Cum să puneți o relație de control sau manipulativă

Terminarea unei relații de control sau manipulative poate fi chiar mai greu decât a fi într-una. Deși ați putea crede că nu aveți curajul de a pune capăt relației sau că partenerul dvs. nu va putea să o facă fără dvs. - chiar dacă vă rănesc tot timpul - nu veți putea începe trăind viața în condițiile voastre până când faceți pauza. Dacă doriți să încheiați cu adevărat relația, atunci trebuie să vă pregătiți în avans, să vă executați planul și să urmați. Cea mai importantă parte este construirea curajului de a face acest lucru.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă pentru a pune capăt relației
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 01
1
Recunoașteți că sunteți controlat. Multe relații de control sau manipulative durează mult mai mult decât ar trebui, pentru că persoana care este controlată sau manipulativă este în negare cu privire la ceva greșit. S-ar putea să credeți că partenerul dvs. este doar un pic de moody sau nevoiaș când, de fapt, acea persoană a preluat încet fiecare aspect al vieții voastre. Iată câteva semne că sunteți într-o relație manipulativă sau controlată:
  • Dacă ați observat că persoana a început încet să preia fiecare aspect al vieții dvs. - de câte ori vedeți prieteni în locul în care vă duceți la cină - atunci sunteți controlați.
  • Dacă persoana cu care vă aflați are izbucniri furioase sau emoționale, urmată de faptul că vă are nevoie de tine sau vă iubește, atunci persoana încearcă să vă controleze cu emoțiile sale.
  • Dacă ați încercat să plecați înainte și persoana a amenințat violența sau chiar sinucidere, atunci sunteți amenințată și manipulată.
  • Dacă persoana cu care vă aflați este extrem de geloasă și o urăște când vă petreceți cu prietenii dvs., mai ales cu oamenii de sex opus și vă face dificil să vă petreceți cu alți oameni, atunci sunteți controlați.
  • Dacă partenerul tău te-a pus în jos în fața prietenilor și al familiei, te-a descurajat să vorbești prea mult în public și îți dă un aspect înfricoșător care te face să te liniștești, atunci ești controlat.
  • Dacă vă găsiți din nou la partenerul dvs. de timp și timp din nou pentru că vă este frică de cum va acționa dacă nu, atunci trebuie să ieșiți din relație.
  • Dacă sunteți presați să faceți lucruri pe care nu doriți să le faceți, mai ales sexual, atunci sunteți controlat.
  • Dacă vă aflați disperați să vă rog, această persoană, atunci ați încetat să vă gândiți la voi înșivă.
  • Dacă persoana te face să simți că nu există nici o cale de ieșire din relație și că nu vei găsi niciodată pe altcineva care te dorește, atunci tu ești manipulat să rămâi în relație.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 02
    2. Gândiți-vă la toate motivele pentru care aveți nevoie pentru a pleca. Odată ce vă dați seama că sunteți într-o relație de control sau manipulativă, trebuie să începeți să vă gândiți cât de mult va fi viața dvs. atunci când ați terminat cu ea. Acest lucru vă va motiva să plecați și să începeți să faceți un plan de joc pentru a ieși. Scrieți aceste motive în jos pentru a le planta ferm în mintea voastră și pentru a vă face să vedeți că trebuie să ieșiți cât mai repede dacă doriți să începeți să vă bucurați din nou de viața voastră. Iată câteva motive pentru care trebuie să plecați:
  • Puteți începe să fiți din nou propria persoană. Scrieți toate lucrurile pe care le-ați iubit înainte de relație, de la apucarea lui Fro-yo cu prietenii dvs. pentru a petrece ore de luare a drumurilor lungi de unul singur, că partenerul dvs. nu mai este "haide" tu faci.
  • Puteți începe să vă bucurați de alte relații. Amintiți-vă cum ați obișnuit cu prietenii tăi înainte ca prietena voastră să intre și să spună că în fiecare noapte ar fi noaptea noaptea? Notați amintirile preferate de la agăța cu prietenii și familia dvs. și gândiți-vă la toată distracția și împlinirea pe care o puteți avea odată ce începeți să vă bucurați de cei din nou.
  • Stima de sine se va ridica. Chiar acum, valoarea dvs. de sine se poate baza pe cât de bun poate partenerul dvs. vă poate simți la un moment dat și odată ce ați ieșit de acolo, vă puteți evalua în termenii voștri. Și dacă stima dvs. de sine este scăzută pentru că știți că vă lăsați să vă dați o persoană emoțională sau instabilă, vă veți simți mai bine odată ce ați încetat să faceți asta.
  • Puteți înceta să trăiți în frică și anxietate constantă. În loc să vă îngrijorați de modul în care alte semnificative vor reacționa la ceva ce veți face sau să spuneți, vă puteți bucura de viața voastră.
  • Puteți chiar să aveți un bun prieten să vă ajute să generați anumite motive - un prieten poate avea o perspectivă asupra relației dvs. pe care nu le aveți și vă poate motiva să plecați.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 03
    3. Planificați ce veți spune. Ar trebui să-l păstrați scurte și dulci și să nu lăsați loc pentru cealaltă persoană să încerce să vă explice cu dvs., pentru a vă imploră să vă schimbați mintea sau să vă promiteți că va schimba sau va face orice doriți să rămâneți în relație. Nu trebuie să dați un milion de motive pentru motivul pentru care părăsiți sau afișați toate timpurile pe care persoana ți-a dezamăgit - ceea ce va face doar lucrurile mai dificile.
  • Doar spune, "Acest lucru nu funcționează pentru mine" sau "Este timpul să ne luăm rămas bun," și dați câteva declarații mai multe, dar păstrați-l scurt.
  • Nu are rost să fii răzbunător sau acuzator. Care va face ca partenerul dvs. să fie mai emoțional volatil.
  • Fi la fel de calm ca atunci când livrați această știre. Nu strigați, plângeți sau ritm în jur. Păstrați-l aproape de fapt, chiar dacă vă răniți înăuntru. Dacă sunteți evident emoțional, partenerul dvs. va vedea că puteți fi manipulat.
  • Odată ce ai dat seama ce vei spune, ar trebui să practici cum o vei spune. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți confortabil cu cuvintele.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 04
    4. Planificați cum veți spune asta. Metoda de livrare este foarte importantă atunci când aveți de-a face cu o persoană instabilă sau controlată. Cel mai important lucru de gândit este că dacă persoana este deloc violentă sau dacă vă este frică de modul în care persoana va reacționa, atunci ar trebui să dați știri într-un loc public, unde vă simțiți în siguranță - aduceți un prieten daca este necesar.
  • Dacă chiar nu doriți nici măcar să vă confruntați cu persoana, să le scrieți o notă sau un e-mail. Dacă a fost atât de rău că ți-e frică să vorbești față în față, atunci doar ieși, indiferent cât poți.
  • Deși odată ce ați decis să încheiați relația, ar trebui să acționați rapid, să vă gândiți la calendarul. Nu puneți capăt relației după ce dvs. și / sau partenerul dvs. ați băut, sau în mijlocul unui eveniment foarte stresant. Încercați să alegeți un moment în care partenerul dvs. este probabil să fie un pic mai stabil - chiar dacă acest lucru nu spune prea mult.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 05
    5. Veniți cu un plan de evadare. Dacă locuiți cu persoana sau dacă tocmai ați lăsat multe lucruri la locul său, ar trebui să vă gândiți cum vă veți întoarce lucrurile. Puteți încerca să fiți furișați și să o scoateți înainte de a vă despărți de persoana, deci nu trebuie să vă întoarceți după ce o faceți. Au câțiva prieteni vin și vă ajută să obțineți lucrurile, fie că este în spatele acestei persoane din spate sau după descompunere. Acest lucru vă va face să vă simțiți mai sigure și mai motivați să plecați.
  • Dacă trăiți cu persoana, ar trebui, de asemenea, să găsiți un loc unde să rămâneți inainte de Voi inițiați despărțirea, așa că nu sunteți blocați și tentați să vă întoarceți.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 06
    6. Puneți-vă relația în mintea voastră. Înainte de a spune ce trebuie să spui, spune-ți că este într-adevăr peste și începe să se ocupe de doliu natural care vine după o relație serioasă. Dacă începeți să vă gândiți deja la voi înșivă - fără a vă spune altcineva semnificativă - vă veți simți mai puternică când spuneți ce aveți de spus pentru că ați făcut-vă deja mintea.
  • Partea 2 din 3:
    Executați-vă planul
    1. Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 07
    1. Fii ferm. Acesta este cel mai important lucru de luat în considerare pe măsură ce îi spui persoanei pe care o rupeți. Odată ce ați spus, ați spus-o și nu există nimic pe care persoana o poate face sau de a spune că vă va schimba mintea. Spune cuvintele pe care le-ați practicat și pregătiți-vă să plecați. Chiar dacă persoana plânge sau arată absolut patetică, amintiți-vă doar toate motivele pentru care trebuie să plecați.
    • Persoana poate spune, "Dar nu mi-ai dat o șansă să-ți explic!" E prea rău - de fapt, i-ai dat prea multe șanse.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 08
    2. Păstrați-l scurt. Nu stai în jur pentru a da emoția partenerului dvs. sau să enumească cele patruzeci de lucruri / el a făcut să-ți distrugă viața. Cu cât explicația dvs. este mai scurtă, cu atât mai puțin partenerul dvs. va fi să vă argumentați cu dvs. sau cu Nitpick. Amintiți - aceasta nu este o negociere, deci nu fi deschis la un dialog. Spuneți piesa dvs. și ieșiți.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 09
    3. Păstrează-ți Distanța. Stați sau stați departe de persoana - nu lăsați-i să încerce să vă atingă, să vă îmbrățișează sau să vă prindeți să rămâneți în relație. Dacă persoana încearcă să vă țină mâna, vă puteți simți tentat să fiți licitați cu persoana din nou în loc să faceți ceea ce ați intenționat să faceți, care se plimba.
  • Imagine intitulată capăt unei relații de control sau manipulative Pasul 10
    4. Nu fi manipulat. Dacă ați fost manipulați în întreaga relație, atunci este foarte probabil că veți fi manipulați în timpul despărțirii. Nu lăsați persoana să încerce să vă influențeze cu emoțiile sale, să vă spună că nu veți găsi niciodată pe altcineva sau să vă mită cu toate lucrurile pe care le poate face pentru dvs. Dacă rămâneți, fie că vă va căsători cu tine, cumpărați-vă o casă sau du-te la clasele de management al furiei.
  • Să vă reamintiți că părăsiți relația pentru că sunteți obosiți de acest comportament exact. Nu va mai lucra la tine.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 11
    5. Nu spuneți persoanei în care vă dați. Poate fi evident că veți rămâne cu părinții dvs. sau cu casa celui mai bun prieten, dar nu-l menționați. Nu oferiți persoanei ocazia să vă urmați pentru a încerca să vă câștigați înapoi sau chiar să începeți să vă urmăriți.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 12
    6. Pleacă. Odată ce ați spus ce a trebuit să spuneți, du-te doar. Dacă aveți un prieten care așteaptă în mașină, sau cu dvs., ieșiți cu acel prieten. Nu te uita înapoi pentru o ultima privire de licitație la fosta ta importantă - el sau ea te-a făcut să te simți mizerabil și fără valoare și tu ai terminat cu toate astea. Țineți-vă capul înalt și ieșiți pe ușă și nu vă uitați niciodată înapoi.
  • Partea 3 din 3:
    A termina ce ai inceput
    1. Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 13
    1. Evitați contactul cu persoana. Nu lăsați persoana să vă sune, să vă trimiteți text, pe Facebook dvs. sau chiar să vă prezentați în locurile în care probabil că veți fi - obțineți o comandă de restricție dacă trebuie să. Vorbind cu persoana vă va face să vă simțiți mai confuz și răniți, iar lucrurile ar putea fi urâte. Nu fiți înșelați dacă persoana spune că el sau ea vrea doar să vorbească, sau care vă lipsește - Ex-voastră va încerca să vă întoarceți în orice mod posibil.
    • Dacă aveți nevoie să vorbiți persoana din orice motiv, doriți să vă întoarceți mai mult din lucrurile dvs. sau să faceți ceva practic legat de bunurile mutuale, să vă aduceți un prieten cu dvs. și să o faceți într-un loc public.
    • Dacă tu și persoana aveți o mulțime de prieteni reciproce, va trebui să tăiați contactul cu ei pentru o vreme. Nu mergeți în locuri unde știți că va fi ex va fi, chiar dacă asta înseamnă că a fost scăzut pentru o vreme.
  • Imaginea intitulată capăt unei relații de control sau manipulative Pasul 14
    2. Nu fiți tentați să vă schimbați mintea. Este natural că vă veți simți trist și singuratic fără ca altele semnificative. Dacă a controlat fiecare aspect al vieții voastre și sunteți dintr-o dată pe cont propriu, trebuie să luați decizii pentru dvs., este logic să vă simțiți în imposibilitatea de a face față celor mai mici decizii și să vă simțiți complet singuri și copleșiți. Dar acesta este exact cum v-ați dorit să vă simțiți - ca și cum nu ați putea să vă trăiți o zi a vieții voastre fără ei.
  • Continuați să vă spuneți că va fi mai ușoară - într-adevăr o va face.
  • Amintiți-vă că, înainte de relație, ați fost perfect amenință pe cont propriu și că puteți fi din nou acea persoană.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulare Pasul 15
    3. Petreceți timp cu cei dragi. Deși este util să-ți petreci ceva timp pentru a reflecta pe cont propriu după o ruptură, acest lucru nu este momentul să-ți petreci tot timpul singur. În schimb, înclinați-vă prietenii și familia și petreceți cât mai mult timp cu ceilalți după cum puteți. Deși ultimul lucru pe care doriți să-l faceți poate fi să mergeți la o petrecere, forțați-vă și încercați să vă distrați.
  • Deși ar trebui să petreceți mai mult timp în timpul unei despărți mai standard, petrecând o mulțime de timp numai după terminarea unei relații manipulative sau de control vă va face mai probabil să vă întoarceți la ex.
  • Prietenii și familia dvs. sunt sistemul dvs. de sprijin. Discutați cu ei despre cât de rău a fost relația - având ei să confirme gândurile voastre vă vor face să vă simțiți mai puternici.
  • Nu vă fie frică să ajungeți. Poate că ați pierdut legătura cu niște prieteni apropiați din cauza partenerului dvs. de control. Fii sincer și spune că știi că ai făcut o greșeală pentru tăierea prietenilor tăi din viața ta și ar trebui să te ducă înapoi.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulare Pasul 16
    4. Rămâi ocupat. Dacă vă petreceți tot timpul să vă plimbați în camera dvs. sau să vă uitați la televizor în întuneric, nu veți putea niciodată să depășiți relația. Încercați să rămâneți la fel de ocupați cum puteți să vă petreceți cu prietenii, urmăriți-vă interesele și vă scufundați în munca sau studiile dvs. Puteți găsi chiar și un nou hobby pentru a încerca să urmărească pe cont propriu, ceea ce va da mai multă înțelegere vieții voastre.
  • Indiferent ce faceți, încercați să ieșiți din casă. Acest lucru vă va face să vă simțiți mai puțin singuri, chiar dacă citiți singuri într-o cafenea.
  • Planificați-vă săptămâna. Lăsați ceva timp pentru reflecție, dar asigurați-vă că aveți ceva de așteptat în fiecare zi.
  • Gândiți-vă la acest lucru ca o oportunitate de a încerca ceva ce nu trebuie să faceți niciodată cu ex. Poate că a urât ceva la fel de simplu ca mâncarea sushi sau mergând la filme - face acele lucruri la conținutul inimii tale.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulare Pasul 17
    5. Gândiți-vă cât de mult sunteți mai fericiți. Această parte poate dura ceva timp, dar veți vedea încet cât mai bine sunteți pe cont propriu și departe de relația teribilă. În fiecare noapte înainte de a vă culca, gândiți-vă la un lucru pe care acum puteți să-l îndepărtați de relație. Puteți chiar să faceți o listă a tuturor modalităților în care viața voastră este mai bună și cât de mare este să vă simțiți în controlul gândurilor și acțiunilor voastre.
  • Ori de câte ori aveți un moment de slăbiciune, examinați această listă sau recitați toate motivele pentru care viața dvs. este mai bună. Dați-i timp și veți vedea că ați avut dreptate să fiți curajoși și să faceți alegerea potrivită.
  • sfaturi

    Ia-ti Rețeaua de asistență înapoi. Du-te la prietenii și familia pe care o vei fi în mod inevitabil deconectat de la controlerul tău, cădea pe sabie și cereți-i să vă ducă înapoi. Fără gunoi-vorbind (sau lăsând pe alții să o facă), puteți spune, "Linia de jos este, ai avut dreptate, relația a fost toxică și, odată ce mi-am dat seama, am ieșit. Apreciez că îți iei riscul pe care l-ai făcut prin împărtășirea greșelilor tale despre asta cu mine."
  • Tăierea tuturor contactului pare crudă, dar orice răspuns va provoca ex-ul dvs. pentru a continua să încerce. Cu cât mai repede și mai curat mesajul dvs. este primit, cu atât mai repede se vor deplasa la altcineva și veți fi liberă de o situație potențial explozivă. Chiar și doar o cantitate mică de contact vă poate frutra ex-ul și duce la o lovitură.
  • Indiferent cât de dificil este, indiferent de sentimentele delicate pe care le aveți încă, nu exprimați niciunul dintre acestea. Nu va ajuta. Va face doar despărțirea mai dificilă pentru amândoi.
  • Admite slăbiciunea ta. De multe ori, deși partenerul dvs. controlează și / sau manipulativ (care este greșit), acel partener își exploatează propriile slăbiciuni. Dacă doriți să evitați aceleași probleme în viitor, va trebui să abordăm dacă există defecte care să vă permită să fiți ușor manipulați (cum ar fi prea încrederea sau sentimentul ca și cum ați putea schimba partenerul dvs.). Efectuați-vă problemele după ce separați de această relație, astfel încât să puteți au unul sănătos în viitor.
  • Evitați tentația de a cere unui prieten să vă verifice și să vă spuneți cum fac. În afară de posibilitatea ca ei să nu parie nici măcar să fie supărați de descompunere odată ce plecați (care poate fi dureroasă), fiind în mod constant amintit de ex, nu vă va ajuta să depășiți situația. Cu toate acestea, dacă bănuiți că ex-vă poate dăuna ei înșiși, este posibil să merităm să cereți unul dintre suporturile lor să le verificăm, dar să nu vă vorbiți despre cum fac ei.
  • Dacă locuiți împreună și nu vor pleca, Trebuie să fii cel care să se mute, Presupunând că nu sunteți proprietarul proprietății unic sau cel al cărui nume este pe închiriere. Acest lucru poate fi foarte dificil, mai ales dacă ați fost tăiat din sistemul de asistență și nu aveți unde să mergeți. Totuși, poate fi singura cale - lăsați-o judecătorului de divorț pentru a decide dispunerea de bunuri imobiliare în comun.
  • daca tu sunteți proprietarul proprie a proprietății, trebuie să sunați la poliție, să explicați că terminați o relație și doriți ca dvs. acum să renunțe la proprietate. Asigurați-vă că toate cheile sunt predate atunci când poliția îți escortă ex-ul. Dacă bănuiți că dvs. va reveni, depuneți o comandă de restricționare. După aceea, dacă încearcă să se întoarcă, puteți numi poliția să le elimine din proprietatea dvs.
  • Controlul și persoanele manipulative sunt adesea produse de factori externi că nu aveți control. Nu puteți spera să schimbați sau să salvați o astfel de persoană, la fel de mult cum vă puteți îngriji de ei - cel mai bun ajutor pe care îl puteți oferi este să refuze să fie o victimă.
  • Nu ștergeți mesajele text sau mesajele vocale de la ex, dar nu răspundeți fie. În cazul în care fostul dvs. începe să vă urmărească sau să deveniți altfel o amenințare, aceste mesaje text pot oferi dovezi valoroase poliției dacă doriți să obțineți o comandă de restricție. Luați în considerare cumpărarea unui recorder digital și salvarea mesajelor vocale pe un CD, o unitate de salt sau orice, pe care o păstrați într-un loc sigur pentru dacă și când este necesar timpul necesar.
  • Avertizări

    Nu presupuneți că o întâlnire ușoară și calmă cu această persoană se va încheia bine pentru a vă rezista nevoii de a vă re-implica cu ex.
  • Dacă ex-ul dvs. este deloc predispus la izbucniri violente, exercițiu extrem de precauție la orice întâlnire de șansă.
  • Dacă fostul tău încearcă să manipuleze prietenii reciproci, să nu te enervezi sau să te întorci în contact cu fostul tău - oamenii care știu că vei da seama care dintre voi este mai adevărat, mai adevărat de răspunsurile și acțiunile dvs. decât orice altceva decât orice altceva. Ridicați-l și clarificați că nu vă puteți opri ex-ul de a spune astfel de lucruri.
  • Copiii și adolescenții sunt în mod special predispuși la controlul sau manipularea și pot fi spuse că au fost abandonate, folosite ca mesager sau pot fi pompate pentru informații despre dvs. Acesta este motivul pentru care părintele stabil, vă revine să le obțineți ajutorul profesional pe care vor trebui să îl recunoască și să se ocupe de părintele lor instabili.
  • Luați totul valoros pentru dvs. și nu lăsați nimic în urmă atunci când plecați, deoarece ex-ul dvs. poate încerca să vă forțeze să vă întâlniți din nou, ținând un ostatic de valori sau să vă forțați să încercați să plătiți datoriile pe care le-ați suportat ca un cuplu (care ar avea ca rezultat să se păstreze în contact regulat și permite mai multă manipulare).
  • Dacă aveți copii, aveți grijă să nu aliniați-le de celălalt părinte - pur și simplu să fiți acolo pentru a explica comportamentele care le lasă să se simtă confuze sau senzație de rău sau vinovat. Dacă ex-ul dvs. este periculos și vă temeți că aceștia pot să răpită sau să rănească copiii, să informeze un ofițer al instanței, de poliție sau alte autorități, astfel încât să se poată face aranjamente de protecție.
  • Nu toate controlul sau persoana manipulativă este periculoasă, dar unii sunteți.Majoritatea vor răspunde la un spectacol de forță - dacă vă prezentați cu prietenii sau rudele pentru a vă sprijini, sau dacă refuzați contactul, acest lucru va fi adesea suficient pentru a vă face punctul și puneți capăt lucrurilor. Dacă nu, înscrieți-vă, fie de la poliție (o comandă de restricționare), fie de la un specialist în domeniul sănătății mintale care vă poate ajuta să identificați dacă ex-ul dvs. este un pericol pentru dvs. sau pentru alții sau pentru ei înșiși și veți cunoaște pașii potriviți ia în acest caz.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar