Cum să se ocupe de persoanele convinse

În mod inevitabil, pe măsură ce trecem prin viață, vom întâlni mulți indivizi care sunt foarte apreciați. Indiferent dacă sunt prieteni, familie sau colegi, aceste tipuri de oameni pot ajunge pe nervii noștri. Indiferent de subiectul discuțiilor, ele sunt rapide să se afirme ca fiind "expert" și să ofere informații despre oricine va asculta. Când vine vorba de oameni extrem de convinși, veți avea fie să decideți dacă doriți să le confruntați, fie să învățați să le acceptați pentru cine sunt.

Pași

Partea 1 din 3:
Confruntarea cu persoana de apreciere
  1. Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 1
1. Da-ti daca tu nevoie Pentru a confrunta acest comportament. Interacționarea cu oamenii de lux este inevitabilă, deci va trebui să vă alegeți luptele cu înțelepciune pentru a vă asigura că nu vă angajați în război verbal atunci când astfel de oameni își traversează calea. Nu fiecare comentariu enervant trebuie să fie tratat. De asemenea, este posibil să nu fie în interesul dvs. de interes pentru a încerca să se confrunte cu o persoană.
  • Este o opinie care merită să vă petreacă timpul? Unele opinii pot fi enervante, dar este inutil pentru a argumenta. De exemplu, comunitatea științifică de ficțiune poate fi probabilă niciodată să fie de acord dacă Star Wars sau Star Trek este cea mai bună franciză, iar fracțiunile diete dure nu sunt susceptibile de a fi influențate de orice argument de partea cealaltă. În cele din urmă, este o chestiune de opinie personală.
  • Veți câștiga această bătălie? Combaterea luptei bune este o acțiune ladabilă. Cu toate acestea, există locuri și situații pe care acțiunile dvs. nu vor schimba mintea cuiva și veți fi afectați destul de negativ (sau mai rău, o persoană nevinovată) în acest proces. Acest lucru înseamnă, de asemenea, energia, timpul și starea de spirit.
  • Este acest aviz rănit pe altcineva? Apelând pe cineva pentru un rasist, sexist, agresiune sau altfel dăunătoare sau cuvinte dăunătoare este, în general, trebuie să faceți bine. Doar având o opinie diferită nu poate fi.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 2
    2. Se confruntă cu persoana în privat, dacă este posibil. Oamenii tind să devină foarte defensive dacă sunt corectate în public, ceea ce poate face situația mai rău. Dacă este cazul și posibil, luați acea persoană deoparte și aveți conversația în privat. Având conversația în public va provoca doar jenă și răniți sentimentele.
  • Mențineți un ton respectuos. Tonul și atitudinea dvs. vor fi importante dacă doriți să luați pasul de a aborda situația cu persoana de apreciere. Asigurați-vă că tonul dvs. nu este supărat sau sarcastic și vorbiți încet în timp ce mențineți o postură non-tratară. Dacă cealaltă persoană se înfurie, nu vă ridicați vocea sau nu vă agitați în mod similar.
  • Rămân calm și restrâns în interacțiunile dvs. Cea mai proastă modalitate de a interacționa cu o persoană necondiționată trebuie să fie combativă și dominantă. Această abordare va duce invariabil la un joc de o singură upmanship pentru a dovedi cine știe cel mai mult sau cine poate domina celălalt. Nimeni nu câștigă în această situație.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele de aviz Pasul 3
    3. Model de strategii ideale de conversație. Nu puteți ține pe altcineva la un standard care este mai mare decât cel pe care îl utilizați pentru dvs. Astfel, pentru know-it-ul, ar trebui să modelați că nu știți totul și că recunoașteți că admiterea deficiențelor dvs. nu este un semn de slăbiciune.
  • Utilizați declarațiile "I" în loc de declarații "You". Deși veți simți ca și cum cealaltă persoană provoacă problema, ar trebui să rezistați tentației de a vorbi într-o manieră acuzatoare. În schimb, încadrați-vă problema din perspectivă.
  • "Am fost întreruptă de mai multe ori acum" este mai bine decât să spui "vorbiți tot timpul și nu mă respectați."
  • Ascultați cât de mult vorbești. Este posibil ca persoana convingătoare să fie supărată sau indignă că îl confruntați cu el sau ea. Dacă se întâmplă acest lucru, respirați adânc și asigurați-vă că ascultați și nu vorbiți peste cealaltă persoană. Dacă trebuie să plecați înainte ca conversația să escaladească, nu vă fie frică să faceți acest lucru.
  • Practicați ascultarea activă. Dacă persoana este defensivă și încearcă să-și explice perspectiva, repetați ceea ce spune persoana pentru a dovedi că auziți cu precizie cuvintele.
  • Ai putea spune ceva, cum ar fi: "Am auzit că spui că nu vrei să mă jignezi și să mă îmbătrânesc. Dar ceea ce spui este [sexist, rasist, ignorant, rău] și nu-mi place."
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele de aviz Pasul 4
    4. Arată respect în timpul confruntării. Chiar dacă persoana de apreciere este un bufon care nu cunoaște nimic despre subiectele pe care le spuseseră, trebuie să tratați întotdeauna acea persoană ca o ființă umană cu credințe și sentimente sincere.
  • Solicitarea întrebărilor semnalează, de asemenea, respect. Persoana de apreciere este mai puțin probabil să vă respingă îngrijorarea dacă se pare că încercați să înțelegeți perspectiva lor.
  • Exemple de întrebări care trebuie întreprinse în timpul confruntării includ: "Cum pot comunica mai bine cu tine?" sau "Ce credeți că amândoi putem face pentru a ne îmbunătăți relația de lucru?"
  • Armați-vă cu fapte. Când se confruntă cu o persoană convingătoare, este important să se demonstreze modul în care comportamentul lor este în detrimentul altora, inclusiv. Distribuiți faptele și cifrele despre modul în care colaborarea la locul de muncă este diminuată atunci când o persoană rulează spectacolul sau, cum sunt sparte prietenii când vocea unei persoane nu este apreciată.
  • Partea 2 din 3:
    Care se ocupă de o persoană de părere
    1. Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 5
    1. Muscați limba și zâmbiți. În unele cazuri - cum ar fi atunci când persoana de discuție se află într-o poziție de autoritate asupra dvs. - veți avea o alegere mică, dar veți face tot ce este mai bun dintr-o situație proastă.
    • Reframează conversațiile departe de subiectele care vă fac inconfortabil. Dacă nu doriți să discutați despre subiectele pe care le aduce persistența de părere, schimbați focalizarea la subiectele pe care le discutați mai confortabile. Nu trebuie să fie ceva ce vă interesează, doar direcționați conversația de la subiectele sensibile. Cereți persoanei despre familia sau interesele sale.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 6
    2. Au o strategie de ieșire. Dacă știți că va trebui să vă petreceți timp cu o persoană necondiționată, faceți planuri pentru minimizarea timpului pe care îl cheltuiți împreună.
  • La locul de muncă, acest lucru ar putea însemna evitarea zonelor în care persoana respectivă este sau având un răspuns pregătit astfel încât să vă puteți scuzi și să părăsiți situația. La evenimentele familiale, planificați activități care vă vor permite să evitați conversațiile față-în-față.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 7
    3. Stabiliți granițe sănătoase. Dacă persoana de aviz insistă să vorbească despre religie, politică, bani sau orice subiect care vă face să vă simțiți incomod, încercați să spuneți privat acelei persoane că nu vă place să vorbiți despre astfel de lucruri și că ați aprecia evitarea acestor discuții.
  • Fii ferm. Dacă persoana continuă să aducă acele subiecte, să-i reamintească că nu vrei să ai acea discuție. De exemplu: "Sunt atât de bucuroasă că ați ajuns atât de mult de la credința voastră. Dar simt credința mea în Dumnezeu este un lucru privat și aș prefera să vorbesc despre altceva."
  • Spune ceva, cum ar fi "Știu că aveți opinii puternice despre asta, dar acest subiect mă face inconfortabil. Chiar nu vreau să vorbesc despre asta."
  • Sau, pur și simplu deflectați: "Să vorbim despre ceva mai ușor, nu? Spune-mi, cum este un nou copil al tău?"
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 8
    4. Fiți tactici. Dacă persoana de aviz oferă în mod constant sfaturi sau încearcă să vă arate o modalitate mai bună de a face ceva, pur și simplu răspundeți cu "mulțumiri pentru sugestia" sau "Apreciez că arătați asta pentru mine."Dacă el sau ea este corect, veți dori să urmați sfatul. Dacă nu, pur și simplu ignorați-o și faceți ceea ce este mai bun.
  • Realizați că ați putea să vă aflați la reacția împotriva persoanei de părere. S-ar putea să existe momente în care persoana vizată într-adevăr face știți despre ce vorbește, dar își pune părerile într-un mod neplăcut sau dominator. În aceste cazuri, ați putea fi tentați să ignorați sfatul său, pur și simplu pentru a face un punct. Nu lăsați furia să vă judeca judecata.
  • Rezistă tentației de a fi pasiv-agresiv. Chiar dacă nu intrați într-un meci de strigare cu o persoană de părere, ați putea fi tentați să vă răsuciți ochii la ei sau la comentariile Mutter Snide sub respirație. Acest lucru va crește doar tensiunea dintre dvs. și persoana de apreciere.
  • Partea 3 din 3:
    Gândiți-vă diferit cu privire la persoana de apreciere
    1. Imaginea intitulată obține chiar pasul 12
    1. Amintiți-vă că având o opinie este ok. Mulți indivizi sunt învățați să nu aibă sau să exprime deloc o opinie. Dacă este așa, se poate simți foarte inconfortabil să fii în jurul unei persoane care nu numai că are o opinie puternică, dar dispusă să articuleze în mod clar acest fapt. Și mai ales dacă el sau ea găsește o dezbatere plină de viață plăcută, chiar căutându-l nesolicitate. Acest lucru poate fi din mai multe motive:
    • Diferențe culturale: unele culturi se diminuează la discuții deschise Frank despre chestiuni sensibile, în timp ce altele îl tratează ca fiind nepoliticos să nu mai vorbim de lucruri.
    • Îmbunătățirea genului. Femeile mai des decât bărbații tind să fie învățați să fie liniștiți și demurați, nu plecați și depășiți. O femeie care este articulată și deschisă poate fi considerată dominantă, în timp ce un om face același lucru este adesea evaluat mult mai pozitiv.
    • Îmbunătățirea familiei. În unele familii, copiii sunt încurajați să vorbească asupra opiniilor, în timp ce alții sunt învățați, copiii sunt văzuți și nu auziți. Ordinul de naștere poate face și o diferență.
    • Diferențele de personalitate. Unii oameni sunt mai trimiși și judecători, în timp ce alții sunt mai preocupați de a se întâlni cu alții și de a păstra o minte deschisă decât de a face evaluări dure și rapide. Un tip de personalitate nu este mai bun decât altul. Tipul de personalitate potrivit pentru a fi un judecător nu poate fi același ca unul cel mai potrivit pentru a fi ministru.
  • Imagine intitulată Evitați gândurile și emoțiile conflictuale Pasul 10
    2. Amintiți-vă că toată lumea are dreptul la opinia sa. Oamenii diferiți nu văd ochii la aceleași lucruri. Și uneori acest lucru poate fi dificil pentru unii oameni să se ocupe. Se pare atât de greșit pentru o altă persoană să simtă modul în care face el sau ea! Dar aici sunt câteva lucruri de reținut:
  • Având o opinie diferită nu înseamnă că el sau ea este mai mică decât tine. Avizul nu este același cu persoana. Se poate avea aceeași părere ca tine, dar asta nu face neapărat persoana mai bună decât cineva cu o opinie diferită.
  • Ascultarea nu înseamnă că este de acord. Pur și simplu ascultând punctul de vedere al unei alte persoane nu înseamnă că sunteți de acord cu el sau cu ea. Înseamnă doar că o auziți afară.
  • Nu trebuie să vă angajați în fiecare argument pe care îl invitați. Unii oameni trăiesc să argumenteze, dar acest lucru poate fi obosit. Și nu veți câștiga de fiecare dată. Și este bine să dați pur și simplu o trecere la argumente, mai ales dacă aveți puțin sau nimic de câștigat sau multe de pierdut.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 9
    3. Realizează că oamenii de părere ar putea să nu aibă nici o înțelegere a comportamentului lor. În majoritatea cazurilor, o persoană convingătoare nu încearcă să fie ofensatoare și să se întrebe de ce oamenii îl evită. Dacă oferiți empatie în loc de judecată, ați putea fi integrată în a-l ajuta să înțeleagă mai bine situația sa.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 10
    4. Încercați să cunoașteți persoana la un nivel mai profund. Dacă nu vă place deja persoana, va fi dificil să doriți să îl cunoașteți mai bine. Chiar și așa, încercați să vedeți persoana ca ființă umană, cu o familie și prieteni și o viață. Cu cât le cunoașteți mai mult ca persoană, cu atât este mai ușor să arătați empatie.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele de aviz Pasul 11
    5. Consultați persoana de apreciere ca o resursă potențială. Din moment ce persoana de apreciere nu are nici o lipsă de opinii de oferit, s-ar putea să folosiți orice cunoaștere pe care o posedă în avantajul dvs.
  • De exemplu, persoana ar putea ști ceva despre dinamica birourilor unde lucrați și fiți suficient de deschisi pentru a vă oferi informații pe care nimeni altcineva nu o va face. Dacă persoana este un membru al familiei, el sau ea ar putea să vă povestească că toată lumea este prea politicoasă pentru a menționa. S-ar putea să fiți surprinși ce veți învăța.
  • Imagine intitulată Deal cu Persoanele de apreciere Pasul 12
    6. Găsiți teren comun. Chiar dacă găsiți persoana nepotrivită, aproape cu siguranță aveți zone de interes care se suprapun. Dacă nu doriți să vorbiți despre politică, poate că vă împărtășiți un interes în muzică. Sau, dacă nu doriți să vorbiți despre sport, poate că puteți discuta aventurile cu familia și părinții. Găsiți acele zone pe care le aveți în comun și concentrați-vă asupra lor.
  • sfaturi

    Aflați diferența dintre opiniile și hărțuirea. Dacă un coleg persistă în a aduce subiecte care sunt inadecvate sexual sau excesiv de personal în natură, nu trebuie să vă angajați cu ei. Astfel de comentarii pot crea un mediu de la locul de muncă ostil - aveți dreptul de a vorbi cu managementul.
  • Dacă vă confruntați cu un coworker prea apreciat sau altă cunoaștere profesională despre comportamentul lor și el sau ea nu ascultă sau nu crește acel comportament, este posibil să trebuiască să vorbești cu cineva într-o poziție de autoritate. Exercită prudență. Odată ce ați făcut acest pas, nu puteți prezice rezultatul. S-ar putea să fiți văzut ca un tulburător sau malcontent, și ați putea cauza ca cineva să fie mustrat sau să-și piardă slujba.
  • În cazul în care stresul pe care îl considerați de a face față oamenilor de convingere devine neachitabil, nu vă fie frică să vorbiți cu un consilier. Poate fi dificil să vedeți o situație în mod obiectiv în mod obiectiv în mijlocul acesteia. Un outsider obiectiv ar putea oferi perspective pe care nu le puteți vedea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar