Cum se calculează calorii din proteine

Știind cum să calculeze calorii din proteine ​​poate fi utilă în planificarea meselor. Proteina este esențială pentru menținerea unei sănătăți bune, deoarece aportul de proteine ​​inadecvate poate provoca oboseală, foame și alte simptome fizice. Calculul caloriilor din proteine ​​și planificarea meselor va contribui la atenuarea problemelor din cauza proteinelor prea mari sau prea pucate.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea măsurătorilor de proteine
  1. Imaginea intitulată Calculați calorii din Pasul 1 de proteine ​​1
1. Aflați cât de multă proteină aveți nevoie în dieta dvs. Grupul de produse alimentare proteine ​​este o parte importantă a piramidei alimentare. Alimente fabricate din carne, fructe de mare, păsări de curte, ouă, produse de soia, nuci și semințe sunt considerate parte a grupului de produse alimentare proteine.
  • Cantitatea de proteine ​​de care aveți nevoie în dieta dvs. depinde de vârsta și sexul dvs. Femeile adulte au nevoie de aproximativ 5 uncii de proteine ​​zilnic. Dacă sunteți gravidă, este posibil să aveți nevoie de mai multă proteină în dieta dvs., în funcție de greutatea și stadiul sarcinii. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți îngrijorat de aportul de proteine ​​în timpul sarcinii.
  • Bărbații sub 50 de ani au nevoie de 6oz de proteine ​​în fiecare zi. După 50 de ani, bărbații au nevoie doar de 5oz de proteine ​​zilnic.
  • Imaginea intitulată Calculați calorii din Pasul 2
    2. Știți cum să măsurați aproximativ proteina. Mulți oameni nu sunt siguri de ceea ce constituie o uncie de proteine. Răspunsul depinde de tipul de proteine ​​pe care le consumați.
  • 1oz de carne, păsări de curte sau pești ar trebui să conțină aproximativ 1oz de proteine. Cu alte tipuri de alimente, proteina este diluată sau combinată cu alți nutrienți în interiorul alimentelor. Aceasta modifică modul în care proteina este măsurată.
  • 1/4 ceașcă de fasole gătită conține aproximativ 1oz proteină. Un ou este de 1oz de proteine. O lingură de arahide sau alt butuit de nuci numără, de asemenea, o uncie. O jumătate de uncie de nuci sau semințe numără o uncie de proteine.
  • Imaginea intitulată Calculați caloriile din Pasul 3
    3. Citiți etichetele de alimente când este posibil. Dacă nu sunteți sigur de cantitatea exactă de proteine ​​într-un produs, utilizați etichetele nutriționale. Acestea ar trebui să vă dea un sentiment al cantității de proteine ​​într-o anumită hrană, precum și procentul de cerință de proteine ​​zilnică pe care o implică. Cu toate acestea, păstrați-vă în minte calculele etichetei alimentare se bazează pe o dietă de 2 000 de calorii o zi. De asemenea, încercați să fiți cinstiți despre cât de mult o anumită mâncare pe care o mănânci. Mulți oameni din neatenție sau supraestimați cât de mult un produs consumă.
  • Partea 2 din 3:
    Calculul caloriilor de proteine
    1. Imaginea intitulată Calculați caloriile din Pasul 4
    1. Calculați totalul calorii zilnic de proteine. Pentru fitness, este posibil să aveți nevoie de un sentiment dur de câte dintre calorii zilnice provin din proteine. Acest lucru vă poate ajuta să calculați lucruri precum cerințele dvs. de macronutrient. Este destul de simplu să determinați câte calorii zilnice provin din proteine.
    • Aflați câte grame totale de proteine ​​ați consumat într-o anumită zi. Puteți utiliza un calculator de calorii online pentru a măsura grame de proteine ​​în orice produs dat pe care l-ați consumat. De asemenea, puteți utiliza etichete nutriționale.
    • Un gram de proteine ​​conține aproximativ 4 calorii. Înmulțiți grame totale de proteine ​​cu 4 pentru a determina câte calorii totale din proteine ​​ați consumat într-o zi.
    • Pentru a converti uncii la grame, poate fi utilă utilizarea unui sistem de conversie online. Numărul de grame dintr-o uncie este inexact, dar este undeva în jurul anului 28.3. Poate fi dificil să convertiți manual și poate fi mai ușor de conversia cu un sistem online. Este posibil să aveți, de asemenea, să rotunjiți numere atunci când convertiți uncii la grame.
  • Imaginea intitulată Calculați caloriile din Pasul 5
    2. Determină procentajul de calorii din proteine ​​într-o anumită alimentație. De asemenea, poate fi util să știți ce procentaj de calorii din proteine ​​A furnizează alimente. Începeți prin înmulțirea numărului de grame de proteine ​​cu 4 pentru a afla câte calorii de proteine ​​are elementul. Apoi, împărțiți numărul de calorii proteine ​​prin calorii totale din alimente și înmulțiți suma cu 100.
  • De exemplu, spuneți o hrană conține 200 de calorii și 8 grame de proteine. Înmulțiți 8 cu 4, care este 32 de calorii proteine. Împărțiți 32 până la 200, oferindu-vă 0.16. Când sa înmulțit cu 100, acest lucru vine la 16, deci 16% din caloriile din acea alimente provin din proteine.
  • Imaginea intitulată Calculați calorii din Pasul 6
    3. Cunoașteți cerințele dvs. de proteine ​​brute. Dacă doriți să vă aplicați cunoștințele despre dieta dvs., petreceți ceva timp să vă imaginați cerințele dvs. de proteine ​​brute pentru o dietă sănătoasă. Puteți face acest lucru vorbind cu un medic sau de specialitate de fitness despre dieta dvs., stilul de viață și orice obiectiv pe care îl aveți în ceea ce privește pierderea de grăsime sau pierderea în greutate. Un specialist de fitness sau un medic vă poate ajuta să vă dați seama de aproximativ câte calorii din proteine ​​ar trebui să consumați și dacă ceea ce este o proteină ridicată sau scăzută la un anumit hrană pe baza nevoilor dvs. specifice.
  • În general, este acceptat faptul că dieta dvs. ar trebui să fie formată din 40% carbohidrați, 40% proteină și 20% grăsime. Acest lucru va varia în funcție de dieta dvs., deci consultați medicul sau dieteticianul. Cu toate acestea, devenind conștienți de procentul de proteine ​​pe care le obțineți în dieta dvs. poate fi utilă deoarece mulți oameni au prea mult din cel puțin unul dintre aceste macronutrienți.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea proteinelor potrivite
    1. Imaginea intitulată Calculați caloriile din Pasul 7
    1. Alegeți proteina slabă, cu conținut scăzut de grăsimi. Dacă sunteți îngrijorat de alegerile dvs. dietetice, mergeți la proteine ​​mai slabe, cu conținut scăzut de grăsimi pe o opțiune mai puțin sănătoasă. Turcia, păsările de curte și fructele de mare sunt alegeri de proteine ​​bune, deoarece acestea sunt scăzute în grăsimi și au tendința de a avea mai puține calorii.
    • Dacă sunteți un vegetarian, proteina poate fi găsită în ouă, nuci, fasole, produse de soia și brânzeturi. Stick la opțiuni de brânză scăzută, sănătoasă.
  • Imaginea intitulată Calculați caloriile din Pasul de proteine ​​8
    2. Pregătiți proteinele într-o manieră sănătoasă. Modul în care pregătiți proteine ​​poate determina să aibă mai multe sau mai puține calorii. Evitați prăjirea proteinei sau gătiți-o în uleiuri grele sau unt. Încercați să utilizați ulei de măsline sănătos la inimă la proteina de gătit. Ia în considerare ouăle de fierbere sau de braconaj în loc să le prăjească. Nu utilizați prea multă sare. Consumul excesiv de sare poate provoca probleme cum ar fi hipertensiunea arterială.
  • Imaginea intitulată Calculați calorii din Pasul 9 9
    3. Evitați carnea prelucrată. Carne prelucrată, cum ar fi cele găsite în alimente congelate sau carne delicioase, tind să fie mai mari în grăsimi și calorii. Ele au tendința de a avea un conținut general de sare mai mare. Optați pentru carne proaspătă atunci când este posibil.
  • sfaturi

    Odată ce ați calculat caloriile din proteine ​​pentru alimentele dvs. preferate, păstrați numerele într-o foaie de calcul pentru o referință rapidă în viitor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar