Cum să se ocupe de o persoană prea imatură

Fie că ne place sau nu, vom întâlni în cele din urmă, probabil într-o situație de muncă sau voluntar, o persoană imposibil imatură. Poate fi dăunător pentru viața ta emoțională, viața socială și întreaga perspectivă.Cu o înțelegere, auto-reținere și practică veți putea să vă ocupați cu ușurință cu acea persoană.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înțelegerea comportamentului imatur
  1. Imagine intitulată face o persoană prea imatură Pasul 1
1. Ia în considerare vârsta persoanei. Cuvântul imatur înseamnă "nu este complet dezvoltat."Prin natura, persoana nu poate înțelege cum să răspundă la situațiile tipice.Cei mai tineri persoana este, cu atât mai multă cunoaștere poate fi dificilă.Să fie mai multă înțelegere a imaturității la tinerii.
  • Un tânăr băiat ar putea, de exemplu, să arate imaturitatea prin glumă despre țâțe și penisuri, care se prăbușește pe prietenii săi, luând nasul și, în general, acționând ca un copil. În timp ce este neplăcut, acest lucru poate fi pur și simplu comportament normal pentru cineva vârsta lui și ar trebui să fie probabil ignorat. Permiteți spațiului mai tânăr să crească și să se maturizeze înainte de a fi prea supărat.
  • Pe de altă parte, o persoană crescută care pare altfel matur (i.E. Cineva care sa mutat dincolo de glumele fart) poate lipsi încă de maturitate emoțională - ea poate fi inconsiderată, incapabilă să accepte vina pentru greșelile ei sau să încerce să te facă gelos sau furios cu intenție.
  • Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 2
    2. Identificați reacțiile mature și imature emoționale.Situațiile extreme pot declanșa uneori reacții imature emoționale, ceva numit regresie de vârstă, care poate bloca liniile dintre emoțiile adulte și copilăresc.Reacționează mai mult cu grijă atunci când recunoașteți că cineva reacționează la maturitate. Există o varietate de modalități de a culege dacă reacția este o emoție adultă sau copilărească / imaturică.
  • O persoană care este imatură emoțională: să fie reactivă - se văd ca o victimă - acționează emoțiile sale (reacții intense sau intestine, cum ar fi furia explozivă, plânsul brusc etc.) - să fie auto-centrat și să se ocupe de auto-protecția - par să-și justifice întotdeauna acțiunile față de sine sau pe alții - să fie manipulativ - să fie motivat de frică sau de sentimentul că el "trebuie sa" Fă ceva," precum și necesitatea de a evita eșecul, disconfortul și respingerea.
  • O persoană care prezintă maturitate emoțională: să fie deschisă pentru a auzi perspectivele altora - să fie proactivă - să fie motivată de creștere și să acționeze cu o viziune sau un scop - pentru că el alege, nu pentru că el simte că trebuie să acționeze cu integritate, înțeles acțiunile sale se vor alinia cu valorile sale.
  • Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 3
    3. Să înțeleagă de ce o persoană ar putea fi imatură emoțională. Oamenii care sunt imaturi din punct de vedere emoțional consideră că este dificil să se confrunte cu emoțiile lor și de multe ori experiența unei neajutorări învățate sau simțind că nu își poate schimba situația sau își poate îmbunătăți viața. Acest lucru poate fi pentru că nu a învățat niciodată cum să facă față și să se ocupe de emoțiile dificile. În timp ce comportamentul său imatur nu este adecvat, vă poate ajuta să fiți mai înțelepți dacă vă dați seama că ea acționează de la un loc de frică, simțindu-se că ea trebuie să se protejeze de aceste emoții incomode.
  • Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 4
    4. Recunoașteți problemele potențiale de sănătate mintală.Persoana cu care se ocupa poate fi de a face cu ADHD sau o tulburare de personalitate.Unele tulburări de acest tip pot părea a fi imaturitatea și pot manifesta în diferite moduri.
  • O persoană cu ADHD poate părea pur și simplu "imatur", Dar are de fapt o tulburare neurodevelopată. Ea poate avea probleme să plătească atenția și să vorbească excesiv, poate să apară conversații bossy sau de întrerupere, să devină agresiv verbal atunci când au fost frustrați sau să aibă dificultăți de a-și controla emoțiile, ducând la izbucniri de furie sau lacrimi.
  • Tulburare de personalitate limită este de obicei însoțită de schimbări majore de dispoziție.
  • Oameni cu tulburare de personalitate antisocială sunt adesea neputincioși și lipsesc abilitatea de a vă respecta sentimentele.
  • Cei cu tulburare de personalitate histrionică pot fi foarte emoționali pentru a atrage atenția și a afișa neliniștea atunci când nu este punctul focal.
  • Tulburare de personalitate narcisistă se arată în oameni care au o viziune exagerată asupra valorii lor, a diminuat empatia față de ceilalți și are ca rezultat o vulnerabilitate care ar putea provoca izbucniri.
  • Metoda 2 din 3:
    Care se ocupă de o persoană imatură emoțională
    1. Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 5
    1. Înțelegeți că nu puteți forța pe cineva să se schimbe. Adevărul este că nu este lupta ta să lupți - dacă persoana nu este dispusă să-și recunoască comportamentul și să ia măsuri pentru a-l schimba, nu există prea multe pe care le puteți face. Poate fi deosebit de dificil pentru o persoană imatură din punct de vedere emoțional să-și dea seama că trebuie să se schimbe, ca un semn distinctiv al imaturității emoționale, dau vina altor oameni sau circumstanțe pentru comportamentul rău.
    • Singurul lucru pe care îl puteți controla este comportamentul dvs. - modul în care reacționați la persoana și cât timp petreceți cu ei.
  • Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 6
    2. Încercați să vă limitați contactul cu persoana. În funcție de severitatea imaturității persoanei și de dorința de a schimba, este posibil să aveți nevoie să o tăiați din viața voastră. Dacă persoana imatură este altul semnificativ, este posibil să fie nevoie încheie relația Dacă nu este dispusă să se schimbe. Dacă persoana este o persoană pe care nu o puteți îndepărta din viața dvs., cum ar fi un șef, coleg de colegiu sau membru al familiei, încercați să vă limitați contactul cât mai mult posibil.
  • Păstrați interacțiunile cât mai scurte posibil. Scuzați-vă de conversații ferm, dar politicos, spunând ceva asemănător, "Îmi pare rău că am tăiat acest scurt, dar sunt în mijlocul unui proiect imens și chiar trebuie să mă întorc la asta."
  • Într-un cadru social, faceți tot ce este mai bun pentru a evita pur și simplu ea, vorbind cu ceilalți prieteni sau rude.
  • Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 7
    3. Să comunice asertiv. O persoană imatură emoțională poate fi manipulativă și auto-centrată, deci dacă trebuie să comunicați cu el, încercați să faceți acest lucru clar și asertiv. Asertiv nu înseamnă agresiv - înseamnă să fii clar, respectuos și afirmând ce tu nevoie, în timp ce în același timp respectă nevoile, sentimentele și dorințele altor persoane. Pe scurt, stați ceea ce aveți nevoie și eliberați rezultatul.
  • Înțelegeți că, chiar dacă vă comunici în mod matur nevoile dvs., persoana imatură nu poate răspunde la maturitate.
  • Aflați mai multe despre a fi asertiv prin citirea acestui articol: Cum să fii asertiv.
  • Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 8
    4. Vorbiți cu persoana. Dacă credeți că persoana este deschisă pentru a auzi feedback-ul și ea este o persoană pe care doriți să o păstrați în viața voastră, atunci poate doriți să încercați să discutați cu ea despre comportamentul ei. Pregătiți-vă pentru ea să deveniți defensivă, ceea ce poate interfera cu obținerea mesajului dvs. S-ar putea chiar să sugerați că vorbește cu un consilier sau cu cineva care o poate ajuta să învețe cum să comunice matur.
  • Denumiți comportamentul care este imatur și ce efecte are asupra dvs. De exemplu, "Mă simt copleșit când nu-ți iei mai multă responsabilitate în casă. Vrei să mă ajuți în fiecare săptămână?" Apoi, dați perspectivei lucruri specifice pe care le poate face în fiecare zi pentru a ajuta.
  • S-ar putea să îi reamintesc că schimbările pot fi extrem de dificile, dar vrei să fii acolo cu ea și să o ajuți să crească și să se maturizeze, dacă e dispusă.
  • Metoda 3 din 3:
    Reacționarea la comportamentul agresiv imatur
    1. Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 9
    1
    Ignora persoana și dezangajarea. Este cel mai simplu mod și reacție cea mai simplă atunci când persoana imatură încearcă să vă atragă atenția sau o reacție. Răspunzând la comportament, vă dați ceea ce dorește și consolidând acțiunile sale imature. Ignorându-i probabil că o va face să fie frustrată cu atacul ei nereușit asupra voastră și o face să renunțe la ea.
    • Dacă persoana imatur își pierde temperamentul sau încearcă să aleagă un argument, este important să vă dezactivați de eforturile sale de a vă supăra.
    • Priviți departe de ea.Transformați-vă capul sau evitați ochii.Doar nu recunoști prezența ei.
    • Întoarce-ți spatele la ea.Chiar dacă ea cerc pentru a te confrunta, întoarce-te din nou.
    • Pleacă.Mișcați cu un scop, evitându-i cât mai repede posibil până când nu mai urmează.
    • Încercați o abordare e-ignorată.Vorbind cu cineva sau deranjează pe cineva care este în mod constant pe telefonul sau comprimatul lor este foarte dificil.Veți fi atât de angajați încât nu le veți observa.
  • Imagine intitulată face o persoană prea imatură Pasul 10
    2. Cereți persoanei să vă lase singură. Dacă persoana nu va vedea motive sau nu va pleca, este posibil să trebuiască să fiți ușor confruntați și spuneți-i că nu vă puteți angaja cu el.Adunați-vă tot curajul și cereți-l politicos să vă lase în pace, în timp ce vă îndepărtați simultan din mediul caustic.Încercați una dintre următoarele abordări:
  • Lăsați-l să fie ușor prin deflectarea: "Vă rog să mă lăsați în pace acum. Nu sunt intr-o stare buna."
  • Ajungeți la punct și spuneți-i ce doriți: "Lăsați-mă în pace."
  • Încearcă o abordare înainte, "nu mă cert cu tine. Această conversație sa terminat."
  • Utilizați tehnica de înregistrare întreruptă. Pur și simplu repetați refuzul de a vă angaja, "Această conversație sa terminat." Rămân calm în timp ce folosiți această tehnică și încercați să plecați.
  • Imagine intitulată se ocupă de o persoană prea imatură Pasul 11
    3. Să informeze persoana acțiunilor sale.Este posibil ca persoana să nu-și dea seama că este imatur.O parte a maturizării învățăm să se ocupe de oameni mai tineri și / sau mai puțin maturi.Confruntarea Persoana imaturică care vă deranjează și lăsându-i să-și cunoască acțiunile sunt inadecvate, poate cauza să vă evite.
  • A fi drept înainte ar putea ajuta: "Nu apreciez comportamentul tău.Te rog opreștete."
  • Pur și simplu o informați despre comportamentul ei ", sunteți foarte imatur.Nu mă mai bâjbâi."
  • Formați răspunsul dvs. ca o întrebare: "Îți dai seama cât de imature acționezi acum?"
  • Imagine intitulată face o persoană prea imatură Pasul 12
    4. Rezistă nevoii de a lupta împotriva focului cu foc. Deși ați fi tentat să răspundeți și la persoana imumătoare, oferindu-i un gust al propriului său medicament, acest lucru ar putea fi în serios înapoi. Dacă interacționați cu această persoană într-o situație de lucru, comportamentul dvs. imatur ar putea obține tu în necazuri. În plus, ar putea fi de fapt periculos pentru ou pe o persoană imatură care este, de asemenea, agresivă sau are un temperament. Când vă simțiți tentați să reacționați la persoana, fiți unul matur și dezactivați și plecați de la el.
  • Imagine intitulată face o persoană prea imatură Pasul 13
    5. Obține ajutor. Dacă persoana este agresivă și nu se va opri să vă deranjeze, consultați-vă cu un avocat sau cu poliția. Nimeni nu i se permite să vă hărțuiască sau să vă atingă.Acești oameni au nevoie de influențe în afara pentru a vă opri să vă deranjeze și probabil că nu vor putea să exercite o influență pe care nu o pot nega.Există câteva opțiuni posibile:
  • Utilizați rețeaua dvs. de asistență socială.Dacă contactul cu persoana este inevitabil, găsiți un prieten, membru al familiei, Profesor sau administrator școlar, seful, sau oricine aveți încredere și întreabă pentru ajutor.
  • Spuneți persoanei că veți apela poliția.Amenințarea autorităților îl poate intimida suficient pentru a vă opri să vă deranjeze.
  • Suna la politie. Dacă vă temeți de siguranța dvs. și / sau persoana este hărțuiți-vă, vă amenință, Stalking tu sau a fost violent, Poliția poate fi capabilă să intervină sau este posibil să depuneți un raport de poliție. Asigurați-vă că luați note detaliate despre fiecare incident, astfel încât să aveți o înregistrare a hărțuirii și cât timp a continuat.
  • Hărțuirea include amenințări - apeluri telefonice repetate, texte, e-mail, note de plecare sau alte contacte - după cineva - anvelope de autovehiculare de șantaj.
  • Luați în considerare depunerea A Comandă de reținere a hărțuirii. Legile de stat, dar puteți vorbi cu poliția sau cu un avocat despre opțiunile dvs. atunci când vine vorba de depunerea unei comenzi de restricționare.
  • sfaturi

    Luați respirații profunde. Nu scoateți mânia dvs. pe această persoană sau că v-ați scufundat la nivelul lor și lăsați-i să câștige.
  • Nu acționați în acest moment.Dați orice atingere, luați o perioadă decentă de timp înainte de a lua o decizie sau spuneți ceva.
  • Este important să lucrați prin dezacorduri în timp ce rămân calm. Nu ridicați vocea. Calm, lăsați persoana să știe că nu doriți să luptați, dar poate că poate ajuta la vorbirea problemei. Îmi cereți scuze dacă, de exemplu, ați început să vă strigați. Fi sincer și poate să-și descompună apărarea suficientă pentru a permite logicii înapoi în răspunsurile lor.
  • Avertizări

    Există o diferență între o persoană, în general, care nu acționează vârsta lor, iar cineva fiind un bully abuziv.Dacă simți că ești Fiind hărțuit, solicitați ajutor suplimentar.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar