Cum să acționați față de cineva cu tulburare de identitate disociativă

Tulburarea de identitate disociativă (a făcut), cunoscută anterior ca tulburare de personalitate multiplă, poate fi o boală debilitantă și respirată atât pentru persoana cu care a făcut și alții în viața acelei persoane. A făcut o întrerupere a identității caracterizată prin dezvoltarea a două sau mai multe stări de personalitate distincte. Este o tulburare controversată, astfel încât oamenii cu a suferit o stigmă extremă. Tratați o persoană cu compasiune pentru a promova wellness.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înțelegerea tulburărilor de identitate disociativă
  1. Imaginea intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 1
1. Cunoașteți simptomele. A fost caracterizată de prezența identităților alternative, adesea denumite modificări. Aceste identități sunt adesea complexe, cu propriile istorii unice și trăsături fizice și comportamentale. De exemplu, un adult poate avea un copil alter. Puteți observa modificări ale mișcării vocale și fizice, în plus față de schimbările de atitudine și preferințe. După cum se prezintă diferite modificări, persoana poate raporta pierderea memoriei sau a unui sentiment de timp pierdut, deoarece acestea nu pot fi conștiente când este prezent un modificat. Mutarea între modificări este menționată ca "comutare"
  • Oamenii cu S-au confruntat, de asemenea, de anxietate, depresie, auto-vătămare, tulburări de somn și / sau abuz de droguri și alcool.
  • Severitatea simptomelor variază foarte mult în rândul indivizilor.
  • Imagine intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 2
    2. Suspendați hotărârea. Oamenii care se confruntă cu tulburări psihice adesea nu caută sau respectă tratamentul din cauza stigmei asociate cu bolnavi psihic. Acest lucru poate fi deosebit de adevărat pentru persoanele cu care nu este universal acceptat ca o tulburare, în ciuda incluziunii sale în DSM-5, manualul de diagnostic și statistic al tulburărilor mintale care descriu criteriile de diagnostic pentru toate tulburările mintale. Evitați să contribuiți la rușine și la jenă o persoană cu S-ar putea simți deja.
  • Să recunoască cât de dificil trebuie să fie de a gestiona reacțiile altora. Acest lucru vă va arăta că înțelegeți complexitatea vieții cu o tulburare mentală.
  • Încercați să întâlniți persoana în locul în care sunt la. Dacă cineva are schimburi drastice în starea de spirit sau personalitate, nu poți opri asta. Trebuie doar să vă dați seama cum să stați cu ei și să vă susțineți.
  • Imagine intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 3
    3. Puneți întrebări, dacă sunteți familiarizați cu persoana. Este individul este un prieten sau membru al familiei, întrebați despre experiențele lor pentru a vă arăta îngrijirea. Străinii se pot simți foarte inconfortabil cu întrebări despre sănătatea lor mintală, așa că nu vă împiedicați.
  • Întrebați cum se simt înainte și după "comutare" Pentru a obține o mai bună înțelegere a experienței lor.
  • Exprimați empatia recunoscând cât de înspăimântător, confuz și frustrarea acestor experiențe trebuie să fie.
  • Întrebați cum le puteți sprijini cel mai bine.
  • Metoda 2 din 3:
    Sprijinirea unei persoane cu tulburare de identitate disociativă
    1. Imaginea intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 4
    1. Fii acolo. Rușinea și stigma dau adesea persoanele cu tulburări mintale să se simtă foarte izolate. Ajuta persoana să mențină o relație sănătoasă prin implicarea activă a acestora. Nu trebuie să discutați. De fapt, ar putea fi mai bine să-și petreacă timpul împreună fără a discuta tulburarea. Acest lucru poate să-i ajute să se simtă "normal."
    • Încercați să programați o dată săptămânală pentru a vă asigura că mențineți contactul regulat.
    • Găsiți o activitate pe care o puteți face împreună pentru a vă concentra discuția despre altceva decât a făcut-o.
    • Nu uitați să vă mențineți propriile limite, totuși. Poți fi acolo pentru cineva fără a fi prins în tot ce trec.
  • Imaginea intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 5
    2. Alăturați-vă unui grup de asistență. Grupurile de asistență sunt modalități excelente de a găsi pe alții care împărtășesc experiențe similare. Sugerează că începeți să participați la un grup de asistență împreună pentru a afișa sprijinul.
  • A fost destul de neobișnuit, deci este posibil să nu puteți găsi un grup de sprijin specific acestei tulburări din zona dvs. Orașele mari pot avea grupuri desemnate pentru tulburări disociative, dar în orașele mai mici, este posibil să fie nevoie să căutați grupuri de asistență dedicate sănătății mintale în general.
  • Dacă nu găsiți un grup de asistență în zona dvs., luați în considerare aderarea la un grup de asistență online.
  • Imagine intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 6
    3. Fii un avocat. Arătați persoanei pe care le aveți grijă și doriți să le sprijiniți prin aderarea la un grup de advocacy. Acest lucru va oferi o educație și oportunități suplimentare pentru a vă simți de ajutor.
  • Încurajați persoana să se alăture cu dvs. Participarea la un grup de advocacy le poate ajuta să înțeleagă mai bine experiențele lor sociale și să depășească stigmatul.
  • Metoda 3 din 3:
    Gestionarea comutatorului
    1. Imagine intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 7
    1. Ajuta o persoană cu a evitat declanșatoarele. Trauma este frecventă în rândul persoanelor cu ADS, iar disocierea este, în general, asociată cu stresul emoțional sever. Aceasta înseamnă că emoțiile intense pot declanșa "comutare." Pentru a ajuta o persoană cu a evitat comutarea, ajutați-i să rămână calm în situații stresante. Dacă vedeți că o întâlnire devine încărcată emoțional, este mai bine să nu faceți o mare afacere.
    • Drogurile și alcoolul pot, de asemenea, să declanșeze "comutare," astfel încât descurajați utilizarea.
    • Evitați să puneți întrebări ale altor alte modificări dacă persoana comută, deoarece acest lucru ar putea fi periculos.
  • Imagine intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 8
    2. Prezinta-te. Dacă sunteți prezent atunci când un modificat prezintă modificarea poate sau nu vă poate cunoaște. În cazul în care un altter nu vă cunoaște, persoana poate fi confuză sau înspăimântată. Ajuta la punerea persoanei la ușurință prin introducerea dvs. și explicați cum le cunoașteți.
  • Dacă persoana cu care a avut loc să fie soț / soție, poate doriți să evitați să vă prezentați ca soț sau o soție cu unele altare. De exemplu, un copil modifică poate fi răspunzător ca fiind foarte confuz și un alt gen de sex diferit poate deveni supărat de implicațiile identificării sexuale.
  • Imaginea intitulată acționează spre cineva cu tulburare de identitate disociativă Pasul 9
    3. Încurajați conformitatea tratamentului. Tratamentul pentru a include în mod obișnuit modificări regulate de consiliere și stil de viață. Persoanele care prezintă depresie și / sau anxietate pot fi, de asemenea, tratate cu medicamente de prescripție medicală. Tratamentul trebuie urmat pentru a fi eficient, astfel încât să susțină eforturile persoanelor de a se conforma.
  • Să încurajeze persoana să participe la consiliere oferind să meargă cu ei.
  • Modificările stilului de viață implică, de obicei, consumul de dietă sănătoasă, exerciții regulate și abținerea de la droguri și alcool. Puteți încuraja aderarea la aceste schimbări de stil de viață prin adoptarea lor, cel puțin în timp ce sunteți cu persoana care este tratată.
  • Sugerează că persoana a stabilit o alarmă pentru a le reaminti să ia medicamente conform instrucțiunilor.
  • Dacă persoana indică faptul că acestea nu sunt conforme sau se gândește să devină neconformă, îndemnați-i să le vorbească cu medicul despre opțiunile de tratament.
  • sfaturi

    Sănătatea fizică contribuie la sănătatea mintală, astfel încurajați o dietă sănătoasă și un exercițiu regulat.

    Avertizări

    Oprirea bruscă a unor medicamente poate fi periculoasă. Să încurajeze pe cineva să ia în considerare oprirea medicamentelor pentru a-și consulta mai întâi medicul.
  • Medicamentele de agrement și alcoolul pot crește frecvența și severitatea simptomelor și ar trebui evitate.
  • Dacă sunteți îngrijorat, persoana poate face rău sau alții, obțineți imediat ajutor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar