Cum să fii prieteni după o despărțire

Când vă despărțiți de cineva, uneori încă mai vrei să te ocupi de acea relație, deși este necesar să schimbi natura acelei relații. Poate că nu sunteți gata să lăsați acea persoană să meargă pentru că vă pasă prea mult de el sau despre el. Alternativ, poate că aveți copii împreună și trebuie să puteți lua decizii împreună fără a striga unul la altul. Oricare ar fi motivul, puteți fi prieteni cu ex, dacă luați pașii potriviți pentru a vă proteja.

Pași

Partea 1 din 3:
Obtinerea prin descompunere
  1. Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 1
1. Se rupe cu mai puțină dramă. Dacă veți rămâne prieteni, nu puteți avea o despărțire dramatică, fără păsări. Când vă rupeți unul cu celălalt, trebuie să rezolvați problemele majore fără să vă scufundați noroiul și ura unul la celălalt.
  • Asta nu înseamnă că trebuie să distrugi fără nici o tristețe. Bineînțeles că amândoi veți fi supărați și trist. Este greu să renunți la ceva atât de important pentru viața ta. Cu toate acestea, înseamnă că trebuie să vă respectați unul față de sfârșit.
  • Înainte de a decide dacă doriți să fiți prieteni, luați în considerare cum vă despărțiți. Dacă ați luptat constant, nu vă place să fiți împreună și ați încetat să aveți conversații bune, este posibil să nu doriți să continuați orice fel de relație.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o pauză Pasul 2
    2. Ia ceva timp în afară. Odată ce vă despărțiți unul de celălalt, trebuie să luați ceva timp unul de celălalt. Nu poți să sari de la a fi iubirea-foove pentru a fi prieteni. Nu puteți grăbi această perioadă - fiecare dintre voi trebuie să fiți gata să vă mutați într-un alt tip de relație. Nu există un timp stabilit pentru a determina cât timp va dura tranziția la prietenie, deoarece este unică pentru fiecare situație și fiecare persoană implicată.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 3
    3. Aflați noul dvs. normal. În timp ce sunteți în afară, aflați cum va arăta noua voastră viață. Timpul odată plin de a fi cu alte semnificative acum trebuie să fie umplut cu altceva. Găsiți modalități de a vă face viața bucuroasă, de la petrecerea timpului cu prietenii buni pentru a ridica un hobby ca pictura sau alpinismul de rock.
  • Nu contează ce faceți, trebuie doar să vă dați seama de obiceiurile noi, astfel încât să nu vă alunecați în cei vechi cu ex.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 4
    4. Ai grijă de tine. Lăsarea merge este un proces îndurerat și asta e bine. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că încă mai aveți grijă de dvs. și de sănătatea dumneavoastră. Încercați să dormiți într-un program și să mâncați bine. Dacă vă simțiți jos, tratați-vă la ceva distractiv, cum ar fi o cină frumoasă, o pedichiură sau un bilet la un joc de baschet.
  • Partea 2 din 3:
    Învățați să fiți prieteni
    1. Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 5
    1. Lăsați trecutul să rămână în trecut. În timp ce ar putea fi tentant să reutilizeze argumentele vechi, odată ce sunteți prieteni, este timpul să lăsați-o să plece. Nu aveți dreptul să critici cum își petrece timpul sau cum îi place să se îmbrace. Să fie de susținere și să încercați să nu vă deplasați în modele vechi de critică. Discutați prin sentimentele dvs. cu cealaltă persoană și apoi încercați să vă faceți mai bine.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o pauză Pasul 6
    2. Gândește-te cum a fost înainte. Adică dacă erai prieteni înainte de a te întâlni, gândiți-vă cum ați interacționat atunci. Care vă pot ajuta să vă forțați cu o nouă relație.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere a pasului 7
    3. Misca-te incet. Nu sari în ieșirea de trei ori pe săptămână. Stick cu un cuplu de o lună la început. Prea mult prea repede ar putea forța prietenia să se despartă.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 8
    4. Alegeți întâlnirile cu înțelepciune. Dacă încercați să faceți aceleași lucruri pe care le-ați făcut întotdeauna ca un cuplu, probabil că veți găsi ciudat. Asociați acele locuri cu partea romantic a relației, și încercați să creați un alt tip de relație. Prin urmare, este mai bine să alegeți lucruri noi de făcut împreună, mai ales lucruri care nu vă vor lăsa singure împreună.
  • Încercați să ieșiți cu un grup de prieteni, de exemplu, sau îndreptându-vă undeva cu o mulțime mare, cum ar fi mare concert.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 9
    5. Sări peste conversațiile intime. Nu aveți aceleași conversații cu un iubit pe care îl faceți cu un prieten. Dacă doriți să vă păstrați ex la un nivel de prietenie, trebuie să păstrați și conversațiile acolo. Concentrați-vă pe subiecte generale, cum ar fi știrile lumii actuale, în loc de cele foarte personale, cum ar fi câinele care trece departe.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 10
    6. Fi pregătit pentru "Nu." Ex-ul tău poate decide că nu vrea să fie prieteni cu tine și asta e bine. Uneori, aveți prea multă istorie cu o persoană care să meargă într-o capacitate diferită.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 11
    7. Face clar prietenilor și familiei tale. Dacă aveți în mod constant să vă ocupați de întrebări despre motivul pentru care sunteți încă prieteni cu persoana, vă poate împiedica prietenia. Spuneți prietenilor și familiei că veți fi prieteni cu persoana și vă așteptați ca ei să sprijine această decizie.
  • Partea 3 din 3:
    Cimentând prietenia
    1. Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 12
    1. Respectați limitele. Amândoi trebuie să faceți limite când este potrivit să apelați sau să vă opriți. De asemenea, trebuie să decideți unde sunteți dispuși să mergeți împreună. Practic, orice formă de contact cu ceilalți are nevoie de reguli că amândoi trebuie să respectați și să urmați. Puteți decide să nu mai mergeți la aceleași restaurante pe care le-ați mâncat în timp ce sunteți un cuplu.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere Pasul 13
    2. Asigurați-vă că ați mutat. Adică pentru a fi cu adevărat prieteni, nu puteți să vă agățați la ideea că vă puteți întoarce împreună cu ex. Examinați-vă sentimentele și vedeți dacă credeți că sunteți peste persoana suficient pentru a ieși cu el sau ea fără a fi mai implicați.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni după o întrerupere a pasului 14
    3. Fiți pregătiți pentru noi relații. Va fi greu să vă vedeți ex-ul dvs. cu cineva nou, dar trebuie să vă dați seama că se va întâmpla. În timp ce nici unul dintre voi nu trebuie să-l fregeți în fața celuilalt, este obligat să se întâmple mai devreme sau mai târziu că unul dintre voi ajunge cu cineva nou. Veți putea fi doar prieteni cu persoana dacă vă dați seama că el sau ea are dreptul de a fi cu cineva nou.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar