Cum să vă controlați sentimentele în jurul persoanei care vă place

Ești unul dintre acei oameni care cădează capul peste tocuri când pasiunea ta este în vederea vederii? Care vă poate face viața zilnică dificilă, de multe ori creând anxietate, nervozitate sau vă lăsându-vă prea smitten pentru a face lucrurile de care aveți nevoie de-a lungul zilei. Deși sentimentele dvs. sunt puternice, puteți exercita un control mai mare, astfel încât să vă simțiți mai calm în jurul celor care vă plac.

Pași

Metoda 1 din 2:
Recunoașterea și asumarea responsabilității pentru sentimente
  1. Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place pasul 1
1. Identificați-vă sentimentele și sursa lor. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama dacă sentimentele dvs. cum ar fi dacă sentimentele dvs. sunt reciproce sau ceva mai grav. De asemenea, vă va ajuta să vă vorbiți prin sentimentele dvs. atunci când le simțiți. Este această infatuare? Lust? Când simțiți o blush caldă începe să vă răspândiți pe fața dvs. sau un sentiment similar, recunoașteți emoția și vorbiți-vă pozitiv prin el.
  • "Sunt doar nervos pentru că cred că e drăguț. Am fost în jurul altor băieți drăguți și nu este mare lucru. O să fiu ok."
  • "Știu că uneori mă îngrijorez în jurul lui. Dar asta e bine - oamenii uneori primesc nerăbdători în jurul zdrobită. O să fac oricum oricum."
  • Image intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 2
    2. Rădăcină de fixare. Fixarea apare atunci când aveți o obsesie nesănătoasă despre persoana care vă place și nu le puteți vedea ca fiind o ființă umană imperfectă. Când sunteți prea fixat pe o pasiune, vă poate pune într-o situație în care puteți profita.
  • Beat fixarea prin recunoașterea și recunoașterea acesteia și apoi restabilirea perspectivelor prin ascultarea tuturor punctelor pozitive și negative. Dacă aveți dificultăți în a face acest lucru, discutați cu un adult de încredere și cereți-i să vă ajute.
  • Image intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place pasul 3
    3. Scrieți un jurnal. Nu numai că va scrie un jurnal să vă ajute fizic mai sănătos, este, de asemenea, un loc sigur pentru a vă evacua emoțiile. Scrierea unui jurnal vă va oferi, de asemenea, posibilitatea de a vă clarifica gândurile și de a ajunge la o înțelegere mai profundă a dvs., ceea ce ar putea duce la faptul că vă simțiți mai întemeiat când ați intrat în acea persoană specială.
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 4
    4. Permiteți-vă să vă simțiți sentimentele. Poate fi ușor să vă simțiți jenat în jurul persoanei care vă place și acest lucru este complet natural. Când vă simțiți jenați sau conștienți de sine, ați putea fi tentați să vă ascundeți sentimentele sau să le ignorați, ceea ce vă poate duce să vă simțiți mai puțin în controlul partenerului potențial romantic.
  • Încercați să acționați cu încredere natural atunci când sunteți în jurul zdrobirii voastre. Faceți contactul cu ochii, zâmbiți și ascultați ceea ce spun. De asemenea, încercați să nu fiți prea mult, deoarece acest lucru vă poate face să arătați mai nervos.
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 5
    5. Ia o scurtă pauză pentru a recâștiga calmul. Când sunteți cu alții sau într-o situație în care nu este potrivit să vă exprimați sentimentele, este posibil să fiți capabili să restaurați controlul emoțional prin eliminarea dvs. de la situația pe scurt. Pur și simplu scuzați-vă și reveniți când vă simțiți mai bine. Unele modalități de a ieși cu o situație socială grațioasă:
  • Scuzați-vă la toaletă.
  • Spune prietenilor tăi că trebuie să ieși afară pentru un aer.
  • Explicați că vă simțiți neliniștiți și ați decis să faceți o scurtă plimbare.
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei pe care o doriți Pasul 6
    6. Spune-ți zdrobi. Acest lucru poate părea ca ultimul lucru din lume pe care doriți să-l faceți, dar vorbind cu persoana care vă place despre sentimentele voastre va scăpa de incertitudinea care vă amplifică neliniștea. Încercați să utilizați limbajul moale, deoarece veniți pe prea puternic ar putea face ca zdrobirea dvs. incomodă.
  • Când vorbești cu pasiunea ta, în loc să spui, "te iubesc," Poate fi cel mai bine să spunem ceva de genul: "Am observat în ultima vreme că mă bucur foarte mult de compania dvs. și întotdeauna am atât de multă distracție cu tine, așa că mă gândeam dacă te-ai descurcat pentru asta am putea merge la un film?"
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 7
    7. Antrenați-vă prin momente dificile. Vor fi momente când vă simțiți mai ales pe cont propriu, fie că din cauza circumstanțelor sau a factorilor personali și când se întâmplă acest lucru, utilizați vocea dvs. internă pentru a vă ghida prin situație. Amintiți-vă că acesta este doar un sentiment, unul pe care îl veți avea din nou dacă nu ați făcut-o deja și spuneți-vă în cuvinte încurajatoare cum veți continua. Un exemplu pe care îl puteți lua în considerare:
  • "Bine. Sunt foarte nervos, dar asta e ok. Am fost nervos în jurul băieților, îmi place înainte. Știu că pot face această lucrare, tot ce trebuie să fac este să mă concentrez. Așa că îmi voi întoarce atenția asupra acestui lucru pentru o vreme și mă pot gândi mai târziu la el."
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 8
    8. A respira. Când sentimentele puternice amenință să vă copleșească, este natural să răspundeți în mod inconștient, luând înapoi superficial. Pentru a vă îmbunătăți respirația, pentru câteva respirații încearcă să acorde atenție inspirației și expirației. Acest lucru vă va restabili atenția conștientă asupra corpului dvs. și nevoia de respirație completă și relaxată.
  • Metoda 2 din 2:
    Luând măsuri proactive
    1. Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 9
    1. Practicați saturația gândirii. Când găsiți gândurile care se întorc din nou și din nou la acea persoană particulară, puteți beneficia de o perioadă de gândire susținută despre acea persoană. Pentru o perioadă stabilită de timp, chiar și 10 minute pot fi suficiente, gândiți doar despre acea persoană. A face acest lucru poate diminua intensitatea sentimentului, lăsându-vă calmă.
    • Încercați să nu vă gândiți la viitorul dvs. împreună sau ce ar putea să vă concentrați gândurile numai pe acea persoană și caracteristicile lor pentru întregul timp.
  • Image intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 10
    2. Distrage-te. Uneori, tot ce aveți nevoie este distragerea potrivită pentru a vă aduce mintea de la potențialul tău iubitor. Experiențele fericite din trecut pot restabili perspectiva prin întreruperea sentimentelor puternice pe care le aveți pentru acea persoană.
  • Gândiți-vă la ultimele vremuri când ați avut distracție sau un loc în care vă simțiți în siguranță și protejați.
  • Repetați o mantra pe care o găsiți liniștiți. Cateva exemple:
  • "Totul va fi bine."
  • "Sunt calm, rece și colectat."
  • "Cu fiecare respirație, eu eliberez anxietate și devin mai calm."
  • "Îmi depășesc frica și trăiesc viața curajoasă."
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 11
    3. Găsiți și combateți declanșatoarele. În unele situații, oamenii devin atât de nervos în jurul celor pe care îi place că devin stângaci sau inarticulați. Dacă vă se întâmplă acest lucru, găsiți declanșatorul și gândiți-vă cum ați putea combate.
  • Dacă aveți dificultăți în a vorbi cu el, aduceți un subiect cu care sunteți pasionat sau informat.
  • Dacă găsiți că atunci când este în jurul valorii de toate, sunteți cu toții, invitați-l pentru cafea sau ceva care necesită puțină dexteritate.
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 12
    4. Scrieți două litere. Prima dvs. literă vă va sărbători sentimentele și toate motivele pentru care simțiți modul în care faceți. În cea de-a doua scrisoare, scrieți toate grijile, preocupările și sursele de anxietate legate de persoana care vă place. Încercați să faceți un caz pentru a vă deplasa înainte, la urma urmei, sunteți o persoană demnă, indiferent dacă afecțiunile dvs. sunt returnate.
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 13
    5. Starea răspunsurilor opuse la gândurile negative. Prea des, oamenii se vorbesc într-o buclă negativă care face ca sentimentele să fie mai copleșitoare cu fiecare moment de trecere. Dacă suferiți cu această condiție, aflați orice gânduri automate negative pe care le aveți și întrerupeți cele cu un gând pozitiv opus. De exemplu:
  • "Dacă nu-mi place, voi fi atât de jenat și atunci oamenii vor crede că sunt un ratat. Așteptați un minut. Am avut prieteni înainte de a începe să-l iubesc, așa că știu că voi avea și voi avea prieteni. Cred că este prost să punem atât de mult valoare de sine în acest sens."
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 14
    6. Exagerați cea mai mare frică. Spuneți întreaga poveste dramatică care se joacă în capul dvs. de mai multe ori. Asigurați-vă că ați completat povestea luând-o la extrema sa naturală. Până la al treilea sau al patrulea moment, ar trebui să fiți mai bine să recunoașteți absurditatea acestor gânduri extreme, dar naturale.
  • "Dacă îl întreb pe o dată și mă respinge, toată lumea va vorbi despre asta pentru totdeauna. Nu voi înceta niciodată să aud, pentru tot restul vieții mele, despre o singură dată pe care l-am întrebat pe tipul ăsta. Mă va bântui prin colegiu și viața mea profesională, pentru că toată lumea va ști deja."
  • NOTĂ: Această tehnică este destinată să dezvăluie perspectiva deformată persoanei care o folosește. Dacă vă aflați cu adevărat crezând aceste lucruri și în imposibilitatea de a vedea cum perspectiva dvs. este în afara kilterului, discutați cu un adult sau un profesionist de sănătate mintală.
  • Imagine intitulată Controlați-vă sentimentele în jurul persoanei care vă place Pasul 15
    7. Ajungeți la grupul dvs. de suport. Deși sentimentele de jenă sau cunoașterea propriei dvs. infatuare vă pot face să ezită, împărtășiți sentimentele cu cei cu care aveți încredere vă poate ajuta să veniți la normal cu normalitatea situației dvs. și să vă lăsați să vă simțiți mai puțin izolați. Membrii familiei și prietenii de încredere pot fi o sursă excelentă de putere prin furtuna de sentimente romantice pe care ar putea fi acum suferință.
  • sfaturi

    Nu vă schimbați niciodată de dragul altcuiva. Fiți conștienți de nevoile dvs. și fiți cinstiți cu sentimentele voastre. Nu reușesc să facă acest lucru, poate duce la alte persoane care interpretează acțiunile dvs. ca falsă.
  • Dacă ajungeți să discutați cu ei, încercați să discutați despre punctele de interes reciproc. Când este nervos, este ușor să începeți accidental bâjbâind despre ceva care nu are legătură. Încercați să vă concentrați asupra momentului și să rămâneți prezenți.
  • Avertizări

    Persoana care vă place să vă placă și dumneavoastră și să fiți nervoși. Venind prea puternic poate să-i facă mai nervos.
  • Există întotdeauna o șansă ca sentimentele voastre să nu fie returnate. Nu este nimic în neregulă cu asta. Mulți oameni iau ani de întâlnire activă înainte de a găsi un partener potrivit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar