Cum să evitați comunicarea necorespunzătoare

Miscomunicările pot fi amuzante, frustrante sau supărătoare. Dacă doriți să micșorați necorespunzătoare, să vorbiți clar și să vă eliminați ipotezele. Verificați cu persoana pentru a vă asigura că sunteți înțeles. Când comunicați electronic, este clar, concis și informativ. Fiind un bun ascultător, vă poate ajuta să evitați și comunicările. Când puneți un efort în conversațiile voastre, vă puteți reduce riscul de comunicare necorespunzătoare.

Pași

Partea 1 din 3:
Folosind o comunicare clară
  1. Imagine intitulată Evitați etapa 1 comunică
1. Gândiți-vă înainte de a vorbi. Gândindu-te la cuvintele tale vă permite să vă organizați gândurile și să vă pregătiți să spuneți ceva semnificativ. Mai ales dacă sunteți pe cale să aveți o conversație importantă, asigurați-vă că cuvintele dvs. sunt organizate astfel încât să puteți spune ce vrei să spui.
  • Amintiți-vă că atitudinea și tonul dvs. pot comunica destul de mult. Păstrați-vă focalizarea îngustă și încercați să nu coborâți subiectul.
  • Dacă aveți probleme cu a spune ce vreți să spuneți, scrieți câteva puncte de glonț pentru a vă asigura că acoperiți tot ce doriți să spuneți.
  • Luați o pauză intenționată înainte de a vorbi. Foarte des instinctul este de a arunca o discuție într-o discuție. Dar punerea în mod intenționat în pauze și luând o clipă pentru a vă compune gândurile înainte de a vorbi, va face mai probabil că comunicarea dvs. este clară și audiența dvs. este gata să asculte.
  • Imagine intitulată Evitați etapa 2 comunică
    2. Ia atenția lor. Având atenția unei persoane înseamnă a vă asigura că ascultă și înțelege cuvintele pe care le spui. Faceți contactul cu ochii și verificați pentru a vă asigura că ascultă. Dacă cealaltă persoană este distrasă sau în mijlocul de a face altceva, fie să-și atragă atenția, fie să încercați încă o dată. Dacă par a fi distrași de alte lucruri, cereți-i atenția spunând: "Trebuie să vă asigurați că înțelegeți acest lucru" sau ", aș aprecia atenția completă."
  • Dacă persoana pare a fi distrasă, spuneți că veți vorbi mai târziu când sunt mai disponibili.
  • De exemplu, dacă aveți nevoie să discutați cu cineva care încă sunt în mijlocul ceva, spuneți-i că trebuie să vorbiți și să doriți atenția.
  • Evitați să apelați sau să strigați la oameni pentru a atrage atenția - mergeți la ei și vorbiți față în față ori de câte ori este posibil.
  • Imagine intitulată Evitați etapa 3
    3. Verificați ipotezele. S-ar putea să presupunem că oamenii înțeleg ce spuneți sau cereți-i să facă. Cu toate acestea, clarificați tot ceea ce persoana ar putea fi nesigură. De exemplu, dacă dați instrucțiuni, clarificați orice persoană ar putea fi nevoie să facă ca pregătire. Puteți supraviețui sau sub-estimați cantitatea de cunoștințe sau abilități pe care cineva o are, deci este mai bine să întrebați.
  • Acest lucru este valabil mai ales dacă vorbești cu cineva dintr-o altă cultură decât tine. S-ar putea să presupunem că înțeleg argou sau alt discurs, dar nu face rău să întrebe. Dacă cineva pare confuz, încercați să o explicați mai bine.
  • Imagine intitulată Evitați etapa 4
    4. Fi politicos. Fiind politicos în comunicarea dvs. înseamnă a fi deschis, cinstit și amabil. Nu spui nimic care ar putea fi pasiv-agresiv, sarcastic sau jabbing spre sau despre persoana cu care vorbești. Concentrați-vă pe a fi prietenos și spuneți ceea ce vreți să spui într-un mod ușor de înțeles. Dacă întrerupeți alte persoane, fiind nepoliticos și lipsit de respect, nu veți comunica eficient.
  • Sarcasmul poate fi ușor de înțeles greșit. În timp ce ar putea fi menită să fie plină de umor, spunând opusul a ceea ce înseamnă cu adevărat poate duce la neînțelegeri. Oamenii pot fi confundați cu ceea ce înseamnă de fapt. Sarcasmul poate deveni, de asemenea, în mod neadecvat.
  • Imagine intitulată Evitați etapa 5
    5. Verificați înțelegerea. Consultați-vă cu persoana pentru a vă asigura că v-au înțeles. Acest lucru poate fi la fel de simplu spunând: "Asta are sens?"Sau:" Aveți întrebări?"Acest lucru le dă ocazia de a face orice preocupări sau probleme pe care le au.
  • Acest lucru poate ajuta oamenii să se simtă confortabil să pună întrebări sau să caute clarificări.
  • Dacă dați indicații, cereți-i să se repete înapoi pentru a vă asigura înțelegerea.
  • În anumite circumstanțe, este oportun să se acorde un rezumat rapid.
  • De exemplu: "Așa că vreau doar să fiu clar: vom aborda mai întâi contul Garcia, atunci vom face o întâlnire rapidă cu privire la modul de rezolvare a problemelor de comunicare. Am înțeles?"
  • Imagine intitulată Evitați etapa de comunicare necorespunzătoare
    6. Urmare. Urmărirea cu persoana pe care o comunicați pentru a vă asigura că ați comunicat clar. De exemplu, dacă ați trimis un e-mail, trimiteți o altă întrebare: "Cum merge totul? Aveti vreo intrebare?"Dacă ați vorbit cu cineva, întrebați-i o zi sau două mai târziu", verificați doar. Totul este bine?"
  • Dacă credeți că ați putea fi necorespunzătoare, utilizați acest timp pentru a comunica clar și clar ceva care poate fi confuz.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind un bun ascultător
    1. Imagine intitulată Evitați etapa 7
    1. Înțelege limba corpului. O mare parte din comunicare este nonverbal. Acordați atenție - poate fi foarte importantă. Mențineți contactul cu ochii și observați orice modificare a contactului cu ochii sau a contactului cu ochii celuilalt. Observați postura și expresiile faciale ale unei persoane și vedeți dacă există inconsecvențe. Dacă observați diferențe, puneți o întrebare din nou sau căutați clarificări.
  • Imagine intitulată Evitați etapa 8
    2. Ascultă cu atenție. Dați-vă toată atenția când cineva vorbește. Mulți oameni încearcă să se gândească la ceea ce vor spune în continuare, dar stau angajat cu persoana care vorbește. Oamenii apreciază sentimentul auzit și înțeles, și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin ascultarea activă. Întoarceți-vă corpul spre ei și înclinați. Nu vă întoarceți la distragerile (cum ar fi telefoanele mobile) și rămâneți prezenți cu persoana.
  • Nu auzi doar cuvintele pe care persoana le spune, ascultă informații și cum comunică. De exemplu, vocea persoanei se poate schimba atunci când vorbește despre ceva emoțional sau când se simt inconfortabil.
  • Imagine intitulată Evitați etapa 9
    3. Evitați întreruperea. Dacă altcineva vorbește, faceți tot ce să nu le întrerupeți. Lăsați-i să-și completeze gândurile înainte de a le adăuga la ele sau spunând altceva.Acest lucru arată că ascultați și aveți grijă de ceea ce spun ei. Dacă aveți tendința de a întrerupe adesea oamenii, ei se pot simți frustrați în a vorbi cu dvs. și nu pot comunica tot ce doresc să spună.
  • Lăsând pe cineva să-și completeze gândurile înseamnă că ascultați pe deplin și nu sunteți preocupați de propriile cuvinte. În acest fel, ei se vor simți mai confortabili în împărtășirea tuturor și nu vor pierde ceva ce au vrut să spună că conversația a fost scoasă.
  • Imagine intitulată Adresați părinților despre pubertatea Pasul 11
    4. Întreabă întrebări. Dacă ceva nu este clar sau dacă există ceva pe care nu îl înțelegeți destul, atunci asigurați-vă că puneți o întrebare despre asta. Încercați să spuneți ceva de genul, "V-ar deranja să clarificați ce vrei să spui prin ___?" sau "Nu sunt sigur ca inteleg ___. Poti elabora?"
  • Dacă persoana încă mai vorbește și nu doriți să le întrerupeți, jot la întrebarea în jos, astfel încât să nu uitați să le întrebați despre asta.
  • Partea 3 din 3:
    Comunicarea electronică
    1. Imagine intitulată Evitați etapa 10
    1. Organizați informații. Dacă încercați să comunicați informații, trebuie să vă asigurați că informațiile primesc în mod eficient. De exemplu, dacă planificați un eveniment, trebuie să oferiți detalii importante: loc, timp și ceea ce oamenii trebuie să aducă. Spelografie oricăror direcții sau pași pe care oamenii trebuie să le ia și să se asigure că informațiile sunt clare.
    • Înainte de a trimite informațiile sau invitația, verificați pentru a vă asigura că are toate informațiile necesare.
  • Imaginea intitulată Evitați etapa 11
    2. Utilizați mai puține cuvinte. Când comunicați prin texte sau e-mailuri, ajungeți la punct. Un e-mail lung sau mai mare poate să confirme ceea ce încercați să spuneți. De exemplu, dacă faceți o cerere de ceva, obțineți dreptul la acesta și faceți solicitarea dvs. S-ar putea să spuneți de ce aveți nevoie de cererea făcută, dar nu continuați și nu. Pur și simplu spuneți ceea ce aveți nevoie și încheiați e-mailul la scurt timp după.
  • Dacă aveți tendința de a scrie e-mailuri lungi sau texte, oamenii îi vor scăpa probabil în loc să le citească temeinic. Dacă nu puteți scăpa de scrisori lungi, luați în considerare punerea celor mai importante lucruri din partea de sus.
  • Rețineți că e-mailurile nu dau astfel de indicii sociale ca expresii faciale și tonul vocii. Prin urmare, utilizați limba clară și evitați sarcasmul.
  • Emojis sunt utile în e-mailurile sociale, dar în majoritatea comenzilor, e-mailurile nu sunt adecvate.
  • Imagine intitulată Evitați etapa 12
    3. Concentrați-vă pe un subiect. Păstrați mesajul cât mai simplu posibil. Nu vă rog sau nu mergeți la o mulțime de detalii suplimentare și evitați abordarea mai multor subiecte într-un singur e-mail. Cel mai bine este să vă concentrați pe un singur element sau un subiect la un moment dat în loc de multe lucruri într-un singur e-mail. Dacă aveți mai multe lucruri de abordat, discutați despre unul la un moment dat pe e-mail. În acest fel, persoana poate șterge fiecare e-mail pe măsură ce se adresează fiecărui subiect și nu uitați să faceți ceva sau să adresați ceva.
  • Dacă insistați să abordați imediat mai multe subiecte, să le delimitați clar. Utilizați bullet-puncte sau altă organizație pentru a ajuta la clarificarea conținutului.
  • Imagine intitulată Evitați etapa 13
    4. Ajungeți la acest punct. În timp ce este bine să începeți e-mailurile cu: "Ce mai faci?"Sau o altă plăcută, nu petrece prea mult timp vorbind despre ceva ce nu are legătură din ceea ce vrei. Zero în cererea sau informațiile pe care doriți să le împărtășiți cu persoana. Nu dansați în jurul lui sau nu oferiți o plumb lunga. În schimb, ajungeți la punctul de ceea ce doriți sau trebuie să spuneți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că nu utilizați sarcasm în chat, mesagerie instant sau e-mail-uri fără emoticoane. Sarcasmul nu comunică bine prin text, atât de bine să o faceți în persoană în loc.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar