Cum se potrivesc ca adolescent

Corpul tău va crește și se va schimba în timpul adolescentului tău. Deci, în această perioadă a vieții tale, este important să se păstreze fizic și să dezvolte obiceiuri sănătoase dietetice și de exerciții fizice. Dacă doriți să vă măriți nivelul de fitness, începeți prin a mânca o dietă sănătoasă. Încercați să petreceți mai puțin timp în jurul valorii de lounging sau vizionați TV și să fiți activi timp de cel puțin o oră pe zi. Dacă doriți să începeți să vă luați mai mult fitness ca adolescent, puteți chiar să vă alăturați unei sală de gimnastică sau puteți pune împreună un plan de antrenament la domiciliu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îmbunătățirea dietei
  1. Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent pas 1
1. Stick cu alimente care vă dau o dietă sănătoasă, echilibrată. Prima parte și cea mai importantă parte a se potrivește ca un adolescent este o dietă adecvată. Evitați mesele nesănătoase, inclusiv cele mai prelucrate alimente și alimente rapide. În schimb, concentrați-vă pe consumul de o mulțime de lactate și proteine ​​pentru a vă ajuta să creșteți. Acestea pot include lapte, iaurt, pui, carne de vită, pește și fasole sau tofu.
  • Dacă tu (ca majoritatea adolescenților) locuiește în casa părinților tăi, cereți-i să vă ajute la dieta dvs. Cereți-i să cumpere gustări sănătoase și să servească alimente ne-procesate, întregi pentru mese.
  • Evitați dietele și dietele care implică o mulțime de restricții și reguli. Studiile arată că majoritatea oamenilor care merg pe diete ajung înapoi în cazul în care au început pe termen lung. Veniți cu un plan de a mânca sănătos care funcționează pentru dvs. și este durabil pe termen lung.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 2
    2. Mâncați o mulțime de legume și fructe. Vegii și fructe ar trebui să formeze o parte semnificativă a dietei zilnice. Scopul de a mânca patru porții de fructe și cinci porții de legume în fiecare zi. De exemplu, au un pahar de suc de portocale proaspăt stoarse și o mână de boabe cu mic dejun, o salată laterală și un măr cu prânz și o porție de legume gătite cu cină.
  • Fructele și legumele oferă zaharuri sănătoase (mult mai bune decât zaharurile adăugate la mai multe alimente prelucrate) și fibrele pe care corpul le are nevoie.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent pas 3
    3. Mănâncă alimente care vă dau calciu și fier. Aceste două minerale sunt esențiale pentru corpurile în creștere ale adolescenților. Planificați să consumați cel puțin 1300 miligrame de calciu pe zi, ceea ce înseamnă a bea multă lapte și consumul de produse lactate, inclusiv brânzeturi și iaurt.
  • Fierul este deosebit de important pentru femeile tinere. Fierul se găsește în multe alimente, inclusiv fasole, nuci, carne de vită, carne de porc, păsări de curte și ouă.
  • Dacă încercați să tăiați înapoi pe zahăr, atunci vă recomandăm să luați în considerare, inclusiv laptele integral, decât laptele de skim sau 1%, deoarece laptele întregi are mai puțin zahăr decât versiunile mai ușoare.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 4
    4. Consumați alimente cu vitamine, minerale și fibre. Este important ca adolescenții să obțină vitamine prin dieta lor. Vitaminele încurajează o creștere sănătoasă și sunt părți valoroase din fitness general. Fibra va păstra tractul dvs. digestiv sănătos și vă va ajuta, de asemenea, să vă simțiți plini, deoarece mâncarea fibroasă preia loc în stomac și se descompune încet. Găsiți fibre în alimente cum ar fi țelină și fasole.
  • Găsiți vitamina A în ouă, produse lactate și verdeață cu frunze de culoare închisă. Vitaminele B sunt frecvent găsite în carne și pești, iar vitamina C poate fi consumată în fructe citrice, fructe de padure și roșii.
  • Mineralele sănătoase pot fi găsite în alimente cum ar fi broccoli, cartofi și fructe de citrice (potasiu) - carne roșie, carne de pui și fructe de mare (zinc și fosfor) - și boabe întregi și nuci (magneziu).
  • În plus față de găsirea de vitamine importante în alimentele pe care le consumați, puteți lua o pilulă multivitamine zilnică. Acest lucru vă va completa dieta și vă va ajuta să obțineți substanțele nutritive de care aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 5
    5. Hidratează prin băutura la șase până la opt pahare de fluide în fiecare zi. Corpul tău are nevoie de multă apă și alte fluide pentru a funcționa bine. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă măriți nivelele de activitate zilnice sau dacă începeți un regim de exerciții fizice. Păstrați hidratat cu apă, sucuri de fructe, ceai și alte opțiuni sănătoase. Evitați băuturile răcoritoare și băuturile energizante.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 6
    6. Mâncați gustări sănătoase între mese. Anii tăi adolescenți sunt timpul în viața voastră când veți crește cel mai mult, așa că atunci când stomacul tău se bâzâie, nu ajunge la o felie de tort sau un pachet de jetoane. Încercați gustări sănătoase, cum ar fi iaurtul, fructele sau smooturile.
  • Nu vă faceți griji dacă sunteți adesea foame - creșterea exercițiului și activitatea vă vor mări apetitul.
  • Metoda 2 din 3:
    Starea zilnic activă
    1. Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 7
    1. Să fie active timp de cel puțin o oră în fiecare zi. O oră de activitate zilnică vă va ajuta să deveniți mai potrivite și să reluați efectele negative dintr-un stil de viață lent. Nu trebuie să vizitați o sală de gimnastică sau să luați un sport pentru a fi activ. Încercați să mergeți sau să călătoriți cu bicicleta la casa unui prieten în loc să conduceți sau să vizitați o piscină locală și înot după școală.
    • Creșterea activității zilnice are diverse beneficii pentru sănătate. O oră de activitate zilnică în majoritatea zilelor săptămânii va reduce stresul, va câștiga energie și va reduce riscul pentru anumite boli.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 8
    2. Implicați într-o activitate sportivă sau activă post-școală. Activitățile sportive și atletice ale grupului sunt modalități excelente de a crește nivelul zilnic de activitate și de a stimula fitness ca un adolescent. Dacă vă bucurați de participarea atletică, încercați pentru echipele intramurale de la mijloc sau de liceu. Sau, găsiți un club activ post-școală pe care l-ați putea alătura, ca o echipă de înot.
  • Activitatea pe care o alegeți nu trebuie să fie un sport convențional de echipă ca fotbalul sau baschet. Dacă aveți un interes, ați putea încerca alte activități cum ar fi gimnastică, călărie, skateboarding sau karate.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 9
    3. Alăturați-vă unei sală de gimnastică sau înscrieți-vă pentru o clasă de exerciții fizice. Aceste opțiuni vă vor ajuta să vă mențineți activi și vă pot ajuta chiar Transformați corpul prin furnizarea de exerciții regulate și perioade de activitate într-un cadru distractiv, social. Uită-te la gimnastică din apropiere care dețin tipuri populare de cursuri de exerciții în după-amiaza sau seara, astfel încât să puteți participa după școală.
  • Dacă nu sunteți interesat de o sală de gimnastică mai tradițională sau de cursuri de exerciții, consultați alte tipuri de activitate fizică, inclusiv Zumba sau Pilates și Arte marțiale.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 10
    4. Plimbare sau biciclete la școală. Dacă locuiți destul de aproape de școala dvs. pe care o puteți plimba în siguranță sau cu bicicleta acolo într-un timp rezonabil (spuneți, sub 30 de minute), încercați să construiți acest lucru în planurile săptămânale. La o plimbare de 30 de minute de școală va avea grijă de jumătate din timpul de activitate zilnic și vă va ajuta sănătatea prin ridicarea ritmului cardiac și de a lucra la mușchii picioarelor.
  • Dacă aveți un loc de muncă cu fracțiune de normă după școală sau în weekend, mergeți și bicicleta la acest lucru.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 11
    5. Faceți o scurtă plimbare în timpul pauzelor școlare. Dacă aveți o perioadă de trecere de 15 minute sau o pauză de prânz de 45 de minute în timpul zilei școlare, faceți o plimbare rapidă în acest timp. Acest lucru vă va ajuta să vă stimulați nivelul de fitness și de activitate. Sau, dacă școala dvs. are scări, atunci mergeți în sus și în jos pe scări de câteva ori. Seara, face același lucru în timpul petrecut la temele. Luați una sau două pauze de 15 minute și petreceți de această dată de mers pe jos sau să săriți și să mergeți la o jogging rapid.
  • Nu vă simțiți ca și cum trebuie să așteptați până când aveți ore de timp liber pentru a începe să fiți activi.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 12
    6. Limitați timpul ecranului la două ore pe zi. Mulți adolescenți petrec ore o zi vizionând TV sau filme și jocuri video. Aceste activități vă vor dăuna nivelului de fitness și pot duce la creșterea în greutate. Limitați timpul ecranului la două ore (sau mai puțin) în fiecare zi. Acest lucru vă va oferi mai mult timp pentru activitățile fizice.
  • Puteți chiar să construiți activități în timpul ecranului dvs. Dacă părinții dvs. au o mașină eliptică, mergeți pe asta, în timp ce vizionați un film. Sau încercați să faceți lunges în timpul fiecărei pauze comerciale a spectacolului dvs. preferat.
  • Metoda 3 din 3:
    Punând un plan de antrenament
    1. Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 13
    1. Începeți o rutină de exerciții la domiciliu. Luați în considerare punerea într-o rutină de bază pentru a vă stimula nivelul de fitness. Indiferent dacă aveți sau nu acces la o sală de gimnastică, începeți cu elementele de bază la domiciliu: flotări, Tracțiuni la bară, Sit-ups și, dacă aveți acces la greutăți, squats de bază, bucle, și Prese de bancă.
    • Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți - ce exerciții să includă în rutina dvs., ce greutăți să ridice, etc.-Talk la antrenorul dvs. de gimnastică sau verificați online pentru recomandările de formare în greutate.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 14
    2. Se încălzește și se răcește înainte și după antrenament. Înainte de fiecare antrenament, începeți cu aproximativ 10 minute de întinderi ușoare. Incalzire ajută la prevenirea rănirii și vă poate ajuta să maximizați caloriile arse în timpul întregului antrenament.
  • În mod similar, dacă luați timp să vă conștientizați antrenamentul cu strecură de răcire, vă veți simți mai puțin impozitați atunci când ați terminat.
  • De-a lungul timpului, dacă vă aflați că vă bucurați de alergare, gândiți-vă la aderarea la o echipă de țară.
  • Imaginea intitulată se potrivește ca un adolescent Pasul 15
    3. Exercițiu cu un prieten. Găsiți un prieten care, de asemenea, vrea să fie activ în timpul săptămânii și exercită cu ei. De asemenea, puteți solicita membrilor familiei dvs. (frați, veri, chiar părinți) dacă ar dori să-ți exercite cu tine. Va fi mai ușor să rămâi motivați să se potrivească dacă aveți un prieten sau un membru al familiei pentru a vă exercita și cine poate oferi sprijin moral.
  • Având un prieten pentru a vă sprijini, vă va face mai probabil să rămâneți cu regimul dvs. de exerciții.
  • Ce bauturi de recuperare de post antrenament ar trebui să beau?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Scott Anderson, Ma, ATC, SFMA, DNSPScott Anderson, Ma, ATC, SFMA, DNSPSPORTS Specialist medicină și prevenire a prevenirii

    Modalități de a rămâne potrivite

    Planul de antrenament pentru adolescenți

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Sport pentru a încerca în școală

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Să fie creativ și să vă distrați cu tipurile de activități pe care le faceți zilnic. Încercați Dance Revolution, Fit Wii, înot, călărie, polo de apă, dans sau merg la o gimnaziu!
  • Ascultați muzică - nu numai că va ajuta să sporească încrederea, dar vă va ține și motivat.
  • Avertizări

    Dacă un exercițiu pe care îl faceți este dureros, nu mai faceți acest lucru. Dacă întâmpinați durere severă după exercițiu sau durere din proporție cu cantitatea de exercițiu pe care o faceți, notificați-vă medicul cu privire la această problemă.
  • Evitați să săriți mesele și niciodată să vă lipsiți în mod deliberat de mâncare. În timp ce poate fi tentant să tăiați atât de multe calorii din dieta dvs., deodată, este nesănătoasă pentru corpul vostru.
  • Dacă sunteți îngrijorat că faceți un exercițiu incorect, discutați cu antrenorul dvs. atletic sau verificați un tutorial online pentru a vedea cum se efectuează exercițiul corect.
  • Pentru a rămâne în formă și sănătos ca un adolescent, evitați fumatul și consumul de alcool minori. Fumatul este deosebit de teribil pentru sănătatea și alcoolul poate avea și efecte negative asupra sănătății.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar