Cum să diagnosticați și să tratați tulburarea de purjare

Dacă nu vă puteți opri să vă gândiți la greutatea dvs. și veți vărsa frecvent sau utilizați laxative, este important să obțineți ajutor. Deși este posibil să nu fiți subponderali, care este un semn al anorexiei sau al lui Binge, caracteristic bulimii, tulburarea de purjare (PD) poate fi la fel de dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră. Tulburarea de purjare este clasificată ca o altă afecțiune specificată sau tulburare de alimentație (OSFED) și puteți lucra cu un specialist de tulburare de alimentație pentru a gestiona condiția. Cu ajutorul și suportul, vă puteți simți mai bine despre imaginea corpului dvs. și vă puteți recupera sănătatea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoscând simptomele tulburării de purjare
  1. Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 01
1. Căutați semne fizice de tulburare de purjare, cum ar fi articulațiile răzuite sau dinții colorați. Dacă vă vărsați frecvent, dinții pot deveni colorați și puteți experimenta probleme dentare. În plus, ați putea observa vasele de sânge rupte în ochi, față și gât. Obrajii și gâtul dvs. se pot umfla și ați putea vedea leziuni sau calusuri pe articulații.
  • Dacă curățați folosind laxative, diuretice sau clisme, nu veți vedea modificări ale obrajilor, ochilor sau articulațiilor, dar puteți avea diaree frecventă.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 02
    2. Monitorizați dacă vă purtați în mod regulat după ce ați mâncat. Oamenii cu tulburare de purjare nu se încadrează mânca, dar puteți avea tulburarea dacă simțiți nevoia de a purja după ce ați mâncat o masă de dimensiuni standard.
  • Puteți chiar repede dacă aveți tulburare de purjare pentru că încercați să pierdeți în greutate.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 03
    3. Recunoașteți schimbările de dispoziție sau iritabilitatea care poate indica tulburarea de purjare. Luați în considerare dacă v-ați simțit încurcate sau îngrijorați de corpul dvs. și dacă această îngrijorare ți-a întrerupt munca, viața socială sau personală. S-ar putea să vă simțiți mai iritabili sau deprimați dacă vă confruntați cu tulburare de purjare.
  • Rețineți că nu vă simțiți întotdeauna anxios sau iritat. Schimbările de dispoziție sunt un semn al tulburării de purjare, astfel încât să puteți simți conținut sau fericit uneori.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 04
    4. Recunoașteți problemele negative ale corpului pe care le aveți. Pentru a determina dacă aveți PD, gândiți-vă la imaginea corpului. Fii sincer despre cum te vezi. Persoanele cu PD se tem de a câștiga greutate sau sunt obsedați de forma corpului lor.
  • Persoanele cu PD tind să exercite excesiv în încercarea de a-și controla greutatea sau forma corpului.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 05
    5. Urmăriți semnele de deshidratare sau electroliți scăzuți. Purtarea frecventă poate duce la dezechilibre de deshidratare și electroliți, care vor apărea pe rapoartele de laborator la cabinetul medicului dumneavoastră. Verificați semnele de deshidratare, cum ar fi urinare rară, urină întunecată, sete extremă, oboseală, amețeli și confuzie. În plus, căutați semne de dezechilibru de electroliți, cum ar fi crampele, bătăile inimii neregulate, amețeli și confuzie.
  • Dacă mergeți la medicul dumneavoastră pentru munca de laborator, cereți-i să verifice dacă sunteți deshidratat sau aveți un dezechilibru de electroliți.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 06
    6. Aflați diferența dintre tulburarea de purjare și bulimia. Deși PD împărtășește asemănări cu bulimia, cea mai mare diferență este că nu simți nevoia de a se culca să mănânce dacă aveți PD.
  • Unii oameni cu PD nu au simptome atât de multe sau cât mai intense ca persoanele care sunt diagnosticate cu bulimia.
  • Știați? Mulți oameni cu tulburare de purjare sunt o greutate normală sau ușor supraponderali, care este similară cu oamenii cu bulimie. Pe de altă parte, fiind subponderali este de obicei un semn al anorexiei.

    Metoda 2 din 3:
    Obținerea unui diagnostic medical
    1. Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 07
    1. Programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur dacă aveți tulburare de curățare, dar suspectați că ați putea, contactați imediat medicul dumneavoastră. Deoarece tulburarea de purjare nu este o condiție care va dispărea singură, este important să obțineți un diagnostic, astfel încât să puteți înțelege cum să gestionați tulburarea.
    • Dacă este lăsată netratată, tulburarea de purjare poate duce la complicații, cum ar fi deshidratarea, pierderea musculară, ulcerul stomacului și moartea.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 08
    2. Scrieți o listă de întrebări sau preocupări pentru a lua cu dvs. la programare. Este de înțeles dacă vă simțiți nervos cu privire la programare. Pentru a lua o parte din presiune, pregătiți-vă pentru vizită scriindu-vă simptomele, întrebările pe care doriți să le întrebați medicul și orice preocupare pe care doriți să o discutați.
  • De exemplu, ați putea spune, "Nu-mi place să mănânc în public sau să folosesc toalete publice. Sunt îngrijorat că mănânc prea mult la fiecare masă, dar toți ceilalți mănâncă aceeași sumă."
  • Bacsis: Păstrați un jurnal sau scrieți obiceiurile exacte de purjare, cum ar fi modul în care curățați, când vă curățați și cum vă simțiți în timpul acestor vremuri. Toate aceste informații pot ajuta medicul dumneavoastră să facă un diagnostic precis.

  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 09
    3. Aduceți un prieten sau un membru al familiei dacă doriți să vă simțiți susținut. Este firesc să vă simțiți neliniștiți sau copleșiți de numire, așa că cereți-i pe cineva să vină cu dvs. pentru sprijin. Prietenul sau membrul familiei dvs. vă pot conduce la programare și stați la examen dacă doriți.
  • Poate fi util să aveți o altă persoană în care aveți încredere și care vă pasă de dvs. la programare. Ei pot pune întrebări pe care nu vă gândiți și vă pot ajuta să vă amintiți tot ce vă spune medicul.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 10
    4. Obțineți o examinare fizică și acordați istoricul medical complet. La numire, medicul dumneavoastră va face un examen fizic aprofundat în care vă vor cântări, luați sânge și priviți în interiorul gurii, de exemplu. Te vor întreba despre istoria sănătății fizice și mintale, precum și despre istoricul membrilor familiei apropiate.
  • Dacă sunteți nerăbdători să fiți cântăriți la programare, întrebați dacă puteți sta înapoi pe scară, astfel încât să nu vedeți numărul.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 11
    5. Întâlniți cu un specialist în tulburările de alimentație. Dacă medicul dvs. de îngrijire primară crede că aveți o tulburare de purjare, vă vor referi la un specialist. Încă vă veți întâlni cu medicul dumneavoastră până când vă întâlniți cu specialistul, deci nu ezitați să vă contactați dacă aveți întrebări sau îngrijorări.
  • Dacă medicul dumneavoastră nu vă referi la un specialist și credeți că aveți o tulburare de purjare, ați stabilit o întâlnire cu un alt medic. Este important să obțineți ajutorul de care aveți nevoie.
  • Metoda 3 din 3:
    Gestionarea tulburării de purjare
    1. Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 12
    1. Discutați cu medicul sau specialistul cu privire la un plan de tratament individualizat. Deoarece tulburările de curățare sunt unice pentru fiecare persoană cu starea, fac un plan de tratament specializat care va aborda nevoile dvs. Cele mai multe planuri de tratament combină terapia, mai ales dacă abordează și problemele de sănătate mintală, consilierea nutrițională și asocierea grupurilor de sprijin.
    • Veți fi în strânsă comunicare cu specialistul pentru a decide care metode de tratament funcționează și care nu sunt.

    Bacsis: Dacă tratamentul în ambulatoriu nu funcționează pentru dvs., adresați-vă medicului dumneavoastră despre tratamentul intensiv de spitalizare. Acest lucru este deosebit de important dacă deja aveți probleme cu problemele de sănătate cauzate de purjare, cum ar fi un dezechilibru de electroliți. Tratamentul în spitalizare vă poate ajuta recuperarea.

  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 13
    2. Lucrați cu un terapeut pentru a aborda cauzele tulburării dvs. de purjare. Există o varietate de terapii pe care le-ați putea încerca, în funcție de condiția dvs. specifică. Terapeutul dvs. va recomanda probabil terapie cognitiv comportamentală (CBT) pentru a vă ajuta să ajustați procesul de gândire despre alimente și imaginea corpului.
  • În plus față de schimbarea modului în care gândiți sau simțiți, ați putea încerca să acceptați și să vă angajați să vă schimbați comportamentul în jurul alimentelor.
  • Bacsis: S-ar putea să întrebați Terapia comportamentală dialectică, care vă ajută să dezvoltați obiceiuri pozitive și să învățați să vă acceptați.

  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 14
    3. Discutați cu un nutriționist pentru a crea planuri sănătoase de alimentație. Ei au experiență făcând planuri bazate pe nevoi calorice care să răspundă nevoilor dvs. de nutriție, de asemenea. Lucrul cu Nutritionistul vă poate ajuta să dezvoltați o atitudine pozitivă față de alimente și mâncarea.
  • Puteți lucra cu dieteticienii înregistrați, de asemenea.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 15
    4. Faceți cunoștință cu un grup de asistență în timp ce faceți față tulburării de purjare. Nu ești singur în gestionarea stării tale. Căutați grupuri de îngrijire a tulburărilor în comunitatea dvs. și mergeți la întâlniri pentru a vorbi cu ceilalți ați experimentat ceea ce treceți.
  • Dacă nu găsiți grupuri de asistență locală, verificați online pentru un grup de tulburare de purjare vă puteți alătura.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 16
    5. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre medicamente pentru a trata condițiile subiacente. Dacă medicul dumneavoastră vă diagnostică și cu depresie sau anxietate, pot prescrie medicamente anti-depresive sau anti-anxietate. Luarea medicamentelor pentru a gestiona alte probleme de sănătate mintală vă poate reduce nivelul de stres, astfel încât să puteți trata mai bine tulburarea dvs. de purjare.
  • Nu există medicamente care vindecă tulburările alimentare, dar tratarea altor probleme de sănătate mintală ar putea îmbunătăți bunăstarea.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea tulburării de purjare Pasul 17
    6. Începeți un hobby sau un exercițiu pentru a vă gestiona anxietatea. Copierea cu tulburări de purjare se poate simți obositoare uneori, așa că fac activitățile care ameliorează stresul și vă ajută să vă relaxați. Fiind activi sau de a învăța noi abilități vă poate îmbunătăți stima de sine și vă puteți lua mintea de la purjare. Luați în considerare încercarea:
  • Meditaţie sau instrucțiuni de minte
  • Yoga
  • Dans sau Pilates
  • Clase de artă
  • Avertizări

    Chiar dacă sunteți diagnosticat cu tulburare de purjare, veți avea nevoie de același nivel de tratament ca și cum ați fi diagnosticat cu anorexie sau bulimie. Dacă nu obțineți tratament adecvat, ordinul de purjare se poate dezvolta într-o altă tulburare de alimentație.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar