Cum să se ocupe de tulburarea de personalitate narcisistă

O persoană cu tulburare de personalitate narcisistă (NPD) adesea întâlnește inițial ca fiind fermecătoare și de ieșire, exudând încrederea în sine. Cu toate acestea, personalitatea magnetică este aruncată deoparte și înlocuită cu o persoană fizică auto-absorbită.Această persoană este adesea extrem de dificil de rezolvat. NPD este unul dintre cele mai dificile diagnostice pentru profesioniștii de a trata cu succes. Dacă individul cu NPD este un membru al familiei, un supraveghetor la locul de muncă sau cineva pentru care deja vă interesează profund, ați putea prefera să explorați modalități de a supraviețui o apropiere de proximitate. Puteți alege să efectuați ajustări care facilitează coexistența cu tulburarea de personalitate narcisistă, dar poate fi un drum dificil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Interacționând cu cineva cu NPD
  1. Imaginea intitulată acceptă respingere atunci când îi spui unui prieten pe care le iubești Pasul 1
1. Determinați dacă merită să vă ocupați de această persoană. Această persoană are probabil un interes foarte mic pentru a vă asculta și are o lipsă de interes în ceea ce sunt nevoile dvs. Narcisistii cred ca stiu mai mult decat altele. Prin urmare, ei văd deciziile lor ca singurele răspunsuri logice la probleme. Narcisistii se vor astepta ca va amâna deciziile lor. Probabil vor exista lupte de putere sau probleme de control severe în relația dvs.
  • Cineva cu NPD tinde să pară neinvestită în relații și tinde să reacționeze puternic la orice critică percepută. Probabil că au o istorie de relații de separare asupra cauzelor triviale. Dacă sunteți hotărât să mențineți relația, cum supraviețuiți și rămâneți intacte emoțional?
  • Luați în considerare evitarea unei relații cu o persoană toxică. Dacă arată un model de ignorare pentru dvs. și / sau alții, este probabil cel mai bine să plecați sau să limitați contactul.
  • Imaginea intitulată Fii bun la discuția de grup Pasul 13
    2. Evitați confruntarea. Nu veți convinge o persoană cu NPD că ei sunt în neregulă. Alegeți bătăliile dvs. și nu pierdeți eforturi în abordarea unei probleme care se concentrează asupra comportamentelor persoanei, deoarece este puțin probabil să se schimbe.
  • Dacă soțul / soția dvs. a monopolizat conversația la reuniunea familiei de aseară și te-a jenat, spunând povestiri înalte, cretați-o ca apă sub pod. Să ia o abordare preventivă înainte ca următoarea adunare, poate prin aranjarea lor să stea lângă un membru de familie liniștit, care se va bucura foarte mult de a asculta exploatările altcuiva.
  • Dacă problema implică o decizie pe care ați făcut-o, cum ar fi să nu călătoriți în mașină cu fratele tău, conducând dacă bea la petrecere în seara asta, spune-o pur și simplu. Simțiți-vă liber să plecați fără a încerca să vă justificați decizia. Acesta este comportamentul pe care îl veți obține de la o personalitate narcisistă, astfel încât ei să o înțeleagă - și, eventual, să o accepte mai bine decât orice motiv emoțional.
  • Bacsis: Setați granițe clare în format "Dacă tu x, atunci voi fi y" și lipiți-le. De exemplu, "Dacă începeți să mă sunați la nume, voi pleca."

  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 4
    3. Stabilește interacțiunea orientată spre scopuri. Oamenii cu NPD le place să realizeze lucruri și apoi să se bată despre realizările lor. Stabiliți obiective pentru a vă satisface nevoile care oferă o sursă de mândrie pentru narcisistul dvs.
  • Dacă vă mișcați atunci când vă gândiți să vă întrebați soțul narcisist la primăvară-curățați terasa și curtea, sugerează că ar trebui să găzduiască primul gratar al sezonului. Narcisii se văd ca lideri sociali, astfel încât acest tip de eveniment oferă publicului pe care îl dorește. Cereți opinia lui cu privire la ceea ce trebuie făcut, apoi oferiți-vă să pregătiți casa și băuturile răcoritoare pentru adunare. Apel la mușchiul său în obținerea exterioară pregătită. Ironic, s-ar putea să realizați și mai mult decât curățarea de primăvară vizualizată inițial prin sugerarea unui proiect în aer liber (i.E., Construirea unui iaz, pat de grădină ridicată sau fântână în aer liber). Acest lucru îl va oferi un punct de brag în timpul petrecerii.
  • Imaginea intitulată Găsiți pe cineva să vă iubească în mod necondiționat Pasul 10
    4. Aflați ce este important pentru persoana respectivă. Amintiți-vă că cineva cu NPD probabil nu va înțelege sau respecta declarațiile dvs. emoționale sau gesturile. Ei pot să le respingă într-o manieră care să se simtă chemați și răniți pentru dvs.
  • În schimb, studiați subiectul dvs. și aflați ce este important pentru ei. Apoi le oferi un cadou pragmatic al timpului sau portofelului că percepția lor se va traduce ca o afirmație autentică a afecțiunii.
  • Imaginea intitulată Fii civil când vorbim despre Politica Pasul 4
    5. Sugerați terapia de vorbire. Singura modalitate eficientă de a trata această tulburare a capului este prin terapia de discuții. Psihoterapia poate face incursiuni în remodelarea modului în care persoanele cu NPD se percep și locul lor în lume. Apoi, ele pot dezvolta mai multe opinii mai precise ale abilităților lor reale. Acest lucru îi poate ajuta să se accepte în cele din urmă și să încorporeze opiniile altora în procesele lor de gândire.
  • Cu toate acestea, deoarece persoanele cu NPD se văd ca fiind destul de perfecte, ele tind să nu recunoască nici o nevoie de a căuta consiliere sau de a face schimbări în comportamentele lor.
  • Psihoterapia poate ajuta la a ajuta oamenii narcisisti să învețe să se relaționeze cu ceilalți, astfel încât ei să aibă mai multe relații personale și profesionale.
  • Convingerea unei persoane cu tulburare de personalitate narcisistă pentru a vedea un terapeut, participă la terapie și rămâne în acest proces până când apare o schimbare reală, este extrem de dificilă. Dacă cineva cu NPD solicită ajutor de sănătate mintală, este, în general, să se abordeze de depresia sau tendințele suicidale. Această persoană va fi probabil rezistentă la orice discuții privind revizuirea personalității sau modificarea comportamentală.
  • Nu există medicamente pentru a trata tulburarea de personalitate narcisistă, deși tratamentul poate include prescripții pentru a controla simptomele sau problemele rezultate, cum ar fi depresia.
  • Metoda 2 din 3:
    Recunoscând trăsăturile tulburării de personalitate narcisistă
    1. Imagine denumită legătura cu copilul unei afaceri Pasul 1
    1. Luați în considerare copilăria persoanei. Narcisismul de personalitate (NPD) este de obicei găsit la bărbați, începând cu adolescența sau vârsta devulie. Experții nu au cauzat cauze, dar speculațiile includ anumite tipuri de părinți:
    • Parenting extrem de critică: părintele care este extrem de critic poate duce la o nevoie tot mai mare de a căuta copilul să caute adorații.
    • Gushing Parenting: La celălalt capăt al spectrului, părintele care este gushing poate da un copil un sentiment nesănătos de drepturi sau perfecțiune.
    • Se pare că părinții care combină elementele extreme ale răceliilor și admirației produce adesea un narcisist.
  • Imagine intitulată formează relații sănătoase la recuperarea de la boala mintală Pasul 5
    2. Identificați dacă persoana crede că nu poate face nimic rău. O personalitate narcisistă poate par să aibă un sentiment puternic de stima de sine, încredere și abilități. În timp, acest lucru va fi dezvăluit că este plin de convingeri de sine că nu pot face nici un rău și că au o valoare mai mare decât cei din jurul lor.
  • Imagine intitulată act când prietenul tău îți spune că tu
    3. Ia în considerare dacă persoana crede că sunt centrul universului. Narcisistul va simți că lumea se învârte în jurul lor și vor face ceea ce este necesar pentru a păstra acest lucru.,Aceasta ar putea include conversații de monopolizare.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu oamenii care sunt Rude Pasul 8
    4. Ia în considerare dacă persoana este ușor înfuriată sau abuzivă verbală. Când un narcisist nu primește tratamentul special la care se simt îndreptățiți, ei s-ar putea să devină supărat sau abuziv verbal.
  • Diferențiați de tulburarea de personalitate antisocială (ASPD), menționând dacă persoana are incidente cu legea. Cineva cu NPD poate deveni verbal agresiv, dar de obicei nu vor deveni violenți sau nu se angajează în activitate ilegală și, de obicei, au controlul impulsului bun.
  • Imagine intitulată Deal cu o persoană mândră Pasul 6
    5. Identificați dacă o persoană este arogantă sau lăudată. Persoanele cu tulburare de personalitate narcisistă vor fi văzuți de cel mai mult ca arogant, lăudat și auto-centrat.Ei tind să se uite în jos pe inferiori (practic, toți ceilalți) și pot rupe pe alții în jos pentru a se construi. Ei vor manipula pe alții pentru a obține ceea ce doresc.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care vorbește prea mult pasul 10
    6. Identificați lipsa unei persoane de empatie emoțională. Există două tipuri majore de empatie: empatie cognitivă (abilitatea de a înțelege emoțiile cuiva) și empatia emoțională (împărtășirea emoțiilor cuiva). Cineva cu NPD nu împărtășește în emoțiile altora și nu are dorința de a învăța să facă acest lucru.
  • Contraste acest lucru cu Autism, în care o persoană se îngrijește de obicei, dar se luptă să înțeleagă. Spre deosebire de cineva cu NPD, autistisul poate ajuta spontan alții și se poate supăra (uneori până la punctul de a se retrage) atunci când vă vedeți pe cineva aflat în primejdie. Diferențiat între condițiile observând modul în care persoana răspunde dacă le spuneți în mod explicit că rănesc sentimentele cuiva - o persoană autistă va deveni în mod obișnuit dificilă și îngrijorată, în timp ce cineva cu NPD este puțin probabil să aibă grijă.
  • Bacsis: Empatia în narcisism poate fi de obicei rezumată ca "Pot spune ce simți, dar nu sunt foarte deranjat de asta." Cineva cu NPD va observa în mod obișnuit și înțelege sentimentele altora, dar nu le va împărtăși. Și pot folosi aceste informații pentru a manipula oamenii.

  • Imaginea intitulată se desparte de prietenul tău când tu
    7. Observați dacă o persoană reacționează la critici. Ei nu vor încerca să răspundă nevoilor altora. De fapt, ei pot reacționa în furie la orice cerere pentru astfel încât aceasta poate fi percepută ca o critică.
  • Odată a fost crezut că sentimentul exagerat de valoare de sine în NPD a fost în compensație pentru o lipsă reală de stima de sine. Experții cred acum că narcisisții sunt auto-deliranți prin faptul că ei cred de fapt în propria lor grandiozitate. Se simt îndreptățiți de adorație de la alții, în ciuda oricăror dovezi ale realizării.
  • Prin urmare, persoanele cu NPD pot supraevalua, eventual, devenind agresivi, când se simt atacați de cea mai mică critică.
  • Distinge NPD din tulburarea de personalitate limită (BPD), văzând dacă aceștia ia critici la inimă. Cineva cu NPD se poate supăra, în timp ce cineva cu BPD poate, de asemenea, să se panică și să cadă într-o spirală descendentă de stima redusă de sine.
  • Imagine intitulată compliment pe cineva pe care îl urăști pasul 2
    8. Ia în considerare dacă persoana are așteptări nerealiste. Persoana cu NPD va avea credințe exagerate de importanță, superioritate, realizare și comportamente manipulative, precum și așteptări de ascultare, admirație și drepturi și preocupare cu "fanteziile despre succes, putere, strălucire, frumusețe sau perfecți mate."
  • Persoanele cu NPD solicită adesea ca cea mai înaltă calitate posibilă ("cel mai bine") să fie consumată sau produsă în numele lor.
  • Imaginea intitulată ieșiți la părinți religioși stricți când voi
    9. Recunoașteți dacă persoana profită de alții. Persoanele cu tulburare de personalitate narcisistă tind adesea să manipuleze sau să exploateze situații și oameni în viața lor pentru a avansa sau a scăpa de comportamentul lor. Dacă pot găsi o modalitate de a obține ceea ce doresc, vor face, de obicei, tot ce trebuie făcut.
  • De exemplu, spuneți că sunteți indecisiv și tind să nu aibă încredere în sine. Dacă tu și narcisistul ai intrat într-un argument despre ceva ce ți-au făcut greșit și îi numiți pe ea câteva zile mai târziu, ei pot nega și respinge spunând "Nu fi prost ... Nu așa sa întâmplat," știind că vă va face să vă îndoiți propriul punct de vedere.
  • Imagine intitulată Confruntați un prieten care vă evită pasul 3
    10. Uită-te la relațiile persoanei. Este aproape întotdeauna dificil de lucrat sau de a trăi cu cineva cu tulburare de personalitate narcisistă. Persoanele cu NPD tind să aibă probleme în relațiile lor personale, precum și la locul de muncă și / sau la școală.
  • Unii pot observa un defect real sau perceput în perfecțiunea lor care duce la depresie sau la moodiness. Gândurile suicidale complică în continuare lucrurile.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă partenerul dvs. este expus riscului pentru HIV sau SIDA Pasul 3
    11. Observați dacă există abuz de droguri sau alcool. Când viața nu se execută fără probleme, cineva cu NPD poate avea probleme cu droguri sau alcool. Examinați cât de mult persoana bea alcool sau dacă abuzează droguri.
  • Imagine intitulată Ajutați-vă copilul când celălalt părinte este un narcisist Pasul 12
    12. Face distincția importantă între un narcisist malign și cineva care încearcă să fie o persoană bună. În timp ce NPD o face mai dificilă a fi o persoană bună, oamenii cu NPD nu sunt condamnați să fie răi. Oamenii cu NPD pot alege să încerce să-i trateze pe alții cu decență și respect, deși punctele lor de vedere distorsionate pot face acest lucru dificil pentru ei.
  • Persoana trebuie să facă această alegere pentru ei înșiși. Nu le puteți schimba și nu este responsabilitatea dvs. Nu pierdeți timpul încercând "fixați" cineva care nu vede nimic în neregulă cu comportamentul lor.
  • Observați dacă persoana este dispusă să reflecteze asupra comportamentului lor, își cere scuze atunci când este necesar, arată preocuparea pentru emoțiile altora și lucrează la tratarea bine a altor persoane. Ei pot lucra la învățare să se comporte mai bine.
  • Ia abuz verbal serios. Nimeni nu merită să se ridice cu asta, așa că distanța dacă persoana te deranjează.
  • Metoda 3 din 3:
    Având grijă de tine și de ceilalți
    1. Imagine intitulată Contactați o fată care
    1. Solicitați sprijin emoțional în altă parte. Acceptați acum că nevoile dvs. emoționale nu vor fi îndeplinite de această persoană. Găsiți un prieten de încredere sau alte confidențe (o rudă, consilier sau preot, de exemplu) care va oferi o ureche și o înțelegere de ascultare pentru acele vremuri de care aveți nevoie pentru a vorbi despre frustrările voastre. Aveți o rețea de prieteni pentru a umple celelalte lacune emoționale rămase în viața voastră.
    • Dacă soția dvs. are NPD, poate să nu le împărtășească în entuziasmul dvs. atunci când obțineți o recomandare la locul de muncă, deoarece nu se referă personal. Ea poate chiar să primească această recompensă negativă dacă nu primește fete obișnuite la locul de muncă. Fi pregătit pentru un răspuns Ho-hum de la ea.
    • Postați o notă fericită pe mass-media socială sau să apelați un cuplu prieteni care vă vor oferi cele mai mari cinci pe care le meritați.
  • Imagine intitulată Data unui lucrător CO Pasul 1
    2. Educați-vă pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții. Fiecare individ este unic, deci educați-vă despre tulburarea de personalitate narcisistă, dar și pentru a vă face tot posibilul pentru a afla cum persoana dvs. specifică cu NPD procesează lumea sa. Cu cât înțelegeți mai bine că obiectivul, cu atât mai mult vă puteți adapta abordarea dvs. pentru a obține rezultatele pe care le căutați mai des decât altfel.
  • Învață să anticipați modul în care vor reacționa să prezinte anumite circumstanțe, apoi să creeze scenariul pentru a obține rezultatele dorite. Examinați cum vă văd în lumea lor, apoi încercați să potriviți acea mucegai ca fiind confortabil cât puteți.
  • Nu vă îndoiți atât de mult încât vă rupeți, dar manipulați setarea, astfel că există un mediu fericit. Amintiți-vă să folosiți maximul bunic dat la mirese: el va face orice doriți, dacă îl faceți să credeți că este ideea lui.
  • Cu cât știți mai bine și înțelegeți persoana cu NPD, cu atât mai probabil puteți ajunge dincolo de perete care vă separă pentru a vă arăta că vă îngrijiți cu adevărat, ceea ce vă va aduce beneficii.
  • Imagine intitulată Contactați o fată care
    3. Nu renunță la realizarea gesturilor emoționale. S-ar putea să aflați că o persoană cu NPD răspunde bine la favorurile non-emoționale pe care le învățați să le faceți. Acest lucru nu înseamnă totuși că trebuie să renunți la realizarea gesturilor emoționale din inima voastră.
  • De fapt, ei pot aprecia că pot să arate colegilor că ați pus o notă de dragoste în cutia de prânz. Țineți minte, totuși, că probabil că nu veți obține nici o expresie de apreciere acasă în acea noapte.
  • Expresia dvs. de îngrijire vă va satisface nevoia de a da dragoste fără durere atâta timp cât nu vă așteptați ca ei să reacționeze emoțional sau să vă rotească gestul.
  • Imagine intitulată Contact Prietenii vechi Pasul 4
    4. Solicitați sfaturi din alte resurse. V-ați pus pe calea cea bună, începând să vă educați despre tulburarea de personalitate narcisistă. Există numeroase grupuri de asistență, cărți și alte resurse cu sfaturi practice pentru a vă ajuta să supraviețuiți acestei relații provocatoare.
  • Imagine intitulată Data unui IERD PASUL 13
    5. Împărtășiți idei cu alte persoane. Nu uitați că nu sunteți singura persoană afectată de personalitatea narcisistă din viața voastră. Împărtășiți idei cu prietenii și colegii acestei persoane care încearcă să mențină o relație cu ei.
  • Imagine denumită legătura cu copilul unei afaceri Pasul 4
    6. Monitorizați orice copii pe care o are persoana. Dacă există copii care trăiesc cu această persoană, asigurați-vă că sunt în siguranță cu acest părinte. Părinții narcissiștii pot fi adesea abuzivi verbali sau emoțional. Ia notă dacă copiii lipsesc anumite abilități sociale din cauza comportamentelor părinților lor.Luați în considerare modalitățile prin care puteți compensa sau redirecționa anumite abilități sociale, astfel încât copiii să nu devină adulți cu comportamente similare.
  • sfaturi

    Este mai des cazul în care bărbații dezvoltă tulburare de personalitate narcisistă. Cu toate acestea, femeile o pot dezvolta, de asemenea.

    Avertizări

    Dacă persoana cu NPD are gânduri de sinucidere, ia-le într-o cameră de urgență imediat sau apeluri de urgență. În SUA, evitați să sunați la poliție, deoarece acestea pot ucide persoana în loc să obțină ajutor psihiatric.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar