Curățați și planuri de detoxitare: lucrează?

Probabil că ați întâlnit o mulțime de trucuri pentru a curăța sau detoxida corpul și pentru a scăpa de toxine dăunătoare. Susținătorii susțin că după un regim de curățare poate avea tot felul de beneficii pentru mai multă energie, un somn mai bun și pierderea în greutate. Toate acestea sună grozav, dar, din păcate, nu există dovezi științifice că planurile de curățare au beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, nu sunteți din noroc! Dacă doriți să vă curățați corpul, atunci cel mai bun lucru de făcut este să urmați un stil de viață sănătos general. Medicii sunt de acord că aceste schimbări au mai multe beneficii decât orice plan de curățare, deci urmați acești pași pentru a vă bucura de o viață mai curată.

Pași

Metoda 1 din 2:
Modalități sănătoase de a vă curăța corpul

Dacă doriți să încercați și să vă curățați corpul, este minunat! Un stil de viață mai sănătos vă poate face să vă simțiți mai bine și să trăiți mai mult. Cu toate acestea, medicii sunt de acord că modul de a face acest lucru nu este cu planurile de detoxitare sau de curățare. În schimb, unele schimbări simple de stil de viață pot avea rezultate și mai bune. Încercați acești pași pentru a trăi un stil de viață mai curat.

  1. Imaginea intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 1
1. Urmați o dietă sănătoasă, echilibrată în orice moment. Mai degrabă decât să încerce o dietă specifică "detoxă" sau "Cleanse", majoritatea medicilor recomandă pur și simplu după o dietă sănătoasă, echilibrată. Acesta este cel mai de succes plan pentru gestionarea sănătății dvs. și este mai bună decât dieta sau detoxifierea.
  • În general, o dietă echilibrată înseamnă cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi, cereale integrale, proteine ​​slabe și pește și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
  • De asemenea, asigurați-vă că ați evitat alimentele zaharoase, grase, prăjite și procesate cât de mult puteți.
  • Dacă aveți condiții de sănătate, cum ar fi boala de inimă sau diabetul, asigurați-vă că urmați restricțiile specifice dietetice pe care le vă spune medicul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 2
    2. Exercitați cele mai multe zile ale săptămânii. Starea activă este o parte importantă a oricărui stil de viață sănătos. Încercați să obțineți cel puțin 30 de minute de exercițiu în majoritatea zilelor săptămânii. Puteți face acest lucru imediat sau o puteți rupe pe tot parcursul zilei dacă nu aveți timp.
  • Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 3
    3. Mențineți o greutate corporală sănătoasă. Fiind supraponderali vă pot pune în pericol pentru multe probleme de sănătate, deci faceți tot posibilul să rămâneți într-o gamă de greutate sănătoasă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre dieta ideală și programul de exerciții pentru a ajunge la greutatea corporală ideală.
  • Vestea bună este că, urmând o dietă sănătoasă și că rămâneți activi pentru a vă curăța corpul, va fi mult mai ușor pentru a vă menține o greutate sănătoasă.
  • Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 4
    4. Beți multă apă în fiecare zi. Orice program de viață sănătos ar trebui să includă o mulțime de apă. În general, consumul de 8 pahare de apă în fiecare zi este un scop bun, deci încercați să urmați acest lucru cât de mult puteți.
  • Este, de asemenea, bun să vă lăsați corpul să vă spună când să beți. Dacă urina dvs. este întunecată și vă simțiți sete, atunci începeți să vă deshidratați.
  • Este mai bine cel mai bine să ai apă în loc de sucuri și cu siguranță mai bine decât soda. Aceste băuturi au adăugat zahăr și calorii la dieta ta.
  • Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 5
    5. Încercați să dormiți timp de 7-9 ore în fiecare noapte. Somnul este foarte important pentru sănătatea dvs. fizică și mentală și nu pentru a obține suficient somn poate provoca probleme de sănătate. Adulții au nevoie de 7-9 ore de somn în fiecare noapte, deci faceți tot posibilul să rămâneți în acel interval pentru a vă susține sănătatea.
  • Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 6
    6. Beți alcool în mod moderat. În timp ce puteți bea ocazional dacă încercați să vă curățați, păstrați-l sub control. Lipiți la o cantitate moderată de băut sau nu beți deloc.
  • CDC definește băutura moderată ca o băutură pe zi pentru femei și 2 băuturi pe zi pentru bărbați. Rămâi în acest interval pentru a evita băutura prea mult.
  • Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 7
    7. Renunțați la fumat sau nu începeți deloc. Nu există o cantitate sănătoasă de fumat, deci nu ar trebui să o faceți deloc. Dacă fumați, atunci încercați să renunțați cât mai curând posibil. Dacă nu fumați, atunci nu începeți în primul rând.
  • Imaginea intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 8
    8. Vizitați medicul dumneavoastră dacă aveți probleme de sănătate. Dacă aveți probleme care vă face să vă simțiți că trebuie să faceți o detoxitare, atunci ați putea avea o problemă de sănătate subiacentă. Dacă este cazul, este mult mai bine să rezolvați această problemă de sănătate cu ajutorul medical profesional. Nu ezitați să vizitați medicul dvs. pentru un examen dacă credeți că ceva ar fi greșit. Aceasta este cea mai bună alegere pentru a vă proteja sănătatea.
  • Metoda 2 din 2:
    Curăță pentru a evita

    Probabil că ați întâlnit toate tipurile de programe de curățare și detoxitare online. Există o întreagă industrie bazată pe vânzarea acestor planuri și consumabile oamenilor care încearcă să trăiască mai sănătoasă. Din păcate, medicii sunt în mare măsură de acord că majoritatea acestor planuri nu au beneficii reale pentru sănătate. Ar putea fi chiar dăunătoare. Cel mai bine este să le ignorați și să urmați în schimb un stil de viață mai sănătos.

    1. Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 9
    1. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a încerca regimuri de detoxitare sau curățare. Există o mulțime de planuri de curățare acolo, variind de la diete la băuturi speciale și sucuri. În aproape toate cazurile, aceste planuri nu funcționează mai ales bine, iar unele ar putea fi chiar periculoase. Dacă doriți să încercați unul, asigurați-vă întotdeauna că cereți mai întâi medicului dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 10
    2. Nu pierdeți bani pe produsele de curățare. Curățarea este o afacere mare, iar unele dintre aceste produse pot deveni foarte scumpe. Pilule, tampoane de picior, sucuri și tratamente profesionale pot fi cu ușurință sute de dolari. Deoarece medicii sunt de acord că aceste tratamente nu au beneficii, este mai bine să vă salvați banii pentru altceva.
  • Imagine intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 11
    3. Skip suc de curățare sau diete lichide. Un regim popular de curățare pentru pierderea în greutate implică consumul numai de suc sau alt tip de lichid pentru câteva zile până la o săptămână. Acest lucru este periculos deoarece ați putea ajunge fără substanțe nutritive esențiale. Aceste curățări extreme sunt, de asemenea, contraproductive, deoarece majoritatea oamenilor câștigă înapoi orice greutate pe care au pierdut-o când se întorc să mănânce din nou alimente normale. Medicii nu recomandă nici un fel de dietă ca acesta și spunând că în urma unei diete sănătoase și rutina de exerciții este mult mai bună pentru a pierde în greutate.
  • Imaginea intitulată Curățați corpul în mod natural Pasul 12
    4. Evitați curățarea colonului, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră o sugerează. Colon Cleansing este un plan popular de detoxifiere care implică curățarea colonului cu clisme. Nu există beneficii dovedite de a face o curățare a colonului și ar putea fi chiar periculoase pentru unii oameni. Cel mai bine este să săriți cu totul în totalitate.
  • Cel mai mare risc de curățare a colonului este de dehidratarea și dezechilibrele minerale. De asemenea, ați putea să vă deteriorați colonul folosind Enemas prea mult.
  • Taieri medicale

    Făcând decizia de a curăța corpul dvs. este minunată! Arată că vă luați serios sănătatea și încercați să faceți schimbări pozitive. Cu toate acestea, mai degrabă decât încercarea planurilor de curățare, medicii recomandă să trăiască un stil de viață mai sănătos mai sănătos. Nu există chiar nici un substitut pentru o dietă sănătoasă, un exercițiu regulat, o mulțime de somn și tăierea obiceiurilor dăunătoare, cum ar fi fumatul și băutura. Făcând aceste schimbări, puteți curăța cu succes corpul și bucurați-vă de avantajele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Întrebați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice diete extreme sau planuri de detoxitare. Ar putea fi dăunători dacă le faci rău.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar