Cum să întrebați pe cineva dacă sunt surzi

Dacă întâlniți pe cineva pentru prima dată și credeți că pot fi surzi, este posibil să fiți tentați să întrebați direct.Cu toate acestea, vă puteți întreba cum să comunicați cu cineva cu cineva care nu sunteți sigur că puteți auzi. Cel mai bine este să începeți o conversație cu cineva pe care credeți că poate fi surd, întrebând ceea ce este metoda preferată de comunicare. Adesea, o persoană surdă va fi capabilă să-ți citească buzele suficient pentru cei doi să vă bucurați de o conversație confortabil, deși ajutoarele vizuale și scrisul pot oferi clarificări rapide ori de câte ori este necesar.

Pași

Metoda 1 din 4:
Introducerea pe cineva care poate fi surd
  1. Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surd pas 1
1. Ia atenția înainte de a vorbi. Dacă cineva nu te poate auzi, fă-te vizibil pentru ei înainte de a încerca să comunice mai departe. Poziționați-vă în câmpul de viziune și vorbiți atât cu corpul, cât și cu fața în direcția lor. Un val mic sau o altă mișcare prietenoasă poate ajuta, de asemenea, atenția cuiva.
  • Nu ezitați să inițieți o conversație pur și simplu pentru că credeți că cineva nu vă poate auzi.
  • În timp ce poate necesita un efort reciproc pentru a stabili o modalitate de comunicare dacă cineva se întâmplă să fie surd, probabil că veți putea face acest lucru împreună cu ușurință.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi pasul 2
    2. Prezinta-te.Dacă întâlniți pe cineva pentru prima dată, identificați-vă. Dacă vă întâlniți pe cineva într-un scenariu profesional sau altfel formal, este posibil să doriți, de asemenea, să furnizați o carte de vizită. Dacă purtați o insignă de nume, nu ezitați să o prezentați.
  • Încercați să vă prezentați undeva liniștită. Zgomotul de fundal poate face foarte provocator pentru cineva cu auzul parțial să vă înțeleagă.
  • În cursul introducerii unei persoane care sunt surde, ei vor indica probabil că nu pot auzi și pot indica un alt tip de comunicare.Dacă fac, treceți imediat la această formă de comunicare.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surd pas 3
    3. Întrebați cum preferă să comunice.Probabil că veți putea spune dacă o altă persoană vă poate auzi sau nu, indiferent dacă afirmă sau nu în mod explicit că sunt surzi. Dacă, de exemplu, ei par să înțeleagă ceea ce spui - probabil că pot, dacă pot sau nu să audă. Cineva care nu poate auzi poate fi în continuare capabil să înțeleagă cea mai mare parte a ceea ce spui prin citirea buzelor și / sau auzul parțial.
  • Dacă vorbirea funcționează, iar o conversație se desfășoară fără probleme, continuați să faceți acest lucru până când ei și să se concentreze asupra vorbirii lentă și clar.
  • Dacă vă luptați să comunicați prin voce, spuneți ceva de-a lungul liniilor: "Cum preferați să comunicați?"
  • Imaginea intitulată cere cuiva dacă sunt surzi pasul 4
    4. Țineți-vă să întrebați dacă cineva este surd.Pe măsură ce stabiliți cât de bine de a comunica cu cineva, abilitatea lor de a auzi probabil că va veni în mod natural în conversație sau de a deveni evident fără a vorbi despre asta. Mai mult, cuvântul "d / surd" este utilizat în mod obișnuit în două moduri diferite, deci evitați complicarea interacțiunii dvs. prin începerea unei conversații care întreabă despre surditatea potențială a cuiva. Lucrul important de reținut este că nu trebuie să alocați etichete cuiva sau să presupunem că se văd un anumit mod.
  • Dacă pur și simplu cereți pe cineva dacă sunt surzi, ei pot să nu știe dacă întrebați despre capacitatea lor de a auzi (surzi) sau despre faptul că se identifică cu o anumită cultură (surdă).
  • Nu folosiți niciodată fraze precum "afectarea auzului", care are conotații negative.
  • Rețineți că mulți oameni care sunt surzi nu se văd ca fiind dezactivați, nici nu cred că există ceva în neregulă cu ei.
  • Metoda 2 din 4:
    Asigurați-vă că cineva vă poate citi buzele
    1. Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surd pas 5
    1. Nu stați în fața oricărei lumini.Dacă persoana cu care vorbești poate să vă citească buzele, să nu stați sau să nu stați între ele și orice este de lumină.Acest lucru se aplică la lumina soarelui, precum și la sursele de lumină artificială. Strălucirea sau umbrele pe față vor face ca buza să citească mult mai greu, dacă nu imposibil.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi pasul 6
    2. Uită-te la cealaltă persoană când vorbește.Mențineți o poziție în raport cu cealaltă persoană care permite o viziune completă și bine luminată a feței.Dacă aveți nevoie să vă întoarceți, să scrieți pe o tablă albă, de exemplu, așteptați să faceți acest lucru până când ați terminat să vorbiți.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi pasul 7
    3. Evitați strigarea sau exagerarea enunțării. În timp ce s-ar putea să faceți acest lucru, în interesul de a fi înțeles, mulți oameni care sunt greu de auzit pot face o infracțiune pentru a striga sau pronunția dramatică. Mai departe, exagerarea vocii sau supraîncălzirea anumitor sunete poate face ca citirea buzelor mai greu. Enunțați-vă cuvintele în mod normal, fără a adăuga accent sau emoție.
  • Imaginea intitulată cere cuiva dacă sunt surzi pasul 8
    4. Vorbi în propoziții scurte.Fraze scurte sunt mai ușor de comunicat, în declarațiile pe care le faci va fi mai precis și concis.Deoarece substantive și verbe vor transmite probabil substanța a ceea ce încercați să spuneți, concentrați-vă pe utilizarea acestor tipuri de cuvinte, spre deosebire de adjective și adverbe.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi pasul 9
    5. Țineți gura complet vizibilă.Nu vă ascundeți buzele în nici un fel. Acest lucru înseamnă să nu fumezi, să mănânci sau să mesteci ceva în timp ce comunicați cu cineva care citește buzele.În plus, aveți grijă să nu vă atingeți fața în timp ce vorbiți, după cum puteți observa vederea buzelor.
  • Metoda 3 din 4:
    Dezvoltarea unei conversații împreună
    1. Imaginea intitulată cere cuiva dacă sunt surzi pasul 10
    1. Indicați despre ce vreți să vorbiți.Chiar dacă doriți pur și simplu să vă prezentați, poate fi util să indicați motivul pentru care doriți să comunicați cu cineva care nu poate să vă audă.De exemplu, dacă există anumite subiecte, sperați să discutați și aveți ceva relevant pentru acest subiect, țineți-l sau pur și simplu atingeți-l.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surd pas 11
    2. Repetați o dată, apoi repartizați.Dacă se pare că ceva ce ați spus nu a fost înțeles, spuneți-l din nou.Dacă acest lucru nu vă transmite din nou punctul, reformulați ceea ce încercați să spuneți folosind cuvinte diferite. Adesea, modul special pe care îl puteți folosi anumite cuvinte poate arăta ca un alt cuvânt.Reformularea aceleiași declarații cu cuvinte diferite va clarifica probabil tot ce ați spus că ar fi putut fi neclar.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi pasul 12
    3. Mentine contactul vizual.Acesta este cel mai bun mod de a transmite un sentiment de comunicare directă, chiar dacă aveți un timp greu să vă înțelegeți reciproc.De fapt, chiar vă puteți simți ca și cum o persoană surdă se uită la tine.Probabil că sunt, și ar trebui să încercați să mențineți un contact aproape complet al ochilor.
  • Imaginați-vă dacă cineva care avea o audiere completă și-a acoperit urechile în timp ce vorbiți cu ei.Pentru cineva care se bazează pe citirea buzelor, evitând contactul cu ochii trimite un mesaj similar.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surd pas 13
    4. Fi politicos.În timp ce este de la sine înțeles că ar trebui să fii politicos atunci când conferiți cu alte persoane, există lucruri specifice care să fie conștiente de faptul că comunică cu o persoană surdă. Dacă auziți ceva ce trebuie să răspundeți, explicați ce faceți. De exemplu, dacă sună telefonul sau cineva bate la ușă, spuneți ce faceți înainte de a vă ridica pentru a răspunde.
  • Nu acționați niciodată ca și cum o persoană surdă nu este prezentă.Nu vorbiți exclusiv unei alte persoane, în timp ce cineva care nu poate auzi este prezent. Vorbiți față de persoana surdă, astfel încât să vă poată citi buzele și expresiile, chiar dacă ceea ce spui este mai pertinent față de o terță parte.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi Pasul 14
    5. Angajați clarificări vizuale.Ori de câte ori fotografiile, desenele sau alte vizuale pot ajuta sau întări capacitatea dvs. de a comunica între ele, se referă la acestea. În mod similar, pantomimă o acțiune sau un comportament sau să folosească limbajul corpului și expresia facială pentru a accentua anumite puncte. Modul în care se mișcă singur se poate sublinia cu tărie ceea ce spui.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi pasul 15
    6. Concentrați-vă pe ascultare. O persoană surdă poate sau nu să vorbească.Dacă vorbesc, comunicarea lor verbală poate fi greu să înțelegi.Dacă nu înțelegeți ceva, nu acționați niciodată ca și cum ați face.În schimb, cereți-i să vorbească pentru a se repeta.
  • Să vă reamintesc că o comunicare puternică necesită răbdarea să înțeleagă pe deplin ce trebuie să spună o altă persoană.
  • Întrebați întrebări specifice.Dacă o întrebare poate fi răspunsă în câteva cuvinte, întrebați-o într-un mod care să permită un răspuns scurt sau chiar doar un semn sau o scutură a capului.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind scrisul pentru a comunica
    1. Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surd pasi 16
    1. Scrieți ce sperați să transmiteți. În acest scenariu, mediul nu este mesajul. Dacă vă luptați să vă transmiteți în mod eficient sau dacă persoana cu care comunicați nu este în stare să vă audă sau să citiți buzele, să descompun unele echipamente de scris.
    • În primul rând, întrebați dacă cealaltă persoană este confortabilă cu comunicarea scrisă.Nu presupuneți că o persoană surdă va prefera să scrie.
    • Puteți utiliza un ustensil și hârtie de scris sau utilizați un smartphone sau un computer pentru a face schimb de declarații scrise.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi Pasul 17
    2. Păstrați mesajele scrise scurte și simple.După ce a stabilit că cealaltă persoană este confortabilă, scrierea unei conversații, spuneți zona subiectului sau cereți-i să facă acest lucru. Acest lucru vă va ajuta să obțineți ambele pe aceeași pagină la începutul unei conversații. Probabil că trebuie doar să scrieți câteva cuvinte la un moment dat.Permiteți persoanei surzii să vadă ce scrieți în timp ce scrieți, deoarece probabil vor înțelege ceea ce încercați să transmiteți înainte de a vă scris totul afară.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surd pas 18
    3. Se confruntă cu ei după ce le-au dat un mesaj scris.Ar trebui să încercați încă să mențineți o mulțime de contacte vizuale și să utilizați limbajul corpului care indică faptul că accentul dvs. este pe conversație.De exemplu, stați sau stați cu corpul cu care se confruntă cealaltă persoană și urmăriți fața lor ori de câte ori nu scrieți.
  • Veți citi expresiile faciale ale celuilalt la fel de mult ca conținutul pe care l-ați scris.Acest lucru va face comunicarea mai mult mai mare, ca să nu mai vorbim mai precis.
  • Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt surzi Pasul 19
    4. Obțineți asistență pentru conversațiile nuanțate. Dacă conversația dvs. progresează, persoana cu care vorbești poate dori să utilizeze software-ul, cum ar fi transcrierea în timp real, ceea ce îi va permite să citească ceea ce spui așa cum vorbești.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar