Cum se potrivesc (pentru copii)

Poate fi dificil să se potrivească și să rămână sănătos ca un copil, mai ales dacă sunteți ocupat cu munca școlară, activitățile extracurriculare și o viață socială. Puteți, de asemenea, să petreceți o mulțime de timp navigând pe telefonul dvs. sau să jucați jocuri video, activități care pot fi distractive, dar nu vă cer să faceți o mare parte dintr-o sudoare. Pentru a vă potrivi, trebuie să mențineți o dietă sănătoasă la domiciliu și la școală și să adăugați mai mult exerciții fizice în rutina dvs. zilnică. Încercați să faceți antrenamente zilnic la domiciliu. Dacă vă simțiți obosiți, atunci faceți o pauză

Pași

Partea 1 din 3:
Menținerea unei diete sănătoase la domiciliu
  1. Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 1
1. Adăugați fructe și legume în dieta dvs. Ar trebui să luați în considerare dieta dvs. actuală și încercați să adăugați în alegeri mai sănătoase, cum ar fi mai multe fructe și legume. Consumul de produse proaspete vă pot ajuta să rămâneți în formă și sănătos.
  • Asigurați-vă că aveți cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi, împrăștiate în mese. Acest lucru poate însemna că aveți una până la două porții de fructe și legume la micul dejun, o servire de fructe și / sau legume la prânz, o altă servitoare ca o gustare și o servitoare finală la cină. O servire de fructe ar putea fi un măr sau o banană. O servire de legume ar putea fi de 1/2 ceașcă de legume crude, tocate sau 1 ceașcă de legume verzi cu frunze, cum ar fi spanacul sau kale.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 2
    2. Au cereale și proteine ​​sănătoase. Granulele și proteinele vă ajută să vă oferiți suficientă energie pentru a rămâne optimă și a avea energie prin ziua dvs. Având boabe sănătoase, care nu includ foarte multă grăsime, amidon sau zahăr, vă vor ajuta metabolismul să rămână sănătos și să vă mențineți sistemul imunitar puternic.
  • Du-te pentru boabe sănătoase, cum ar fi orez brun sau quinoa în loc de paste și orez alb. Optați pentru surse slabe de proteine, cum ar fi puiul de pui sau pește coapte, mai degrabă decât o mulțime de carne roșie și prânzul sărat.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 3
    3. Faceți un plan de masă cu părinții dvs. Pentru a vă bucura de mâncarea sănătoasă, ar trebui să vă așezați cu părinții sau tutorii și să faceți un plan de masă. Colaborați-le cu ei pentru a alege mese sănătoase care acoperă cele cinci grupuri de alimente majore, deoarece consumul unei varietăți de alimente vă va asigura că mențineți o dietă sănătoasă.
  • Căutați rețete sănătoase online și alegeți patru la cinci dintre aceștia să se pregătească pentru săptămână. Scrieți ingredientele pentru rețete și faceți o listă de cumpărături, astfel încât atunci când mergeți cu părinții dvs. la magazinul alimentar, știți exact ce obțineți.
  • Lipirea la un plan de masă vă va asigura, de asemenea, că nu cumpărați alimente junk sau alimente nesănătoase pe un capriciu. Chiar dacă părinții dvs. nu vor să facă un plan de masă cu dvs., puteți să vă planificați propriul plan și să le întrebați dacă vă puteți cumpăra propriile produse alimentare atunci când mergeți la supermarket.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 4
    4. Ajutați-vă părinții să pregătească mese. Implicați-vă în fabricarea mesei și pregătirea alimentelor, deoarece acest lucru vă va permite să alegeți ingrediente sănătoase și știți exact ce este în mâncarea dvs. Oferiți-vă să faceți lucruri mici în bucătărie pentru a vă ajuta părinții în timp ce gătesc. Ei vor aprecia probabil ajutorul și în acest fel aveți contact direct cu mâncarea dvs. înainte de ao mânca.
  • S-ar putea să nu vă simțiți confortabil folosind un cuțit, iar părinții dvs. nu doresc să utilizați nici unul. Gândiți-vă la alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta în bucătărie și implicați-vă, ca peeling legume sau spălarea și curățarea fructelor. De asemenea, ați putea face felurile de mâncare sau păstrați contorul curat pentru părinții dvs. în timp ce gătesc.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 5
    5. Înlocuiți alimentele cu junk cu gustări sănătoase. Poate aveți o slăbiciune pentru chipsuri și bomboane sau nu puteți obține suficiente cookie-uri și prăjituri. Este posibil să trebuiască să scăpați de mâncare junk în casa dvs. sau să întrebați părinții dvs. să păstreze alimentele junk undeva unde nu puteți ajunge. În acest fel, sunteți mai puțin tentați să gustați pe mâncare junk când sunteți acasă.
  • Încercați să înlocuiți alimentele junk cu alternative sănătoase, cum ar fi popcornul nelegat, nuci sau fructe și legume feliate. Ciocolata închisă, cu moderatie, poate fi, de asemenea, o alternativă bună la tratamentele zaharoase.
  • Urmăriți pentru a adăuga zahăr în alimente, de asemenea. Verificați etichetele și evitați alimentele cu o mulțime de zahăr adăugat, cum ar fi pâinea albă și cerealele.
  • Partea 2 din 3:
    Mâncarea sănătoasă la școală
    1. Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 6
    1. Bea lapte sau apă. Cafesteria dvs. de școală vă oferă probabil o cutie de lapte la prânz și la laptele de băut ca un copil poate ajuta la construirea unor oase puternice și de a da corpului tău mult mai necesare minerale. Încercați să beți apă când vă este însetat să rămâneți hidratați și să vă asigurați că aveți în jur de două cești de lapte pe zi pentru a vă menține nivelurile de calciu.
    • De asemenea, puteți avea alte surse de lapte, ca o felie de brânză Cheddar sau un mic container de iaurt. Având produse lactate în dieta dvs. vă va păstra sănătoși, mai ales pe măsură ce creșteți.
    • Este bine să aveți suc, dar asigurați-vă că este 100% suc și evitați să depășiți 1 sau 2 porții pe zi. Evitați băuturile zaharoase cum ar fi sucurile de sucuri și fructe, deoarece conțin o mulțime de zahăr, care se vor traduce în o mulțime de calorii.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 7
    2. Adu-ți propria prânz la școală. Pentru a menține o dietă sănătoasă la școală, încercați să vă planificați mesele la domiciliu, așa că ați redus la școală ca prânz. Împachetați prânzul cu o noapte înainte de școală sau ajutați-vă părinții să facă acest lucru. Asigurați-vă că prânzul va fi umplut, dar, de asemenea, nutritiv, cu suficiente fructe, legume și surse sănătoase de proteine, precum și opțiuni de lapte.
  • Uneori, având o cutie de prânz rece, poate fi un motiv bun pentru a aduce în fiecare zi prânzul la școală. Dacă nu aveți deja o cutie de prânz, poate doriți să întrebați părinții dvs. dacă puteți merge la cumpărături pentru unul împreună. Apoi puteți să vă aduceți prânzul la școală cu dvs. cu mândrie.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 8
    3. Alegeți opțiunile de prânz mai sănătoase. Dacă nu aveți timp sau mijloace pentru a vă împacheta prânzurile pentru școală, ar trebui să încercați să alegeți întotdeauna opțiunile de prânz mai sănătoase oferite de cantina școlară.
  • Majoritatea cafenelelor școlare vor oferi opțiuni de legume, cum ar fi legume verzi cu frunze, precum și fructe feliate sau cupe de fructe. Pot fi, de asemenea, fasole și mazăre ca opțiune vegetariană, care ar putea fi o alegere bună dacă încercați să mențineți o dietă sănătoasă.
  • Evitați mesele rapide și ușoare care sunt pline de grăsime, zahăr și sare. Căutați opțiuni care au fost coapte sau prăjite, fără a adăuga sare, precum și opțiuni proaspete, dacă sunt disponibile.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 9
    4. Păstrați gustări sănătoase în rucsac sau în dulapul dvs. Pentru a satisface orice poftă alimentară, puteți avea la jumătatea zilei sau după școală în drum spre casă, ar trebui să împachetați gustări sănătoase, astfel încât acestea să fie ușor de accesat. Păstrați câteva pungi de nuci sau fructe uscate în dulapul dvs. și împachetați tonul și biscuiții în rucsac. În acest fel, nu veți fi blocați să obțineți ceva de la mașina de vânzare atunci când căutați o gustare.
  • Doar împachetați obiecte non-perisabile în dulapul dvs. și rucsacul dvs., deoarece nu doriți să ajungeți la gustări pentru a găsi că a fost rău.
  • Partea 3 din 3:
    Adăugarea activității fizice la rutina zilnică
    1. Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 10
    1. Oferta de a face treburi în aer liber. Încercați să faceți treburile uzate de uz casnic mai fizic oferind treburile de muncă intensive, în aer liber, cum ar fi frunzele de raft, zăpada sau curățarea curții. În acest fel, puteți să ardeți calorii și să urmați responsabilitățile dvs. acasă.
    • De asemenea, puteți face un joc din treburile voastre, provocând-vă să le faceți toate făcute într-o anumită perioadă de timp sau ca o cursă împotriva unui părinte sau a unui frate. Acest lucru vă va încuraja să vă deplasați rapid și să ardeți niște calorii în timp ce vă faceți treburile.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 11
    2. Plimbare, fugi sau biciclete acasă de la școală. Opriți din autobuz sau o călătorie acasă și plimbare sau bicicletă în loc. Aceasta este o opțiune bună dacă nu trăiți prea departe și aveți avantajul unui climat cald unde locuiți.
  • Alternativ, puteți decide să luați autobuzul la școală dimineața și să mergeți acasă după școală pentru a adăuga un exercițiu în ziua dvs. De asemenea, vă puteți provoca bicicleta în weekends pentru a vă vizita prietenii, deoarece acest lucru vă va permite să faceți ceva fizic.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 12
    3. Adăugați mini-antrenamente în ziua dvs. Pentru a rămâne în formă, ar trebui să încercați să adăugați mici antrenamente în ziua dvs. Acest lucru ar putea însemna să faci câteva împingeri de împingere sau să se așeze între pauzele comerciale de la spectacolul dvs. preferat de televiziune sau de a face 30 de minute de funcționare între a-ți face temele și a juca un joc video. Încercați să integrați antrenamentele mici în ziua dvs., astfel încât să se simtă mai puțin descurajantă și copleșitoare pentru a le face.
  • Odată ce veți obține mai confortabil cu mini-antrenamentele, puteți adăuga treptat pe mai mult exerciții fizice la rutina dvs. Acest lucru poate însemna să meargă pentru o jogging sau o alergare după ce ați făcut câteva împingeri de împingere sau făcând o rutină în care vă împingeți Ups, Sit Ups, Jumping Jacks și Chin Ups la domiciliu.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 13
    4. Alăturați-vă unei echipe sportive. Una dintre cele mai bune modalități de a adăuga activitate fizică la rutina zilnică este să vă alăturați unei echipe sportive. Adresați-vă părinților dvs. dacă puteți încerca pentru un sport care vă bucurați sau doriți să încercați. Dacă aveți o abilitate atletic existentă, discutați cu părinții dvs. despre a vă face mai bine cu coaching-ul sau formarea. Începerea unui hobby sportiv sau atletic devreme poate fi o modalitate bună de a rămâne în formă pe măsură ce îmbătrâniți.
  • Imagine intitulată Get Fit (pentru copii) Pasul 14
    5. Faceți activitate fizică cu familia dvs. Înscrieți sprijinul familiei dvs. prin raliu pe toată lumea să-și exercite împreună. Acest lucru ar putea însemna să meargă pentru o plimbare de familie înainte de cină sau în weekend. Poate vă puteți ajuta părinții să planificați o excursie de ciclism sau o excursie de caiac. Ia-ți familia să se înscrie împreună pentru o alergare de caritate sau să se plimbe împreună. Acest lucru vă va permite să vă simțiți motivați să vă potriviți și să vă sprijiniți de familia dvs. pentru a face acest lucru.
  • sfaturi

    Luați în considerare stabilirea unor reguli pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele. De exemplu, încercați să limitați gustările zaharoase sau "mâncare proastă" cum ar fi sifon, chipsuri și bomboane la sfârșit de săptămână. Limitați-vă timpul în fața unui ecran (TV, computer sau jocuri video) pentru a vă ajuta să vă mențineți activi și să vă mișcați.
  • Asigurați-vă că veți vedea cum vă mâncați în fiecare zi, trebuie să aveți 3 legume pe placa dvs. pentru fiecare masă. Include o servire sau 2 legume la prânz și cină și au o bucată de fructe pentru o gustare după școală, de asemenea. Acest lucru vă va oferi o mulțime de substanțe nutritive alimentare proaspete.
  • În loc să mănânci 3 mese mari în fiecare zi, ar trebui să mănânci mese mai mici, ca un mic dejun ușor, o gustare, un prânz sănătos, o gustare și o cină ușoară. Încercați să evitați alimentele artificial-zaharuri și să optați pentru dulciuri naturale, cum ar fi căpșunile și piersicile.
  • Dacă vă decideți să vizionați televizorul, încercați să vă exercitați în timp ce faceți acest lucru. De exemplu, dacă vizionați un videoclip sau arătați pe telefon, așezați-l pe pământ și faceți împingeri sau scânduri deasupra acesteia. Dacă vă uitați la televizor, faceți squats, cricuri de sărituri, ridicați greutățile ușoare sau rulați în poziție.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar