Cum să câștigați în greutate în timp ce pe medicamente adhd

Deși nu există nici un tratament cunoscut pentru tulburarea de hiperactivitate a deficitului de atenție (ADHD), o combinație de medicamente și terapie ADHD este cea mai bună modalitate de a trata această tulburare. Există patru medicamente utilizate pentru a trata ADHD: metilfenidat, dexamfetamină, lisdexamfetamină și atomoxetină. Un efect secundar comun al tuturor acestor medicamente este o pierdere a apetitului, ceea ce duce la pierderea în greutate. Punerea în greutate în timp ce pe medicamentul ADHD necesită ajustări ale dietei și, eventual, utilizarea suplimentelor sau a altor medicamente pentru a vă ajuta să vă stimulați apetitul.

Pași

Partea 1 din 2:
Ajustarea dietei și rutina exercițiului
  1. Imagine intitulată Greutate Greutate în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 1
1. Creați o dietă echilibrată cu un nutriționist. Înainte de a face orice schimbare în dieta dvs., ar trebui să vorbiți cu un dietician licențiat. Medicul vă poate face referire la un dietetician, care vă poate ajuta să creați o dietă sănătoasă și echilibrată care este personalizată la nevoile dvs. dietetice. Bărbații au nevoie de aproximativ 2.500 de calorii pe zi pentru a menține o greutate sănătoasă, iar femeile trebuie să consume aproximativ 2.000 de calorii pe zi. Cu toate acestea, dvs Aportul zilnic de calorii depinde de vârsta dvs., metabolismul dvs. și de nivelul de activitate fizică. Medicamentul dvs. ADHD va fi, de asemenea, un factor, iar nutriționistul dvs. poate sugera un aport zilnic de calorii zilnice pentru a vă ajuta să câștigați greutatea în timp ce vă aflați la medicația dvs., posibil să începeți cu încă 500 de calorii pe zi.
  • Pentru a câștiga greutate, va trebui să mănânci mai multe calorii decât corpul tău arde în fiecare zi prin activitatea zilnică și exercițiul zilnic. Este important să câștigați în greutate în siguranță, comandând la o dietă echilibrată cu mese de calorii mai mari în fiecare zi. Nutriționistul dvs. vă poate ajuta să dezvoltați un plan de masă, astfel încât să consumați mese sănătoase, bogate în nutrienți care vă vor permite să câștigați greutate și să mențineți o greutate sănătoasă.
  • Imagine intitulată creșterea greutății în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 2
    2. Amintiți-vă că încercarea de a câștiga greutate nu înseamnă că puteți mânca nesănătoasă. Poate fi tentant să ajungeți la acei gogoși și înghețată - la urma urmei, încercați să câștigați în greutate! Dar este la fel de important să fiți atenți la locul în care vin calorii când încercați să câștigați greutate așa cum este atunci când încercați să pierdeți în greutate. Alimentele cu calorii goale (cum ar fi dulciuri) nu vă vor da nutriția creierului și corpului trebuie să funcționeze bine. În schimb, încercați să adăugați calorii în moduri sănătoase, cum ar fi cu high-calorii, smooturi bogate în nutrienți cu pulberi de proteine.
  • Alimente care sunt asociate cu creșterea rapidă a greutății, inclusiv alimente și băuturi zaharoase precum sifon, bomboane, cookie-uri, produse de patiserie etc., poate, de asemenea, exacerbate simptomele ADHD, în special hiperactivitatea.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului în timpul medicamentelor ADHD Pasul 3
    3. Încercați să mâncați înainte de a vă lua medicamentul. Dacă știți că vă pierdeți apetitul în curând după ce ați luat medicamentul ADHD, faceți un obicei de a mânca o masă sănătoasă, inimă în prealabil. Deci, dacă de obicei vă treziți și luați imediat medicamentele, țineți-vă până când puteți avea un mic dejun sănătos, de umplere (includeți boabe întregi, o mulțime de proteine ​​și încercați lactate full-grăsime). Dacă puteți, fiți flexibili cu programul dvs. de masă și mâncați gustări, cum ar fi bare de proteine, pe parcursul zilei.
  • 4. Creați un program de masă. Medicamentul dvs. vă poate opri să vă simțiți foame, dar dacă creați o rutină de masă, veți fi mai probabil să vă amintiți să mâncați. În loc să mănânce 3 mese mari, să mănânci 5 sau 6 mese mici pe tot parcursul zilei. Setați o alarmă pe telefonul dvs. pentru a vă reaminti să faceți o pauză și să mâncați ceva.
  • Imagine intitulată Greutate în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 4
    5. Mănâncă alimente bogate în acizi grași omega-3 și omega-6. Corpul dvs. are nevoie de acizi grași pentru a alimenta funcționarea celulelor de bază, pentru a îmbunătăți imunitatea generală a organismului și a îmbunătăți funcțiile inimii. Studiile au arătat că o deficiență a grăsimilor omega-3 și omega-6 poate contribui la simptomele ADHD, deoarece acești acizi grași îndeplinesc, de asemenea, mai multe funcții în creier, de la transmiterea dopaminei și serotoninei pentru a ajuta celulele creierului să comunice. Persoanele cu ADHD pot suferi de la niveluri scăzute de acizi grași esențiali.
  • Corpul dvs. nu poate produce acizi grași esențiali pe cont propriu, deci trebuie să adăugați alimente bogate în acizi grași omega-3 în dieta dvs. Aceasta include alimente cum ar fi somonul, tonul și alte pești de apă rece. Acizii grași Omega-6 pot fi consumați prin uleiuri vegetale.
  • Copiii cu ADHD ar trebui să aibă 12 uncii (pe două mese) pe o săptămână de pește și crustacee care sunt scăzute în mercur, de exemplu, creveți, ton de lumină conservată, pollack, somon, fierte în grăsimi pe bază de legume nesaturate.
  • Imagine intitulată Greutate în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 5
    6. Consumați alimente bogate în zinc, magneziu și vitamina B6. Dacă aveți ADHD, puteți avea deficiențe de vitamine și minerale cum ar fi zinc, fier, magneziu și vitamina B6. Megadozele suplimentelor de vitamine pot fi toxice, deci încercați să obțineți aceste substanțe nutritive prin menținerea unei diete care este ridicată în aceste vitamine esențiale.
  • Lucrați cu dieteticianul sau cu nutriționiștii dvs. pentru a vă asigura că consumați o mulțime de fructe și legume, în special legume verzi cu frunze, cum ar fi spanacul, precum și la lactate și boabe, cum ar fi orez brun și pâine integrală.
  • Femeia medie are nevoie de aproximativ 4.0-7.0 mg de zinc pe zi, iar omul mediu are nevoie de 5.5-9.5 mg de zinc pe zi. De asemenea, bărbații au nevoie de 300 mg de magneziu pe zi, iar femeile au nevoie de 270 mg de magneziu pe zi.
  • Imagine intitulată Greutate la câștig în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 6
    7. Mențineți o rutină zilnică de antrenament. Nutriționistul dvs. vă poate recomanda, de asemenea, să mențineți o rutină zilnică de antrenament împreună cu planul dvs. de masă nou, astfel încât corpul dvs. este capabil să ardă suficiente calorii pentru a susține o greutate sănătoasă. Aceasta înseamnă că este posibil să fie nevoie să săriți o instruire intensă de interval sau să faceți o mulțime de cardio. În schimb, concentrați-vă asupra exercițiilor care vor contribui la construirea mușchilor, cum ar fi formarea forței.
  • Păstrați o rutină ușoară până la moderată de antrenament, cuplată cu un aport de calorii zilnice, vă va permite să câștigați greutate într-un mod sănătos.
  • Partea 2 din 2:
    Folosind suplimente și alte medicamente
    1. Imaginea intitulată creșterea greutății în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 7
    1. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre suplimentele Omega-3 și Omega-6. Studiile recente au sugerat că suplimentele de acizi grași omega-3 și omega-6 vă pot ajuta să obțineți substanțele nutritive pe care le puteți lipsi din cauza lipsei de apetit în timpul medicamentelor ADHD. Vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice suplimente, deoarece pot reacționa negativ cu medicamentul dvs.
    • Suplimentele nu sunt reglementate de FDA, adică nu există niciun standard pentru puritatea ingredientelor sau siguranța acestora. Farmacistul sau dieticianul dvs. poate recomanda un brand de reputație și vă pot oferi sfaturi cu privire la ceea ce este o doză adecvată pentru dvs.
  • Imagine intitulată Greutate la câștig în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 8
    2. Vorbiți medicului dumneavoastră despre un medicament de îmbunătățire a apetitului cum ar fi ciproheptadina. Cyproheptadina este o antihistaminică care poate fi luată pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți apetitul în timp ce pe medicamentele ADHD.
  • Cyproheptadina a fost prezentată în studii pentru a crește pofta de mâncare și a îmbunătăți modelele de somn în timpul medicamentelor ADHD. Cu toate acestea, întotdeauna discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice alte medicamente în legătură cu medicația ADHD.
  • Imagine intitulată Greutate în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 9
    3. Discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea unui antidepresiv, ca Remeron. Unii indivizi au descoperit că luarea unui antidepresiv ușor, cum ar fi Remeron, poate ajuta la stimularea apetitului atunci când se combină cu medicamente ADHD. Cu toate acestea, fiți conștienți de efectele secundare ale antidepresivelor, care variază de la efecte ușoare, cum ar fi agitare și amețeli la schimbările de dispoziție și o pierdere de coordonare.
  • Pentru copiii care iau medicamente ADHD, există o preocupare că utilizarea antidepresivelor la o astfel de vârstă fragedă poate duce la schimbări severe de dispoziție și la gânduri suicidare. Medicul dumneavoastră poate schița toate riscurile posibile de a lua un antidepresiv împreună cu medicamentul dvs. ADHD.
  • Imagine intitulată Greutate Greutate în timp ce pe medicamente ADHD Pasul 10
    4. Discutați despre ajustarea medicamentelor ADHD. Dacă vă luptați să câștigați în greutate, discutați cu medicul dumneavoastră. Poate fi necesar să vă ajustați medicamentele (poate la o doză de lungă durată sau să vă despărțiți medicamentele pe tot parcursul zilei) sau este posibil să fie nevoie să încercați cu totul alt medicament.
  • Nu încetați niciodată să luați medicamente fără a vorbi mai întâi cu medicul dumneavoastră.
  • Avertizări

    Dacă observați că simptomele dvs. adhd se înrăutățește după ce ați consumat zahăr, grâu sau lapte, discutați cu medicul dumneavoastră despre tăierea în siguranță a acestor alimente.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar