Cum să se ocupe de o situație enervantă

Întotdeauna suntem blocați în situații în care lucrurile sunt prea enervante în viață, de la telefoanele celulare sparte la oamenii care strigă unul la altul în timp ce așteptați în linie pentru a cumpăra prânzul. Cum vă ocupați eficient cu o situație enervantă fără a sufla garnitura proprie?

Pași

Partea 1 din 2:
Răspunsul imediat la o situație enervantă
  1. Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 1
1. Practicați imediat auto-reținere. Respirați profund, și dacă aveți nevoie, plecați și reveniți mai târziu când nu vă simțiți atât de balistică cu privire la situație. Încercați să vă distrați de situații, care vă va schimba cel mai probabil starea de spirit, și apoi să o faceți într-un mod creativ.
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 2
    2. Spuneți-vă că situația va trece. Lucrurile bune și rele vin întotdeauna și merg în viață. Amintiți-vă că există mai multe bătălii importante care trebuie câștigate, iar acest lucru nu este unul dintre ei. Puneți-o în perspectiva imaginii de a fi un inconvenient care trece, nu o deraiere totală a zilei sau a vieții dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 3
    3. Schimbați concentrarea. Găsiți o parte interesantă a unui copac sau arbust, poate chiar și mâna dvs. și jucați-vă cu el. Veți găsi că în timp ce vă concentrați asupra asta, mânia voastră va dispărea ca niște bule într-un pahar de pop.
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 4
    4. Iartă-te dacă ai pierdut complotul. Dacă ați terminat țipând, blestemați sau stomping piciorul, jena este probabil că vă plimbați. Lăsați-l să plece. Mulți oameni au momente rele, inclusiv lăsând spectacolul de supărare. Amintiți-vă că este peste acum și că nu veți repeta din nou performanța. Depozitați memoria departe pentru a vă reaminti cum vă simțiți și vă uitați la alții atunci când o pierdeți, astfel încât să vă puteți aminti când este necesar din nou.
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 5
    5. Aflați din ce sa întâmplat. Aceasta este doar o reacție imediată pentru a încerca să scadă o situație enervantă în care vă simțiți gata să explodeze. Pentru a rămâne sănătoasă și nu continuă să găsească situații atât de enervante că sunteți apoplectic, va trebui să luați o viziune pe termen mai lung despre motivul pentru care găsiți orice situație enervantă, astfel încât să vă puteți ocupa în viitor. Restul acestui articol abordează rezolvarea pe termen mai lung de a veni într-o situație enervantă.
  • Partea 2 din 2:
    Care se ocupă de situații enervante pe termen lung
    1. Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 6
    1. Figurați ce vrei să spui prin "enervant". Înainte de a aborda orice problemă, trebuie să puteți identifica adevărata sursă a frustrării dvs. Este suficient de ușor să nu fiți că situația este enervantă, dar ceea ce este cu adevărat despre acțiunile sau comportamentul celorlalți care vă deranjează atât de mult? Evaluați ce vă deranjează.
    • De exemplu: colaboratorii tăi sunt zgomotoși? Proprietatea dvs. este utilizată necorespunzător? Este ceva care vă împiedică să obțineți undeva la timp? Sunteți forțați să așteptați introducerea altcuiva înainte de a vă putea completa ceea ce faceți?
    • Oricare ar fi motivul, identificați frustrarea pe care o experimentați.
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 7
    2. Nu vă plângeți. Plângând față de persoana în cauză (sau pentru oricine va asculta) că ei sunt enervant nu vor rezolva nimic. Încercați să fiți specifici în timp ce identificați problema pentru tine: "Mă deranjează când tatăl mă tratează ca și cum am cinci când vizitez și nu mă voi lăsa să mă uit la" Walking mort ", chiar dacă am douăzeci și cinci de ani".
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 8
    3. Petreceți timpul care reflectă asupra problemelor care vă deranjează. Scrieți-le în jos și le considerați în detaliu, pentru a încerca să găsiți ceea ce ați putea face pentru a face situația mai rău sau pentru a vedea unde ați putea face ceva din nimic.
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 9
    4. Luați în considerare perspectivele celorlalți. Când se ocupă de orice fel de conflict interpersonal, este important să încercați să identificați simpatic cu cealaltă persoană. Aceasta înseamnă că trebuie să încercați să vă puneți în pantofii lor și să încercați să înțelegeți perspectiva lor.
  • Încercați să vă dați seama de ce cealaltă persoană acționează așa cum o fac. Este posibil să aveți în cele din urmă să aveți o conversație directă cu persoana în care vă atrageți plângerile, dar veți fi mai bine pregătiți pentru acest lucru dacă faceți mai întâi niște presupuneri educate pe cont propriu.
  • Credeți că poate comportamentul are sursa sa în cealaltă persoană care găsește anumite lucruri prea tare, incomod sau neplăcut pentru ei înșiși? Poate că încearcă să evite ceva, făcându-și viața mai ușoară, fără a realiza taxa pe care acțiunile lor le ia pe alți oameni din jurul lor.
  • Ar putea fi faptul că situația enervantă a apărut deoarece cealaltă persoană îi pasă sau vă lipsește și încearcă să fie de ajutor sau să vă vadă mai des?
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 10
    5. Aflați mai multe despre fundalul situației. Aveți propriul dvs. unic luați situația. Cu toate acestea, este posibil să nu aveți o înțelegere contextuală mai largă a acestuia. Este important să încercați să adunați cât mai multe informații despre situația și cele implicate în ea, pentru a înțelege mai bine ceea ce motivează orice comportament, comentarii, atitudini sau acțiuni problematice. Numai atunci când înțelegeți cu adevărat imaginea și motivațiile mai largi pe care le puteți aborda cu fructe aspectele enervante. Odată ce faceți acest lucru, este posibil să fiți în măsură să identificați modalități de a începe îmbunătățirea situației și a oricăror reapariții viitoare ale acestuia.
  • Puneți întrebări ale altora. De ce o vezi în acest fel? De ce o faci în acest fel? Ce rezultat ați sperat? Cum ați face mai degrabă asta? Vedeți contribuția mea ca ajutor?
  • Puneți întrebări despre dvs. Ar fi trebuit să fiu mai răbdător? Aș putea veni la un moment diferit? Tratez oamenii în mod rezonabil? Așteptările mele sunt rezonabile? Încerc să controlez incontrolabile?
  • Puneți întrebări ale sistemului. Sistemul este configurat pentru a gestiona acest lucru bine? Este sistemul capabil să fixeze acest lucru? Este sistemul o parte a problemei? Cum poate sistemul să fie modificat pentru a îmbunătăți lucrurile? Ceea ce este diferit în legătură cu sistemul de data aceasta din momentele anterioare?
  • Imagine intitulată Deal cu o situație enervantă Pasul 11
    6. Evaluați ce ați putea face în mod diferit data viitoare. Este rar ca problemele de a fi unilaterale, deci trebuie sa rezolvi cum contribuie la situatie.
  • Poate că ești nerăbdător cu tine și cu alții. Aceasta este o defecțiune și o încercare de a obține o formă de control asupra celor adesea necontrolabile. A fi răbdător este o modalitate de auto-calmare și arătând posesia de sine în ciuda a ceea ce se întâmplă. Este un semn de maturitate.
  • Poate că nu vă place persoana sau persoanele implicate în situație. Aceasta nu este o scuză care să fie supărată - este un motiv să se ridice deasupra disprețului și să dovedească că vă puteți ocupa de ceea ce se întâmplă într-o manieră responsabilă și neutră. Nu trebuie să vă placă oamenii pentru a vă întâlni cu ei și pentru a face lucrurile să se bazeze pe faptul că sunt respectuoși și amabili în loc să fie emoțională cu privire la asta.
  • Poate că trimiteți mesaje mixte altor persoane. Pe de o parte, doriți cafeaua dvs. fierbinte cu aromă triplă chiar acum, pe de altă parte, vă așteptați ca amestecul să fie perfect și nu este încurcat. Lucrurile bune din viață vin la cei pregătiți să accepte că o bună calitate durează mai mult decât o lovitură de degete și cu siguranță nu puteți cere să aveți tortul și să-l mâncați și.
  • Poate că vă transferați propriile trăsături pe care nu le place în situație și vă simțiți iritați pentru că vă vedeți negativitatea proprie reflectată. În acest caz, va trebui să vă eliberați propriile probleme de la situația situației. Poate că nu este nicăieri la fel de rău cum credeți că este doar suprapunerea dvs. de la experiența anterioară care atenuează lucrurile. Este înregistrarea dvs. de urmărire a dvs. de a face față unor astfel de situații?
  • Verificați limba dvs. Folosirea limbajului ostil, arogant, șarpe, sarcastic, iritabil sau sarppy va face situațiile mai rele. Cu cât ești mai supărat, cu atât mai mult limbajul corpului afișează această supărare, dezarmând ceilalți și, potențial, făcând lucrurile mai rău. Fii calm și grijuliu, acceptând că remedierea lucrurilor necesită cuvinte bune și un nivel bun de răbdare.
  • Știind că sunteți cineva care devine frustrat poate face ca alții să producă situația enervantă din frică sau anxietate pentru a încerca să facă ceea ce trebuie. Mingea chiar în curtea dvs. egoistă pe aceasta.
  • Imagine intitulată de o situație enervantă Pasul 12
    7. Învață să rămâi calm și să nu răspunzi imediat. Oamenii cu o minte răcoroasă tind să se ocupe de probleme într-o manieră mult eficientă. Deci, dezvoltați trucuri pentru ao răci. Practicați-vă la 10 și luând în considerare cuvintele pe care le utilizați cu grijă. Amintiți-vă că este adesea cel mai adesea să nu spuneți nimic decât să lăsați un șir de invectivitate care sporește situația și o face mai rău. Încercați să vedeți partea pozitivă a situației - ceea ce ați învățat despre dvs. și despre situație? Veți ști ce să evitați sau să schimbați data viitoare? Sunt alți oameni care se vor comporta mereu în acest fel, și, dacă da, cum puteți reacționa într-un mod mai constructiv care gestionează comportamentul în loc să-i răspundă cu iritare? Ai derivat.
  • sfaturi

    Plângeți dacă aveți nevoie. Toată lumea trebuie să plângă uneori. Dar apoi ridicați-vă și continuați cu îmbunătățirea lucrurilor și învățarea din situație. Continuând despre ea nu schimbă nimic.
  • Scrieți o notă foarte lungă despre chestia enervantă, să o rupeți și apoi să faceți schimbări pozitive. Deranjat de cozii? Cumpara online. Obosit de șeful tău țipând la tine? Îndeplinesc termenele. Frustrat de întârzieri? Găsiți altceva de făcut pentru a umple timpul în mod util.
  • Plângerea și simțirea frustrată nu sunt modalități utile de a-ți petrece energiile. Este bine să fii supărat inițial, dar este mai bine să treci peste asta rapid și să mergi la răspunsuri mai constructive.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar