Cum să înveselească

Dacă sunteți într-o stare proastă, vă puteți simți ca și cum nu veți ieși niciodată din ea. Din fericire, gândurile tale au o mulțime de control asupra stării tale. De fapt, ei au atât de multă putere asupra stării dvs., că pot afecta chiar așa cum vă simțiți fizic. Creierul dvs. procesează între 50.000 și 60.000 de gânduri pe zi. Utilizați aceste lucruri pentru a vă schimba percepția și pentru a vă bucura.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea percepției dvs
  1. Imagine intitulată se înveseli cu pasul 1
1. Nu te mai gândi la situația ta. Evitați ruminatarea sau locuința, pe situația dvs. prea mult, ceea ce vă poate face să vă simțiți mai rău, făcându-vă că vă simțiți blocați într-un ciclu negativ. Ruminarea vă poate împiedica să vă gândiți în mod eficient și la rezolvarea problemelor. De asemenea, are o legătură puternică cu depresia. Dacă vă aflați blocați într-un anumit tipar de gândire, încercați să vă distrageți cu alte activități sau gândiți-vă la lucrurile care se află în împrejurimile dvs. imediate. De exemplu, uitați-vă în jurul dvs. și observați iluminatul sau clădirile pe calea dvs. de a lucra.
  • Încercați să vă reintroduceți gândurile despre ceea ce puteți schimba sau influența. Acest lucru vă poate reaminti că sunteți în controlul situației dvs. și a propriei dvs. fericiri.
  • Imagine intitulată se înveseli cu pasul 2
    2. Reframează situația sau starea de spirit. Reframingul este un termen consilieri folosiți pentru a vă uita la situația dvs. într-o lumină nouă sau dintr-un unghi diferit. S-ar putea să încercați să căutați căptușeala de argint în situația dvs., amintindu-vă ceea ce ați învățat sau găsiți umor într-o situație mai puțin optimă. Sau, dacă sunteți doar într-o dispoziție ciudată și simțiți-vă grumpy, vă puteți reaminti că nu zilnic o zi veselă și că mâine va fi mai bună.
  • De exemplu, dacă sunteți trist după o despărțire, vă puteți reaminti că, deși sfârșitul relației a fost dureros, ați învățat multe despre dvs. prin proces.
  • Imagine intitulată cu pasul 3
    3. Practicați recunoștința. Recunoștința este o atitudine, o perspectivă morală sau chiar o practică zilnică care arată mulțumire. De asemenea, poate însemna să se prezinte aprecierea și răsplătirea bunătății. Încercați să fiți recunoscători pe parcursul zilei, stabilind un memento pe telefonul dvs. Când vi se solicită, luați o clipă pentru a fi recunoscători pentru un singur lucru în acea zi. Sau, observați lucrurile pe tot parcursul zilei pentru a fi recunoscători. Acestea pot fi lucruri mici, cum ar fi găsirea unui loc de parcare apropiat sau văzând o frumoasă răsărit de soare. La sfârșitul zilei, scrieți 3 lucruri pe care ați fost recunoscători pentru acea zi.
  • Fiind recunoscător vă poate pune într-o dispoziție de mulțumire și optimism. Studiile au arătat că, de asemenea, vă poate îmbunătăți bunăstarea și relațiile interpersonale.
  • Studiile au arătat, de asemenea, că recunoștința vă poate face să vă simțiți mai optimi în legătură cu viitorul și să vă îmbunătățiți perspectivele.
  • Imagine intitulată se înveseli cu pasul 4
    4. Împingeți animalul dvs. de companie. A renunțat la timp pentru a petrece cuddling sau pentru a mânca câinele sau pisica. Sau, petreceți timp cu animalul dvs. de companie jucând un joc, dacă preferați să fiți activi. Cercetările arată că animalele de companie și timpul de petrecere cu animalele de companie pot ameliora starea de spirit proastă. De fapt, petrecerea timpului cu un animal de companie îmbunătățit starea de spirit la fel de mult ca și timpul petrecut cu unul iubit sau altul semnificativ.
  • Nu numai că vă va bucura să vă înveselească pe animalele de companie, dar vă poate întări legătura cu animalul dvs. de companie.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unui mediu vesel
    1. Imagine intitulată se înveseli pasul 5
    1. Faceți spațiul dvs. mai reconfortant. Înconjurați-vă cu lucruri care vă înveselește, imaginile dvs. preferate, mementos, plante sau cărți. Nu uitați să vă îmbunătățiți iluminatul. Unii oameni care suferă de tulburare afectivă sezonieră experiență simptome de depresie dacă nu au suficientă lumină solară. Dacă vă aflați într-o cameră slabă, deschideți o fereastră pentru o lumină naturală. Sau, dacă utilizați lumină artificială, încercați să aprindeți o lampă sau o lumânare pentru a vă bucura.
    • Dacă sunteți la serviciu și într-o dispoziție săracă, puteți încerca să introduceți lucruri de acasă pentru a vă face să vă simțiți mai confortabil. Acestea ar putea fi imagini sau un anumit parfum de aer. Puteți chiar să încercați să vă aduceți ceaiul preferat ca un memento cald și liniștitor de la domiciliu.
  • Imagine intitulată Cheer Pasul 6
    2. Faceți-vă spațiul miros bun. Chiar dacă casa ta nu miroase rău, o lumânare bună mirositoare sau parfum preferat vă poate ridica starea de spirit. Încercați aromoterapie, inhalarea sau aplicarea topic a uleiurilor esențiale, pentru a vă bucura și a reduce stresul. Studiile au constatat că uleiul de lamaie în special ridică și îmbunătățește starea de spirit, în timp ce mirosurile rele în general vă face să vă simțiți tensionați, deprimați sau supărați.
  • Cercetătorii nu sunt incertă cu privire la ceea ce face ca uleiurile esențiale și aromoterapia să fie eficiente. Dar ei cred că receptorii din nas stimulează părți ale creierului care controlează emoțiile și amintirile.
  • Imagine intitulată Cheer Pasul 7
    3. Curățați spațiul. Petreceți ceva timp de curățare sau re-organizarea casei sau a biroului dvs. Cercetările au arătat că având aglomerația în apartamentul dvs. sau la locul de muncă poate crește nivelul de stres, care vă poate reduce starea de spirit. Încercați să declangeți spațiul, ceea ce vă poate reduce nivelul de stres și vă poate îmbunătăți starea de spirit. Donați, aruncați sau reciclați lucrurile pe care nu mai aveți nevoie sau doriți.
  • S-ar putea să găsiți chiar și că organizarea lucrurilor pentru a le face mai funcționale vă pot mări.
  • Imagine intitulată se înveseli cu pasul 8
    4. Decora cu culoarea. Culoarea vă poate afecta foarte mult starea de spirit. Luați în considerare pictura câțiva încăperi sau adăugarea unor elemente decorative cu o culoare veselă pentru a vă ridica spiritele. Galbenul este o alegere bună pentru strălucirea unui spațiu, în timp ce nuanțele de roz ar putea să vă facă să vă simțiți mai jucăuș. Nu credeți că trebuie să utilizați cea mai strălucitoare, cea mai bună nuanță de culoare. Chiar și un galben pal vă poate ajuta să înveselească.
  • Încercați să echilibrați mai multe nuanțe de culori vesele. De exemplu, ați putea alterna dungi galbene și portocalii pentru a face o cameră să se simtă mai energică și mai primitoare.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea stilului dvs. de viață
    1. Imagine intitulată se înveseli cu pasul 9
    1. Schimbați ceea ce faceți. Dacă sunteți nefericit pentru că vă simțiți blocați într-o rutină, încercați să faceți ceva diferit. Uneori doar ieșirea din activitatea dvs. curentă vă poate modifica starea de spirit. De exemplu, dacă ați fost în întâlniri înapoi la spate în timpul zilei fără timp liber, tratați-vă la un film amuzant la sfârșitul zilei dvs. Schimbarea a ceea ce faci poate face minuni despre starea ta de spirit.
    • De exemplu, dacă ați fost într-un scaun de birou sau pe canapea toată ziua, starea dvs. de spirit ar putea fi scăzută, deoarece corpul dvs. are nevoie de o activitate fizică. Ridicați-vă, mergeți la o plimbare și bucurați-vă de schimbarea ritmului.
  • Imagine intitulată se înveseli cu pasul 10
    2. Du-te afara. Dacă credeți că starea de spirit proastă este legate de stres, ieșiți afară pentru a reduce stresul și ridicați-vă starea de spirit. Încercați să mergeți la o plimbare în parc sau puteți vizita o grădină sau arboretum dacă locuiți într-un oraș. A fi în afara vă poate îmbunătăți foarte mult starea de spirit. Studiile au descoperit că având ocazia de a ieși afară sau de a vizita o grădină reduce nivelurile de cortizol, un hormon se eliberează corpul când sunteți stresat.
  • Nu așteptați ca ziua sau vremea perfectă înainte de a ieși afară. Apucați o umbrelă și faceți o plimbare în ploaie. Doar fiind în aer liber vă poate înveseli.
  • Imagine intitulată se înveseli cu pasul 11
    3. Exercițiu. Intrați într-un antrenament, jucați unul dintre sporturile sau activitățile preferate sau doar să fiți mai activi în rutina dvs. zilnică. Studiile au arătat că exercitarea îmbunătățește starea de spirit prin semnalizarea corpului pentru a elibera neurotransmițătorii "simt-buni" în creierul dvs. Chiar și doar 5 minute de exercițiu aerobic sa dovedit a reduce anxietatea. Lucrul într-o activitate fizică vă poate înveseli de faptul că a primit pomparea acestor neurotransmițători.
  • De exemplu, dacă luați câinele pentru o plimbare, extindeți plimbarea și lăsați-vă să vă bucurați de faptul că este afară. Sau puteți apela unii dintre prietenii dvs. și puteți obține un joc de baschet de pickup merge.
  • Imagine intitulată se înveseli cu pasul 12
    4. Faceți ceva care vă face să zâmbiți. Studiile au arătat că zâmbitorul vă poate îmbunătăți starea de spirit, chiar dacă sunteți într-o stare proastă pentru a începe cu. Chiar dacă nu vă simțiți ca zâmbind, amintiți-vă că doar actul de zâmbet vă poate înveseli. Găsiți activități care vă vor face să zâmbiți, cum ar fi vizionarea unui spectacol de televiziune amuzant sau a unui film. Sau puteți vorbi cu un prieten pe care îl cunoașteți întotdeauna să râdeți sau să zâmbiți.
  • Dacă nu puteți lua timp să urmăriți ceva sau să discutați cu cineva, faceți doar să zâmbiți când puteți.
  • sfaturi

    Toată lumea devine uneori într-o stare proastă. Amintiți-vă că lucrurile se vor uita în curând.
  • Încercați să fiți deschisi cu oamenii care oferă suport. Nu trageți departe de îmbrățișări și alte gesturi reconfortante, dacă nu vă fac mai triste.
  • Învăţare Cum să fii optimist este o modalitate bună de a asigura viziunea pe termen lung.
  • Distribuiți problema cu cineva apropiat.
  • Luați respirații adânci să se calmeze.
  • Gândiți-vă la amintiri frumoase.
  • Face ceva care te face să râzi. Doar râzând, puteți intra într-o stare mai bună.
  • Dacă este posibil, obțineți un animal de companie. Având un tovarăș poate fi extrem de recompensat - câinii sunt cei mai buni pentru a obține.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că ceea ce faceți pentru a înveselește nu se transformă într-o evadare sau dependență.
  • Dacă starea dvs. de spirit proastă sau gândurile negative persistă pentru o perioadă lungă de timp, consultați un medic. Aceasta este o posibilă indicație a depresiei clinice. Depresie clinică pot fi tratate medical, dar poate duce la consecințe grave dacă sunt lăsate netratate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar