Cum să se ocupe de oameni prost

Uneori oamenii se află sub piele. Fie că se datorează faptului că acestea acționează într-un mod care pare nerezonabil sau nu pare să înțeleagă ce este în neregulă cu acțiunile lor, poate fi greu să-și petreacă timpul în jurul unei persoane care acționează irațional. Din fericire, puteți să vă refracționați gândirea pentru a face mai ușor să vă ocupați de oameni pe care credeți că sunteți prost.

Pași

Partea 1 din 3:
Ajustarea perspectivei dvs
  1. Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 1
1. Reduceți standardele. Acesta este greu, dar foarte important. O parte din motivul pentru care vă puteți găsi în mod constant frustrat de prostia din lume este că aveți așteptări nerealiste. Oamenii diferiți pot avea medii diferite, opinii diferite sau priorități diferite în viața lor. Amintiți-vă că "in medie" Persoana nu va îndeplini așteptările dvs. înalte despre modul în care o persoană ar trebui să gândească și să acționeze și să vă reducă standardele în consecință.
  • Dacă nu vă așteptați ca oamenii să fie ascuțiți, respectați oameni, atunci veți fi plăcut surprinși când sunt - în loc să fie în mod constant dezamăgiți atunci când nu vă așteaptă așteptările.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 5
    2. Încercați să vedeți orice situație din perspectiva lor. O altă modalitate de a vă schimba abordarea față de persoanele care vă frustrează este să luați în considerare situația din punctele lor de vedere. Sigur, puteți crede că există o singură modalitate de a vedea controlul armelor sau că trebuie să aveți dreptate să fiți un vegetarian, dar înainte de a vă stabili în căile voastre, asigurați-vă că aveți o înțelegere rezonabilă a argumentului de la celălalt și încercați să vedeți că într-adevăr poate fi o altă parte a povestii.
  • De asemenea, văzând de unde vine persoana care vă poate ajuta să înțelegeți viziunea sa din lume - dacă el a crescut într-o zonă foarte conservatoare în timp ce ați crescut în Berkeley, atunci da, nu veți vedea ochi-la- ochii pe toate problemele.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 2
    3. Înțelegeți că nu toată lumea are aceleași avantaje, genetic sau ecologic. Atât genetica cât și oportunitățile pot face o diferență în general "Smarts." Unul dintre motivele pentru care unii oameni par mai deștepți decât alții pot fi că au venit dintr-un mediu de lucru greu, au avut semne bune în școală și că au început multe lucruri de la zero și / sau au trebuit să aibă grijă de membrii familiei, care lucrează a locuri de muncă cu fracțiune de normă în liceu sau luând alte responsabilități care le-au păstrat de la cheltuieli atât de mult timp devenind un pantaloni inteligenți. Pe de altă parte, putem vedea oamenii care nu apar atât de inteligenți, au avut dificultăți de a înțelege lucrurile atât de repede, chiar și atunci când erau copii, nu au avut niciodată grijă de educație și să obțină mărci bune la școală. Când o persoană stupidă vă frustrează, întrebați-vă dacă ar avea toate cele mai bune oportunități - șansele sunt, veți vedea că acest lucru nu este cazul, ar folosi același lucru. Dacă el a făcut el, nu va fi considerat o persoană non-inteligentă.
  • Inteligența nu este determinată de familie sau de bogăție sau de dragoste. Cu toate acestea, dezvoltarea abilităților și a cunoștințelor poate fi influențată de experiențele și oportunitățile vieții.
  • Amintindu-vă să luați fiecare persoană de la caz la caz, vă va face mai puțin frustrați, pentru că vă veți opri în mod constant, întrebați-vă de ce această persoană nu acționează la fel ca tine.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 4
    4. Nu judeca un pește prin capacitatea sa de a urca un copac. Pe măsură ce Albert Einstein a spus odată: "Toată lumea este un geniu. Dar dacă judecați un pește prin capacitatea sa de a urca un copac, va trăi întreaga viață crezând că este proastă."Aceasta înseamnă că ar trebui să luați în considerare faptul că persoana cu care aveți de-a face nu este cu adevărat prost, deși el sau ea poate fi prost în una sau două zone în care vă așteptați să fie inteligentă. Persoana de lângă dvs. în clasa de matematică care nu poate adăuga poate fi un poet minunat - persoana care nu poate obține dreptul de ordine latte poate fi un muzician ucigaș. Nu mai gândiți că există o singură cale de a fi inteligenți sau prost și veți începe să vedeți că oamenii sunt capabili de mai mult decât credeți.
  • Gândiți-vă: dacă oamenii pot fi doar inteligenți sau prost într-o singură privință, atunci pot exista oameni care nu cred tu sunt foarte inteligente. Și asta nu poate fi adevărat, poate?
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 3
    5. Înțelegeți că probabil că nu veți putea să vă schimbați mințile. Acesta este un alt punct important pentru a obține înainte de a vă amesteca cu oamenii pe care nu sunteți de acord, mai ales dacă sunt apropiați. S-ar putea să vă gândiți că motivul sau faptele trecute vor câștiga de fiecare dată și că cealaltă persoană va pleca gândirii, "Wow, nu m-am gândit niciodată la asta..." După ce i-ați dat o doză dublă de logică. Cu toate acestea, acest lucru nu se va întâmpla întotdeauna și puteți fi frustrat peste asta.
  • Dacă vă dați seama că, în timp ce ați putea avea opinii foarte valide și rezonabile, nu veți putea să vă convingeți foarte ușor persoana din punctul dvs. de vedere, atunci veți înceta să încercați. Și dacă încetați să încercați să faceți cealaltă persoană să vă vadă punctul dvs., atunci veți fi mult mai puțin probabil să vă frustrați.
  • Amintiți-vă că scopul dvs. nu este de a face ca persoana apropiată să fie de acord cu dvs. - este să vă faceți să rămâneți liniștiți și sănătoși în timp ce vă ocupați de el sau ei.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 6
    6. Armați-vă cu cunoștințe. Cunoașterea este putere. Mai ales când aveți de-a face cu oamenii care nu au niciunul. Dacă doriți să vă ocupați de oameni prost în cele mai bune abilități, atunci ar trebui să vă aduceți drepturile drepte. Citiți cât de mult puteți, ascultați podcast-urile informative, vizionați și citiți știrile și asigurați-vă că aveți o înțelegere fermă a unui concept înainte de a începe să vă argumentați. Cele mai multe fapte, statistici și puncte de vorbă știți, cu atât mai ușor veți putea închide o persoană stupidă.
  • Deși obiectivul dvs. nu ar trebui să fie neapărat să dovedi că aveți dreptate atunci când vorbiți cu o persoană proastă (care este punctul, oricum?), cu atât mai mult persoana vede că ați făcut cercetarea dvs., cu atât mai puțin probabil va fi să vă angajați cu dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind inteligent în acest moment
    1. Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 7
    1. Evitați subiecte controversate. Dacă vrei să te ocupi de oameni prost în acest moment, atunci ar trebui să eviți ceva care le poate supăra, să-i facă supărat sau să-i facă să înceapă o cruciadă pentru a dovedi că te înșeli. Dacă știți că această persoană este destul de proastă și are opinii destul de stupide, atunci de ce deranjează să vorbească despre ceva serios - care ar putea însemna mult pentru tine. Doar lipiți de plăceri, ("Salut, ce faci?") dacă trebuie să fiți în jurul valorii de persoana în mod regulat, și nu vă deranjați să intrați în subiectele de înaltă dezbătuire.
    • Chiar dacă știți că această persoană are opinii stupide despre subiecte controversate și doriți doar "prinde-l," Evitați tentația. Nu merită - nu pentru tine sau pentru tensiunea arterială.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 8
    2. Omoară-le cu bunătate. Dacă o persoană acționează excepțional de prost, atunci șansele sunt, fiind frumos cu acea persoană poate fi ultimul lucru în mintea ta. Care este tocmai de ce ar trebui să acționați cât mai frumos posibil. Dacă sunteți cât de frumos posibil, atunci comportamentul va dezarma și, eventual, confunda persoana proastă, lăsându-l cu puțin să facă, dar să fie frumos înapoi și să nu mai fie atât de întuneric. Dacă sunteți nepoliticos, condescendent sau chiar înseamnă, atunci aceasta va încuraja persoana să continue să fie cât mai prost posibil. Doar mi-a dat dinții și fii drăguț, indiferent cât de mult doare, iar persoana proastă va începe să te enerveze mult mai puțin.
  • Amintiți-vă că este mult mai ușor să fiți buni și politicos decât să fiți rău și urâți. Fiind rău este rău pentru spiritul tău și nivelurile de stres și faci propria dvs. bunăstare mentală o favoare, fiind la fel de frumos cât poți.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 9
    3. Stați departe de dezbateri inutile. Acest lucru este legat de evitarea subiectelor controversate. Dacă persoana proastă se întâmplă să aducă un subiect controversat și să încasă să-și împărtășească opinia deosebit de proastă asupra problemei, rezistă nevoii de a sări și de a dovedi că este greșit acea persoană. Fi politicos, spune ceva, "Aveți dreptul la opinia dvs," sau "Ce interesant," Fără a menționa că nu sunteți de acord complet. Apoi, schimbați subiectul sau scuzați-vă.
  • Nu există absolut nici un punct în angajarea într-o dezbatere cu o persoană proastă, chiar dacă credeți că vă va face să vă simțiți temporar ușurați.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 10
    4. Păstrați-vă emoțiile în verificare. Oamenii proști sunt profesioniști la faptul că alți oameni supărați sau înfuriați. Dar de acum încolo, nu veți lăsa pe oamenii proști să ajungă la tine așa - pur și simplu nu există niciun punct. Dacă doriți să fiți persoana dominantă în conversație, atunci trebuie să vă păstrați răcirea în controlul emoțiilor dvs. este inteligentă. Nu vrei să ajungi să arăți ca cea proastă doar pentru că nu ai putut rămâne în controlul sentimentelor tale.
  • Fii răbdător. Poate dura ceva mai mult pentru o persoană proastă pentru ao obține. Nu vă supărați și frustrați imediat - dați persoana o șansă.
  • Dacă te simți supărat la ceva ce spune persoana, doar cântă Această persoană este proastă, această persoană este proastă, această persoană este proastă În capul tău la fel de mult necesar până când îți dai seama că nu are nici un rost să se îngrijească atât de mult despre ceea ce spune această persoană.
  • Dacă vă aflați furios, numărați înapoi de la cincizeci, numărați respirațiile dvs. sau vă scuzați să mergeți la o plimbare - faceți tot ce puteți pentru a vă liniști înainte de a vă confrunta cu persoana din nou - dacă trebuie să vă confruntați cu persoana deloc.
  • Nu dați o persoană proastă satisfacția de a ști că el sau ea poate avea atât de multă putere asupra voastră. Dacă vede că are un efect atât de puternic asupra voastră, atunci el se va simți ca persoana mai inteligentă.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 11
    5. Cereți-i să-și clarifice opiniile cu fapte. Dacă sunteți cu adevărat frustrați cu o persoană proastă, atunci îl puteți face să nu mai vorbim să-i cereți să-și sprijine opinia. Este probabil ca această persoană să aibă o mulțime de idei stupide că el sau ea nu se poate întoarce. Întrebându-l sau ei să facă acest lucru, îl va opri adesea în traseele sale și va păstra conversația de la escaladare. Iată câteva lucruri politicoase de spus pentru a face ca persoana să înceteze să vorbească:.
  • "Oh, chiar așa? Unde ați citit asta?"
  • "Vă bazați ideile în afara articolului din New York Times săptămâna trecută? Deoarece păreau de fapt să spună opusul..."
  • "Ce interesant. Știți ce procent din oameni sunt de fapt așa?"
  • "Cât de fascinantă aveți opinii atât de puternice despre California. Cât timp ați petrecut acolo? Probabil că ați trăit acolo pentru o vreme pentru a forma o perspectivă atât de convingătoare despre aceasta."
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 12
    6. Ignorați-le dacă nu există o opțiune mai bună. Deși ignorarea oamenilor este destul de nepoliticoasă și imatură, există câteva cazuri în care aceasta este cea mai bună opțiune. Dacă sunteți într-un grup, de exemplu, și nu doriți să părăsiți interacțiunea socială doar din cauza unei persoane proaste, puteți să acționați ca și cum persoana nu este acolo sau să nu răspundeți la niciunul dintre comentariile sale. Șansele sunt, dacă opiniile sale sunt într-adevăr atât de proști, că altcineva va urca până la Bat - sau mai bine, pe care și ceilalți oameni îl vor ignora.
  • Dacă persoana vă adresează cu un comentariu prost, zâmbiți și acționați ca și cum a spus ceva plăcut în loc să se angajeze cu el.
  • Deși ignorând o persoană proastă nu face exact drumul înalt, este o modalitate foarte bună de a păstra o persoană proastă să vorbească cu tine.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pas 13
    7. Plecați ori de câte ori puteți. Mers pe jos este o opțiune fantastică ori de câte ori este posibil. Desigur, nu puteți pleca de la un sef prost, dacă nu doriți să vă puneți slujba în pericol, puteți să vă plimbați cu siguranță de la o persoană proastă care strigă la tine la magazinul alimentar sau la o situație în care un prost persoana încearcă să te enerveze. Mers pe jos este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă face să vă liniștiți dacă începeți să vă simțiți supărați.
  • Doar spune, "Scuzați-mă, trebuie să plec," Dacă persoana proastă este mai rezonabilă sau plecați fără să spuneți nimic dacă nu există nici un scop să vă explicați.
  • Partea 3 din 3:
    Împiedicându-i să ajungă la dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 14
    1. Nu o luați personal. Poate fi aproape imposibil să nu luați ceva cu adevărat stupid personal, mai ales dacă ar fi intenționat să vă rănească. Cu toate acestea, dacă vrei cu adevărat să te ocupi de oameni prost, cel mai bun mod posibil, atunci nu le poți lăsa să ajungă la tine și trebuie să învețe să lași tot ce spun să-ți roi spatele. Dacă o luați personal și simțiți răniți, atunci îi dați o putere pe care nu trebuie să o aibă. Doar amintiți-vă că acești oameni sunt prost, iar opiniile lor nu ar trebui să conteze pentru dvs.
    • Valoarea dvs. de sine nu poate fi dictată de opiniile unei persoane a cărei inteligență nu respectați nici măcar. Amintiți-vă că data viitoare când ați lăsat o persoană proastă să vă facă să vă simțiți mici.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 15
    2. Să recunoască punctele lor forte (dacă au vreunul). Încercarea de a fi pozitivă și oferind persoanei proaste beneficiul îndoielii este o altă tactică excelentă pentru că nu lăsați o persoană proastă să ajungă la tine. Sigur, poate șeful tău nu este atât de mare la comunicare - dar gândiți-vă cât de mult a făcut pentru compania dvs. în general. Poate că al doilea vărul dvs. este un Ditz când vine vorba de a nu dezvălui informațiile dvs. personale în public - dar ea este minunată când vine vorba de a vă face să vă simțiți mai bine când ați avut o zi proastă.
  • Amintiți-vă cel mai mult "prost" oamenii nu sunt toți răi și au și unele calități pozitive. Acesta este un lucru minunat de a vă aminti dacă doriți să rămâneți sănătoși în jurul oamenilor prost, mai ales dacă aveți de-a face cu o persoană, va trebui să vedeți multe, ca un coleg de clasă sau un coleg.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 16
    3. Nu vă plângeți de alți oameni. Sigur, colegul tău sau frenemy ar fi putut spune ceva atât de uimitor de prost încât simți nevoia de a spune celor zece oameni apropiați din cercul tău de prieteni despre asta. Puteți chiar să doriți să trimiteți un e-mail de masă sau un text despre el, intră în toate detaliile exact cât de prost este această persoană. Dar ce va face bine asta? Sigur, oamenii vor fi de acord cu tine și sunt de acord că persoana este proastă, dar în cele din urmă, care vă va face să vă simțiți mai înfuriați, supărați, frustrați și supărați.
  • Și cel mai rău dintre toate, care vor da o persoană proastă și mai multă putere - dacă știți cu adevărat că persoana este proastă și enervantă, atunci nu ați petrece atât de mult timp să vă îngrijorați de ceea ce a spus el,?
  • Dacă persoana cu adevărat te-a supărat, îl puteți discuta cu un prieten apropiat, dar nu lăsați-l să devină o obsesie sau să-l distrugă ziua.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pasul 17
    4. Să fie respectuos, ori de câte ori este posibil. Acest lucru poate părea imposibil în fața prostiei, dar tocmai de aceea ar trebui să fiți cât mai respectuos posibil pentru o persoană care este absolut proastă. Tratați persoana ca regina Angliei sau CEO-ul companiei dvs. dacă trebuie. Tratarea persoanei ca o ființă umană care merită că vă va permite să luați drumul înalt - și veți încuraja persoana să acționeze într-o manieră mai demnă în viitor.
  • Rezista primului impuls. Sigur, s-ar putea să vă gândiți la revenirea perfectă sau la observația rapidă, dar să vă reamintesc că vă va duce nicăieri înainte de a spune asta.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele Dumb Pas 18
    5. Fii recunoscător pentru toți oamenii inteligenți din viața ta (inclusiv tine!). Care se ocupă de oamenii proști, în mod regulat, vă va face să vă simțiți și mai recunoscători pentru toți oamenii calmi, raționali și inteligenți pe care îi cunoașteți. Dacă sunteți în mod constant supărat de oameni prost, atunci este probabil pentru că aveți un grup foarte inteligent de prieteni și membri ai familiei și că aveți standarde înalte atunci când vine vorba de inteligența altora.
  • În loc să fii frustrat de persoana proastă din fața voastră, reamintiți-vă că aveți noroc că aveți un alt mare inteligent, cel mai bun prieten, mamă sau un cerc de prieteni sau colegi. Acest lucru vă va face mai recunoscător pentru oamenii pozitivi din viața voastră, în loc să lăsați acei oameni nenorociți să obțină cei mai buni dintre voi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu spuneți niciodată unei persoane proaste încât au făcut lucrurile mai rău atunci când fac ceva. Spunând că așa va face ca persoana furioasă să fie supărată / deranjată și agravată situația. Oferind persoanei șansa de a îmbunătăți, va ajuta la o persoană mai inteligentă.
  • Izolați-vă de persoana dacă este necesar.
  • Nu le criticați și dacă faceți acest lucru, faceți atât de politicos și fiți răbdători.
  • Întotdeauna rămâne calm.
  • Dacă persoana este o persoană importantă pentru noi, este mai bine să-l ajuți să înțeleagă ceea ce este vorba despre comportamentul său care este iritant, mai degrabă decât de mers pe jos. Trebuie să fim atenți la toată lumea, deoarece toți facem lucrurile enervante ocazional.
  • Nu vă implicați conversațiile - rareori vorbind despre cine este persoana diminuată.
  • Dacă prețuiți foarte mult opiniile. apoi ignorați-le "Intrări greșite"
  • Avertizări

    Nu fi rău. S-ar putea să nu fie capabili să o ajute sau nu pot să-și dea seama ce fac greșit / nu fac bine.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar