Cum să fii o persoană bună după o ruptură

Doar despre toată lumea va trece printr-o pauză dureroasă la un moment dat. Nu ești singur să te simți amar și resentimente. Cu toate acestea, luarea drumului înalt și încercarea de a fi o persoană bună în ciuda durerii dvs. vă poate ajuta să creșteți ca individ. Lucrați la evitarea sentimentelor tale amare prin reglementarea emoțiilor și concentrându-vă asupra pozitivelor. Practicați auto-îngrijirea de bază și dați-vă timp să vă întristați. Aveți grijă să contactați cealaltă persoană. Este bine să aveți câteva conversații, astfel încât să vă închideți, dar nu vă așteptați să fiți prieteni cu ex-ul dvs. imediat.

Pași

Partea 1 din 3:
Coping dacă ați fost dumping
  1. Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere a pasului 1
1. Evitați răul rătăcitorului. După ce se rupe cu cineva, probabil că aveți niște resentimente pentru acea persoană. La fel de mult cum doriți să ventilați, țineți-vă. Dacă doriți să fiți o persoană bună după o ruptură, evitați să spuneți lucruri rele despre ex. Acest lucru este deosebit de important atunci când vorbiți cu prietenii reciproci.
  • Dacă într-adevăr nu puteți opri ispita, scrieți totul rău despre ex într-un notebook. Aerisirea în jurnal sau jurnal este mai bună decât plângerea altora.
  • Vorbind prea mult despre ex poate fi, de asemenea, rău pentru tine. Nu vrei să intri într-un loc în care te-ai străpuns lucrurile negative care s-au întâmplat. Acest lucru nu vă va ajuta să continuați și să lăsați sentimente mai mari.
  • Dacă cineva întreabă despre descompunere, răspunde fără să spună nimic negativ. În loc să spui, "Ea sa despărțit de mine pentru că ea crede că este prea bună pentru mine" spune ceva de genul, "Am vrut lucruri diferite și de aceea ne-am despărțit."
  • Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o ruptură Pasul 2
    2. Limitați contactul în general. Comunicarea, chiar online, este o idee proastă după o despărțire. Acest lucru poate face mai greu să se deplaseze. Încercați să vă urmați ex-ul dvs. pe diferite puncte de vânzare sociale. Evitați tentația de a vizita paginile dvs. Facebook și Twitter ale ex. Dacă simțiți orice resentimente față de descompunere, puteți începe să vă simțiți amare dacă vă vedeți postul de postare fericită sau imagini fericite.
  • Faceți ceea ce este mai bine pentru dvs. când vine vorba de social media. Dacă credeți că veți fi mai bine să nu vă vedeți postările dvs. ex, apoi ștergeți-vă ex de la prietenii dvs. Dacă credeți că ștergerea ex-dvs. va face lucrurile mai greu pentru dvs., atunci nu vă ștergeți ex.
  • Imaginea intitulată Fiți o persoană bună după o întrerupere a pasului 3
    3. Ia o pauză de la întâlniri. Jumping într-o relație nouă nu este corect față de noul dvs. altul semnificativ. Ai nevoie de timp pentru a vindeca după o despărțire. Intrarea într-o altă relație imediat este adesea un mijloc de a deflecta sentimentele negative.
  • Nu doriți să purtați nici o negativitate într-o nouă relație. Dacă încă mai boabe, vrei să-ți dai o șansă să te calmezi înainte să urmărești pe cineva nou.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere a pasului 4
    4. Înlocuiți gândurile iraționale cu cele raționale. Dacă vrei să fii o persoană bună după o despărțire, trebuie să fii bun pentru tine. Dacă vă simțiți amar sau negativ negativ, este mai probabil să luați acest lucru pe cei din jurul vostru. Încercați să fiți conștienți de orice gânduri negative, iraționale pe care le experimentați. Lucrați la înlocuirea conștientă cu modelele de gândire raționale.
  • Mulți oameni au gânduri amare și exagerate în timpul unei despărțiri. Poate, de exemplu, să gândești ceva, "Viața mea nu înseamnă nimic fără fostul meu" sau "Nu cred că voi fi vreodată fericit."
  • Când simțiți astfel de gânduri, încercați să ieșiți și să vă uitați rațional. Înlocuiți modelele de gândire negative cu cele mai bune. De exemplu, gândiți-vă la lucruri "Mă duc multe pentru mine, chiar dacă relația mea romantică nu a funcționat" și "Voi fi fericit din nou în cele din urmă, chiar dacă lucrurile sunt acum dură."
  • Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere Pasul 5
    5. Nu vă sprijiniți pe alții prea mult timp. Nu doriți să descărcați emoțional pe oameni pe termen lung. În săptămânile inițiale după ce breakup-ul, prietenii și membrii familiei vor fi bucuroși să vă ofere sprijin. Cu toate acestea, după un timp, oamenii vor trebui să se întoarcă în propria lor viață. Dacă continuați să vă sprijiniți pe oameni prea mult timp, ei vor fi frustrați. Căutați un terapeut dacă aflați că aveți nevoie de un sprijin emoțional semnificativ după ce au trecut câteva săptămâni.
  • Încercați să nu întrebați prea multe favoruri prea lungi. Pentru prima săptămână după spargere, este acceptabil să cereți oamenilor să petreacă nopți de săptămâni cu dvs. și să vă ascultați aerisirea.
  • După câteva luni, totuși, ar trebui să oferiți oamenilor spațiul lor. Lucrați la senzație mai bine pe cont propriu în loc de a aștepta ca alți oameni să vă rezolve problemele.
  • Partea 2 din 3:
    Manipularea de a termina relația
    1. Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere Pasul 6
    1. Explicați de ce lucrurile s-au încheiat. Dacă te-ai despărțit de cineva, le poți oferi o explicație. Dacă vine cineva la care vă cere închiderea, explicați-vă de ce ați vrut să încheiați relația. Acest lucru poate ajuta cealaltă persoană să se întristeze și să avanseze înainte.
    • Nu trebuie să fii crud cu persoana. Amintiți-vă să vă frazeze lucrurile tact. De asemenea, puteți da un adevăr parțial. De exemplu, ați găsit persoana puțin plictisitoare și, prin urmare, nu a vrut o relație de lungă durată cu ei. Este o idee proastă de spus, "M-ai plictisit ca pe o persoană, așa că am vrut să fiu cu altcineva."
    • În schimb, spuneți persoanei că tocmai nu credeți că cei doi ați fost compatibili pe termen lung. Acest lucru este adevărat, fără a fi crud. De exemplu, "Sunt doar la o vârstă în care caut ceva longterm. Chiar mi-a plăcut foarte mult și petrec timpul cu tine a fost grozav, dar m-am simțit că nu a fost de gând să lucreze pe termen lung."
  • Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere a pasului 7
    2. Lăsați persoana să știe că mai contează. Vrei să te asiguri că persoana în care te-ai despărțit cu încă se simte apreciată. O spargere poate afecta cu adevărat stima de sine a cuiva și simțul sinelui. Când se rupe cu cineva, asigurați-vă că le-ați lăsat să știe că le apreciați ca pe o persoană, chiar dacă nu doriți o relație romantică.
  • Încercați să spuneți ceva persoanei de-a lungul liniilor, " Ai fost o persoană importantă în viața mea și încă îmi pasă de tine, dar asta nu funcționează pentru mine pentru că .."
  • Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere Pasul 8
    3. Permiteți cealaltă persoană să pună întrebări inițial. Persoana cu care vă despărțiți poate avea câteva întrebări pentru dvs. Este bine să lăsați persoana să ceară anumite lucruri. Cu toate acestea, răspunsul în mod repetat la aceleași întrebări nu va face nimic bun. Nu este bine pentru tine sau pentru cealaltă persoană dacă te duci doar în cercuri. Amândoi aveți nevoie de spațiu și de timp pentru a vindeca.
  • Încercați să oferiți răspunsuri care nu invită întrebări și discuții suplimentare. De exemplu, "Vreau copii și nu." Sau, "Știu că aveți obiective pentru a vă deplasa pe scara de carieră și pentru a ieși din țară. Nu vreau asta pentru mine." Evitați să dați răspunsuri cum ar fi: "Nu știu ce sa întâmplat, dar nu mai sunt îndrăgostit de tine."
  • De asemenea, puteți invita cealaltă persoană să pună întrebări dacă sunt curioși. De exemplu, "Ce crezi despre asta? Înțelegi decizia mea?"
  • Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere a pasului 9
    4. Conică comunicarea. Indiferent dacă ați aruncat cealaltă persoană, sau cealaltă persoană vă aruncau, nu trebuie să comunicați prea mult după descompunere. Amândoi aveți nevoie de spațiu. Fiind prea implicat unul cu altul imediat după o despărțire poate duce la sentimente și argumente amare. După o săptămână, puteți înceta să vorbiți cât de des sau deloc.
  • Dacă doriți să rămâneți prieteni, asigurați-vă că Faceți-vă limitele clare. De exemplu, puteți fi de acord să nu vorbiți timp de o lună sau apoi să discutați din nou când vă simțiți gata să vă îndreptați o prietenie. Încercați să spuneți ceva de genul: "Vreau să evităm comunicarea între ele timp de o lună, așa că nu voi răspunde la apelurile, textele sau e-mailurile dvs. în acest timp."
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea pentru tine
    1. Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere a pasului 10
    1. Face un hobby. Este o idee bună să vă ocupați ocupat în urma unei despărțiri. Dacă stați pe sentimente rele pentru prea mult timp, puteți să vă îndreptați spre ceilalți. Pentru a vă reglementa emoțiile, ocupați un nou hobby sau redescoperiți un vechi. Acest lucru vă poate ajuta să fiți o persoană mai bună, deoarece vă veți concentra mai degrabă pe lucruri noi, pozitive decât pe sentimente negative.
    • Puteți încerca să vă alăturați unui hobby unde întâlniți oameni noi. S-ar putea să fiți într-o stare de spirit globală mai bună dacă vă concentrați asupra începerii proaspete cu noi prieteni. Ați putea, de exemplu, să luați o clasă de gătit sau de pictură.
  • Imaginea intitulată Fiți o persoană bună după o întrerupere a pasului 11
    2. Practicați auto-îngrijirea de bază. S-ar putea să vă simțiți jos și neinteresați să faceți lucrurile după o despărțire, dar este important să aveți grijă de voi înșivă. Dacă aveți grijă de dvs., aveți mai multe șanse să aveți energia pentru a vă gestiona emoțiile. Acest lucru vă va face o persoană mai bună în urma unei spargeri. Asigurați-vă că păstrați-vă cu bunătatea, potrivirea dreptului, exercițiul și igiena personală.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană bună după o întrerupere a pasului 12
    3. Ia-o usor. Nu încercați să faceți prea mult când vă simțiți răniți emoțional. Mai ales în zilele imediat după o despărțire, este bine să luați timp pentru dvs. Nu vă simțiți rău dacă trebuie să vă reduceți angajamentele pentru o vreme.
  • De exemplu, nu spuneți mai des lucrurile. Nu sunteți de acord să faceți favoruri suplimentare pentru alții sau să luați oportunități de voluntariat. Aveți nevoie de timp pentru a vă recupera.
  • Treceți la o singură obligație în timpul săptămânii. De exemplu, dor de o întâlnire pentru mânerul bisericii tale. În schimb, stați și faceți ceva frumos pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți o persoană bună după o întrerupere a pasului 13
    4. Faceți planuri cu alții. Este o idee bună să rămâi social după o despărțire. Acest lucru vă poate ajuta să vă amintiți că există încă oameni care vă apreciază, chiar dacă nu sunteți într-o relație romantică. Faceți planuri cu prietenii de la serviciu sau școală. Invitați un vechi prieten la cafea. Starea activă din punct de vedere social după o despărțire vă poate ajuta cu adevărat să reparați.
  • sfaturi

    Nu folosiți prietenii dvs. reciproci ca muniție.Dacă cineva pe care îl apropiați vrea să păstreze o prietenie cu ex, încercați să o acceptați grațios.
  • Încercați să scrieți în jos 3 lucruri pe care sunteți recunoscători și de ce în fiecare zi. Practicarea recunoștinței se poate relua de fapt creierul pentru a fi mai pozitiv.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar