Cum să se confrunte cu cineva

Când vă decideți să abordați ceva sau pe cineva direct și proactiv, vă angajați în confruntare. Confruntarea poate fi incredibil de dificilă, iar mulți oameni încearcă să o evite cu toate costurile - totuși, uneori veți găsi că este necesară confruntarea. Deși este posibil ca aceasta să nu fie cea mai plăcută interacțiune socială, confruntarea productivă (și non-agresivă) a fost prezentată în mod specific pentru a ajuta la dezvoltarea unor limite sănătoase în relațiile sociale, îmbunătățirea deciziilor și provocarea statutului quo-urilor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătindu-se să se confrunte cu cineva
  1. Imagine intitulată Rezolvarea problemelor de încredere într-o relație Pasul 4
1. Identificați de ce vă confruntați cu persoana. Înainte de a vă confrunta cu cineva, este important să identificați de ce vă confruntați cu persoana și, de asemenea, luați în considerare dacă confruntarea este cea mai eficientă modalitate în care să se ocupe de problema. Înțelegeți că confruntarea nu este vorba despre a începe o luptă, se referă la abordarea și rezolvarea problemelor care cauzează tensiune.
  • Este important să se identifice problema reală care incitează această confruntare. Oamenii tind să proiecteze emoții sau dispoziții pe alte persoane sau alte situații. Înainte de a vă decide să vă confruntați cu cineva, luați timp pentru a parsezi ceea ce este problema pe care doriți să o abordați și de ce vă simțiți ca o confruntare față în față este cea mai bună modalitate de a rezolva această problemă.
  • Imagine intitulată Evitați o relație abuzivă Pasul 8
    2. Evaluați ceea ce gândiți și simțiți. Încercați să vă separați sentimentele despre problema pe care doriți să o vorbiți de la alte situații sau emoții de confuzie care nu sunt relevante pentru discuția la îndemână. Când aveți în sfârșit confruntarea dvs., singurele afirmații pe care ar trebui să le faceți sunt cele care sunt direct relevante pentru problema care a impresiat confruntarea.
  • Probleme separate de emoții. De exemplu, sunteți supărat, deoarece colegul dvs. a uitat să se întoarcă într-un raport și ți-a provocat un extra 6 ore de muncă într-o seară de vineri? Sau sunteți supărat pentru că ați rămas blocat cu o muncă suplimentară pe care nu o veți obține?
  • Nu aduceți nici o problemă sau vendete din trecut. Acțiunile sau sentimentele anterioare care nu sunt direct legate de problema la îndemână nu au niciun loc în confruntarea dvs. Nu începeți să aruncați în alte frustrări pe care le-ați păstrat îmbuteliat.
  • Imagine intitulată Rezolvarea problemelor de încredere într-o relație Pasul 2
    3. Decideți ce vreți să spuneți. Veți dori să explicați persoanei ce sa întâmplat, ceea ce ați auzit, ce au făcut, etc. pe care vrei să vorbești. Veți dori, de asemenea, să explicați de ce simțiți nevoia de a vorbi despre asta și cum te-a făcut să te simți. Iată un exemplu de modul în care puteți dori să vă încadrați confruntarea utilizând "declarațiile I":
  • "Am auzit de la unul dintre colegii noștri pe care i-ai spus șefului nostru pe care nu l-am pus în cota mea echitabilă de lucru la proiect." (Ce ai auzit)
  • "Simt că am lucrat foarte tare și sunt foarte confundată de ce ați spus asta."(De ce vrei să vorbești despre asta)
  • "Sunt rănit că ai spune asta unui superior din spatele meu."(Cum te-a făcut să te simți)
  • Imagine intitulată Rezolvarea problemelor de încredere într-o relație Pasul 6
    4. Scrieți punctele principale pe hârtie și repetați-le. Vrei să te asiguri că spui tot ce e în minte într-un mod logic și compus și acest lucru poate fi greu de făcut fără o pregătire anterioară. Scrierea gândurilor pe hârtie înainte ca confruntarea dvs. vă poate ajuta să vă asigurați că ați spus tot ce doriți să spuneți cealaltă persoană.
  • Repetarea punctelor principale pe care doriți să le faceți în timpul confruntării dvs. vă pot face să vă simțiți mai confortabil și pregătiți pentru evenimentul real de confruntare. Începeți prin repetarea într-o cameră în timp ce priviți într-o oglindă. Dacă aveți pe cineva în care aveți încredere, poate doriți să practicați și în fața lor.
  • Încercați să memorați punctele principale. Acest lucru va fi mult mai eficient decât citirea de la o bucată de hârtie în timpul confruntării.
  • Nu scrieți tot ce doriți să spuneți cuvântul-cuvânt. Dacă este prea script, cuvintele dvs. nu vor curge în mod natural în timp ce vorbiți, iar cealaltă persoană este mai probabil să devină defensivă.
  • Imagine intitulată oprire de gândire într-o relație Pasul 3
    5. Permiteți furiei să scape înainte de confruntarea dvs. În timp ce uneori ne-am lăsat la o persoană când ne simțim furie, în general, suntem timizi de la confruntarea planificată și controlată. Cu toate acestea, o confruntare controlată poate fi o modalitate pozitivă și eficientă de a face față unei probleme sau unei persoane problematice. Este totuși important să vă asigurați că sunteți pregătiți mental pentru confruntarea dvs. - doriți să vă simțiți calm și gata să aveți o discuție.
  • Determinați dacă încă mai simți mânia față de persoana sau despre problema pe care doriți să o discutați. Dacă încă mai simți mânia, este probabil cel mai bun moment pentru a avea o confruntare constructivă. Amânați-vă confruntarea până când mânia dvs. dispare și puteți avea o conversație rațională, factuală și emoțională. Anuriorul cu cât sunteți, cu atât mai probabil că conversația dvs. se va transforma într-un argument.
  • Luați câteva minute pentru a vă calma-vă prin respirația profundă sau ascultarea muzicii - înainte de conversație. Care vă va ajuta să vă reglați emoțiile, inclusiv furia.
  • Imaginea intitulată Mărirea unei relații rupte Pasul 2
    6. Amintiți-vă aspectele pozitive ale confruntării. În timp ce confruntarea este inconfortabilă, ciudată și dificilă, poate fi, de asemenea, o experiență plină de satisfacții. Beneficiile de la confruntare vă pot îmbunătăți propriul stat emoțional, precum și relațiile cu ceilalți.
  • Confruntarea vă poate elibera de povara sau tensiunea unei situații. Dacă există ceva care cântărește în mintea voastră, confruntarea cu problema Head-On este o modalitate excelentă de a vă scuti de acest stresor inutil.
  • Confruntarea încurajează onestitatea într-o relație. Aflați mai multe despre dvs. decât despre altfel, și veți câștiga încrederea pentru a vă exprima modul în care vă simțiți sincer. În plus față de încurajarea onestității într-o relație, confruntarea întărește de obicei o relație.
  • Imaginea intitulată Ia părinții tăi
    7. Vizualizați un rezultat pozitiv și productiv la confruntarea dvs.Imaginați-vă că veniți la un fel de acord sau găsirea unei rezoluții: Acesta este scopul confruntării dvs. Amintiți-vă că confruntarea are adesea efecte pozitive.
  • Decizia rezultatului pe care îl doriți de la confruntarea dvs. vă poate ajuta să mutați conversația productiv.
  • Metoda 2 din 3:
    Angajarea în confruntare
    1. Imagine intitulată Apel înapoi Un număr blocat Pasul 3
    1. Propune un timp și un loc pentru a vorbi în persoană. În timp ce poate fi tentant să se confrunte cu cineva printr-un apel telefonic sau prin text sau prin e-mail, ar trebui evitată dacă este posibil. Vorbind Face-to-Face este o modalitate mult mai puternică de a rezolva o problemă eficientă și eficientă. Încercați următoarele abordări pentru a propune o întâlnire pentru a se angaja într-o confruntare constructivă:
    • "Elise, observ că par să fim o mulțime de capete mult când ne întâlnim ca un grup pentru proiectul nostru școlar. Putem să stăm jos și să vorbim despre diferitele noastre vizionări și să vedem dacă găsim o modalitate de a colabora astfel încât acest proiect să se facă?"
    • "Paul, ar fi minunat să avem ocazia să vorbim despre modul în care comunicăm unul cu celălalt. Ați putea găsi timp în această după-amiază să vă așezați și să aveți această conversație?"
  • Imagine intitulată Rezolvarea problemelor de încredere într-o relație Pasul 7
    2. Spuneți punctul dvs. cu liniște. Păstrați confruntarea calmă, compusă și colectată. Este de obicei cel mai bine să se confrunte cu cineva cu câteva declarații succinite, faptice, succintabile.
  • Spuneți ce trebuie să spuneți, dar încercați să nu vină pe cealaltă persoană. Țineți minte că ar putea să nu fie toată vina lor. De exemplu, "Am fost supărat când ați dat o prezentare șefului nostru și nu am menționat contribuțiile pe care le-am făcut", în loc de "niciodată nu-mi dați recunoașterea pentru niciuna dintre munca mea."
  • Imaginea intitulată își cere scuze unei fete care au insultat accidental pasul 13
    3. Fi cât mai deschis, cinstit și direct posibil. Chiar dacă nu sunteți de acord cu cineva pe o anumită problemă, este important să puteți încerca o conversație matură cu privire la problema dvs. Recitarea a ceea ce ați pregătit vă va ajuta să vă prezentați problema în cel mai bun mod posibil.
  • Nu aruncați insulte sau numiți nume și rămâneți departe de comentariile inflamatorii. Acesta este un mod sigur de a garanta că punctul dvs. nu este auzit sau respectat. Menținerea cât mai mare profesionalism posibil în timpul unei confruntări va duce la un rezultat mai pozitiv.
  • Imaginea intitulată spune dacă vă aflați într-o relație abuzivă Pasul 12
    4. Ascultați cealaltă persoană. O conversație productivă depinde de ambele părți alternând între contribuția și ascultarea. Ascultarea celeilalte persoane îi va ajuta să se simtă respectate și au auzit. Chiar dacă nu sunteți de acord cu ceea ce se spune, acordați persoanei ocazia de a împărtăși gândurile lor - nu presupuneți doar știți exact ce vor spune în avans.
  • Pentru a arăta că ascultați în mod activ, arătați cealaltă persoană în ochi în timp ce vorbesc. Utilizați postura deschisă, la nod ocazional și oglindă limbajul corpului difuzorului. Nu întrerupeți sau nu vorbiți peste ele.
  • Acest lucru este valabil pentru fiecare tip de conversație, dar este deosebit de important într-o interacțiune socială dificilă ca o confruntare.
  • Încercați să fiți nerezidenți emoțional. Lipiți de faptele care vă sprijină partea confruntării și nu permiteți emoțiilor să se implice.
  • Imaginea intitulată Spuneți unui băiat pe care nu-l aveți
    5. Se așteaptă ca cealaltă persoană să devină defensivă. Oamenii adesea vor primi defensiv atunci când se confruntă, deoarece nu este un sentiment plăcut de a fi atacat. Chiar dacă simțiți că punctele pe care le faceți sunt bine susținute și le prezentați într-un mod logic și non-insultător, este încă foarte probabil ca persoana pe care o confruntați, va pune garda lor și va deveni defensivă.
  • Cea mai bună modalitate de a face față unei persoane defensive este să le ascultați. În timp ce este posibil să nu fiți de acord cu punctul pe care îl fac, ar trebui să le oferiți șansa de a vorbi mintea lor.
  • Încercați să evitați argumentarea. Este ușor de argumentat cu cineva care devine defensiv - totuși, este, fără îndoială, neproductiv. Încercați cel mai bine pentru a păstra un calm și colectat demultor în schimb.
  • Lăsându-i cealaltă persoană să știe că asculți ceea ce au de spus, ar putea ajuta ei să nu devină prea defensivă.
  • Imaginea intitulată Spuneți unui băiat pe care nu-l aveți
    6. Stați la punctul dvs. de vedere. V-ați confruntat cu persoana pentru un motiv și este important să vă lipiți de armele, chiar dacă acestea nu sunt de acord cu dvs. sau acționând defensiv. Subliniați că acest lucru nu este menit să înceapă o luptă, dar este o problemă pe care o simțiți că trebuie să fie tratată cu capul. Dacă sunteți înarmați cu fapte și exemple și prezentați-le cu liniște și claritate, punctul dvs. ar trebui să fie auzit.
  • Rețineți că opinia dvs. contează și că este capabil să vorbească sincer merită să se angajeze într-o interacțiune socială incomodă.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind când să se confrunte cu cineva
    1. Imaginea intitulată Reconciliază cu cineva fără a-ți pierde mândria Pasul 2
    1. Se confruntă cu cineva dacă problema este recurentă. Luați în considerare "regula de 3" - Dacă cineva efectuează un comportament (cum ar fi "uitarea" portofelului lor, nu răspunde la un e-mail, etc.) De 3 ori, este probabil o tendință comportamentală și probabil merită o confruntare.
  • Imaginea intitulată Reconciliază cu cineva fără a-ți pierde mândria Pasul 9
    2. Abordați pe cineva dacă cauzează probleme mai largi. Dacă persoana pe care intenționați să o confruntați provoacă probleme într-o arenă mai largă (cum ar fi la locul de muncă, în cadrul familiei etc.), situația poate fi rezolvată numai prin confruntare. În special, confruntările la locul de muncă pot fi deosebit de dificile.
  • Dacă vă simțiți că cineva profită de dvs. sau de a vă submina intenționat, ar putea fi util să se confrunte cu persoana. Dacă sunteți îngrijorat de confruntarea cu persoana privată din cauza fricii de a escalada problema, este posibil să doriți să contactați departamentul de resurse umane (HR) și să explicați problema acestora.
  • Când se confruntă cu un colaborator, este deosebit de critică să fie înarmați cu fapte. Aceste fapte ar trebui să vă sprijine partea dvs. despre problema pe care doriți să o discutați. De exemplu, ați putea menționa anumite zile că colegul dvs. a venit să lucreze târziu sau particular pe care îl considerați că el sau ea nu a contribuit suficient la.
  • Imagine intitulată rezolva conflictul Pasul 11
    3. Feriți-vă de orice comportament care prezintă o amenințare. Dacă comportamentul unei persoane reprezintă o amenințare pentru el sau ea însăși în jurul lor, se recomandă să se confrunte cu persoana pentru a opri repetarea sau escaladarea comportamentului.
  • Evaluați situația unică. Dacă vă simțiți nesigure că confruntați pe cineva singur, este posibil să aveți nevoie să aduceți un prieten de încredere cu dvs. sau să aveți confruntarea într-un loc public. Puneți mai întâi siguranța (și alții ").
  • Imaginea intitulată împiedică să fiți victimă a intimitului pasului 7
    4. Alegeți bătăliile. Există cu siguranță situații care vor beneficia de confruntarea directă - totuși, acest lucru nu este universal adevărat. Nu este nevoie să se confrunte cu toată lumea, de fiecare dată. Uneori, un zâmbet și de bază "Bine" sau pur și simplu de mers pe jos de la această problemă este o modalitate mai bună de rezolvare a tensiunii decât staționarea unei confruntări.
  • Deoarece fiecare situație și fiecare individ este diferită, este important să se determine dacă confruntarea este cea corectă de a gestiona lucrurile de la caz la caz.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar