Cum să facem față gândurilor suicidale ca adolescent

Dacă sunteți un adolescent care se luptă cu depresia sau o altă boală mintală, puteți avea și gânduri de a dori să vă luați propria viață. Semne de avertizare de sinucidere poate include gândirea sau vorbirea frecvent despre moarte, spunând "la revedere" celor dragi, oferindu-vă lucrurile și formulând un plan de rănire. S-ar putea, de asemenea, să existe semne situaționale, cum ar fi agresarea, simțindu-vă ca o ieșire, care se luptă în școală, probleme de sexualitate sau de a face conflicte la domiciliu.Dacă sunteți un adolescent care se simte sinucidere, ar trebui să căutați ajutor profesional. În plus, puteți încerca strategiile de auto-ajutorare, cum ar fi provocarea gândirii negative și angajarea în activități care vă îmbunătățesc sănătatea mintală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea de ajutor pentru gândurile sinucidere
  1. Imaginea intitulată face față gândurilor sinucidere ca un pas 1
1. Spune-i pe cineva în care ai încredere. Pentru a obține ajutor pentru gândurile sinucidere, trebuie să fiți dispuși să vă confidenți în cineva. Deși ați putea alege mai întâi să spuneți unui prieten sau unui prieten, trebuie să ajungeți la un adult care vă poate conecta cu serviciile necesare. Luați în considerare Spunerea unui profesor, antrenor, consilier școlar sau membru al familiei.
  • S-ar putea să spuneți: "Am avut gânduri de a mă răni în ultima vreme și sunt foarte speriat. Cred că trebuie să văd un doctor."
  • Asigurați-vă că impresionați pe persoana că gândurile și sentimentele tale sunt grave. Dacă îi spui cuiva și nu vă ajută să luați măsuri, să găsiți pe altcineva să vă confideze. Nu vă opriți până nu veți primi ajutorul de care aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 2
    2. Vedeți medicul de familie. De obicei, primul pas într-un lanț de tratament implică văzând medicul de familie sau medicul de îngrijire primară. Acest doctor va conduce probabil un interviu aprofundat și vă va pune multe întrebări referitoare la depresie și sinucidere. Răspundeți la întrebări sincer, deoarece acesta este singurul mod în care puteți obține un tratament adecvat.
  • Încercați să păstrați un jurnal al gândurilor și sentimentelor dvs. în săptămânile sau zilele care au condus la această întâlnire.
  • Dacă credeți că vă veți simți mai bine că ați venit cineva împreună cu dvs., adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei să vă însoțească. Acestea pot oferi, de asemenea, medicului informații obiective cu privire la modul în care ați făcut.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 3
    3. A se vedea un profesionist de sănătate mintală. Medicul dvs. va oferi probabil o trimitere la un furnizor de sănătate mintală din comunitatea dvs. Astfel de profesioniști au de obicei detectarea experienței specializate și tratarea tulburărilor psihiatrice și situații precum gândurile sinucidere. Furnizorul dvs. de sănătate mintală poate lucra cu dvs. și cu părinții dvs. pentru a determina cel mai bun curs de tratament.
  • Va trebui să faceți o screening suplimentar pentru a afla dacă vă luptați cu o boală mintală subiacentă, cum ar fi depresia sau anxietatea.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 4
    4. Aflați despre opțiunile dvs. de tratament. Opțiunile de tratament pentru gândurile sinucidere pot include terapie și / sau medicamente. Una dintre cele mai eficiente metode de terapie de discuții este terapia cognitiv-comportamentală, care vă ajută să identificați și să schimbați modelele negative de gândire care vă fac să vă simțiți suicidați.
  • Opțiunile de medicamente includ în mod obișnuit antidepresive, care pot fi prescrise de medicul de familie sau de un psihiatru. Cu toate acestea, trebuie să respectați instrucțiunile medicului dumneavoastră atunci când luați aceste medicamente și nu vă opriți niciodată să le luați brusc. Acest lucru poate provoca gândurile dvs. suicidale să se înrăutățească.
  • Rețineți că este posibil să încercați mai multe abordări de tratament înainte de a vă simți mai bine.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 5
    5. Creați un plan de siguranță. Ca parte a tratamentului dvs., furnizorul dvs. de sănătate mintală vă va sugera să completați un plan de siguranță. Acesta este, în principiu, un plan scris de acțiune pe care îl veți lua atunci când apare gândul suicidar. În plus față de lucrul cu un terapeut, este posibil ca părinții să vă ajute cu acest plan.
  • Planul dvs. de siguranță ar trebui să includă: strategii de auto-liniștitoare, mementouri de ce doriți să trăiți, familia și prietenii pe care îl puteți apela, furnizorii de sănătate mintală pe care le puteți apela și un număr de linia telefonică de criză.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 6
    6. Obțineți ajutor imediat într-o criză. Dacă aveți gânduri imediate de a vă răni, trebuie să vă apelați la departamentul dvs. local de servicii de urgență sau o linie telefonică de criză. În Statele Unite, puteți apela linia de salvare a prevenirii sinuciderii la 1-800-273-8255 anonim oricând, zi sau noapte.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea gândirii tale
    1. Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 7
    1. Identificați capcanele de gândire negative. Vă puteți ajuta să vă deplasați prin gândurile sinucidere învingătoare, aducând mai întâi conștientizarea acestora. Unii adolescenți se pot prinde în necunoștință de cauză într-un ciclu de gândire negativă. Când vă simțiți deosebit de scăzuți, încercați să acordați atenție la ceea ce vă spuneți. Încercați să scrieți aceste gânduri în jos, astfel încât să puteți privi înapoi pentru a încerca să-și dea seama ce ți-ar fi afectat starea de spirit.
    • De exemplu, s-ar putea să vă gândiți: "Orice ar simți mai bine decât cum mă simt" sau "toată lumea ar fi mai bine fără mine."
    • Odată ce aduceți conștiința acestor gânduri, puteți lucra pentru a le schimba.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un pas de adolescent 8
    2
    Provocați modele de gândire negative. Există multe tipuri diferite de modele de gândire negative, cum ar fi catastrofizarea, folosind gândirea All-OR-nimic sau auto-luting. Trebuie să vă amintiți că sinuciderea este o decizie permanentă ca răspuns la o problemă temporară. Din păcate, este posibil să nu vă dați seama că atunci când sunteți prinși în capcane negative. Acesta poate ajuta la încercarea de a vă vedea problemele și preocupările într-o lumină diferită. Sau încercați să veniți cu soluții fezabile și sănătoase pentru a le rezolva. Dacă acest lucru este greu să faceți, apoi ajungeți la un prieten sau membru al familiei pentru ajutor. Depresia poate fi înțepește creierul și vă împiedică să faceți acest lucru.
  • De exemplu, ați putea face o listă a preocupărilor dvs. S-ar putea să fie "Nu am intrat în colegiul de alegere, așa că nu voi mai avea succes."Vă puteți gândi la alte modalități de a aborda această problemă? O altă soluție poate fi reaplicată anul viitor. Sau, vă puteți aplica unui colegiu mai mic, mențineți note bune și transferați la o dată ulterioară.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 9
    3
    Distrage-te. Uneori, este greu să lucrezi în mod realist prin intermediul modelelor negative de gândire. Dacă vă gândiți la ceea ce vă deranjează vă face să vă simțiți mai rău, găsiți o distragere temporară care vă face să vă simțiți bine.
  • Distragerile sănătoase ar putea include mergeți la o plimbare cu câinele dvs., picându-vă unghiile, apelând la un prieten sau vizionați un film amuzant.
  • Evitați distragerile nesănătoase, cum ar fi utilizarea alcoolului sau a drogurilor pentru a vă amorți sentimentele. Abuzul de substanțe va face doar lucrurile mai rău în cele din urmă.
  • Metoda 3 din 3:
    Sprijinirea sănătății și sănătății
    1. Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 10
    1. Rămâneți conectat la cei dragi. Dincolo de a căuta ajutor profesional, cea mai eficientă modalitate de a face față gândurilor suicidale este de a petrece timp cu oamenii care te iubesc. Ei vă pot ajuta să rămâneți pozitivi, să vă distrageți de gândurile dvs. negative și să oferiți confort.
    • Rezistați nevoii de a vă izola de familie și prieteni. Lasă-i pe acești oameni să fie acolo pentru tine.
    • Rețineți că este bine să luați timp să vă recuperați după socializare. Dacă găsiți că aveți nevoie de ceva timp singur după ce ați fost în jurul oamenilor toată ziua, vă permiteți să aveți de data asta.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 11
    2. Să mențină o sănătoasă Sodul somnului. Adolescenții au nevoie de o mare parte de somn pentru a fi la cele mai bune. Când nu aveți somn, gândurile și îngrijorările negative pot crește în mintea voastră, agravându-vă starea. Încercați să obțineți cel puțin nouă până la zece ore de somn în fiecare noapte. Dacă acest lucru este greu pentru dvs., consultați programul dvs. pentru a găsi activități pe care le-ați putea tăia pentru a oferi mai mult timp pentru somn.
  • Îmbunătățiți-vă somnul prin închiderea oricărui lucru cu un ecran cu cel puțin o oră înainte de culcare. Luați o baie caldă, ascultați muzica calmare (nu tristă), efectuați un masaj de sine și faceți o citire ușoară.
  • Dacă aveți probleme cu dormind multe nopți, vedeți un medic. Ei vă pot recomanda să luați un ajutor de tip non-obicei pentru a vă ajuta să vă ajutați să obțineți restul de care aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent Pasul 12
    3. Rămâneți activi în sport și extracurrobari. Starea implicată în activități la școală vă poate ajuta să vă mențineți contactul cu prietenii și să vă măriți starea de spirit. Mai mult, dacă participați la sport, primiți beneficiul suplimentar al endorfinelor de ridicare a dispoziției care vă vor îmbunătăți perspectiva asupra vieții.
  • Dacă nu vă bucurați de sport, consultați alte activități fizice pe care le-ați putea bucura.
  • Imaginea intitulată face față gândurilor suicidale ca un adolescent pas 13
    4. Deconectați și practicați auto-îngrijirea. Privind la un ecran timp de ore la sfârșit nu vă va ajuta să vă simțiți mai bine. Plus, mass-media negativă și mass-media socială pot agrava gândurile și sentimentele dvs. suicidale. Faceți alegerea să se deconecteze și să se angajeze în distrageri pozitive în schimb.
  • Auto-îngrijirea poate include iluminarea unei lumanari parfumate, vizionând un film preferat sau planificați un somn cu cel mai bun prieten. Faceți doar lucruri care vă hrănesc sănătatea mintală și vă ajută să faceți față unor sentimente negative.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar