Cum să fii prieten cu iubitul tău ex

Femei, bărbați, iubiți, prietene, membri ai familiei, experți de relații și capete de vorbire toate nu sunt de acord cu privire la faptul că foști iubitori pot fi vreodată cu adevărat prieteni după o relație. Opiniile sunt, aparent, împărțite aproape uniform: un sondaj NBC din 2004 a găsit aproximativ 48% dintre respondenți au rămas prieteni cu ex după o relație. La unii, prietenia cu un ex este naturală. Pentru alții, este o greșeală a unui nebun și o invitație pentru inima. Succesul dvs. va depinde de personalitățile dvs. individuale și de istoria partajată, dar dacă sunteți gata să o faceți o lovitură cu ex, citiți mai departe!

Pași

Metoda 1 din 3:
Realizarea păcii post-spargere
  1. Imagine intitulată Fii prieteni cu ex-iubitul tău Pasul 1
1. Recunoaște că nu toate exes sunt materiale prietenoase. Există o varietate de motive pentru nu devenind prieteni cu un ex-iubit. El ar putea să-și mai aibă inima pusă pe tine - în acest caz, atârnând cu el ca un simplu prieten este crud. Opusul poate fi adevărat - dacă sunteți încă în el, vă veți stabili pentru dezamăgire. În cele din urmă, breakup-ul dvs. ar fi putut fi din cauza ceva atât de grav încât este imposibil să se uite unul la altul fără resentimente. Dacă vreunul dintre voi a fost profund rănit, dați reciproc un dana largă.
  • Chiar dacă el este calm, stabil din punct de vedere emoțional, iar istoria voastră nu conține nici o rănită de goluri, pur și simplu ar putea să nu doriți să vă vedeți din nou ex. Aceasta este amenda. Exes nu trebuie neapărat să fie prieteni.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu fostul tău Pasul 2
    2. Dă-i timp. Chiar și cele mai curate descarcări pot fi cauza sentimentelor dure pentru ambele părți. Imediat după o despărțire, există o șansă pe care o va fi tristă sau furioasă. Acest lucru nu este momentul să se apropie de el ca prieten. Așteptați ca apele sale emoționale să se stabilească înainte de a continua.
  • În mod similar, ascultați-vă propria inimă. Dacă încă mai ai mânie persistentă sau ești puțin deprimat, dă-ți ceva timp să se stabilească înainte de a face contact.
  • Durata de timp pe care o cheltuiți unul de celălalt după o despărțire va depinde probabil de circumstanțele despărțirii în sine. "Messier" Breakup-urile pot necesita luni sau chiar ani înainte ca sentimentele voastre să se liniștească în punctul în care este posibilă o relație normală și prietenoasă.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu ex-iubitul tău pas 3
    3. Lucrați la tine. Perioada după o despărțire este o mare oportunitate de reflecție și auto-îmbunătățire. După ce ți-ai dat emoțiile ceva timp pentru a normaliza, petreceți timpul petrecut anterior cu prietenul tău în schimb. Dedicați-vă la hobby-urile sau școlile. Petreceți timp învățând o nouă abilitate. Faceți lucrurile pe care doriți să le faceți, singuri sau cu prietenii. Prin îmbunătățirea dvs., vă restabiliți și încrederea în sine și sentimentul de încredere de sine, ceea ce va face mult mai ușor să începeți noi prietenii (și, în mod coincidență, romantismul.)
  • După câteva săptămâni de auto-îmbunătățire, puteți găsi că nici măcar nu vă gândiți la ex-ul dvs! Acest lucru va face mult mai ușor să înceapă o nouă prietenie cu el, fie să-l ignore în întregime - oricare dintre voi alegeți.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu fostul tău iubit Pasul 4
    4. Face contact. După ce ați petrecut ceva timp serios pe dvs. și vă simțiți gata să luați plonjarea, apelați, textul, e-mailul sau contactați-vă în alt mod ex. Testați ușor apele - poate doriți să vorbiți cu unul dintre prietenii săi mai întâi pentru a obține un sentiment al stării sale emoționale în prealabil. Păstrați lucrurile cât mai ușoare - nu vorbiți despre vechea relație sau despărțirea dvs. Spuneți că nu l-ați văzut de mult timp și doriți să vă întâlniți ocazional. Dacă ești cu adevărat "peste ea", Acest lucru ar trebui să fie adevărul!
  • Dacă fostul dvs. nu răspunde imediat la încercările dvs. de a intra în contact, nu încercați din nou imediat. Poate că nu a progresat în trecut relația cât mai repede posibil. Dă-i mai mult timp.
  • Indiferent ce faceți, nu lăsați zeci de mesaje pe telefon! Dacă simțiți ispita de a face acest lucru, nu sunteți aproape sigur că nu sunteți încă pregătiți pentru o prietenie.
  • Metoda 2 din 3:
    Pornirea unei noi prietenii
    1. Imagine intitulată Fii prieteni cu fostul tău iubit Pasul 5
    1. Petreceți timp cu el (cu prudență.) Stai cu ex-urile pe ieșirile sociale mici. La început, păstrați-vă pe o scurtă și modestă - o excursie la o cafenea sau la un muzeu de artă, de exemplu. Păstrați un program complet (sau cel puțin să vă prefaceți.) Dacă lucrurile devin ciudate, puteți folosi întotdeauna scuza pe care o conduceți târziu pentru altceva pentru a ieși de acolo!
    • Categoric Nu faceți nimic împreună, care pot fi interpretate ca o dată. Nu stați târziu, beți alcool sau dansați. Ați putea să vă găsiți din nou să vă cădeți unul pentru celălalt și dacă nu ați rezolvat lucrurile care au condus la descompunerea dvs., vă veți stabili pentru viitorul sufletului. Mai rău, ai putea ruina orice romance noi pe care ai început-o cu alți oameni.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu fostul tău iubit Pasul 6
    2. Spune-i direct că vrei să fii prieteni. Ex-ul tău ar putea fi confundat cu privire la intențiile tale dacă nu ești perfect clar cu el despre ceea ce vrei. Pur și simplu spune, "Sper că putem fi în continuare prieteni" sau puneți întrebarea "Suntem încă prieteni, corect?" Nu Lăsați această problemă neadresată - dacă sunteți vagi despre ceea ce doriți de la noua dvs. relație, el ar putea crede că încercați să vă întoarceți împreună cu el. Scutește-ți o dramă teribilă, fiind deschisă și cinstită cu el de la Get-Go.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu ex-iubitul tău Pasul 7
    3. Nu pretindeți că nimic nu sa schimbat. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face este să acționați ca și cum nu sa întâmplat nimic după o despărțire. A face acest lucru renunță la impresia că nu ai păsat niciodată. Își poate răni cu adevărat sentimentele - în acest moment, asta nu ar trebui fi ceva ce încercați să faceți. După ce vă contactați, recunoașteți descompunerea fără a locui pe ea. S-ar putea să încercați să utilizați fraze ca acestea:
  • "Mă bucur că trebuie să te văd din nou."
  • "Chiar sper că te descurci mai bine. eu sunt."
  • "Vreau să merg mai departe și să încep ca prieteni."
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu ex-iubitul tău Pasul 8
    4. Spuneți altor persoane că sunteți doar prieteni. Dacă prietenii lui știau despre vechea relație, vor fi curioși să știe ce se întâmplă. Dacă aveți vreun motiv să suspectați că nu va fi sincer cu prietenii săi, nu-l lăsa să-i rotească o minciună. Spune-le că vrei să fii prieten cu el și nimic mai mult. Dacă au auzit de la el că ești disperat să te întorci împreună, dar au auzit de la tine că nu ești, probabil că vor presupune că e cel disperat.
  • Acest lucru are un beneficiu suplimentar - probabil va vorbi cu prietenii săi și ei vor spune că ați spus că relația dvs. este doar una prietenoasă. Dacă vede că vă definiți relația dvs. în termeni platonici în fața altor oameni, va avea un stimulent mai mare pentru a vă respecta opinia.
  • Dacă aveți un nou prieten sau are o nouă prietena, asigurați-vă că vă faceți griji prietenoși clară acestor persoane imediat. Chiar dacă o faci, sentimentele de gelozie pot fi inevitabile - dacă da, va trebui să le cântăriți împotriva noii tale prietenii cu ex.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu fostul tău iubit Pasul 9
    5. Arată că încă mai ai grijă de el. Asigurați-vă că el știe că se poate întoarce la tine când se simte în jos. Dacă are o zi proastă, vorbește cu el. Arătați-i că încă îi pasă de sentimentele sale. Cu toate acestea, așa cum ar fi un prieten - nu-l țineți, îmbrățișați-l sau faceți altceva care ar putea provoca sentimente vechi. În schimb, oferta de a vorbi cu el - de multe ori, el va aprecia că este capabil să vorbească despre problemele lui față de cineva care îl înțelege bine.
  • Dimpotrivă, lăsați-l (respectuos) să-i pasă de tine. Probabil o face. Acceptați dorințele sale bune și discutați cu el dacă aveți nevoie, dar nu lăsați-l să-și folosească vulnerabilitatea ca o scuză pentru a intra din nou în inima voastră.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând o relație reparată ultima dată
    1. Imaginea intitulată Fii prieteni cu ex-iubitul tău Pasul 10
    1. Cunosc semnele care arată că este încă în tine. Este dificil pentru oricine să vadă brusc pe cineva pe care l-au iubit ca un simplu prieten platonic. Unii oameni pur și simplu nu pot face acest lucru. Dacă fostul tău iubitor arată oricare dintre următoarele comportamente, poate doriți să-i luați în considerare să-i dați mai mult timp pentru a trece la:
    • Apelarea sau trimiterea textului în mod regulat fără un motiv specific
    • Vorbind în mod constant cu prietenii tăi
    • Făcând glume sau referințe necorespunzătoare, prea intime
    • Aducerea lucrurilor despre relația veche
    • Atingând sau periaj împotriva dvs., accidental sau altfel
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu ex-iubitul tău Pasul 11
    2. Explicați lucrurile foarte clar la un nou bf. Dacă ați primit un nou prieten de când v-ați despărțit de fostul dvs., situația devine substanțial mai complexă. Chiar și cei mai înțelegători prieteni vor fi probabil un pic gelos la început. Unii nu pot niciodată să nu mai fie gelos. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să explicați clar și calm că nu sunteți "în" vechiul tău ex. Explicați-vă prietenului dvs. actual că îl iubiți numai și că sunteți doar căutăți o distracție inofensivă, inconsecventă cu ex - nimic mai mult. Fă-o foarte, foarte clar că tu nu (chiar mai bine dacă spui că tu nu poate ) Gândiți-vă la ex-dvs "acest mod" Mai mult.
  • De asemenea, dvs. va trebui să aibă această conversație cu noul său altcineva, dacă are unul.
  • Nu faceți nimic pentru a vă oferi noului dvs. iubit nici un motiv să suspectați jocul greșit. De exemplu, nu stați mai târziu decât ați spus că ați putea să vă simțiți confortabil cu tine agățat în jurul dvs. Cu toate acestea, dacă noul dvs. iubit acționează foarte paranoic despre noua dvs. prietenie (texându-vă în mod constant pentru actualizări în timp ce vă petreceți cu ex, etc.), e ok să-l îmbraci. Dacă nu i-ai dat niciun motiv să nu ai încredere în tine, merită încrederea lui.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu fostul tău iubit Pasul 12
    3. Nu intrați în modele vechi. Dacă vrei să fii prieteni cu un ex, nu face Faceți lucrurile pe care le-ați făcut când vă întâlniți. Dacă faceți, primiți sentimente inadecvate de infidelitate (dacă aveți un nou prieten) și stabiliți-vă pentru a "recidiva" și posibil eventual sustin. Începeți din nou - faceți posibilitatea de a experimenta noi obiective și activități ca prieteni.
  • Evitați locațiile pe care le-ați folosit - nu mergeți la restaurantul pe care l-ați folosit pentru micul dejun sau la barul în care ați întâlnit prima dată.
  • Refuză să participe la activitățile pe care le-ai făcut împreună - dacă vă invită să hrăniți rațele la parc ca și cum ați face în fiecare duminică, spuneți-i că vă întâlniți mai degrabă pentru cafea.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu ex-iubitul tău Pasul 13
    4. Asigurați-vă că ex și tu încă nu vă rănești. Interacțiunile inițiale cu ex poate fi tensionată, dar, cu noroc, acest lucru va da în curând o cale de politețe corporală. Odată ce ați lăsat gardienii dvs., totuși, puteți descoperi că unul sau ambii dintre voi încă mai găzduiesc răni emoționale. Sentimentele profunde de trădare și inimă pot lua timp să apară. Dacă întâmpinați aceste lucruri, pot fi semne că tu și fostul tău nu sunt gata să fii încă prieteni.
  • Dacă vă simțiți trist sau supărați în jurul dvs., în ciuda amândoi, proiectați un exterior fericit sau dacă simțiți întotdeauna că doriți să spuneți mai mult decât să spuneți politicos, problemele dvs. ar putea să nu fie sortate încă. Ia ceva timp liber de prietenia ta.
  • Dimpotrivă, dacă pare a fi moody sau iritabil sau nu va vorbi cu tine despre ceva semnificativ, în ciuda dorinței sale de a se întâlni, probabil se gândește la vechea relație și / sau la lucrurile care te-au dus să te descurci. Îi poți întreba dacă este, dar să fie avertizat că acest lucru îl poate împinge spre furie irațională sau tristețe.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu fostul tău iubit Pasul 14
    5. Permiteți relației dvs. să se aprofundeze treptat. În timp, puteți să vă apropiați unul de celălalt din nou. Luați lucrurile încet - permiteți-vă doar prieteniei să se maturizeze atunci când face acest lucru pare a fi natural. Stabiliți limite pentru dvs. devreme - lucruri pe care nu le veți face sau despre această persoană - și ridicați limitele când sunteți sigur că aveți încredere în el
  • La fel de probabil este posibilitatea ca tu să găsești că nu-ți place să fii prieten cu ex! În acest caz, nu mai stați cu el, dar fiți avertizat - el nu ar putea renunța la fel de ușor. Sentimentele ciudate ale lui Clingy-Ness sunt, din păcate, o posibilitate foarte reală atunci când încercați să începeți o prietenie cu un ex.
  • sfaturi

    Dacă cineva întreabă ce se întâmplă între voi, aceasta este o oportunitate de aur de spus "Oh, suntem prieteni." Asta te va face unde vrei să fii.
  • Spune glume și să-l facă să zâmbească.
  • Vorbește cu el ca și cum ai fi cel mai bun prieten al tău.
  • Dacă sunteți amândoi în aceeași școală, încercați să lucrați în același grup el este pentru o misiune. Lucrul în echipă vă va aduce mai aproape.
  • Avertizări

    Nu încercați să fiți prieteni cu el dacă el a făcut ceva rău pentru tine care a încheiat relația. Acest lucru vă va face să arătați ca un fraier pentru pedeapsă.
  • În funcție de cât de rău sa încheiat relația, s-ar putea să nu fiți în stare să fiți prieteni cu el din nou.
  • Nu vorbiți vreodată cu el despre vremurile vechi, deoarece acest lucru ar putea pune câteva momente ciudate în conversațiile dvs. cu el și ar putea să vă distrugă scopul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar