Cum de a dezvolta conștientizarea socială

Dacă sunteți în căutarea de a se conecta mai bine cu ceilalți, și împărtășiți interacțiuni mai semnificative, autentice, probabil că doriți să vă măriți conștiința socială. Fiind social conștient înseamnă faptul că este conștient de ceea ce alții se simt prin ceea ce spun ei și cum acționează. De asemenea, înseamnă a fi conștienți de lumea din jurul dvs. și a altora și despre modul în care ne influențează mediile noastre. Creșterea conștientizării sociale înseamnă îmbunătățirea abilităților dvs. de a vă conecta cu alții - verbal, nonverbal și în comunitate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezvoltarea empatiei
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 1
1. Pune-ți în pantofii altcuiva. Empatie vă ajută să înțelegeți perspectiva altcuiva. Fiind empatic este vital pentru relațiile autentice, comunicarea autentică și rezolvarea problemelor. Pentru că suntem creaturi sociale, ne găsim în mod constant în situații în care am putea fi mai empatici (sau empatie - cuvintele înseamnă același lucru). Luați în considerare aceste situații:
  • Gândiți-vă să fiți în linie la magazinul alimentar. Casierul ia pentru totdeauna pentru că este nou la locul de muncă. În timp ce vă puteți frustrați, puteți înțelege, de asemenea, că atunci când cineva învață ceva, ei nu merg cât de repede. S-ar putea să vă imaginați ca casier, probabil că este foarte stresat că oamenii sunt frustrați și mormăi. Pentru că utilizați empatia, puteți decide să fiți răbdători și înțelegere.
  • Imaginați-vă că prietenul dvs. tocmai a aflat că părinții ei sunt divorțați. Poate că părinții tăi sunt încă căsătoriți și nu aveți experiență cu asta. Dar puteți considera cum ar simți să auziți această știre și să răspundeți cum vă imaginați că doriți ca cineva să vă răspundă, dacă ați fi în pantofii prietenului dvs. S-ar putea spune: "Îmi pare rău să aud asta. Ce mai faci?"
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 2
    2. Identificați propriile emoții. Nu puteți înțelege ce se simt alți oameni până când învățați și etichetați propriile emoții. Nu este întotdeauna ușor să dai seama ce simți, totuși. Iată câteva modalități de bază pentru a vă ajuta să vă identificați sentimentele:
  • Vorbeste cu cineva. Împărtășirea sentimentelor cu voce tare cu alții vă ajută să obțineți feedback și, de asemenea, vă ajută să le sortați prin ele în timp ce vorbiți.
  • Scrie într-un jurnal. Notați ce trece prin mintea voastră și ajutați-vă și să vă numiți sentimentele.<
  • Gândește-te la gândurile tale. De exemplu, dacă vă gândiți: "Am atât de mult de făcut! Casa este o mizerie și o companie vine!"S-ar putea să vă simțiți stresați.
  • Purtați o listă de emoții cu dvs. Dacă sunteți nou pentru a vă identifica emoțiile, atunci purtarea unei liste de diferite emoții vă poate ajuta să identificați ceea ce vă simțiți.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 3
    3. Fi un ascultător activ. Ascultare activa vă ajută să dezvoltați empatia deoarece ascultați pe deplin persoana care vorbește (cu ochii și limbajul corpului, precum și urechile dvs.). De asemenea, veți reveni la persoana pe care le-ați auzit spunând.
  • Să se concentreze asupra persoanei vorbind. Puneți telefonul sau alte distrageri și îndreptați corpul în direcția difuzorului. Face contact vizual cu persoana.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 4
    4. Parafrazați declarațiile vorbitorului. Parafrazarea folosește propriile cuvinte pentru a descrie ceea ce tocmai ați auzit cealaltă persoană spun. Acest lucru vă ajută adesea să câștigați mai multă înțelegere.
  • De exemplu, dacă colegul dvs. spune: "Nu voi face niciodată acest proiect! Nu se termină niciodată!"Ai putea spune:" Wow, sună foarte copleșit!"
  • Dacă sunteți off-bază în parafrazarea dvs. sau reflectați înapoi, difuzorul vă va informa, în general, cu un dezacord simplu. De exemplu, "Nu, cred că am controlul asupra proiectului. Se pare că nu se va face niciodată!"
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 5
    5. Reflectă înapoi. Lăsați persoana să știe cum se împărtășesc cu tine te face să te simți. Acest lucru vă ajută să vă îndreptați spre înțelegerea în continuare a modului în care persoana se simte.
  • Puteți spune: "Sunt atât de frustrat după ce am auzit această poveste despre șeful tău."Cealaltă persoană va fi fie de acord cu declarația dvs. (" Da! Mă înnebunește!") Sau îndreptați-vă mai mult față de modul în care se simt cu adevărat (" Sunt atât de supărat după ultima noastră întâlnire "). Oricum, înțelegi în continuare ce se confruntă cu această persoană, construind astfel empatie.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 6
    6. Colectați povestiri. Învățarea poveștilor altor persoane ne ajută să dezvoltăm empatia pentru alții, deoarece ni sa dat o privire asupra a ceea ce este ca să fie acea persoană. Ființele umane par a fi greu să păstreze și să învețe din povești. Multe povesti puternice tind să rezoneze cu noi mult după ce li se spune.
  • Ascultați poveștile altor persoane. Să fie curioși de oameni și să le întrebi despre viața lor. De cele mai multe ori, oamenii sunt dispuși să împărtășească despre ei înșiși, în special dacă sunteți angajat în comportamente empatice și ascultare activă.
  • Citeste mai multe carti.Cărțile ne ajută să devenim mai empatice, deoarece adesea citim adesea gândurile și motivațiile personajului. Pentru cea mai empatică banc pentru dolar, citiți lucrările de ficțiune literară, unde dinamica relației și psihologia caracterului sunt adesea mai dezvoltate decât alte tipuri de cărți.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 7
    7. Găsiți teren comun. Căutați interese comune cu o altă persoană. Aceasta poate fi o piatră de temelie spre o înțelegere mai profundă.
  • Poate că există un copil nou la școala ta care este din altă țară. Nu știi nimic despre cultura lui, dar sunteți amândoi în echipa de tenis. Ați putea folosi sportul comun ca punct de plecare pentru conversație. De acolo puteai vorbi despre jucătorii de tenis din țara sa de origine, atunci cum cultura lui este diferită de a ta.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 8
    8. Împărtășiți-vă povestea. Împărtășirea propriilor vulnerabilități ajută conexiunile cultivate. Lăsați-vă garda cu cineva să-i inspiră să-și împărtășească propriile sentimente mai profunde, unde este mai probabil să faceți o conexiune și să construiți empatie.
  • Împărtășirea sentimentelor mai profunde trebuie făcută într-o setare adecvată și după efectuarea unei conexiuni inițiale. Nu conduceți la o persoană pe stradă și anunțați că doriți să împărtășiți ce a fost pentru tine când mama ta a murit. Să cunoască persoana și să împărtășească conversații mai profunde în setările mai silențioase, private - cum ar fi conducerea într-o mașină sau jucând un joc One-On-One, nu într-o arcadă zgomotoasă sau în timp ce altele pot fi ascultate.
  • Gândiți-vă la o conversație ca o spirală. Începeți la bucla exterioară cu o conversație mai superficială. Pe măsură ce progresați în conversația dvs. și construiți empatie cu cealaltă persoană, vă apropiați mai aproape de centrul spirală și devine mai adecvat să împărtășiți acele sentimente de bază din cele mai interioare.
  • Faceți o conexiune cu povestea celeilalte persoane. De exemplu, ai putea spune: "Când mi-ai spus cum te simți ca nimeni nu te înțelege, am venit de unde vii. Mă simt prea mult. Uneori simt că nu voi întâlni niciodată pe nimeni care mă vor face cu adevărat."
  • Metoda 2 din 3:
    Ridicându-se pe indicii sociale
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială 9
    1. Urmăriți limbajul corpului. Urmăriți limba corpului oamenilor în diferite situații. Observați cât de mulți oameni comunică cu corpurile lor prin gesturi, postură sau mișcare a capului.
    • Considerați că aceleași gesturi pot însemna lucruri diferite. De exemplu, gândiți-vă la cineva care ridică umeri umerii. Acest lucru înseamnă adesea "nu știu" sau "Nu-mi pasă."Sau să ia în considerare ce înseamnă atunci când cineva traversează brațele în fața lor. Uneori înseamnă că doresc să se retragă de la conversație (gândiți-vă ca un tip de gest de "auto-protecție"), uneori poate exprima furia sau uneori se datorează faptului că persoana este rece!
    • Imaginați-vă că ați avut un buton mut și ați putea dezactiva sunetul: credeți că ați putea găsi contextul conversației, urmărind cum se mișcă oamenii?
  • Imagine intitulată Dezvoltarea conștientizării sociale Pasul 10
    2. Ascultați tonul vocii. Puteți spune aceleași cuvinte, dar schimbați tonul vocii, iar cuvintele vor avea semnificații diferite. Tonul vocii unei persoane transmite emoția din spatele cuvintelor.
  • De exemplu, gândiți-vă la felul în care "sunt bine" sunete când cineva spune-o într-un ton prietenos de voce, versus spunând într-un ton furios de voce.
  • Testați-vă tonul vocii prin repetarea unei propoziții, imaginându-vă că simțiți ceva diferit de fiecare dată. Cum mă sperii "M-ai speriat!"Sunet când vă prefaceți că sunteți fericiți, șocați, supărați sau trist?
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 11
    3. Urmăriți expresii faciale. Oamenii au fețe foarte expresive. Chiar și atunci când încercăm tot ce ne stă în putință pentru a ne ascunde emoțiile, sunt adesea prezente pe fețele noastre oricum.
  • Uită-te într-o oglindă și acționează cum crezi că te uiți când ești plictisit, fericit, supărat sau entuziasmat.
  • Expresiile faciale pot fi adesea foarte subtile și uneori pot dura ceva timp să le discerne. De exemplu, când oamenii sunt cu adevărat fericiți, ei zâmbesc cu ochii lor. Îi poți vedea ochii să se îmbăiească în colțuri. Într-un zâmbet mai puțin autentic, ochii nu se schimbă atât de mult și, de multe ori buzele rămân închise.
  • Luați în considerare modul în care expresii faciale similare indică adesea emoții diferite. O încruntare poate indica tristețea sau furia, de exemplu, sau o gură deschisă poate indica frica sau surpriza. Dacă nu vă puteți da seama ce simți persoana din expresia lor facială, căutați alte indicii nonverbale, cum ar fi tonul lor de voce sau de limbă corporală.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea conștientizării sociale Pasul 12
    4. Examinați distanța fizică. Urmăriți cât de aproape sau îndepărtați oamenii se află unul de celălalt. Puteți spune multe despre o relație cu spațiul dintre doi oameni. Fiți atenți la propria distanță fizică.
  • Oamenii care se află într-o relație intimă pot sta fără nici o distanță între ele, în timp ce prietenii pot sta mai aproape decât colegii de muncă.
  • Dacă stați prea aproape de cineva, atunci ați putea observa că ei continuă să se îndepărteze, întorcându-se, înclinându-se înapoi, sau trecând brațele sau picioarele. Dacă sunteți prea departe de cineva, atunci ați putea observa că ei se sprijină, squinând, brazdându-și fruntea sau privesc în jur și arătând doar un interes ușor în conversație.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 13
    5. Urmăriți modul în care oamenii reacționează la ceea ce spui. Răspunsurile oamenilor vă pot ajuta să vă mențineți conștienți de comportamentul dvs. Urmăriți indicii nonverbale și ascultați ceea ce spun ei.
  • De exemplu, o persoană care spune: "E minunat!"În timp ce întoarce încet, probabil, nu vrea să aibă o conversație cu tine chiar acum.
  • O persoană care se sprijină spre dvs., zâmbind și făcând contactul cu ochii, este, probabil, interesată cu adevărat de ceea ce trebuie să spuneți și puteți lua acest lucru ca un Cue pentru a continua.
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind o parte a comunității tale
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea conștientizării sociale Pasul 14
    1. Caută voluntar oportunități. Conectați-vă în comunitatea dvs. Luați abilitățile de empatie la nivelul următor, înțelegând ce alte persoane se confruntă ca un grup sau cultură, de exemplu. Acest lucru vă va ajuta să fiți conștienți de social la o comunitate sau poate chiar la nivel global.
    • Găsiți o oportunitate de voluntariat care vă cere să ascultați și să tindeți la nevoile unei alte persoane sau ale unui grup. De exemplu, poate doriți să lucrați la o cămară de hrană sau o bucătărie de supă pentru a înțelege nevoile oamenilor din sărăcie. Poate doriți să vizitați cetățenii în vârstă la domiciliu care se confruntă cu singurătate. Poate doriți să ajutați noii imigranți să învețe limba noii lor țări.
    • Explorați oportunitățile de servicii în școli, centre culturale, organizații politice, comunități religioase sau activități de vecinătate.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială Pasul 15
    2. Educați-vă despre diferiți oameni și despre preocupările lor. Faceți cunoștință cu oamenii din populația în care vă interesează. Citiți cărți scrise de oameni în acest grup sau ascultați podcast-uri cu o gazdă din acest grup. Acest lucru vă va oferi o perspectivă asupra vieții lor și vă va spori conștientizarea problemelor cu care se confruntă.
  • Imagine denumită dezvoltarea gradului de conștientizare socială
    3. A călători in străinătate. Scufundați-vă într-o altă cultură. Ieșiți din zona dvs. de confort pentru a experimenta grupuri nefamiliare. Expunerea dvs. la diverse culturi și căile de viață vă vor extinde gândirea și viziunea lumii. Fiind scufundat în diferite sisteme de credință, bucătăria și stilul de viață sunt utile pentru extinderea cercului dvs. social și pentru a construi toleranța pentru diverse puncte de vedere.
  • Dacă sunteți student, petreceți un semestru sau faceți cursuri în străinătate.
  • Discutați cu oamenii din călătoriile dvs. Mulți oameni vor fi prietenoși și dispuși să-și împărtășească țara cu dvs.
  • Pentru a afla cu adevărat despre o țară, o aventură din zonele turistice și în cartierele locale. Acest lucru vă oferă o oportunitate mai bună de a vedea viața de zi cu zi.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea gradului de conștientizare socială
    4. Călătoriți într-o nouă parte a orașului. Dacă nu vă puteți permite o excursie din țară, luați în considerare oportunitățile locale de a afla despre alte culturi. S-ar putea să fiți surprins de varietatea de oameni care locuiesc lângă tine.
  • Vizitați un muzeu local dedicat unui grup etnic sau unei culturi.
  • Petreceți o zi într-un cartier etnic din comunitatea dvs. (sau poate orașul mai mare din apropiere). Mergeți în jurul cartierului și încercați o nouă mâncare pentru prânz.
  • Participă la un serviciu religios al unei credințe diferite de a ta.
  • sfaturi

    De asemenea, puteți încerca să meditați astfel încât să fiți mai conștienți de propriile sentimente.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar