Cum să schimbați comportamentul altcuiva

Indiferent dacă doriți ca prietena dvs. să răspundă mai repede mesajelor dvs. text sau doriți ca prietenul dvs. să nu mai mestece cu gura deschisă, veți găsi că schimbarea comportamentului unei alte persoane este foarte greu. Cu siguranță nu este o sarcină imposibilă, dar există doar anumite comportamente pe care le puteți încerca să le schimbați despre alte persoane. În cele din urmă, totuși, poți să faci schimbări doar pentru tine, care sperăm să afecteze în mod pozitiv oamenii din jurul tău.

Pași

Metoda 1 din 3:
Discutarea problemei cu persoana
  1. Imagine intitulată Opriți plângerea pasului 31
1. Identificați comportamentul. Identificați comportamentul exact pe care doriți să îl schimbați despre persoana. Dacă doriți ca persoana să fie "să fie mai puțin enervantă" sau "scrieți-mă mai des," nu veți obține rezultatele pe care le doriți. Identificați comportamentul exact pe care doriți să îl modificați și să marcați exact cum doriți să se schimbe.
  • De exemplu, mai degrabă decât să spui că vrei ca prietenul tău să "fie mai puțin enervant", intenționează să spună că vrei ca prietenul tău să "oprească întreruperea conversațiilor pe care nu o face parte din."
  • Sau, în loc să vă dorească partenerul pentru a vă "scrieți mai des textul", ați putea dori partenerul dvs. "Text-o bună dimineață și noapte bună în fiecare zi."
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 16
    2. Determinați dacă persoana este deschisă la schimbarea comportamentului. În cele din urmă, nu puteți forța pe nimeni să se schimbe. Puteți schimba lucrurile despre tine. Această idee se aplică atât pentru dvs. cât și pentru persoana pe care încercați să o schimbați. A se vedea dacă persoana dorește să se schimbe și crede că are capacitatea de a se schimba. Să nu întrebi în mod activ persoana dacă este deschis să schimbe, în schimb, încercați să vă dați seama dacă există posibilitatea ca persoana să se schimbe.
  • În unele situații, ar putea fi adecvat să întrebați prietenii acelei persoane și iubiți pe cei ce știu despre acest comportament și despre ceea ce a făcut persoana pentru ao schimba. Dacă persoana a încercat să renunțe la fumat de mai multe ori înainte, el ar putea fi deschis să încerce din nou cu o abordare diferită. Dacă persoana a încercat, cel puțin la un moment dat a crezut că sa schimbat.
  • De asemenea, puteți acorda atenție ceea ce spune persoana despre subiect și viața în general. Dacă persoana declară declarații fixe ca "voi fi grăsime pentru totdeauna" sau "Cred că nu sunt o persoană inteligentă", persoana nu poate crede că se poate schimba.
  • Dacă persoana dorește să se schimbe sau este cel puțin deschisă posibilității de schimbare, s-ar putea să-l ajuți să-și schimbe comportamentul.
  • Cu toate acestea, dacă persoana nu dorește să se schimbe, este posibil să nu puteți face nimic despre problema în acest moment.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 5
    3. Spuneți persoanei că comportamentul vă deranjează. Persoana nu poate realiza măsura în care comportamentul ei vă supără. Alegeți un moment pentru a vorbi când sunteți liniștit, aveți suficient timp pentru a avea o conversație lungă și v-ați gândit la ceea ce doriți să spuneți. Nu ridicați vocea sau strigă la persoană.
  • Faceți-vă sentimentele cu privire la comportament foarte clar pentru persoana respectivă. De exemplu, spuneți: "Când ați întârziat, mă simt că nu sunt o prioritate pentru tine și asta îmi doare sentimentele."
  • Dați exemple specifice. "Când ați întârziat cu întârziere săptămâna trecută, ne-ați făcut amândoi la concertul Bon Jovi și am pierdut primul cântec. Am fost foarte supărat despre asta pentru că iubesc Bon Jovi și acele bilete erau scumpe."
  • Cereți ceea ce doriți în schimb. De exemplu, spuneți: "Data viitoare când veți întârzia, puteți să-mi spuneți și spuneți-mi să știu?"
  • Odată ce ți-ai făcut dorințele clare, înapoi și nu berează punctul. Nagging-o dacă știe deja ce este greșit este puțin probabil să aibă un rezultat pozitiv.
  • Metoda 2 din 3:
    Acceptarea unei potențiale lipsă de schimbare
    1. Imaginea intitulată Fii calm Pasul 21
    1. Știți ce puteți controla. Puteți schimba anumite lucruri despre tine, cum ar fi ceea ce spui, cum spui asta și cum acționați. Când încercați să schimbați pe altcineva, schimbați ceva despre dvs. în încercarea de a incita schimbarea acelei persoane.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    2. Acceptați că nu puteți schimba unele lucruri. Uneori, în ciuda eforturilor cele mai bune, cineva nu se va schimba. Din nou, este important să rețineți că nu puteți forța pe nimeni să se schimbe dacă persoana nu vrea să. Puteți spune lucruri pentru a încerca să afecteze schimbarea în acea persoană, dar sunteți un agent de schimbare, nu schimbarea în sine. Indiferent de cât de multe ori îi spui prietenului tău să-și legunească șireturile, nu trebuie să-și legunească șireturile.
  • Imagine intitulată face față cu Stigma Pasul 4
    3. Decideți dacă puteți accepta persoana dacă acest comportament nu se schimbă. Confortabil cu posibilitatea ca persoana să nu se schimbe niciodată, pentru că este foarte posibil ca el să nu. Cum ar simți că pur și simplu trăiești cu comportamentul? Este posibil să vă puteți schimba propriul comportament și atitudinea de a găzdui persoana? Sau există modalități de a lucra în jurul ei? Întrebați-vă dacă puteți accepta persoana așa cum este el. Dacă nu puteți accepta comportamentul, atunci este posibil să trebuiască să încheiați relația.
  • Dacă puteți trăi cu acest comportament, încercați să evitați situațiile în care ar putea apărea. De exemplu, dacă urâți când prietenul dvs. cântă în mașină, evitați călătoriile pe drum lung sau ascultați muzică pe care nu o cunoaște.
  • Să ia în considerare dacă există modalități de a lucra în jurul comportamentului. Ar funcționa pentru a spune pur și simplu persoanei un timp pentru a vă întâlni cu o jumătate de oră mai devreme decât este necesar? Există ceva care ar putea fi cumpărat care va rezolva problema, de exemplu, dacă plângerea dvs. este că persoana nu va curăța cutia de gunoi ca și cum a promis, puteți cumpăra o auto-curățare?Deși acestea nu abordează probleme mai mari (cum ar fi persoana care nu urmărește prin promisiunile sale), dar ele vă pot ajuta să acceptați persoana așa cum este el.
  • Dacă nu puteți trăi cu acest comportament, este posibil să trebuiască să întrerupeți contactul cu această persoană. Dacă problemele de droguri ale prietenului dvs. sunt în afara controlului, de exemplu, și credeți că trăirea cu el va fi extrem de dăunătoare pentru propria dvs. sănătate, ar trebui să luați în considerare ruperea cu el și tăierea contactului. Poate fi dureros, dar, dacă comportamentul îi împiedică foarte mult viața, vă datorați-vă să vă gândiți la propria sănătate și fericire.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajutând la modificarea comportamentului
    1. Imagine intitulată face față cu Stigma Pasul 8
    1. Dați persoanei informații despre comportamentul care o va încuraja să o schimbe. Chiar dacă persoana știe că nu vă place comportamentul ei, propria dvs. dezbat pentru comportament ar putea să nu fie suficientă pentru a face ca ea să vrea să o schimbe. Pentru a încerca să-și schimbe mintea despre schimbarea comportamentului, încercați să oferiți informații despre obiceiul care face să pară nedorită sau merită să se schimbe.
    • De exemplu, ați putea încerca să spuneți: "Joanie, nu știu dacă știți acest lucru, dar fumatul poate fi cu adevărat dăunător și duce la cancer pulmonar. Unchiul meu a fost un fumător de-a lungul vieții a trecut prin chimioterapie pentru cancerul pulmonar anul trecut și a fost foarte greu pentru familia mea să-l vadă prin acel timp dureros în viața lui."
    • Dacă ați suferit în tăcere sau încercați să scăpați sugestii subtile, acești câțiva pași pot rezolva problema în întregime. Adesea, numai informațiile nu sunt suficiente pentru a schimba un comportament - Cu toate acestea, informațiile combinate cu opinia dvs. ca o cunoștință de încredere, prietenă sau membru de familie ar putea fi suficiente pentru a convinge o persoană să încerce să se schimbe.
    • Odată ce ți-ai făcut dorințele clare, înapoi și nu berează punctul. Nagging persoana dacă știe deja ce este greșit este puțin probabil să aibă un rezultat pozitiv.
  • Imagine intitulată face față cu Stigma Pasul 38
    2. Crește gradul de conștientizare a comportamentului negativ. Persoana nu ar putea să-și dea seama că face acest comportament și, prin urmare, ar putea fi deschis să o schimbe. De exemplu, te-ar putea duce nebun când prietenul tău mestecă cu gura deschisă, dar dacă a făcut această viață întreagă, el ar putea să nu observe că o face. Amintiți-vă că persoana este ușor ceea ce face și cum se putea opri. Fi politicos.
  • De exemplu, ați putea spune: "Ed, ați putea să vă bucurați de gura închisă? Zgomotul de mestecat mă deranjează."
  • Fii frumos, mai ales dacă persoana nu este conștientă. Nu ar trebui să spui: "Ed, mestecați ca o vacă. Termina!"
  • Această strategie va funcționa numai dacă persoana face comportamentul în mod esențial accidental. Dacă vrei ca mama ta să renunțe la fumat și o faci conștienți de faptul că fumează de fiecare dată când fumează, strategia dvs. va fi probabil ineficientă.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 14
    3. Oferiți feedback pozitiv. Feedback-ul pozitiv este mai bun la începutul procesului de schimbare al unei persoane, deoarece încurajează persoana să se simtă mai angajată în scopul ei. De asemenea, vă îmbunătățește relația cu acea persoană.
  • De exemplu, dacă încercați să obțineți prietenul dvs. să vină la sala de gimnastică cu voi mai frecvent, ar trebui, la începutul procesului, să spuneți ceva de-a lungul liniilor "Știu că veți fi minunat la această clasă de spin, Pentru că ai fost grozav la Kickboxing săptămâna trecută. Aș fi mai distractiv dacă ați venit cu mine. Să mergem marți!"
  • Imagine intitulată Live Life Pasul 7
    4. Recompensa un comportament bun. Dacă persoana pe care încercați să o schimbați, comportamentul pe care îl doriți să-l facă (sau oprește comportamentul pe care nu-l displace), recompensați-l! Dacă soțul dvs. nu fumează timp de o săptămână, ia-l să facă ceva ce iubește, cum ar fi bowlingul sau golful. Să fie o forță încurajatoare, mai degrabă decât o forță negativă, în viața persoanei când face ceva corect.
  • Lăudați un comportament bun folosind laufeu laufe, entuziast în orice formă pe care persoana înțelege cel mai bine. Afecțiune fizică, dacă este cazul, cuvinte bune, cadouri, făcând lucruri pentru persoana, etc. Conectați comportamentul bun pentru a vă încânta cu el și viața lui fiind mai bună ca rezultat.
  • Imagine intitulată demisia cu grație Pasul 20
    5. Face comportamente bune mai ușor decât comportamentele rele. Modificarea comportamentului nu este vorba despre cucerirea ispitelor. Dacă prietenul dvs. încearcă să piardă în greutate, nu o scoateți pentru înghețată în noaptea de vineri. Dacă încercați să vă aduceți soția la timp, asigurați-vă că îi oferiți un timp amplu de timp pentru a obține de la noaptea ei noaptea.
  • De exemplu, dacă cel mai bun prieten al tău este un alcoolic recuperat, nu ai partidul ei de naștere la un bar sau un club de dans, unde este probabil să fie o mare cantitate de ispită de a bea. În schimb, adu-o undeva unde există mai puțină ispită, cum ar fi pictura de ceramică sau bowling.
  • Imagine intitulată Oprirea poftelor de alcool Pasul 7
    6. Oferiți o rețea de asistență persoanei. Eficacitatea acestei tehnici depinde de comportamentul pe care doriți să-l schimbați. Pentru ceva de renunțat la fumat, pierderea în greutate sau de a face dependență, aceste grupuri pot ajuta persoana să rămână motivată și angajată din punct de vedere social în atingerea obiectivelor sale.
  • Chiar și pentru schimbări comportamentale mai mici, cum ar fi ajutorul fratelui dvs. să cheltuiască mai puțini bani, să-și recruteze prietenii apropiați și membrii familiei dvs. pentru a ajuta la scopul în căi mici. Dacă sunt conștienți de scopul schimbării comportamentului, ei îl vor sprijini.
  • Dacă persoana a cărei comportament pe care doriți să o schimbați are o problemă de droguri sau alcool, el ar putea fi de asemenea util să mergeți la un grup de sprijin, cum ar fi alcoolicii anonimi, în cazul în care alți oameni din grup trec prin același lucru.
  • sfaturi

    Este mai ușor să ajuți să schimbați comportamentul unei persoane cu care aveți o relație pozitivă. Încercați să nu fiți prea negativi! După cum se spune: "Voi prinde mai multe muște cu miere decât oțet."

    Avertizări

    Comportamente periculoase care amenință siguranța dvs. sunt o altă problemă. Trebuie să ieșiți imediat din relație și să rămâneți afară.
  • Aveți grijă de nagging. Nagging aproape niciodată nu funcționează și adesea face ca persoana să se simtă atacată.
  • Unele comportamente nu pot fi schimbate. Este dificil ca oamenii să se schimbe și ar putea să nu vrea să schimbe anumite lucruri despre ei înșiși.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar