Cum să vă simțiți mai bine după o despărțire

Breakups sunt greu, iar după o despărțire s-ar putea simți că nu vei face niciodată fi fericit din nou. Aceste sentimente sunt comune și complet normale, dar acest lucru nu este pur și simplu adevărat. Te vei simți mai bine cu timpul. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă simți mai bine acum, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a lucra prin emoțiile dvs., vă vor spori starea de spirit și mergeți mai departe în viața voastră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Prelucrarea sentimentelor după o despărțire
  1. Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 1
1. Dați-vă timp să vă întristați și să lucrați prin emoțiile voastre. Nu vă forțați să vă deplasați dacă nu vă simțiți gata. Este perfect să vă luați timpul și să vă permiteți să vă simțiți rău pentru o vreme. Acesta vă poate lua doar câteva săptămâni pentru a vă simți mai bine sau puteți avea nevoie de luni sau mai mult pentru a lucra prin emoțiile dvs. Nu-l grăbiți!
  • Cu cât relația a fost mai lungă, cu atât mai mult poate dura pentru a lucra prin emoțiile dvs. De exemplu, vă veți recupera probabil de la o relație de 2 luni mult mai repede decât o relație de 2 ani.
  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 2
    2. Acceptați-vă sentimentele ca o parte normală a procesului. După o despărțire, probabil că veți trece printr-o gamă de emoții, cum ar fi tristețea, furia și anxietatea. În timp ce se pare că nu vă veți simți niciodată mai bine, aceste sentimente sunt temporare și vor trece. Amintiți-vă de acest lucru de fiecare dată când începeți să vă simțiți copleșiți sau fără speranță.
  • Încercați să spuneți sau să scrieți ceva de genul: "Sunt supărat că relația mea sa încheiat și asta este total normal. Toată lumea care a trecut printr-o despărțire a experimentat ceva similar. Au supraviețuit și așa voi."
  • Simțindu-se nemulțumită și ceață sunt reacții naturale și normale de a fi în afară de cineva când sunteți obișnuiți să le aveți în jurul tot timpul. Este nevoie de timp pentru ca creierul dvs. să se adapteze la absența celeilalte persoane.
  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 3
    3. Recunoașteți și reacționați la sentimentele dvs. Denumiți sentimentul, acceptați-l și lăsați sentimentele să preiau puțin timp. Ia o clipă să-ți spui: "Mă simt trist acum," și apoi să vă permiteți să vă simțiți trist. Aceasta este o modalitate excelentă de a lucra prin sentimentele voastre. Fă ceea ce vă simți natural în aceste momente, cum ar fi plânsul, scrieți despre modul în care vă simțiți sau vorbiți despre sentimentele voastre cu cineva în care aveți încredere.
  • Încercați să scrieți într-un jurnal ca o modalitate de a recunoaște și de a-ți exprima sentimentele. Petreceți 15 minute sau mai multă scriere zilnică despre sentimentele dvs.
  • Dacă doriți să vorbiți direct la ex, apoi să le scrieți scrisoarea pe care nu o trimiteți. Spune tot ceea ce vrei să le spui, și apoi rupeți scrisoarea și aruncați-o departe.
  • Țineți minte că, chiar dacă negeți cum vă simțiți, veți simți în continuare acest mod. Este mai bine să recunoașteți ceea ce simțiți și apoi să lăsați sentimentele să se spele peste tine ca un val. Acest lucru poate fi intens pentru câteva minute, dar probabil că vă veți simți mai bine după aceea.
  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 4
    4. Discutați cu oamenii în care aveți încredere în ceea ce treceți. Împărtășirea cu un prieten apropiat, iubit sau altcineva în care aveți încredere este o modalitate excelentă de a aerisi și de a lucra prin emoțiile voastre. Puteți chiar să vă uitați într-un grup de sprijin sau un terapeut dacă vă luptați să vă simțiți mai bine.
  • Dacă nu aveți un prieten apropiat sau membru de familie pentru a vorbi, ajungeți la o cunoaștere. Cereți colegului sau colegului de clasă pe care l-ați vorbit de câteva ori dacă ar dori să vă alăturați pentru prânz. Puteți începe o prietenie deschidând până la cineva nou.
  • Bacsis: Pur și simplu zâmbind la oamenii pe care îi întâlniți pe tot parcursul zilei vă poate ajuta să vă simțiți mai conectați. Zâmbind poate ajuta, de asemenea, la creșterea stării dvs. de spirit, deci este o victorie câștigătoare!

  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere Pasul 5
    5. Ia o pauză de la locul de muncă sau alte responsabilități, dacă este posibil. Dacă ați fi într-o relație serioasă, pe termen lung, sfârșitul acestei relații poate fi o lovitură devastatoare. Este posibil să nu vă puteți îndeplini responsabilitățile obișnuite de lucru la fel de eficient ca în mod normal, astfel încât să se ia o pauză de la muncă poate fi necesară. Dacă vă simțiți confortabil, discutați cu supraveghetorul dvs. despre ceea ce treceți. În caz contrar, uitați-vă în timpul bolnav sau timpul de concediu încât să puteți utiliza.
  • Dacă sunteți în liceu sau colegiu, luați în considerare spuneți profesorului dvs. ceea ce treceți. Rețineți că veți mai fi nevoie să depuneți munca necesară, dar profesorul dvs. poate fi dispus să vă dea o extensie dacă ați căzut în urmă.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea modificărilor stilului de viață pentru a vă îmbunătăți starea mentală
    1. Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 6
    1. Exercițiu timp de 30 de minute pe zi. Exercitarea provoacă creierul dvs. să elibereze endorfinele, care sunt hormoni ferme-buni. Prin obținerea unui exercițiu regulat, vă puteți ajuta să vă simțiți mai bine zilnic. Începeți încet dacă nu ați exercitat într-un timp, cum ar fi trecerea la o plimbare în jurul cartierului dvs., înotați sau călătoriți cu bicicletă pe un teren plat.
    • Găsiți un tip de exercițiu pe care vă bucurați să-l ușurați cu el. Încercați să dansezi, kickboxing sau se rotește pentru unele opțiuni de clasă distractivă.
    • Puteți găsi o mulțime de videoclipuri gratuite de antrenament pe YouTube. Verificați canalele de fitness cu antrenamente care sunt la nivelul dvs. de fitness fizic, cum ar fi începător dacă sunteți nou să vă exercitați sau să vă avansați dacă sunteți un entuziast de exerciții fizice.

    Bacsis: Dacă nu vă puteți potrivi într-o sesiune de 30 de minute, împărțiți-vă exercițiul în 3 sesiuni de 10 minute pe tot parcursul zilei.

  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 7
    2. Hrăniți corpul cu alimente și băuturi sănătoase. Vechiul trop de a mânca o halbă de înghețată cu grăsime plină, după o despărțire, pentru un motiv. Oamenii tind să ajungă la mâncare junk ca o distragere rapidă de emoțiile negative. Cu toate acestea, acest lucru vă va face să vă simțiți mai rău pe termen lung. În loc să ajungă la junk, mâncați alimente întregi care vă vor hrăni corpul, cum ar fi fructele, legumele, proteinele slabe și cerealele integrale. Beți și o mulțime de apă!
  • Evitați consumul de alcool, folosind droguri și fumatul. Acestea vor produce doar o schimbare temporară în starea dvs. emoțională. Vă veți simți mult mai rău după ce substanța poartă.
  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 8
    3. Obțineți o mulțime de odihnă pentru a vă simți alertă în timpul zilei. Fiind bine odihnit vă va ajuta să vă simțiți mai bine în general pe măsură ce treceți prin ziua dvs. Scopul timp de 7 până la 9 ore de somn în fiecare noapte. Dacă aveți un obicei de a rămâne târziu, începeți să întoarceți în 30 până la 60 de minute mai devreme decât de obicei pentru a vă asigura că obțineți suficient somn.
  • Asigurați-vă că dormitorul dvs. este un loc relaxant pe care îl utilizați doar pentru somn! Investiți în unele foi frumoase și pături pentru a vă face patul să se simtă confortabil. Blocați zgomotul exterior cu un ventilator sau mașină de zgomot alb. Faceți dormitorul întunecat și răcoros pentru a promova somnul adânc.
  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 9
    4. Utilizați tehnici de relaxare pentru a vă ajuta să vă simțiți mai calme și mai fericiți. Tehnicile de relaxare vă pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stării dvs. de spirit și pentru a promova o calitate superioară a vieții. Dedicați cel puțin 15 minute zilnic pentru relaxare. Unele tehnici pe care le puteți încerca includ:
  • Meditaţie
  • Respirație adâncă
  • Relaxarea musculară progresivă
  • Yoga
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind activități distractive pentru a vă stimula starea de spirit
    1. Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 10
    1. Lucrați la hobby-ul dvs. preferat sau aflați ceva nou. Făcând ceva ce vă place sau găsiți un nou hobby preferat este o modalitate excelentă de a vă face mintea de la despărțire și să începeți să vă simțiți mai fericiți. Indiferent dacă vă place să citiți, să gătiți, să coaseți, să dansați sau să pictați miniaturi, luați ceva timp pentru dvs. în fiecare zi pentru a vă angaja în acest hobby. Dacă nu aveți un hobby, uitați-vă la ceva pe care îl puteți învăța cum să faceți și să intrați imediat. Unele opțiuni excelente includ:
    • Tricotat sau croșetat
    • Gradinarit
    • Gătit sau coacere
    • Pictură
  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 11
    2. Urmăriți sau ascultați ceva amuzant pentru a vă face fericiți. Chiar dacă râsul este cel mai îndepărtat lucru din mintea voastră, urmărind ceva amuzant sau ascultând un podcast de comedie vă poate ajuta să râdeți puțin și să vă simțiți puțin mai bine ca rezultat. Activați un film de comedie preferat sau afișați, vizionați un anumit standup sau descărcați un podcast de comedie și vă scufundați în el.
  • Vedeți ce comedii sunt disponibile pentru a viziona Netflix sau pe un alt serviciu de streaming pe care îl aveți.
  • Verificați YouTube pentru clipuri scurte și rutine complete de standup.
  • Căutați comedie podcast-uri online sau adresați-vă prietenilor pentru recomandări.
  • Imaginea intitulată se simt mai bine după o întrerupere a pasului 12
    3. Concentrați-vă pe alte zone ale dvs viața de îmbunătățire. În timp ce ați fi tentat să vă respingeți relația, încercați să o reînvieți sau să căutați o nouă relație, acum este un moment minunat pentru a vă concentra pe alte zone ale vieții voastre. Luați în considerare ceea ce ați putea face pentru a vă îmbunătăți cariera sau gradele, fitness fizic, spiritualitate sau alte relații, cum ar fi cu prietenii și familia ta.
  • Faceți cunoștință cu un supraveghetor sau un profesor și cereți feedback cu privire la performanța dvs. pentru a afla ce puteți face pentru Excel.
  • Alăturați-vă unei sală de gimnastică sau implicați-vă cu o echipă sportivă inter-murală pentru a vă dezvolta puterea fizică și rezistența.
  • Uită-te la biserici, centre de meditație sau alte resurse spirituale în comunitatea ta.
  • Apelați un prieten sau un membru al familiei pe care nu l-ați mai văzut într-un timp și să le invitați la cafea sau la prânz.
  • Bacsis: Dacă vă uitați la viitor vă face să vă simțiți neliniștiți, să o luați o zi la un moment dat. Stabiliți câteva obiective zilnice pentru dvs., cum ar fi exercitarea timp de 30 de minute, citiți un capitol al unei cărți și apelați unui prieten pentru a face planuri pentru weekend.

  • 4. Face activități că Îmbunătățiți-vă stima de sine. Când v-ați apropiat de cineva pentru o vreme, este ușor să începeți să vă legați sentimentul de auto-valoare cu relația. După spargere, ia timp pentru a vă reaminti de cine sunteți ca persoană și căutați alte modalități de a găsi validare. De exemplu, ați putea:
  • Faceți o listă a punctelor forte și a realizărilor
  • Provocați-vă să învățați o nouă abilitate
  • Activități care vă ajută să vă simțiți bine despre dvs. (e.G., un sport sau o activitate creativă în care vă excelezi)
  • Înconjurați-vă cu oameni pozitivi care vă respectă și vă ridicați
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar