Cum să dezvolți abilități bune de comunicare

Având abilități bune de comunicare este importantă. Acestea vă pot ajuta cu prezentări în clasă, în timpul interviurilor de angajare, la manipularea argumentelor și într-o varietate de alte situații. Din fericire, există câteva trucuri pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți abilitățile de comunicare, astfel încât să vă întâlniți ca mai încrezători și mai prietenoși.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea elementelor de bază ale abilităților de comunicare
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 1
1. Știți ce comunicare este într-adevăr. Comunicarea este procesul de transfer de semnale / mesaje între un expeditor și un receptor prin diferite metode (cuvinte scrise, indici nonverbal, cuvinte vorbite). Este, de asemenea, mecanismul pe care îl folosim pentru a stabili și a modifica relațiile.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 2
    2. Au curajul să spui ce crezi. Fii încrezător În știință că puteți face contribuții valoroase la conversație. Să ia timp în fiecare zi pentru a fi conștienți de opiniile și sentimentele dvs., astfel încât să le puteți transmite în mod adecvat altora. Persoanele care sunt ezitante să vorbească pentru că nu simt că contribuția lor ar fi utilă nevoia de a nu te teme. Ceea ce este important sau util pentru o singură persoană nu poate fi la altul și poate fi mai mult la altcineva.
  • Imagine intitulată Dezvoltați abilități bune de comunicare Pasul 3
    3. Practică. Dezvoltarea abilităților avansate de comunicare începe cu interacțiuni simple. Abilitățile de comunicare pot fi practicate în fiecare zi în setările care variază de la social la profesional. Noile abilități au nevoie de timp pentru a rafina, dar de fiecare dată când utilizați abilitățile de comunicare, vă deschideți oportunitățile și viitoarele parteneriate.
  • Partea 2 din 3:
    Angajați-vă audiența
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 4
    1
    A stabili un contact vizual. Indiferent dacă vorbiți sau ascultați, privindu-vă în ochii persoanei cu care discuți poate face interacțiunea mai reușită. Contactul cu ochii convine interesul și încurajează partenerul dvs. să fie interesat de dvs. în schimb.
    • O tehnică de a ajuta acest lucru este de a privi în mod conștient unul dintre ochii ascultătorului și apoi treceți la celălalt ochi.Mergând înainte și înapoi între Twomakes, ochii par să strălucească. Un alt truc este de a imagina o literă "t" pe fața ascultătorului, cu fundașul încrucișat fiind o linie imaginară peste sprâncenele ochiului și linia verticală care coboară în centrul nasului.Țineți-vă ochii scanând acea zonă "T".
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 5
    2. Utilizați gesturi.Acestea includ gesturi cu mâinile și fața. Faceți-vă să vorbească întregul corp. Utilizați gesturi mai mici pentru persoane fizice și grupuri mici. Gesturile ar trebui să devină mai mari ca grupul pe care îl adresează creșterii mărimii.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 6
    3. Nu trimiteți mesaje mixte. Faceți-vă cuvintele, gesturile, expresiile faciale și potrivirea tonului.Disciplinând pe cineva în timp ce zâmbea trimite un mesaj mixt și, prin urmare, este ineficientă.Dacă trebuie să trimiteți un mesaj negativ, faceți cuvintele, expresiile faciale și tonul se potrivesc cu mesajul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 7
    4. Fiți conștienți de ceea ce spune corpul vostru. Limbajul trupului poate spune mult mai mult decât o gură de cuvinte. O poziție deschisă cu brațele relaxate la părțile dvs. îi spune pe oricine în jurul tău că ești abordabil și deschideți să auziți ceea ce au de spus.
  • Armele încrucișate și umerii s-au îndreptat, pe de altă parte, sugerează dezinteresul în conversație sau lipsă de viață de a comunica. Adesea, comunicarea poate fi oprită înainte de a începe limba corpului care îi spune oamenilor că nu vrei să vorbești.
  • Potrivit postură și o poziție abordabilă poate face ca conversațiile chiar dificile să curgă mai ușor.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 8
    5. Manifestă atitudini constructive și convingeri. Atitudinile pe care le aduceți la comunicare vor avea un impact enorm asupra modului în care vă compuneți și interacționați cu ceilalți. Alegeți să fiți sincer, rabdator, optimist, sincer, respectuos și acceptarea altora. Fii sensibil la sentimentele altor persoane, și cred în competența altora.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 9
    6. Dezvolta eficient ascultare Abilități: nu numai ar trebui să fie capabil să vorbească eficient, trebuie să ascultați cuvintele celeilalte persoane și să vă angajați în comunicare despre ceea ce vorbește cealaltă persoană.Evitați impulsul de a asculta numai pentru sfârșitul sentinței, astfel încât să puteți bloca ideile sau amintirile în timp ce cealaltă persoană vorbește.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind cuvintele tale
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 10
    1. Enunociați-vă cuvintele. Vorbi clar și nu mormăi. Dacă oamenii vă cer mereu să vă repetați, încercați să faceți o treabă mai bună de a vă articula într-o manieră mai bună.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 11
    2. Pronunță cuvintele tale corect. Oamenii vă vor judeca competența prin vocabularul dvs. Dacă nu sunteți sigur cum să spuneți un cuvânt, nu-l utilizați. Îmbunătățiți vocabularul prin citirea de cuvinte noi în rutina zilnică. Uită-te în dicționar pentru a vă ajuta să înveți cum să pronunți un cuvânt nou.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 12
    3. Utilizați cuvintele potrivite. Dacă nu sunteți sigur de sensul unui cuvânt, nu îl utilizați. Apuca un dicționar și începe un obicei zilnic de a învăța un cuvânt nou pe zi. Utilizați-l cândva în conversațiile dvs. în timpul zilei.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 13
    4. Încetați discursul în jos.Oamenii vă vor percepe ca fiind nervoși și nesiguri de tine dacă vorbești repede. Cu toate acestea, aveți grijă să nu încetiniți până la punctul în care oamenii încep să termine propozițiile dvs. doar pentru a vă ajuta să terminați.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 14
    5. Dezvoltați-vă vocea. O voce ridicată sau plină de viață nu este percepută a fi una de autoritate.De fapt, o voce mare și moale vă poate face să suni ca pradă unui colaborator agresiv sau faceți altora să nu vă ia în serios. Începeți să faceți exerciții pentru a scădea pasul vocii. Încercați să cântați, dar faceți o octavă inferioară pe toate melodiile preferate.Practicați acest lucru și, după o perioadă de timp, vocea dvs. va începe să coboare.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 15
    6. Animați-vă vocea. Evitați o dinamică monotonă și utilizați dinamica.Pitch-ul dvs. ar trebui să ridice și să coboare periodic. Radio-ul DJ sunt, de obicei, un bun exemplu în acest sens.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea bunelor abilități de comunicare Pasul 16
    7. Utilizați un volum adecvat. Utilizați un volum adecvat pentru setare.Vorbiți mai ușor când sunteți singuri și închideți.Vorbiți mai tare când vorbiți cu grupurile mai mari sau în spații mai mari.
  • Ajuta la comunicarea eficientă

    Comunicând eficient cu un iubit

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Comunicarea eficientă la locul de muncă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Comunicarea de capcane pentru a evita

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Un vorbitor bun este un bun ascultător.
  • Pentru a vă îmbunătăți limba corpului, practicați în fața unei oglinzi.
  • Utilizați volumul corespunzător pentru setarea conversației dvs.
  • Editați-vă discursul în prealabil. Va fi mai bine.
  • Asigurați-vă că utilizați gramatica corectă.
  • Nu întrerupeți sau discutați despre cealaltă persoană - rupe fluxul de conversație. Timpul este important.
  • Să fie practic și să fie puternic social. Acest lucru vă va oferi ideea despre cum să discutați cu diferite persoane.
  • Încercați să vorbiți fluent și să vă faceți sună la propriile urechi.
  • Au încredere atunci când vorbești, nu contează ce gândesc ceilalți oameni.
  • Face contact vizual atunci când vorbiți și ascultați.
  • Dacă vedeți în fața oamenilor, practicați întreruperea . Ascultați mai multe și răspundeți mai puține cuvinte. Încercați să socializați mai mult cu oamenii.
  • Obțineți feedback și puneți întrebări de la receptor pentru a vă asigura că ați fost înțeles în mod corespunzător în timpul conversației dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar