt calm și fa."
  • Imagine intitulată Deal cu furia după o întrerupere Pasul 8
    4. Practicați o bună îngrijire de sine și stabiliți o rutină zilnică pentru dvs.Bună auto-îngrijire implică totul de la igiena de bază, la mâncarea în mod corespunzător, pentru a obține suficientă odihnă și relaxare. Faceți stocul obiceiurilor de auto-îngrijire pentru a determina dacă există ceva ce s-ar putea îmbunătăți. Acest lucru ar putea fi ceva mic, cum ar fi băut mai multă apă în timpul zilei sau ceva mare, cum ar fi pornirea unei diete.
  • Asigurați-vă că direcționați cu privire la strategiile de coping nesănătoase, cum ar fi băutura sau auto-medicina cu alte medicamente, cumpărături și mâncare. Acestea nu sunt forme de auto-îngrijire.
  • Metoda 3 din 3:
    Vorbind despre furia taSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Deal cu furia după o întrerupere a pasului 9
    1. Puneți-vă întrebări pentru a combate denaturarea cognitivă. Dacă vă aflați blocați într-o buclă negativă sau nefolositoare de gânduri, puteți să vă eliberați de el, întrebându-vă întrebări despre gânduri. Întrebați despre adevărul gândurilor, ce dovezi trebuie să le susțineți sau să le respingeți și ce gândesc mai realist.
    • De exemplu, dacă vă simțiți furios și vă spuneți că veți fi întotdeauna singuri, întrebați-vă: "Este adevărat?" Probabil ca nu.
    • Apoi întrebați: "Există vreo dovadă pentru a susține gândul?" Nu chiar. Simțiți-vă doar supărat din cauza desființei.
    • Și în cele din urmă, "ce ar putea fi un rezultat mai realist?"Probabil că voi întâlni pe cineva nou în câteva luni, dar ar putea dura ceva mai mult pentru a găsi pe cineva care mă conectez din nou.
  • Imagine intitulată Deal cu furia după o pauză Pasul 10
    2. Vorbește despre sentimentele tale cu un prieten de încredere sau membru de familie. Alegeți pe cineva în care aveți încredere să păstrați ceea ce spuneți un secret, care va asculta, de asemenea, cu atenție ceea ce aveți de spus și cine va fi susținut. Evitați să discutați cu oricine ar putea împărtăși comentariile dvs. cu ex sau alte persoane sau care ar putea avea un conflict de interese, cum ar fi un prieten reciproc. Cu persoana potrivită, vorbind prin sentimentele dvs. vă poate ajuta să vă simțiți mult mai bine despre situație.
  • Încercați să trimiteți textul sau să vă apelați prietenul sau membrul familiei pentru a vă aranja un timp pentru a vorbi, cum ar fi spunând ceva de genul: "Hei, m-am simțit atât de supărat de la descompunerea mea. Vrei să vorbești cu mine despre asta mai târziu în această după-amiază?"
  • Avertizare: Nu vorbiți niciodată despre ex-ul tău cu copiii dvs. dacă tu și tu ai copii împreună. Acest lucru le pune într-o poziție dificilă și poate avea efecte de lungă durată asupra stării lor emoționale.

  • Imagine intitulată Deal cu furia după o întrerupere Pasul 11
    3. Utilizați limba "I" pentru a vă exprima dacă vorbiți cu ex. Cel mai bine este să evitați să vorbiți cu ex, dar asta nu este întotdeauna posibil. Dacă tot trebuie să interacționați cu ex-ul dvs. uneori, cum ar fi să coordonezi îngrijirea copiilor dacă aveți copii, atunci practicați vorbirea în declarațiile "I". Declarațiile "i" au pus accentul pe ceea ce vă simțiți și vă împiedicați să faceți acuzații, ceea ce ar putea pune ex-ul dvs. la defensiv.
  • De exemplu, în loc să spună: "Întotdeauna întârziere și mă face să întârzii pentru muncă", încercați să spuneți: "Mă străduiesc să ajung la lucru la timp când alergi în urmă, așa că vă rog să fiți la timp sau puțin mai devreme."
  • Imagine intitulată Deal cu furia după o întrerupere Pasul 12
    4. Alăturați-vă unui grup de asistență sau unui forum online. Dacă nu vă simțiți confortabil vorbind cu cineva din cercul dvs. social sau dacă vă aflați că aveți nevoie să împărtășiți mai multe despre Breakup-ul dvs., să căutați un grup de asistență sau un forum online pe care l-ați putea alătura. Acest lucru vă va oferi o șansă de a vorbi cu alți oameni care trec printr-o despărțire și de a afla cum s-au ocupat de sentimentele de furie.
  • Încercați să întrebați un terapeut despre grupurile locale de sprijin pentru persoanele care obțin o despărțire sau să meargă online și să se alăture unui forum de spargere, cum ar fi un site ca Reddit.
  • De asemenea, ați putea privi în grupuri de sprijin pentru managementul mâniei și forumuri dacă aceasta este o preocupare mai mare pentru dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu mânia după o întrerupere Pasul 13
    5. Întâlniți cu un terapeut dacă furia vă perturbă viața de zi cu zi. Dacă furia face viața mai greu pentru dvs. sau dacă persistă mai mult de 2 săptămâni, obțineți ajutor de la un profesionist de sănătate mintală, cum ar fi un terapeut sau consilier licențiat. Întâlnirea cu un terapeut este o modalitate excelentă de a lucra prin sentimentele dvs., de a dezvolta mecanisme de coping sănătoase și de a avansa cu viața ta. Încercați să vă întrebați medicul pentru o sesizare sau să întrebați prietenii și familia dacă știu de orice terapeuți buni din zonă.
  • Rețineți că aveți nevoie de o trimitere de la medicul dumneavoastră pentru a obține asigurarea pentru a acoperi întâlnirile.
  • Dacă asigurarea dvs. nu acoperă costul de a vedea un terapeut, apelați să întrebați dacă oferă o scară de alunecare pentru clienții neasigurați.
  • Avertizări

    Nu încercați niciodată să acționați asupra furiei dvs., deoarece acest lucru poate duce la acuzații penale.
  • Evitați implicarea copiilor dvs. (dacă aveți vreunul) în conflict cu ex.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar