Cum să se ocupe de o persoană violentă

Străinii, cunoștințele și chiar membrii familiei pot deveni violente din mai multe motive, deci este important să știți cum să gestionăm o situație periculoasă dacă apare. O abordare cu capul răcoros este adesea cea mai sigură și mai eficientă. Dacă observați semnele de avertizare că cineva ar putea deveni violent, începeți prin încercarea de a dezamăgi mânia lor. Dacă acest lucru nu funcționează, luați pașii necesari pentru a vă menține și alți oameni în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 3:
Starea seifului
  1. Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 1
1. Ai incredere in instinctul tau. Instinctele dvs. sunt adesea mai bune la recunoașterea pericolului decât mintea dvs. rațională este. Dacă se întâmplă ceva despre o situație sau dacă nu aveți un sentiment bun despre cineva, ascultați intestinul dvs. și ajungeți la siguranță cât mai curând posibil. S-ar putea să vă simțiți fluturi în stomacul sau ridicarea părului pe spatele gâtului. Alternativ, s-ar putea să fiți hiper-focalizat sau hiper-vigilant atunci când această persoană este în jur. Este întotdeauna mai bine să fii prea precaut decât să intri într-o situație periculoasă.
  • Dacă nu știți cum să lăsați o situație, faceți o scuză. Spuneți că trebuie să lăsați câinele dvs. sau să ridicați prietenul al cărui mașină a izbucnit.
  • Dacă cealaltă persoană acționează violența violentă sau amenințătoare, pleacă cât mai curând este în siguranță pentru a face acest lucru. Nu este nevoie să faceți scuze și să rămâneți în jur.
  • Violența pentru autoapărare și de a face o arest ca ofițer de poliție sau când persoana a făcut ceva ilegal (mai ales o crimă) este justificată. Cu toate acestea, violența pentru orice altceva nu este niciodată admisă și este considerată asalt ilegal. În plus, nu ar trebui să vă ocupați de acesta din urmă în nici un caz.
  • Imagine intitulată se ocupă de o persoană violentă Pasul 2
    2. Aveți întotdeauna acces la o ieșire. Dacă sunteți în interior cu o persoană potențial violentă, asigurați-vă că puteți ajunge ușor la ușă. Nu blocați ușa, totuși. Dacă persoana se simte prinsă, ei pot fi mai periculoși să se ocupe.
  • Intrați în obișnuința de a observa unde ieșirile sunt peste tot.
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 3
    3. Evitați să vă ocupați de o persoană violentă. Dacă este posibil, cereți unui coleg, unui prieten sau unui membru al familiei să rămână cu dvs. atunci când vă ocupați de cineva care ar putea deveni violent. Prezența altcuiva ar putea fi suficientă pentru a menține calmul violent. Dacă decid să folosească forța fizică, veți fi mai siguri cu backup-ul decât fără ea.
  • De exemplu, dacă sunteți o asistentă medicală care tratează un pacient care are o istorie de violență, este o idee bună să întrebi unul dintre colegii tăi să intre în cameră cu tine.
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 4
    4
    Aflați autoapărarea de bază. Cunoașterea unor mișcări de autoapărare ar putea să vă salveze viața dacă ați fost atacați vreodată. Căutați Internetul pentru unele tehnici simple pe care le puteți practica acasă sau înscrieți-vă pentru o clasă de autoapărare a începătorilor.
  • Adresați-vă unui prieten să vă ajute să practici tehnicile pe care le învățați.
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 5
    5. Păstrați copiii departe de persoană. Dacă știți că cineva cu tendințe violente este frecvent în jurul copiilor, faceți siguranța dvs. Prioritatea dvs. de top. Dacă sunt copiii tăi, ia-i să rămână într-un loc sigur, ca o casă a unui membru al familiei. Dacă sunt altcineva, oferă să aibă grijă de ei temporar sau să-i ajute părintele să găsească un loc pentru a le lua.
  • Dacă credeți că copiii se află într-o situație periculoasă sau abuzivă la domiciliu, permiteți autorităților competente să știe imediat.
  • Copiii mai tineri nu se pot proteja, așa că depind de adulți să-i protejeze. Nu presupuneți că altcineva va raporta o situație proastă - raportați-vă dacă știți că ceva este greșit.
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 6
    6. Au un plan de urgență. Știți ce veți face dacă cineva din jurul tău devine violent. În mod ideal, ar trebui să părăsiți clădirea și să sunați la poliție. Dacă sunteți acasă și nu puteți pleca, retrageți într-o cameră sigură și blocați ușa înainte Apelarea serviciilor de urgență.
  • Dacă locuiți cu un partener sau copii, veniți împreună cu un plan de urgență. Asigurați-vă că toată lumea înțelege ce să facă pentru a rămâne în siguranță într-o criză.
  • Metoda 2 din 3:
    Defuzarea furiei
    1. Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 7
    1. Stai calm. Respiră adânc. Nu luați mânia celeilalte persoane personal. În schimb, concentrați-vă pe menținerea unei distanțe emoționale de la ele. Păstrați această intenție în timp ce această persoană acționează în mânie. Evitați să vă agitați, ridicându-vă vocea sau lupta cu persoana. În schimb, gândiți-vă în mod activ la abilitățile pe care le puteți utiliza pentru a ajuta cealaltă persoană să reglementeze situația suficient pentru a avea o conversație echilibrată.
    • Amintiți-vă că furia este întotdeauna înrădăcinată în durerea cuiva. Nu este vorba despre tine, chiar dacă persoana își ia sentimentele pe tine. Nu sunteți responsabili pentru difuzarea furiei lor. Dacă nu sunt dispuși să lucreze spre calm, dezangajați cât mai curând posibil.
    • Oamenii tind să imite comportamentul celor din jurul lor. Păstrarea calmului poate ajuta cealaltă persoană să încetinească sau să-și oprească furia.
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 8
    2. Vorbește în șoaptă. Chiar dacă cealaltă persoană strigă la tine, răspundeți la ei cât mai calm posibil. Dacă acestea sunt prea prelucrate pentru a comunica rațional, nu spune nimic până nu s-au liniștit puțin.
  • Dacă vă ridicați vocea, veți alimenta furia persoanei. Nu le încurajați să lupte.
  • Imagine intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 9
    3. Evitați să spuneți persoana să se calmeze. Spunând că ceva de genul "se stabilește" sau "relaxați" va face, probabil, pur și simplu persoana. Ei ar putea să fie spus să fie spus ce să facă și să se simtă ca și cum vă spălați problema.
  • Creați o conexiune cu persoana, recunoscând în schimb furia. Spune ceva de genul: "Se pare că asta te deranjează. Putem vorbi despre asta?"Sau "Vreau să înțeleg cum simțiți și cred că ar fi mai ușor dacă am putea vorbi în loc să strigăm."
  • Dacă vă aflați într-un loc public, întrebați persoana dacă există unde puteți merge la rezolvarea problemei. Dacă vă simțiți nervos, întrebați pe cineva să acționeze ca un moderator și să servească drept martor.
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 10
    4. Reflectă sentimentele persoanei. Când persoana vă spune ce este greșit, empatizați cu ei. Fă-i să se simtă ca și cum ai fi de partea lor, chiar dacă nu sunteți de acord cu ei. Ei vor fi mai puțin probabil să devină violenți dacă se simt înțeleși.
  • De exemplu, ați putea spune ceva de genul ", așa că sunteți rănit că nimeni nu ți-a spus despre schimbarea planurilor înainte, este corect? Simți că nimeni nu a vrut să vă includă."
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 11
    5. Utilizați limbajul corpului care nu amenință. Mențineți o poziție deschisă și relaxată. Faceți contactul vizual cu persoana furioasă, dar păstrați-vă expresia non-confruntată. Nu faceți gesturi animate, puneți-vă mâinile pe șolduri sau îndoiți brațele. Mișcați încet și calm.
  • Dați o persoană furioasă o mulțime de spațiu. Acest lucru vă oferă, de asemenea, o anumită protecție dacă acestea devin violente.
  • Metoda 3 din 3:
    Recunoașterea semnelor de avertizare
    1. Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 12
    1. Luați în considerare istoria violenței persoanei. Violența anterioară este cel mai mare factor de predicție pentru că cineva va deveni violent în viitor. Intrarea în lupte, comiterea unor crime violente, fiind crud față de animale și ruperea lucrurilor în faptele de furie sunt toate exemple de comportament violent.
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 13
    2. Căutați schimbări în comportamentul unei persoane. Dacă știți persoana, fiți conștienți dacă comportamentul lor pare diferit sau oprit în orice mod. Observați dacă acționează în special confruntați, secreți sau iraționali. Fiți atenți la schimbările în stare de spirit, cum ar fi izbucnirile sau expresiile furioase de speranță.
  • De exemplu, dacă persoana care se întâlnește a început să strige la tine în legătură cu probleme minore, procedați cu prudență - Problemele de management al furiei pot adesea escalada în violență.
  • Imagine intitulată de o persoană violentă Pasul 14
    3. Gândiți-vă dacă circumstanțele persoanei s-au schimbat în ultima vreme. Întrebați-vă dacă persoana și-a pierdut recent un loc de muncă, a încheiat o relație sau a subscris la un sistem extrem de credință. Schimbările de viață negative pot stimula o persoană spre comportamente violente.
  • Imaginea intitulată de o persoană violentă Pasul 15
    4. Aflați dacă persoana utilizează droguri sau alcool. Drogurile și alcoolul afectează judecata unei persoane și își pot reduce inhibițiile, făcându-le mai multe șanse de a acționa asupra îndeplinirii violente. Dacă cineva știți, arată steaguri roșii pentru potențialul violență și, de asemenea, folosește frecvent substanțe, fiți precauți în jurul lor.
  • Potrivit NCADD, 40% din crimele violente implică utilizarea alcoolului.
  • Imagine intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 16
    5. Știți cum să observați semnele de furie. Cineva care se înfurie poate arăta tensionat și nefericit. S-ar putea să le observați tremurând sau înfundați roșu. S-ar putea, de asemenea, să vă ții înainte și înapoi, să se întoarcă la oameni, să vorbească sarcastic sau să-și ridice vocea.
  • Furia este precursorul violenței. Dacă observați că cineva se înfurie, părăsiți sau luați acțiunea imediat pentru a le calma.
  • Acordați atenție limbii corpului lor. Elevii dilatați, transpirația, un impuls vizibil în gât sau temple, umeri strânși, pumnii înclinați, o poziție de relief, stimulare și răsuciri nervoase pot fi semne că o persoană este pe cale să devină violentă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă vă răniți fizic de cineva care nu este ofițer de poliție și nu ați făcut ceva ilegal, apelați imediat serviciile de urgență!
  • Odată ce toată lumea este în siguranță și din calea răului, poate fi benefică să lăsați persoana furioasă să-și ia sentimentele. Nu vă angajați în timp ce își fac emoția brută, dar stau jos cu ei când sunt gata să vorbească.
  • Amintiți-vă că fiind rănit fizic ilegal este vina făptuitorului. Toată lumea are dreptul să meargă la afacerea lor fără a fi făcut acest lucru.
  • Dacă vedeți că cineva fiind rănit fizic de către cineva, apelați servicii de urgență pentru o asistență mai imediată și urmați direcția dispecerului.
  • Avertizări

    Fizic care se lovește ilegal sau răspunzând în natură făptuitorului sau făcând ceva ilegal se poate simți bine în acest moment, dar s-ar putea să vă ajungă la probleme și în necazuri.
  • Nu angajați niciodată făptuitorul direct dacă vă temeți că acest lucru ar escalada situația dacă simțiți că siguranța dvs. este amenințată (e.G. sunteți pe punctul de a obține răniți fizic), dacă făptuitorul este sfidător, sau dacă trebuie să faceți ceva ilegal în acest proces. Dacă trebuie să faceți acest lucru oricum, obțineți ajutor sau apelați autoritățile în schimb.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar