Cum de a face față depresiei adolescenței

Care se ocupă de un adolescent poate fi foarte înspăimântător și confuz. S-ar putea să vă gândiți că sunteți singuri în suferința voastră, dar există multe resurse pentru ajutor. Depresia este o tulburare gravă, deci nu uitați-vă simptomele. Deși există multe lucruri pe care le puteți face singur pentru a vă îmbunătăți starea de spirit, este important să vedeți un medic pentru a trata în mod eficient depresia. În plus față de obținerea tratamentului, puteți încerca unele strategii care vă pot îmbunătăți starea de spirit, precum și vă pot îngriji mintea și corpul.

Pași

Partea 1 din 5:
Obținerea tratamentului pentru depresie
  1. Imagine intitulată Cute Greață Pasul 9
1. Recunoașteți că nu puteți bate depresia singură. Văzând că un expert este esențial pentru depășirea depresiei adolescenței. Aceasta este o tulburare mintală foarte gravă care poate pune viața în pericol dacă este lăsată netratată. Gândiți-vă la cineva care aveți încredere și confidează în această persoană despre cum ați simțit. Vorbind cu cineva vă permite să împărtășiți povara depresiei. Admite că aveți nevoie de ajutor este, de asemenea, un pas foarte important spre recuperare.
  • S-ar putea să doriți să vă apropiați de cel mai bun prieten al dvs., membru al familiei, medicului dvs. primar, profesor, antrenor sau părinte și explicați ce se întâmplă cu dvs. Dacă nu știți ce să spuneți, poate că ați putea spune ceva de genul: "Hei, m-am simțit foarte scăzut de ceva timp și am de-a face cu o mulțime de gânduri negative. Nu pot să mănânc, să dorm sau să mă concentrez pe lucrurile din fața mea. Trebuie să caut ajutor / vezi un doctor."Fii simplu, dar clar cu privire la ceea ce simți și trebuie să spui. Aduceți cum credeți că starea dvs. este gravă și necesită o atenție deosebită.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățiți nivelul de energie în ultima dată de după-amiaza 15
    2. A se vedea un profesionist de sănătate mintală. Odată ce ați identificat nevoia dvs. de a vedea un expert, puteți merge direct la un profesionist de sănătate mentală sau puteți solicita o sesizare de la medicul dvs. de îngrijire primară. Obținerea tratamentului pentru depresie necesită în primul rând confirmarea diagnosticului. Un terapeut va pune întrebări despre simptomele dvs., istoria medicală / psihiatrică, istoria familiei dvs. și poate evenimentele dvs. traumatice din trecut pentru a înțelege mai bine situația dvs.
  • Asigurați-vă că solicitați un terapeut care are experiență de lucru cu adolescenții.
  • De asemenea, puteți lua în considerare dacă terapeutul are sau nu experiența cu terapia familială sau este un terapeut de familie în cazul în care alegeți să le implicați la un moment dat.
  • Adresați-vă terapeutului sau medicului de sănătate mintală să afle și despre politicile lor de confidențialitate.
  • Imagine intitulată Curățați sistemul limfatic Pasul 15
    3. Luați în considerare opțiunile pentru tratament. După ce medicul dumneavoastră a exclus alte condiții de sănătate, cum ar fi o problemă tiroidiană și a confirmat că aveți depresie, puteți să vă așezați și să discutați opțiunile pentru tratament. Nu există nici o abordare cu o singură dimensiune - toate pentru tratarea depresiei - puteți încerca mai multe abordări înainte de a găsi tratamentul care vă convine cel mai bine. În general, oamenii găsesc succes atunci când combină următoarele tratamente:
  • Psihoterapia sau consilierea - există multe forme de terapie utilizate pentru a trata depresia. Cu toate acestea, cercetările arată că terapia comportamentală cognitivă (CBT) este extrem de eficientă la provocarea modelelor negative de gândire și încurajarea gândirii pozitive. Este posibil să trebuiască să participați la câteva săptămâni sau luni de terapie pentru a aborda temeinic depresia adolescentului.
  • Medicamente - antidepresive pot fi prescrise de către medicul dumneavoastră pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți simptomele depresive, dar numai medicamentele nu sunt o soluție. Medicamentele care pot fi eficiente la tratarea depresiei adolescentului includ inhibitori de re-absorbție a serotoninei sau SSRIS. Aceste medicamente pot contribui la creșterea substanței chimice creierului numită serotonină pentru a îmbunătăți simptomele depresiei. Cu toate acestea, rețineți că SSRI are un avertisment cu cutie neagră (cel mai grav) deoarece pot crește tendințele sinucidere pentru adolescenți. De asemenea, fiți conștienți de faptul că medicamentele nu pot funcționa deloc pentru adolescenți. Unele studii au indicat, de asemenea, că luarea de antidepresive în timpul adolescentului pot avea efecte de durată asupra creierului.
  • Imagine intitulată Interogați pe cineva Pasul 5
    4. Participați la un grup de asistență. Diferitele studii arată că atunci când oamenii se întâlnesc pentru a discuta simptomele și împărtășește sfaturi pentru depășirea depresiei, toți beneficiază de ea. Dacă sunteți un adolescent cu depresie, poate fi util să vă alăturați unui grup de asistență locală sau online, unde vă puteți împărtăși experiențele cu alții care luptă și cu această condiție.
  • Adresați-vă medicului sau terapeutului dvs. despre grupurile de asistență locală sau căutați unul în zona dvs. sau online, vizitând Asociația de anxietate și Depresiune a Americii.
  • Alianța Națională privind boala mintală este o altă resursă bună pentru grupurile de informații și de sprijin: https: // Nami.Org /
  • De asemenea, puteți verifica tribul: https: // suport.TherapyTribe.COM / Teen-suport-grup /.
  • Partea 2 din 5:
    Dezvoltarea unei mentalități pozitive
    1. Imaginea intitulată somn când nu sunteți obosit Pasul 20
    1. Faceți lucruri care vă fac fericiți. Când te simți fericit? În timp ce ascultați muzică? Scris? Citind? Privind la televizor? Începeți să creați un set de instrumente de luptă împotriva depresiei, gândindu-vă la activități care vă fac să vă simțiți mai bine. Să se angajeze în mod regulat în mod regulat să vă înveselească și să vă dezactivați modelele de gândire negative.
    • Asigurați-vă că vă completați cutia de instrumente cu activități sănătoase. Adolescenții pot avea tendința de a folosi alimentele cu junk, alcoolul sau medicamentele pentru a oferi un impuls de dispoziție în timp ce se simte deprimat. Cu toate acestea, auto-medicina în acest fel va agrava doar simptomele depresive pe termen lung.
    • Este normal cu depresia să nu mai aibă un interes în a face lucrurile pe care le-ați bucurat odată. Cu toate acestea, singura modalitate prin care puteți să vă întoarceți să vă simțiți mai bine este să vă mișcați și să petreceți timp pentru a face lucruri care vă pot ridica starea de spirit. Provocați-vă să participați la una sau două activități pe care le-ați plăcut și apoi să scrieți cum ați simțit să le faceți.
    • Încercați să faceți acest lucru creativi sau activități artistice, cum ar fi pictura, scrierea poeziei, redarea muzicii sau tricotat pentru a vă ajuta să vă exprimați și să vă simțiți mai fericiți. Dacă sunteți mai mult de un scriitor în exprimarea sentimentelor cu cuvinte, încercați să scrieți într-un jurnal pentru a aerisi.
  • Imaginea intitulată Câștigați părinții
    2. Să se alăture unui prieten. Puteți maximiza în continuare beneficiile de a face ceea ce vă place să întrebați un prieten să vină de-a lungul. Când sunteți deprimat, ați putea fi tentați să vă retrageți. Cu toate acestea, participarea la activitățile sociale vă poate îmbunătăți starea de spirit. Deci, invitați un prieten să participe la o activitate distractivă cu dvs. pentru a dubla avantajele pozitive.
  • Încercați să vă alăturați unui grup pentru a participa la o activitate pe care o bucurați, cum ar fi un cerc de tricotat, grup de improviz sau o clasă de dans.
  • Imagine intitulată Live Life Pasul 9
    3. Obțineți un aer proaspăt pentru a vă îmbunătăți starea de spirit. Du-te pentru o excursie în natură. Stați pe o bancă și doar obțineți un pic de lumină solară. Luați câinele dvs. pentru o plimbare în jurul comunității dvs. Du-te pe o plimbare cu bicicleta cu un prieten. Cercetările au arătat că persoanele care au petrecut 90 de minute într-un cadru natural, spre deosebire de un cadru urban, asemănător orașului, au experimentat o scădere a simptomelor depresive.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 13
    4. Scrieți o listă de găleți pentru a vă oferi ceva pentru a aștepta cu nerăbdare. Oamenii deprimați se simt adesea fără speranță că viața lor va deveni mai bună. Cu toate acestea, atunci când aveți o listă clară a ceea ce doriți din viață, puteți fi mai entuziasmați de a vă trezi și atingerea obiectivelor dvs. Începeți cu un mic gol zilnic sau două și apoi construiți de acolo. Dacă vă place greu să veniți cu idei, adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei pentru a vă ajuta. Ei pot face sugestii bazate pe ceea ce au auzit că spui că vrei să faci.
  • Faceți o listă de lucruri majore și minore pe care doriți să le realizați în viața voastră. Scrieți tot ceea ce vine în minte - puteți edita întotdeauna lista dvs. pe măsură ce circumstanțele dvs. se schimbă. Apoi, setați câteva obiective concrete pentru a realiza elementele din lista de găleți.
  • De exemplu, puteți scrie "Călătorește în Africa" Pe lista de găleți. Dacă da, veniți cu câteva lucruri pe care le puteți începe astăzi pentru a vă ajuta să atingeți acest obiectiv. Poate că puteți începe un cont de economii, citiți o carte despre Africa sau aplicați o experiență de studiu în străinătate.
  • Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresia Pasul 15
    5. Fiți conștienți de gândurile voastre. Cunoaște-ți gândurile. Învață să distingi între gândurile bune și rele, pozitive și gânduri negative, și chiar dacă lucrurile despre care vă gândiți sunt adevărul sau minciunile. Când deveniți mai conștienți de ceea ce vă gândiți, puteți lua măsuri pentru a vă schimba modelele de gândire într-o direcție mai pozitivă.
  • Odată ce ați început să vă monitorizați gândurile și să identificați care dintre ele vă fac să vă simțiți rău, încercați să provocați gânduri negative și să le înlocuiți cu pozitiv ele.
  • De exemplu, ați putea spune: "Sunt un eșec total."Încercați să examinați această declarație cu întrebări și apoi să rescrieți fiecare gând în ceva pozitiv. Unele întrebări pentru a vă întreba includ:
  • "Ce dovezi am ca acest lucru este adevărat? Neadevarat?"
  • "Cum aș putea vedea această situație diferit dacă nu aș fi fost deprimată?"
  • "Ce aș spune unui prieten care a spus ceva de genul asta?"
  • Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 28
    6. Începeți un jurnal pentru gândirea negativă. Încercați să obțineți o mai bună înțelegere a gândurilor și sentimentelor dvs. scriind într-un jurnal. Scrieți despre orice emoții dureroase pe care le experimentați. În loc să dețină gândurile sau sentimentele supărătoare, descărcați-le pe hârtie sau utilizați una dintre numeroasele aplicații care sunt disponibile jurnalului. Scrierea într-un jurnal este de fapt o activitate pozitivă care poate duce la o mai bună sănătate mintală.
  • Luați-o cu un pas mai departe și veniți cu strategii pentru a rezolva problemele și sentimentele negative pe care le aveți. Cum vă puteți îmbunătăți situația? Dacă observați modelele în ceea ce vă plângeți de o bază zilnică sau săptămânală, brainstorm-cheie căi puteți lua măsuri pentru a minimiza aceste probleme.
  • De asemenea, puteți testa gândirea negativă, căutând dovezi pentru a vă contracara gândurile negative. De exemplu, dacă vă gândiți să vă gândiți: "Voi reuși întotdeauna. Nu voi reuși niciodată la nimic ", apoi încearcă să se gândească la dovezi care gândesc (adresați unui prieten sau unui membru al familiei pentru a vă ajuta dacă aveți probleme cu dovezi). Acest lucru ar putea fi succese anterioare pe care le-ați avut, indiferent dacă sunt mici sau mari. S-ar putea să vă gândiți la un moment dat când aveți o notă bună pe un test sau când ați avut o noapte foarte distractivă cu prietenii dvs. Poți chiar să te gândești la ceva de la o dată cu mult timp în urmă pentru a vă contracara gândul, cum ar fi învățarea cum să mergeți.
  • Partea 3 din 5:
    Reducerea stresului
    1. Imagine intitulată ameliorarea stresului 4
    1
    Gestionați-vă stresul. Fiind copleșită de situații la domiciliu, la școală sau în relațiile dvs. pot agrava simptomele depresive. Găsiți modalități practice de a scade stresul Și luați-vă ușor pe tine însuți când luptați cu depresia.
    • Mulți adolescenți au tone de responsabilități, cum ar fi completarea misiunilor școlare, făcând treburi, participarea la activități extra-curriculare și chiar gestionarea locurilor de muncă cu fracțiune de normă. Dacă obligațiile dvs. actuale devin prea multe pentru a se descurca, încercați să spuneți mai des "nu" atunci când cineva vă cere să faceți ceva extra și să reluați responsabilitățile dvs., dacă este posibil. De exemplu, poate puteți reveni la orele dvs. la locul de muncă cu fracțiune de normă, sau faceți doar o parte a unui club de la școală în loc de trei.
    • Încercați să găsiți ceva timp pentru a vă relaxa în fiecare zi, de asemenea, cum ar fi meditatând, făcând yoga, sau să facă respirație adâncă exerciții.
    • Alte modalități de reducere a stresului includ gestionarea timpului pentru a face temele și treburile în mod eficient, ruperea proiectelor mari sau sarcini în jos în părți mai mici, mai ușor de gestionat și fiind conștienți de momentul în care luați prea mult. Căutați sprijin atunci când veți fi copleșită mai degrabă decât să vă retrageți de la cei dragi.
  • Imaginea intitulată Faceți-vă să vă simțiți mai bine (când voi
    2. Obțineți suficient somn. Ca adolescent, este natural să vrei să stai mai târziu vorbind pe telefon sau navigând pe web. În mod surprinzător, totuși, adolescenții au nevoie de mai mult de somn decât adulții pentru a sprijini mințile și corpurile dezvoltării. Deprivarea somnului poate contribui la și agrava simptomele depresiei.
  • Încercați să obțineți cel puțin 8 ore sau mai mult somn în fiecare noapte. De asemenea, mențineți un program consistent de somn, mergeți la culcare și creșteți în același timp în fiecare zi. În plus, asigurați-vă că ați tăiat tehnologia cu câteva ore înainte de culcare pentru a vă îmbunătăți șansele de a obține un somn de bună calitate.
  • Imagine intitulată Faceți-vă somnul Pasul 11
    3. Mănâncă bine. Bucurați-vă de mese hrănitoare, bine echilibrate, mai degrabă decât consumarea de alimente convenționale care vă scurg de energie și agravați-vă starea de spirit. Consumați o dietă care constă din fructe, legume, proteine ​​slabe, cereale integrale și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Beți multă apă pentru a rămâne hidratată. Dacă vă alimentați corpul cu substanțele nutritive adecvate, vă puteți susține mintea și corpul în timp ce se vindecă de la depresie.
  • Imaginea intitulată Motivați-vă pentru a lucra pasul 18
    4. Exercitați în mod regulat pentru a preveni montarea stresului și a tensiunii. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți atunci când vă simțiți deprimat este exercițiul. Cu toate acestea, activitatea fizică poate fi un antidot puternic pentru depresie. Când vă angajați în exercițiu, corpul produce substanțe chimice de stimulare a dispoziției numite endorfine. Exercitarea îmbunătățește, de asemenea, stima de sine și ameliorează stresul.
  • Efectuați cel puțin 30 de minute de activitate fizică zilnic. Acest lucru poate funcționa, dans, înot, drumeții sau formare în greutate. Găsiți o activitate care vă place și vă angajați.
  • Imagine intitulată Deal cu conflictul Pasul 15
    5. Petreceți mai puțin timp în jurul oamenilor dificili. S-ar putea să fiți înconjurați de oameni care sunt bossy, care sunt meniți sau care folosesc droguri și alcool. Găsiți modalități de a reduce expunerea la persoanele care vă fac să vă simțiți rău sau care vă predați să faceți alegeri negative. În schimb, petreceți timp cu oameni pozitivi care sunt optimizați și susținători.
  • Conectează-te cu oamenii care nu te judecă. Căutați în mod activ prietenii și membrii familiei care nu pun condiții pentru a vă iubi și care acceptă persoana în care sunteți acum și persoana pe care o deveniți.
  • Partea 4 din 5:
    Adresați-vă declanșatoarelor comune de depresie adolescentă
    1. Imaginea intitulată ameliorarea stresului 5
    1. Au curajul să se ridice la bulluri. Cercetările arată că adolescenții care sunt agitați au o probabilitate mai mare de a dezvolta probleme de depresie și abuz de substanțe. De aceea este important ca adolescenții să știe cum să răspundă la comportamentul de agresiune și să o oprească înainte de a face o taxă asupra sănătății emoționale și mintale. Urmați aceste sfaturi pentru manipularea agresivă la școală:
    • Afirmați-vă să lăsați bully să știe că nu veți accepta să fiți maltratați. Spune ceva de genul, "Da o odihnă" sau "Bateți-l!"
    • Ignorați bully-ul, fără a arăta niciun fel de reacție și de mers pe jos.
    • Rămâneți în grupuri între clase, la locaș și după școală pentru a descuraja comportamentul de agresiune.
    • Raportați comportamentul unui adult puteți avea încredere, cum ar fi un profesor, antrenor, consilier școlar sau părinte.
  • Imagine intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care sunteți deprimat pasul 2
    2. Identificați și depășiți presiunea de la egal la egal. Presiunea de la egal la egal se întâmplă atunci când colegii sau prietenii influențează comportamentul sau deciziile dvs. Când colegii încearcă să vă convingă să se comporte negativ, puteți încerca să refuzați care poate duce la tachinarea, răspândirea zvonurilor sau izolarea socială. Aceste consecințe sunt efectuate pentru a încerca să vă forțeze să renunți la cerințele presiunii de la egal la egal. Puteți învăța să rezistați presiunii colegilor și consecințele negative asociate cu:
  • Acordarea atenției la modul în care vă simțiți despre ceea ce este bine și greșit
  • Având încrederea de a nu urma mulțimea
  • Zicală "Nu" Când vi se cere să faceți ceva ce credeți că nu este corect
  • Confundarea în cineva în care aveți încredere ca un părinte sau un frate mai mare
  • Stați departe de prieteni care vă predau
  • Imaginea intitulată Fii un student inteligent Pasul 11
    3. Știți când trebuie să cereți ajutor cu școala. Adolescenții au o serie de responsabilități cu școala, în general, clasându-se în partea de sus a listei. În plus, cu cât sunteți mai în vârstă, vă confruntați cu mai multe provocări, cum ar fi curriculum complex, jonglementarea școlii și locuri de muncă și luarea deciziilor despre colegiu și viitor. Dacă vă simțiți ca și cum ați ajunge la un punct de ardere sau copleșire, trebuie să știți că este bine să cereți ajutor.
  • Există multe moduri în care puteți face față senzației copleșite de școală. De exemplu, dacă aveți probleme cu concentrarea în clasă, deoarece vă aflați cu întârziere de lucru un loc de muncă cu fracțiune de normă, este posibil să doriți să vă reduceți orele de lucru sau să lucrați numai la weekend. Dacă un subiect dificil face ca toate punctele dvs. să scadă, cereți ajutor de la profesor sau un tutore.
  • Stresul adolescent este foarte real, dar puteți cere ajutor. Confideți în părinții, profesorii sau consilierul școlar dacă suferiți de sentimentul copleșit. Acești oameni vă pot ajuta să învățați cum să vă gestionați mai bine responsabilitățile.
  • Partea 5 din 5:
    Ajutând un adolescent cu depresie
    1. Imaginea intitulată răscumpărați pasul 8
    1
    Urmăriți semnele de depresie în prietenii și familia adolescentului. Dacă sunteți un iubit care este preocupat de faptul că un adolescent din viața voastră poate suferi de depresie, este important să puteți observa semnele de avertizare. Dacă observați oricare dintre aceste simptome într-un adolescent, îndemnați-i să vă ajute. Dacă persoana este în negare cu privire la depresie, alertați un părinte sau alt adult care poate asigura că cei dragi primește o atenție profesională. Simptomele comune ale depresiei adolescentului pot include:
    • Având o stima de sine scăzută
    • Fiind iritabil
    • Având dificultăți de concentrare
    • Experimentarea schimbărilor în obiceiurile de somn sau a apetitului
    • Senzație de speranță
    • Având un interes mic în activitățile plăcute anterior
    • Retragerea de la prieteni și familie
    • Pierderea sau câștigarea în greutate
    • Având gânduri de sinucidere
    • Auto-dăunătoare fără intenția de a-și lua viața.
  • Imagine intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care sunteți deprimat pasul 5
    2. Ajuta un prieten sau iubit unul în nevoie. Poti ajuta un prieten, Frate, sau copil care are depresie se simt mai bine prin faptul că este de susținere și arătând compasiune. Gândiți-vă la modul în care el sau ea ar putea să se simtă și să încerce să empatizeze. Spune ceva pentru a vă încuraja prietenul, "Știu că mergi la școală ar putea fi greu, dar ar putea să te facă să te simți mai bine. Ieșirea din camera dvs. și socializarea vă poate ajuta să vă simțiți din nou." Lăsați-i pe adolescentul dvs. să știe că puteți vedea ce face el sau ea arată că sprijinul poate face ca persoana să se simtă mai puțin singură în timp ce lupta împotriva depresiei.
  • De asemenea, vă puteți ajuta prin aderarea adolescentului la întâlnirile medicului, oferind să participe la terapia familială sau să participi la grupuri de sprijin. Învățați cât de mult puteți despre depresia adolescentului vă poate ajuta să obțineți o perspectivă mai bună asupra modului de a fi de susținere și compasiune.
  • Imagine intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care sunteți deprimat pasul 13
    3. Sugerează că teen construi o cutie de instrumente de coping. Toți adolescenții vor întâmpina situații personale dificile, când lucrurile nu merg atât de bine acasă. Părinții care separă sau divorț, dificultăți financiare, moartea în familie și un frate mai în vârstă care pleacă la colegiu pot fi toate provocate de teens. În plus, adolescenții fac, de asemenea, dificultăți în prietenie și relații romantice. Prin construirea unui set de instrumente de ameliorator de stres, vă puteți ajuta pe adolescentul dvs. să împiedice problemele personale să se transforme în depresie. Puteți recomanda ca el sau ea:
  • Identificați oamenii din viața voastră în care aveți încredere și vă simțiți confortabil vorbind. Înconjurați-vă cu prietenii pozitivi și înălțați, care vă prețuiesc și ceea ce aduceți la masă. Acești oameni pot face parte din caseta de instrumente de suport. Discutați cu cineva care de obicei este susținut și îngrijește când vă simțiți jos. Nu țineți lucrurile înăuntru.
  • Dezvoltați obiceiuri sănătoase pentru a avea o componentă de wellness în caseta dvs. de instrumente. Asigurați-vă că vă exercitați, mâncați bine și obțineți suficient somn. Având în vedere corpul și mintea dvs. este cheia pentru a trece prin circumstanțe personale dificile.
  • Participați la activitățile pe care le bucurați adesea, cum ar fi citirea, ascultarea muzicii sau a jocului de sport. Acestea pot fi activități în caseta dvs. de instrumente pe care o faceți atunci când vă simțiți în jos.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar