Cum să ajung împreună cu gânditorii literali

Gânditorii literali sunt oameni care iau în considerare ceea ce cuvintele vorbesc și au auzit în termeni concreți. Ei tind să fie gânditori simpli care văd cele mai multe sarcini ca o listă de pași, aplicați cea mai literală semnificație cuvintelor și au probleme cu imaginea de ansamblu, deoarece se vor concentra pe detaliile fiecărui cuvânt. Gânditorii literali nu sunt, de asemenea, incapabili să ia în considerare utilizarea figurativă a cuvintelor. Majoritatea oamenilor utilizează atât utilizarea literală, cât și figurativă a cuvintelor și, astfel încât poate fi frustrant pentru ambele părți atunci când încercați să comunicați cu un gânditor literal. Uneori, se simte ca și cum vorbești două limbi diferite - cu toate acestea, cu o mai bună înțelegere a modului în care gânditorii literali angajează cuvinte și printr-o comunicare atentă, este posibil ca o persoană care este capabilă să folosească limbajul literal și figurativ pentru a comunica și înțelegeți-vă cu un gânditor literal.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea de gânditori literali
  1. Imagine intitulată om în albastru întreabă întrebarea.jpg
1. Realizați că diferiți oameni au diferite moduri de gândire. Creierul fiecărei persoane operează diferit. Gânditorii literali nu încearcă să creadă literalmente - este pur și simplu modul în care creierul lor sunt structurate. Acest lucru poate provoca cât mai multă frustrare pentru un gânditor literal așa cum vă provoacă. Realizați că un gânditor literal nu vrea să fie frustrat și că nu încearcă să vă frustra.
  • Gândiți-vă la modul în care puteți găzdui un gânditor literal, mai degrabă decât să vă supărați că nu cred în același mod pe care îl faceți.
  • Respectați și sărbătorim diverse moduri de gândire. Fiecare dintre noi avem propriile noastre forte și provocări. Poate că unul dintre prietenii tăi, un gânditor literal, este un matematician mare, în timp ce ești poet. Ca o societate, ar trebui să sărbătorim strălucirea lor matematică și artistul tău cu cuvinte.
  • Fii bun. În plus față de celebrarea diferențelor, ar trebui să fiți compasiune și generos în comunicarea dvs. cu un gânditor literal.
  • Imagine intitulată Femeie matematică.jpg
    2. Identificați punctele forte ale gânditorului literal. Deoarece un gânditor literal se gândește la termeni concreți, ei sunt probabil să înțeleagă mai bine regulile, folosind informații concrete, vizualizarea informațiilor și de a lucra prin gânduri și acțiuni care sunt bazate pe reguli, cum ar fi problemele de matematică, decât mulți alți gânditori neurotipici. Ei, de asemenea, nu se angajează în obiceiuri de comunicare proaste, cum ar fi sarcasmul, slangul, vulgaritatea, limbajul florarului sau cuvintele de clise.Având în vedere acest lucru, devine mai ușor pentru o altă persoană să ia în considerare modalități de a comunica cu un gânditor literal care ar juca pe aceste puncte forte, ceea ce ar îmbunătăți procesul de comunicare pentru ambele părți. Când vorbim cu un gânditor literal, încercați să identificați punctele forte personale și să utilizați practicile de comunicare în conformitate cu aceste puncte forte.
  • Imagine intitulată Guy și Girl Autisic Vorbind Happy.jpg
    3. Apreciați stilul de comunicare al unui gânditor literal. Mai degrabă decât privirea în jos pe un gânditor literal pentru gândirea în termeni concreți sau pentru lipsa de nuanțe, sarcasm sau ironie, pur și simplu le acceptați pentru cine sunt și apreciază stilul clar și direct de comunicare pe care îl oferă. Poate necesita o mică lucrare suplimentară din partea dvs. pentru a vă asigura că comunicarea dintre cei doi curge fără probleme, dar aceasta este o experiență care poate fi pozitivă și informativă.
  • De exemplu, Antonia va fi departe de ceea ce este în mintea ei, deoarece încercarea de a-și împacheta gândurile în nuanțe este foarte dificil pentru ea. În timp ce bluntitatea ei poate fi dificilă, vă puteți aprecia, de asemenea, că știți exact ce gândește și se simte și este clar despre asta.
  • Un alt exemplu: Tian are provocări cu mici discuții, conversații și alte interacțiuni sociale cu alții, în parte pentru că are un timp dificil cu manipularea indiciilor subtile și așteptările comunicării sociale. Ea nu este o mare parte a unui conversațional la prânzul de lucru sau la petrecerea de vacanță sau cu majoritatea clienților. Cu toate acestea, ea este uimitoare la rezolvarea problemelor, electronice și alte sarcini și un mare bun la locul de muncă.
  • Partea 2 din 3:
    Modificarea practicilor dvs. de comunicare
    1. Imagine intitulată Fată excitată în Frilly Shirt.jpg
    1. Vorbi clar. Evitați utilizarea cifrelor de vorbire și a limbajului excesiv artistic. Limba noastră este complexă și poate fi provocatoare uneori pentru chiar și cei mai buni difuzoare. Gânditorii literali gândesc în termeni concreți și se concentrează adesea pe "Aici și acum."Ei pot să-și piardă nuanțele limbajului și subtextului și pot fi dificil să se ridice la indiciile verbale și nonverbale care altfel le-ar ajuta să descifreze semnificația unei declarații sau a unei conversații. Când angajați un gânditor literal, nu uitați să utilizați limbajul simplu, care este clar, care afirmă în mod explicit ce vrei să spui. Evita sa folosesti:
    • Metafore
    • Idioms
    • Puns
    • Exagerare / hiperbolă
    • Eufemismes
    • Personificarea obiectelor inanimate / antropomorfism
    • Sarcasm / ironie
    • Fraze figurative
    • Floarea sau limba artistică
    • Ipoteze implicite
  • Imagine intitulată Omul negru cu negocierile albinismului față de femeie.jpg
    2. Spune ce vrei să spui. Fii direct cu comunicarea ta. Sugestiile pot naviga peste capul unui gânditor literal. De asemenea, evitați indiciile sau subtexturile complexe nonverbale atunci când conversați cu un gânditor literal. De exemplu, nu spuneți, "sunt bine," Când nu ești bine sau tuse și te uiți la ceasul tău când vrei să lași cealaltă parte să știe că trebuie să mergi. În schimb, spune: "Nu sunt bine", dacă nu sunteți bine sau spuneți: "Trebuie să plec acum", când este timpul să plecați. Fiind clar va permite gânditorului literal să prindă mesajul complet, astfel încât să știe cum să răspundă.
  • Utilizați declarațiile "I" pentru a gestiona sentimentele dificile. De exemplu, în loc de "Esti enervant," Spune "Am un timp greu de concentrat atunci când atingeți creionul pe biroul dvs. cu voce tare."
  • Nu utilizați o limbă prea abstractă. În schimb, utilizați cuvinte concrete. De exemplu, în loc să spunem: "Sunt sub vreme astăzi", ați putea spune: "Sunt bolnav."
  • Imagine intitulată laptop care prezintă Ocean.jpg
    3. Utilizați reprezentări vizuale pentru a îmbunătăți comunicarea. Mulți gânditori literali traduc cuvintele în imagini vizuale în mintea lor, astfel încât să încercați să jucați pe acea caracteristică pentru a le ajuta să vă înțeleagă. Oferind suport vizual al cuvintelor dvs. vă ajută să faceți betonul dvs. de beton pentru gânditorul literal.
  • De exemplu, dacă vorbiți cu un gânditor literal despre viitoarea voastră vacanță la o plajă cu nisip negru și gânditorul literal este confuz, le puteți arăta o fotografie a unei plaje cu nisip negru.
  • Imagine intitulată Tipul vorbește cu FIDGETY AUSTIC GIRL.jpg
    4. Fi deschis pentru a explica. Dacă persoana nu o primește prima dată, încercați să vă reintroduceți cuvintele într-un limbaj mai concret. Urmăriți expresia gânditorului literal pentru a vedea dacă se luptă încă sau dacă o vor face acum. Lăsați ritmul conversației să fie fluid, pe baza nevoilor fiecărei persoane. Explicați ce vrei să spui până când ești sigur că ai ajuns la o înțelegere comună.
  • Partea 3 din 3:
    Practicând o comunicare bună și conștiincioasă
    1. Imaginea intitulată Femeia groaznică spune lucrurile medii.jpg
    1. Evitați sarcasmul. Lucruri de stat ca ei nu se bazează pe subtext. Adesea gânditorii literali nu înțeleg sau chiar recunosc sarcasmul.Explicați lucrurile în mod clar și cu bunătate. Dacă ați vrut să utilizați sarcasmul pentru efect, gândiți-vă la o modalitate prin care ați putea să vă reformați răspunsul sarcastic în diferite termeni că gânditorul literal ar putea înțelege.
    • De exemplu, în loc să spunem "Oh, băiete, chiar iubesc asta," Când aștepți într-o linie lungă, spuneți ceva care vă face clar sentimentele "Aceasta nu este ideea mea de distracție. Aș vrea să fim deja înăuntru!"
  • Imagine intitulată Omul roșu și femeie în scaunul rotund.jpg
    2. Rulați interferențe dacă observați o comunicare necorespunzătoare între un gânditor literal și o altă persoană. Dacă altcineva încearcă să fie subtil, iar prietenul tău lipsește indicii, intră pentru a șterge lucrurile. Puteți face o sugestie blândă la gânditorul literal, astfel încât ei să aibă informațiile pe care trebuie să le cunoască cum să răspundă.
  • Spune ceva de genul, "Joshua pare că se grăbește. De ce nu vorbim despre asta mai târziu?" sau, "Sarcasmul lui Marisol poate fi destul de subtil. Nu te critica, critică profesorul tău pentru că a fost atât de judecător."
  • Poate că merită să-i luați pe cealaltă persoană la o parte și să știe că ajută la a fi mai clară cu gânditorul literal. De exemplu, "Poate fi greu pentru ca Maya să descifreze sugestii subtile și cred că se străduia să ghicească ce a fost în mintea ta. Data viitoare, s-ar putea ajuta să-i spuneți ca și cum vă simțiți."
  • Imaginea intitulată Femeia vorbește frumos lui Man.jpg
    3. Lucrați la răbdare și înțelegere. Diferitele stiluri de gândire și de învățare reprezintă o parte a diversității umane, iar luptele cu limbajul nuanțat nu fac pe cineva mai puțin valoros sau important. Să clarificăm că nu credeți că mai puțin din gânditorul literal pentru a avea un stil diferit de comunicare.
  • Imagine intitulată Guys vesel și AAC App.jpg
    4. Recunoașteți că modul în care comunicați este la fel de important ca ceea ce spuneți. Acest lucru este valabil atunci când vorbiți cu oricine - dar se aplică gânditorilor literali în special - bunătate și comunicare atentă pot face toată diferența. Când arătați o bunătate a gânditorului literal și sunteți atenți la modul în care vorbiți cu ei, îi încurajați să aveți încredere în tine, să demonstreze respectul pentru ei și stilul lor de comunicare și să vă îmbunătățiți interacțiunile de comunicare cu acea persoană.
  • sfaturi

    Evitați condescendența sau vorbirea către persoana respectivă.
  • Nu râde de neînțelegerile.
  • Realizați că comunicarea poate fi stresantă pentru toate părțile implicate.
  • Fii răbdător.
  • Evitați să dați gânditorului literal o scuză pentru a vă respinge, cum ar fi ridicarea vocii sau blestemarea în frustrare.
  • Avertizări

    Evitați să vă întrebați dacă este dezactivat un gânditor literal. Unele sunt, unele sunt, dar nu au fost diagnosticate, iar unele nu sunt. Unii oameni se supără dacă le întrebați dacă sunt dezactivați.
  • Nu criticați gânditorul literal.
  • Evitați să fiți nepoliticos.
  • Nu insultați gânditorul literal.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar