Cum să se ocupe de colegii toxici

Având să vă părăsiți casa și să mergeți la lucru este destul de rău, mai ales dacă nu vă bucurați de ceea ce faceți. A trebuit să se ocupe de un co-lucrător toxic, totuși, poate face munca insuportabilă. Negativitatea lor constantă sau badgeringul poate cipa departe la moralul tău și lăsându-te să te simți toxic. Este posibil să puteți combate acest lucru, rămânând pozitiv, stabilind limite și protejându-vă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stați pozitiv în interacțiunile dvs
  1. Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 1
1. Evidențiați-vă munca. Toxicitatea este adesea un semn de nesiguranță. Prin acordarea creditului de colaborare sau evidențierea unui lucru pe care l-au făcut, puteți să le dați o aparență a pozitivității în viața lor, ceea ce ar putea ajuta la toxicitate. De asemenea, puteți găsi un prieten pe care nu credeți că îl puteți avea.
  • De exemplu, spuneți șefului dvs. tot ce ați făcut colegul dvs. dacă ați lucrat împreună la un proiect. Sau le desemnați pentru angajat al lunii. Niciodată nu știi ce ar putea face acest act de bunătate pentru cineva.
  • Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 2
    2. Evitați să luați comportamentul personal. Șansele sunt, nu sunteți motivul pentru comportament. Cu toate acestea, puteți fi persoana pe care își iau frustrările. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să-l permiteți.
  • Țineți persoana responsabilă pentru comportamentul lor și nu o justifică. Încercați să vorbiți cu ei despre asta. Le-ai putea întreba de ce se comportă așa cum fac față de tine. Confruntarea dvs. poate fi suficientă pentru a le opri.
  • Rețineți că este direct și respectuos este o opțiune mult mai bună decât lăsarea comportamentului să alunece. Lăsându-l să ducă la mai multe probleme în timp.
  • Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 3
    3. Căutați pozitiv. Având în vedere un co-lucrător toxic poate afecta mai multe zone ale vieții tale decât de lucru. Aceasta vă poate face să acționați diferit la domiciliu și în alte aspecte ale vieții voastre. Găsiți oameni care ar putea să vă ridice, mai ales dacă este la locul de muncă.
  • Împreună cu dvs. înconjurător cu oameni care sunt pozitivi, vă dau o schimbare pozitivă, de asemenea. Amintiți-vă că sunteți o persoană bună care are multe lucruri de a contribui, în ciuda modului în care această persoană vă poate face să vă simțiți.
  • Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 4
    4. Contracara negativul. Există întotdeauna două părți la fiecare situație. Încercați să ajutați persoana să vadă mai degrabă pozitivă decât negativul. Spuneți persoanei motivele pentru care situația nu este la fel de rea cum cred că este. Acest lucru ar putea să se rotească în perspectiva lor, făcând viața mai ușoară pentru amândoi.
  • De exemplu, dacă persoana spune: "Urăsc aceste ore. Nu pot face vreodată ceea ce vreau."Ai putea spune:" De fapt, îmi place orele. Îmi permite să am mai multă flexibilitate cu programul meu în afara muncii."Spuneți-le că negativul lor este, de asemenea, să-i facă să oprească inundațiile cu comentariile toxice.
  • Metoda 2 din 3:
    Stabilirea limitelor personale
    1. Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 5
    1. Ține-te departe. Încercați să vă distanțați de toxicitate. Păstrați-vă departe vă poate împiedica să fiți afectați de negativitate și să vă opriți să vă plictisiți.
    • Cereți să fiți așezați în altă parte la locul de muncă pentru a scăpa de colegul, dacă este posibil. Ați putea avea, de asemenea, o discuție unu-la-unu cu managerul sau seful dvs. și spuneți-le de ce ați prefera să nu lucrați cu persoana.
  • Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 6
    2. Vorbește cu cineva despre comportament. Persoana poate fi atât de obișnuită cu comportamentul lor toxic pe care nici măcar nu-și dau seama că o fac. Dacă se împiedică cu productivitatea sau mijloacele de trai, ar putea fi timpul să alertați atenția supraveghetorului dvs. Aduceți alți colaboratori în conversație, dacă este necesar. Având mai mulți oameni cu dvs., puteți impune un impact mai mare.
  • Ai putea spune: "Vreau doar să te fac conștient de modul în care Terry acționează la locul de muncă. Îl face să arate ca o persoană negativă, pe care nu cred că înseamnă cu adevărat să fie."Apoi continuați să oferiți exemple de toxicitate. Oferirea de dovadă îi poate ajuta să creadă mai mult și să facă mai probabil ca ei să ia măsuri.
  • De asemenea, rețineți că ați putea afla că sunteți singurul deranjat de comportamentul persoanei. S-ar putea să vă proiectați negativitatea proprie asupra acestei persoane, astfel încât să fiți pregătiți pentru această posibilitate.
  • Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 7
    3. Nu vă angajați. Păstrați lucrurile scurte și dulci cu această persoană, mai ales dacă încep să se plângă. Interacționând mai departe cu ei, îi încurajează doar să continue. Închiderea lor în jos le permite să știe că nu sunteți interesat.
  • De exemplu, când încep să se plângă de ceva ce sa întâmplat la locul de muncă, ai putea spune: "Îmi pare rău să aud asta."Și apoi schimbați subiectul. Persoana ar trebui să ia indiciu că nu sunteți interesat să auzim în cele din urmă comentariile lor negative.
  • Metoda 3 din 3:
    Protejându-vă de oamenii toxici
    1. Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 8
    1. Să înțeleagă de ce comportamentul persoanei vă deranjează atât de mult. Ești deranjat de comportamentul persoanei, deoarece îți amintește de ceva ce nu-ți place despre tine? Vorbesc despre lucruri care te deranjează, dar că nu vrei să vorbești? Luând o privire bună din greu la motivul real al disprețului dvs. vă poate ajuta să învățați să vă ocupați mai bine.
    • Data viitoare când vă aflați în prezența colegului toxic, observați ceea ce fac și ce se întâmplă în capul vostru. Ia niște note. Mai târziu, revizuiți ceea ce ați observat și vedeți dacă puteți găsi un impact personal.
    • De exemplu, poate că această persoană face comentarii groaznice că nu ați spune niciodată cu voce tare. Cu toate acestea, credeți că aceste comentarii în cap. S-ar putea să fiți supărat pentru că această persoană nu știe să păstreze astfel de comentarii sau să fiți invidios pentru că nu ați îndrăzni niciodată să le vorbiți cu voce tare.
  • Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 9
    2. Gândește-te mai întâi la tine însuți. Nu vrei să te întorci în acel co-lucrător toxic pe care nu-l poți suporta. O modalitate bună de a opri acest lucru de la întâmplare este de a afla cum au ajuns acolo. S-ar putea să vă împiedicați să vă puneți în pantofii lor. Uită-te la ceva prin ochii lor poate arunca o lumină asupra situației.
  • De exemplu, reflectați asupra propriilor atitudini și gândiți-vă la modul în care acționați față de ei. Gândiți-vă la modul în care sunteți percepuți de ei, mai ales dacă sunteți că adesea se ciocnesc. Este ceva în mod inconștient? Dacă da, schimbați-vă căile și pot schimba a lor. De asemenea, vă puteți opri de la a deveni atât de negativ, de asemenea.
  • Încercați să aflați tot ce puteți de la situație și să o priviți ca o oportunitate de creștere. Acest lucru poate ajuta la a face situația în ceva pozitiv.
  • Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 10
    3. Aruncați-vă în muncă. Păstrați-vă ocupat și încercați să nu acordați atenție la ceea ce fac. Încercați să nu vă dați vreo perioadă de întrerupere. Acest lucru vă poate opri să vă angajați cu ei și să vă dați o scuză dacă încearcă să se angajeze cu dvs.
  • De exemplu, dacă vor intra în biroul sau biroul dvs. și încearcă să aibă o conversație, ați putea spune: "Îmi pare rău. Nu am timp să vorbesc. Chiar trebuie să fac această lucrare."Nu mințiți și trimite un mesaj.
  • Imagine intitulată Deal cu colegii toxici Pasul 11
    4. Lăsați mediul de lucru. Uneori nu poți face o situație mai bună. Este posibil să nu puteți schimba căile persoanei. În loc să rămână în jur și să aștepți ca ceva să se întâmple, în timp ce toxicitatea se lacrimă la tine puțin câte puțin, cea mai bună opțiune ar putea fi să pleci.
  • Nu există prea multe șanse ca persoana în cauză să plece sau să fie concediată. Din păcate, este posibil să trebuiască să faceți mișcarea. Acest lucru poate părea dificil la început, dar probabil va fi mai bine pentru tine pe termen lung.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar