Cum să se ocupe de hipocondrie

Hipocondria este atunci când o persoană, ca urmare a interpretării greșite a senzațiilor lor fizice normale sau a plângerilor minore, crede că suferă de o boală gravă. Nu mai este un diagnostic oficial în DSM-5. În schimb, oamenii care prezintă "ipohondrie" pot fi diagnosticate ca având fie tulburare de anxietate de boală sau tulburare a simptomelor somatice.Dacă este lăsată necontrolată, hipocondria poate fi foarte dăunătoare pentru calitatea vieții. Cu planificare și îngrijire adecvată, puteți împiedica să se întâmple.

Pași

Partea 1 din 2:
Schimbarea gândurilor
  1. Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 1
1. Căutați terapie. Obțineți ajutor cu un profesionist de sănătate mintală calificat, care vă poate ajuta să lucrați prin problemele dvs. Persoanele cu hipocondrie au uneori probleme de anxietate care stau la baza sau depresie, care, dacă sunt tratate, ar putea ajuta individul să-și depășească temerile de boală. Un terapeut vă poate ajuta, de asemenea, să determinați cauza temerilor dvs. și de a lucra prin ele într-un mediu sigur.
  • Pentru a găsi un psiholog calificat, încercați acest site: http: // locator.Apa.Org /
  • Un terapeut vă poate ajuta să utilizați diferite stiluri de terapie, cum ar fi terapia comportamentală cognitivă.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 2
    2. Verificați-vă credințele. O cauză de hipocondrie este o neînțelegere cu privire la modul în care funcționează senzațiile corporale și / sau cum funcționează semnalele de durere. Această neînțelegere sau lipsă de cunoaștere, poate duce pe oameni să interpreteze greșit semnale corporale și să le vadă ca fiind mai grave decât sunt de fapt.
  • Deci, întrebați-vă cât de mult ați învățat despre corp și creier în educația dvs. Dacă nu ați învățat prea mult ca parte a educației dvs. până acum, o modalitate de a vă ajuta să depășiți hipocondria poate fi să aflați despre senzațiile de bază ale corpului.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 3
    3. Educați-vă despre senzațiile normale ale corpului. Aflați mai multe despre senzațiile corporale care apar în mod normal, astfel încât să nu vă sperie că sunteți grav bolnav atunci când le experimentați. Poate fi util să puneți prietenii și cei dragi ce tipuri de experiențe se simt uneori.
  • De exemplu, vă puteți întreba dacă prietenii dvs. au simțit vreodată o palpitație a inimii (E.G., o fluturare a inimii unui sentiment de inimă sărind o bătaie). Veți găsi probabil că mulți dintre prietenii dvs. și cei dragi au experimentat acest lucru înainte, deoarece palpitațiile inimii sunt comune.
  • În plus, ați putea folosi această resursă, ceea ce arată tipurile de senzații pe care oamenii o simt de obicei când au emoții diferite: http: // PNAS.Org / Conținut / 111/2/646.deplin
  • Imagine intitulată Deal cu hipocondria Pasul 4
    4. Reduceți verificarea senzației. S-ar putea să vă gândiți foarte mult despre senzațiile dvs. corporale pentru a detecta boala. Faceți un plan de lungă durată pentru a reduce numărul de verificări pe care vă permiteți-vă treptat, astfel încât până la sfârșitul săptămânii vă verificați doar senzațiile de câteva ori pe zi sau mai puțin.
  • De exemplu, în prima zi, vă puteți permite să vă verificați senzațiile de 30 de ori, în a doua zi ați putea reduce acest lucru de 22 de ori, în a treia zi de 14 ori și veți continua să reduceți acest număr în restul săptămânii.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 5
    5. Încetați să căutați reasigurare. Dacă vă adresați prietenilor și familiei dvs. să vă liniștească că nu sunteți bolnav și acest lucru nu vă atenționați griji, poate fi cel mai bine să nu mai angajați în acest comportament. Acest lucru se datorează faptului că se poate întoarce și vă poate face griji chiar mai mult.
  • Acest lucru se datorează faptului că puteți cere o reasigurare din ce în ce mai des într-o încercare de a beneficia de ea sub formă de anxietate redusă, care vă păstrează îngrijorarea în față și centru în mintea voastră.
  • Dacă cei dragi vă întreabă în mod constant cum faceți și verificarea acestora vă întrerupe încercările de a vă aduce anxietatea de boală din mintea voastră, lăsați-i să știe asta.
  • Ai putea spune "Apreciez cu adevărat că sunteți preocupat de mine și că vă interesează, dar încerc să mă gândesc mai puțin despre preocupările mele despre boală, așa că ar fi foarte util pentru mine dacă ați verificat numai o zi pe săptămână."
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 6
    6. Încercați relaxarea musculară progresivă. O modalitate eficientă de reducere a stresului și de a crește bunăstarea este o tehnică numită relaxare musculară progresivă. Acest lucru vă poate ajuta să vă reduceți mai mult nivelurile de anxietate, iar boala dvs. nextuiaază în special. Pentru a efectua relaxarea musculară progresivă:
  • Puneți deoparte 15 minute liniștite pentru dvs.
  • Închideți ochii și relaxați-vă corpul.
  • Aplicați tensiune la un anumit grup muscular prin îndoirea / stoarcerea acesteia timp de cinci ori. Aveți grijă să nu strângeți prea strâns și să vă răniți.
  • Relaxați rapid grupul muscular tensionat în timp ce vă expirați respirația.
  • Este foarte important să se concentreze intenționat asupra diferenței de senzație între mușchii tensionați și mușchii relaxați.
  • După ce ați rămas în acest stat relaxat timp de aproximativ 15 secunde, repetați întregul proces cu alte grupuri musculare.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 7
    7. Ia în considerare medicația. Deși medicamentele nu sunt în mod obișnuit prescrise direct pentru hipocontriasis, hipocondria tinde să fie asociată cu depresia și / sau tulburările de anxietate, care există medicamente pentru. Aceste medicamente pot apoi să îmbunătățească indirect simptomele hipocondriei.Dacă credeți că puteți beneficia de tratarea depresiei și / sau a anxietății, explicați situația medicului dumneavoastră.
  • Medicul dumneavoastră poate decide să prescrie un inhibitor selectiv al recaptării serotoninei (SSRI) pentru a vă ajuta.
  • Asigurați-vă că vă consultați mereu cu medicul dumneavoastră înainte de a începe, opriți sau schimbați modul în care luați un medicament.
  • Partea 2 din 2:
    Schimbarea comportamentului dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu hipocondria Pasul 8
    1. Ține ocupat. Dacă sunteți predispus la hipocondrie, nu vă dați timp să vă gândiți dacă aveți sau nu o boală gravă. În schimb, păstrați-vă mintea ocupată cu sarcini și obiective pe care le-ați stabilit pentru dvs. Studiile au arătat, de fapt, că oamenii ocupați tind să fie mai fericiți decât omologii lor non-ocupați.Dacă aveți probleme cu starea ocupată, ați putea:
    • Donați-vă timpul de caritate.
    • Începeți un nou hobby, cum ar fi pictura sau coaserea.
    • Redați jocuri video sau vizionați un episod al emisiunii TV preferate.
    • Luați un loc de muncă suplimentar cu fracțiune de normă.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 9
    2. Evitați verificarea simptomelor pe Internet. Verificarea simptomelor pe Internet vă va întăriți temerile și vă vor face mai speriat. Simptomele sunt adesea extrem de nespecifice și pot însemna orice număr de lucruri - în mod obișnuit, cele mai frecvente cauze ale oricăror simptome pe care le aveți vor fi ceea ce aveți pentru că, bine, este statistic cel mai probabil. Cu toate acestea, dacă vă petreceți timpul săturați Internetul pentru ceea ce ar putea însemna durerea capului mică, puteți ajunge la o concluzie greșită.
  • De exemplu, există o serie de cauze ale durerilor de cap, majoritatea sunt generale inofensive. Cu toate acestea, dacă citiți despre tumori cerebrale și dureri de cap, probabil că vă veți speria. Din nou, șansele de durere de cap care indică o tumoare cerebrală este extrem de scăzută.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 10
    3. Program timp să vă faceți griji. Nu încercați nu Gândește-te la asta. Cu cât încercați mai mult să nu vă gândiți la ceva, cu atât mai mult vă gândiți. În schimb, programați 30 de minute în fiecare zi, când sunteți într-o stare bună de spirit și destul de relaxată, să vă plimbați prin toate simptomele și să analizați atât posibilitățile raționale, cât și cele iraționale.
  • Este posibil să trebuiască să schimbați timpul pentru o vreme pentru a găsi cea mai bună potrivire pentru dvs. De exemplu, poate că este mai bine să vă faceți griji dimineața, astfel încât să puteți continua cu ziua dvs. Sau, poate gândurile voastre îngrijorătoare se acumulează pe parcursul zilei și veți găsi cea mai mare ușurare de la programarea timpului de îngrijorare spre sfârșitul zilei.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 11
    4. Stick cu un medic primar bun. Schimbarea frecventă a medicilor vă vor aduce doar mai multe diagnostice diferite, prea multe teste și variind feedback. În schimb, găsiți un medic în care puteți avea încredere, care are o înregistrare de urmărire cu prietenii și familia sau care are recenzii online.
  • Ajută dacă medicul dumneavoastră știe că sunteți înclinat să vă temeți mai rău ori de câte ori sunteți bolnav sau rănit, fie adevărat, fie crezut că este real.
  • Adresați-vă medicului dvs. primar despre dacă trebuie să fiți referit mai degrabă la un specialist decât să căutați unul pe cont propriu. Medicul dumneavoastră este probabil bine pregătit să decidă dacă este garantată sau nu o vizită la un specialist.
  • Programați întâlnirile cu medicul dvs. primar, după cum este necesar. Asigurați-vă că vă explicați simptomele și îngrijorările dvs. și întrebați dacă planificați sau nu o programare ar fi valabilă.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 12
    5. Fii sănătos. Nu vă dați motive să credeți că ați putea fi bolnav sau va fi grav bolnav în viitorul apropiat. În plus, dacă aveți un stil de viață nesănătoasă, vă puteți simți în general mai rău și interpretați greșit aceste sentimente ca indicând o problemă serioasă de sănătate. Deci, tratați-vă bine corpul:
  • Obținerea multor somn 7-9 ore, oricât de mult trebuie să vă simțiți complet odihnit.
  • Obținerea multor exerciții, vizând aproximativ 30 de minute pe zi cel puțin câteva zile pe săptămână.
  • Mâncarea unei diete echilibrate care include fructe și legume, pâine, paste sau cartofi, proteine ​​cum ar fi carne, pește, ouă sau fasole, unele lactate, și doar o cantitate mică de alimente bogate în grăsimi și / sau zahăr.
  • Evitați obiceiurile nesănătoase, cum ar fi consumul excesiv de alcool sau cofeină.
  • Încercați să nu beți mai mult de 6 pahare de vin pe săptămână și vizează răspândirea acestor ochelari în mod egal în întreaga săptămână
  • Încercați să nu beți mai mult de patru cești de cafea pe zi.
  • Evitați, de asemenea, fumatul, care este un obicei foarte nesănătoasă.
  • Imagine intitulată Deal cu Hypochondria Pasul 13
    6. Creșteți comportamentele pe care le evitați treptat. Puteți evita anumite comportamente pentru că credeți că vă vor face rău sau vor duce la moarte. De exemplu, dacă sunteți excesiv de îngrijorat de faptul că aveți un atac de cord, vă puteți găsi pentru a evita exercițiul sau sexul. Pentru a vă depăși anxietatea de boală, aceasta vă poate ajuta să vă măriți treptat participarea la tipurile de comportamente pe care le evitați. Când vă angajați în aceste comportamente și nu suferiți consecințe negative, acest lucru vă poate ajuta să vă învăț că într-adevăr nu este nimic de temut.
  • Pornind treptat, întâmpinați un risc minim inițial, astfel încât sarcina nu pare prea descurajantă să încerce. De exemplu, dacă vă temeți de exercițiu pentru că credeți că vă va face să aveți un atac de cord, ați putea începe mai întâi să mergeți la o plimbare ușoară. În ziua următoare, puteți merge la o plimbare de la Brisker. În ziua după ce ați putea să faceți jogging încet timp de 3 minute. O zi în ziua următoare, ați putea să faceți jogging într-un ritm rezonabil rapid timp de 5 minute și așa mai departe.
  • sfaturi

    Încercați să faceți ceva ce vă place să vă păstrați creierul ocupat.În acest fel nu veți mai locui pe boli.
  • Dacă hipocondria vă preia viața, discutați cu medicul dumneavoastră. Poate că poate să vă facă trimitere la un psiholog sau psihiatru sau să prescrie medicamente anti-anxietate.
  • Uneori, hipocondria poate fi un produs secundar al altceva, cum ar fi depresia sau anxietatea, deci asigurați-vă că vă spuneți medicului dumneavoastră dacă credeți că ați putea experimenta unul dintre aceștia.
  • Nu vă fie frică să cereți ajutor.Nu este nimic în neregulă cu a merge la un psiholog sau luând medicamente dacă vă ajută să vă trăiți viața fără să vă faceți griji în mod constant de boală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar