Cum de a face față cancerului ca familie

Primirea unui diagnostic al cancerului nu este doar dură la pacient, ci și familia, de asemenea. Deși persoana cu cancer probabil nu dorește ca membrii familiei să suporte nici o povară din cauza bolii lor sau a experimenta schimbări nedorite, ei probabil vor. Ca membru al familiei Terill suferă tratamentul și efectele secundare ale cancerului, pot fi afectate rutinele, activitățile și modalitățile normale de viață. Dar prin gestionarea emoțiilor după ce ați învățat știrile, ajustarea la schimbări și acceptarea ajutorului în moduri pozitive și utile, puteți obține acest lucru ca o familie.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând în știri
  1. Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 1
1. Așteptați ca toată lumea să simtă o serie de emoții. Învățând că cineva din familie are o stare medicală gravă poate provoca multe sentimente diferite. Unii se pot simți speriați și trist, în timp ce alții s-ar putea simți mânia și negarea. Știți că nu există sentimente corecte sau greșite. Permiteți-vă să simțiți sentimentele pe care le aveți. De exemplu, dacă vă simțiți trist, plângeți. Dacă vă simțiți supărat, permiteți-vă o expresie sănătoasă a mâniei. Sentimentele de suprimare vor face doar tensiunea emoțională mai rău pe măsură ce timpul trece.
  • Copiii nu pot ști cum să reacționeze și vor lua adesea indicii de la părinții lor despre cum să răspundă. Știți că copiii dvs. vă pot căuta înainte de a ști ce să se simtă. Deși poate fi dificil, încercați să nu răspundeți într-un mod în care nu ați dori copiii dvs.
  • De exemplu, dacă doriți să trimiteți mesajul că este bine să plângi, atunci nu încercați să vă ascundeți lacrimile sau durerea de la toată lumea. Când plângi, explicați-i copiilor dvs. cum vă simțiți și invitați să-i împărtășească sentimentele și să le exprime pentru a "obține trist afară."
  • Cu toate acestea, este posibil să doriți, de asemenea, să aplicați ideea că copiii dvs. ar trebui să rămână speranță, luând în considerare tratamentele și adoptarea unui stil de viață sănătos.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 2
    2. Vorbește despre ceea ce vă simțiți cu cei care vă susțin. Audierea știrilor despre un diagnostic de cancer este copleșitoare și înfricoșătoare. Deși toată lumea o ocupă în moduri diferite, ținându-l în mod obișnuit, face lucrurile mai rău. Discutați cu familia dvs. despre cum vă simțiți despre știri, indiferent dacă sunteți persoana cu cancer sau este altcineva în familie.
  • Nu numai că îți va face sentimentele în Open, probabil vă va face să vă simțiți mai bine, dar puteți afla cum se simte toți ceilalți, ceea ce primește familia pe aceeași pagină.
  • Luați în considerare personalitățile tuturor celor din familia dvs. pentru a afla cum să le faceți să se deschidă. Unele funcționează mai bine în setările unu-la-unu, în timp ce altele sunt mai receptive în setările de grup.
  • S-ar putea să începeți prin a spune pur și simplu: "Ei bine, am avut o veste mare în această săptămână. Cum vă simțiți despre asta?"
  • În plus față de sprijinul emoțional, veți obține de la a vorbi despre situație, explicând diagnosticul pentru altcineva vă poate ajuta să înțelegeți puțin mai bine.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie 3
    3. Rupeți știrile copiilor într-un mod adecvat în vârstă. Vârsta copiilor dvs. vă va îndruma discuțiile despre cancer. Vă puteți consulta cu un medic, asistență medicală sau un furnizor de sănătate mintală despre cum să împărtășiți știrile cu copiii dvs. În general, este mai bine să nu le spunem totul imediat, dar puțin la un moment dat. Încercați să obțineți o înțelegere aprofundată a diagnosticului și prognozei înainte de a împărtăși astfel încât să puteți aborda oricare dintre preocupările lor.
  • Ai putea spune, "Tata are o boală în plămânul său numit Cancer. Acest lucru se întâmplă atunci când celulele anormale cresc rapid și răspândit. Daddy va trebui să viziteze medicul și să ia medicamente speciale pentru al ajuta să se îmbunătățească."
  • De asemenea, poate contribui la citirea cărților pentru copii care descriu o poveste despre cineva care este foarte bolnav pentru a oferi copilului dvs. o referință contextuală din care să proceseze știrile.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 4
    4. Așteptați toate tipurile de reacții de la copii și adolescenți. Când discutați cu copiii dvs. despre cancer, vă puteți aștepta la o varietate de reacții. Încurajați-i să pună întrebări. Și încercați să vă abordați temerile. Înțelegeți că unii copii pot acționa ca o modalitate de a-și demonstra tristețea sau confuzia, în timp ce alții ar putea acționa "amorțit" sau ca și cum nu le pasă deloc. În general, un astfel de comportament se va opri după ce copilul vine să se ocupe de știri.
  • Cu toate acestea, unii copii pot avea probleme cu abordarea faptului că un membru al familiei este bolnav. Obțineți ajutor profesional de la un consilier sau terapeut dacă copilul dvs. are probleme cu confruntarea.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 5
    5. Luați familia la medic cu dvs. Familia ta are probabil o mulțime de întrebări despre diagnosticul tău. Obținerea răspunsurilor direct de la medic le poate oferi sprijinul de care au nevoie. Având implicarea acestora în diagnosticul și planul de tratament le pot ajuta să se simtă mai optimiste cu privire la viitor și vă pot aduce mai aproape.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 6
    6. Procesați știrile despre cancerul terminal. Dacă diagnosticul este cancer de terminal sau la sfârșitul etapei, procesul de coping va fi, de asemenea, un proces de a spune la revedere. Atât adulții, cât și copiii vor avea modalități diferite de a face față morții iminente ale unui membru al familiei bolnave. Specialiștii de durere identifică mai multe etape pe care familiile le trec în acest timp. Iată ce vă puteți aștepta.
  • Criză: Această perioadă poate fi marcată de anxietate, vinovăție sau furie. Întâlnirea cu un terapeut sau un grup de asistență este practică în acest timp pentru a procesa emoțiile din jurul știrilor.
  • Unitate: Toată lumea se reunește pentru a-și defini rolurile și se concentrează asupra nevoilor membrilor familiei bolnave. S-ar putea să decideți cu privire la serviciile medicale sau să faceți aranjamente juridice și de înmormântare.
  • Răsturnare: Unitatea se estompează dacă procesul de moarte continuă pentru o perioadă extinsă. Stilul de viață al tuturor suferă schimbări majore. Emoțiile negative pot reemerge. Relațiile de familie pot deveni tensionate.
  • Rezoluţie: Membrii familiei încep să reflecte asupra amintirilor cu persoana și locul lor în familie. Probleme nerezolvate Resurfacerea și ar putea fi necesar să fie abordate. Dacă se confruntă corespunzător și facilitat de un consilier de durere, familiile pot folosi acest timp pentru a vindeca răni vechi și pentru a face pace cu trecutul.
  • Reînnoire: După ce persoana moare, etapa finală a durerii începe cu un memorial și sărbătoare a vieții. Membrii familiei pot simți atât tristețe, cât și ușurință că cei dragi nu mai suferă.
  • Partea 2 din 3:
    Ajustarea la modificări
    1. Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 7
    1. Decideți pe un curs de tratament împreună. Uneori iubiți nu sunt de acord cu privire la opțiunile de tratament pentru cancer. Indiferent dacă sunteți doi părinți cu obiective conflictuale pentru tratamentul unui copil sau mai mulți frați la cote peste tratamentul unui părinte, Discordul va face doar procesul mai greu. Dacă este posibil, este întotdeauna cel mai bine să luați în considerare dorințele persoanei bolnave într-o oarecare măsură.
    • Prezentați opțiunile ca "Mamă, puteți trece prin chimioterapie sau puteți să vă înscrieți pentru un studiu clinic cu acest nou medicament. Ce vreți să faceți?" Oferirea persoanei o voce îi poate ajuta să se simtă împuternicită și să ia povara alegerii de la propriile dvs. umeri.
    • Cu toate acestea, alegeți, toată lumea trebuie să fie la bord pentru a participa la tratament, astfel încât să existe un anumit grad de armonie în decizie. Schimbarea dietelor pentru întreaga familie sau trecerea în întreaga țară pentru a obține un acces mai bun la tratamentul specializat necesită participarea fiecăruia.
    • Au o sesiune de familie cu un furnizor de sănătate mintală care are experiență cu îngrijiri de sfârșit de viață pentru a facilita o discuție cu cei dragi.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 8
    2. Așteptați schimbările de rol. În funcție de cine în familie a fost diagnosticat cu cancer, probabil că veți fi probabil pe inversarea rolului în cadrul unității de familie. Îngrijitorul principal al familiei poate deveni acum persoana care are nevoie de cel mai mare ajutor. Copiii din familie pot necesita, de asemenea, să-și mărească volumul de muncă atunci când vine vorba de responsabilitățile casnice. Având un membru al familiei cu cancer este o ajustare, dar este posibilă.
  • Relația dintre soți poate schimba, de asemenea. Intimitatea poate deveni o problemă, iar căsătoriile pot deveni tensionate. Luați în considerare participarea la o sesiune de terapie pentru a vorbi cu un consilier dacă aveți probleme în relația dvs. după ce ați învățat un diagnostic al cancerului.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 9
    3. Rămâneți pozitiv. Nu se concentrează asupra frica și enormitatea situației poate fi dificilă, dar este în cel mai bun interes din toată lumea să rămână pozitiv. Șansele sunt, persoana cu cancer este deja îngrijorată și înspăimântată de ceea ce se află înainte, și concentrându-se asupra aspectului "Doom și Bloom" al bolii nu ajută. Punerea pe o față curajoasă poate inspira pe alții în familia ta să facă același lucru și să poată trăi cu situația mult mai suportabilă.
  • Când persoana are o zi "bună", planificați excursii de familie sau o noapte de joc. Încercați să mențineți cât mai multă normalitate și un timp obișnuit de familie, după cum puteți.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 10
    4. Monitorizați sentimentele tuturor. Sentimentul de tristețe este normal după diagnosticarea inițială, dar păstrați un ochi asupra membrilor familiei dvs. pentru semne de depresie în timpul acestui timp dificil. Persoana cu cancer nu este singura care poate suferi de depresie - cei din jurul lor pot, de asemenea. Depresia este o chestiune gravă care ar putea avea consecințe de lungă durată sau chiar tragică, dacă nu este abordată.
  • Semnele de depresie includ un sentiment copleșitor de tristețe care durează săptămâni și nu pare să facă mai bine, provoacă probleme cu activitățile de zi cu zi și are persoana care se simte fără speranță sau fără valoare.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 11
    5. Păstrați-vă viața cât mai normală posibil. Uneori, cel mai bun lucru de făcut după un diagnostic al cancerului este de a păstra lucrurile cât mai de rutină posibil. Continuați să mergeți la locul de muncă și să vă exercitați, dacă sunteți în stare. Permiteți copiilor dvs. să participe la aceleași activități ca și înainte. Ajustarea la cancer este deja dificilă și schimbarea completă a modului normal de viață poate fi prea mult pentru a se ocupa.
  • Menținerea unui sentiment de normalitate poate ajuta pe toată lumea să o țină împreună în timpul acestui timp confuz și supărător. Având o rutină setată asigură structura care poate fi utilă atunci când se poate întâmpla imprevizibil bolnavul tău iubit.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 12
    6. Aveți grijă unul de celălalt. Furnizarea de îngrijire pentru altcineva este adesea foarte impozită. Cel mai important lucru pe care îngrijitorii îl pot face este să aibă grijă de ei înșiși. În cazul familiilor, este important să vă uitați și să vă îngrijiți unul de celălalt. Asigurați-vă că obțineți suficient somn, consumați alimente sănătoase și implicați-vă în activități pe care le bucurați. Senzația bună vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mintală și să vă permiteți să aveți grijă mai bine pentru alții.
  • Faceți un efort de a verifica în mod regulat membrii familiei și de a cere ceea ce trebuie să se simtă susținute. Aceasta include persoana care este bolnavă.
  • Urmăriți semnele de izolare în membrii familiei. Uneori, când familiile primesc veste proastă, oamenii vor începe să stea departe de persoana care este bolnavă. Uneori, copiii sau adolescenții vor face acest lucru ca o modalitate de a "practica" să nu mai aibă persoana bolnavă în jurul valorii.
  • Izolarea de la restul familiei poate fi stresantă nu numai pentru persoana care rămâne departe, dar și pentru persoana care este bolnavă și nu înțelege de ce persoana izolată nu va petrece timp cu ei. Să abordeze motivele pentru izolarea mai devreme înainte de a deveni o problemă.
  • Partea 3 din 3:
    Acceptarea ajutorului
    1. Imagine intitulată face față cancerului ca o familie de familie 13
    1. Alăturați-vă unui grup de asistență. Cei cu cancer și cei care îi sprijină pot merge la grupuri de sprijin pentru a vorbi cu alții despre ceea ce se confruntă cu. Deși doriți să faceți față diagnosticului ca o familie, uneori, nu puteți vorbi cu familia dvs. despre tot. Pacienții nu doresc ca familiile lor să audă toate preocupările lor, iar familiile nu doresc ca pacienții să-și audă temerile. Grupurile de asistență sunt locuri de siguranță în care toate chestiunile pot fi discutate fără frică.
    • Adresați-vă medicului dumneavoastră despre grupurile de asistență în zona dvs. sau contactați spitalul local pentru informații. Grupurile de asistență online sunt, de asemenea, disponibile dacă nu puteți părăsi casa sau dacă nu puteți găsi în zona dvs.
    • De asemenea, puteți căuta resurse de asistență emoțională din fundații care au fost înființate pentru a găsi tratamente sau cure pentru acel tip specific de cancer.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 14
    2. Permiteți altora să ajute la treburi. Când prietenii tăi oferă să taie iarba pentru tine sau de carpool, copiii din jur, lasă-i. Acceptarea ajutorului poate să vă rănească inițial mândria, dar probabil că veți găsi că este extrem de utilă pe termen lung. De asemenea, nu vă simțiți că vă puneți familia și prietenii, cerând ajutor - sunt probabil mai mult decât fericiți să contribuie la familia dvs.
  • Dacă aveți nevoie de ajutor, dar nu aveți nimeni care oferă, arata online pentru serviciile Handyman sau cineva care va oferi asistență în ceea ce aveți nevoie de ajutor. Uneori, cheltuielile puțini bani merită ajutorul.
  • Imaginea intitulată face față cancerului ca o familie de familie 15
    3. Cereți ajutor mental profesional cu copiii. Cancerul este probabil un teritoriu nou pentru tine și familia ta, în special copiii tăi. Ei pot lua această știre mai greu decât oricine, și s-ar putea să nu simți că știi ce să faci pentru ei. Luând copilul dvs. la un terapeut poate fi ceea ce trebuie să vorbească cu adevărat despre modul în care se simt și să învețe cum să se adapteze la această schimbare majoră.
  • Aceasta poate ajuta pe toți cei din familie să vorbească cu un profesionist de sănătate mintală, în special cu persoana care a primit diagnosticul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar