Cum să fii asertiv fără a fi nepoliticos

Asertivitatea este o abilitate de comunicare, precum și un comportament. O persoană asertivă își exprimă gândurile și sentimentele în mod direct și adecvat. Ei respectă, de asemenea, gândurile, sentimentele și credințele altor persoane.Știind cum să fie asertiv, fără a fi nepoliticos sau agresiv este o abilitate importantă de viață.

Pași

Metoda 1 din 4:
Comunicarea similară
  1. Imagine intitulată Woman confuză.jpg
1. Identificați-vă nevoile și sentimentele. Ia stocul când nu simți că ești tratat cu respect. Gândiți-vă la situații când ați simțit aburirea. Apoi, luați în considerare modul în care doriți să fiți tratați în aceste situații.
  • Când vă identificați nevoile și sentimentele, puteți dezvolta așteptări pentru modul în care doriți să fiți tratați în viitor.
  • Imagine intitulată Guy-ul evreiesc spune No.jpg
    2
    Au granițe clare in minte. Știți ce doriți să faceți sau ce ar însemna că mergeți prea departe. Dacă vă cunoașteți limitele, atunci nu va trebui să vă căutați limitele în mijlocul unei situații stresante.
  • De exemplu, dacă fratele tău vă cere adesea bani și nu sunteți sigur cum să o gestionați, aveți un număr exact în minte pentru cât de mult sunteți dispus să dați. Dacă nu sunteți dispus să dați mai mulți bani, știți că înainte de a vorbi din nou cu el și fiți gata să vă afirmați limitele.
  • Imaginea intitulată Femeia ascultă man.jpg
    3. Explicați modul în care vă simțiți și ce aveți nevoie. Când sunteți asertiv, explicați cum vă simțiți și ceea ce aveți nevoie, fără a fi nepoliticos sau agresiv. Aceste abilități vă pot ajuta să vă ridicați și să tratați încă alți oameni cu respect.Să vă transmită opiniile, gândurile și sentimentele într-un mod respectuos. Dacă vă simțiți nesigură despre explicarea sentimentelor dvs., încercați să le scrieți mai întâi sau practicând ceea ce ați putea spune.
  • De exemplu, poate doriți o creștere la locul de muncă, dar nu ați găsit o modalitate bună de a vorbi încă despre asta. Cel mai bun rezultat ar avea ocazia să te auzi și să ai cererea dvs. de a fi acceptat.
  • Imagine intitulată băiat și bine îmbrăcat omul tank.jpg
    4. Fii direct. Poate fi dificil să spuneți pur și simplu cuiva ce doriți, mai ales dacă sunteți frumos este una dintre calitățile voastre mai puternice. S-ar putea simți că pare nepoliticos să spui de fapt ceea ce crezi. În realitate, totuși, nu este deloc nepoliticos. Bătând în jurul tufișului vă va face să parcă pasiv sau bendabil. Proiectul de auto-conștientizare și putere, astfel încât să puteți obține calea dvs. fără a fi nevoie să argumentați.
  • Nu vă grăbește poziția de a face să pară mai gustoasă. De exemplu, dacă doriți ca mătușa dvs. să înceteze să renunțe la unanunțat, spuneți ceva de genul "Mătușa Ida, începeți să apelați înainte de a veni. Care îmi va da timp să mă pregătesc pentru vizita dvs." Nu spuneți, "Mătușa Ida, ar fi ok cu tine dacă mă suni uneori înainte de a veni peste? Dar numai dacă este convenabil pentru dvs., nu mă deranjează nici măcar."
  • Imagine intitulată Femeie relaxată vorbind.jpg
    5. Nu vă cereți scuze pentru opiniile sau nevoile dvs. Când sunteți asertiv, vă dețineți sentimentele și nevoile dvs. și vă simțiți justificați să le aveți. Nu vă cereți scuze pentru că ați cerut să obțineți ceea ce aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Young Woman Smiles.jpg
    6. Practicați comunicarea nonverbală asertivă. Comunicarea se întâmplă atât cu cuvinte, cât și cu limbajul corpului. Modul în care prezentați poziția dvs. va afecta modul în care este primit. Pentru a avea o comunicare nonverbală asertivă, practică unele dintre aceste abilități:
  • Mentine contactul vizual.
  • Stați sau stați cu o poziție bună.
  • Vorbiți cu un ton adecvat și un volum de voce.
  • Păstrați corpul relaxat și calm.
  • Imaginea intitulată Femeia îi ajută pe Sad Man.jpg
    7. Afișați aprecierea pentru cealaltă persoană. Când comunicați afirmativ, recunoașteți, de asemenea, contribuțiile celeilalte persoane. Încă mai puteți cere ceea ce doriți, dar trebuie să recunoașteți când cealaltă persoană a făcut concesii sau și-a transmis sentimentele. În caz contrar, puteți întâlni ca fiind dezinteresat și nepoliticos.
  • Imagine intitulată a subliniat man.jpg
    8
    Gestionați-vă stresul. Când sunteți stresat, este adesea cazul în care vă simțiți că nu sunteți în controlul unei situații. Acest lucru poate influența modul în care răspundeți într-o anumită situație. S-ar putea să fiți mai predispuși să răspundeți agresiv sau pasiv. Gestionarea stresului este parte integrantă pentru comunicarea asertivă.
  • Imagine intitulată ceas la ora 4 o
    9. Alegeți un timp adecvat pentru a avea o conversație. Dacă sunteți obosiți sau foame, așteptați până când ați rezolvat aceste probleme înainte de a începe o conversație. S-ar putea să vă pierdeți mai repede și veți întâlni ca fiind nepoliticos dacă nu vă simțiți foarte bine.
  • Imagine intitulată două fete vorbind despre neurodiversity.jpg
    10. Practică și fii răbdător. Învățarea de a fi asertiv necesită timp și practică. Începeți să practicați tehnicile dvs. de asertivitate în situații mici, cum ar fi spuneți prietenului dvs. că nu doriți să vizionați un anumit film. Construiți pe fiecare experiență și în curând veți găsi că sunteți asertiv în alte situații.
  • Metoda 2 din 4:
    Încercarea de tehnici asertive
    1. Imagine intitulată Omul vorbește cu prietenul.jpg
    1. Încercați tehnica de înregistrare întreruptă. În această tehnică, vă odihniți calm sentimentele sau aveți nevoie de fiecare dată când cineva încearcă să vă argumenteze sau să vă distragă atenția. (De exemplu, "Încetați să faceți glume sexiste." "Nu găsesc glume sexiste amuzante.") Aceasta este o modalitate de a respecta principiile dvs. fără a ne asigura că cealaltă persoană.
    • De exemplu, ați putea încerca să returnați un element deteriorat unui magazin pentru a obține o rambursare. Dacă funcționarul încearcă să vă ofere alte alternative (fixarea elementului sau să vă spuneți că nu este deteriorat), continuați să repetați că doriți o rambursare.
    • Această tehnică este mai degrabă asertivă decât nepoliticoasă, deoarece vă permite să vă faceți acest lucru afirmând clar ceea ce doriți într-un mod non-ofensiv. Limbajul corpului și tonul sunt importante aici. Nu doriți să vă strigați sau să tratați pe cealaltă persoană rău. Declarația dvs. simplă este suficient de putere.
  • Imagine intitulată om ascultând femeii.jpg
    2. Încercați tehnica de ceață. Utilizați fraza, "S-ar putea să fiți bine", când cineva încearcă să vă atragă într-un argument. În acest fel, recunoașteți că opiniile celeilalte persoane pot fi merite, dar rămâneți încrezători în poziția dvs. Acceptarea nu înseamnă că vă întoarceți și vă schimbați mintea.
  • De exemplu, dacă cineva spune: "Tunuiul tău pare prost," poți răspunde cu: "S-ar putea să ai dreptate."Ar putea continua:" Nu m-ai auzit? Arăți ca un ratat."Răspundeți spunând:" S-ar putea să fiți bine, dar va crește înapoi."
  • Această tehnică este mai degrabă asertivă decât nepoliticoasă. Pentru că sunteți de acord cu antagonizatorul, luați vântul din argumentul lor și păstrați conversația de la escaladare. Este dificil pentru cealaltă persoană să se certe cu dvs. când ați putea fi de acord cu ei. În plus, spunând că "ați putea fi corect" nu confirmă faptul că bully este corect, numai că ar putea fi. Toată lumea are dreptul la propria lor opinie.
  • Imaginea intitulată femeia vorbește despre sentimentele ei.jpg
    3. Utilizați declarațiile I. Aceasta este o tehnică comună învățată în aproape orice curs de formare asertivitate. O declarație i este atunci când începeți o propoziție cu "i ...", este de succes deoarece se concentrează asupra a ceea ce aveți nevoie fără a pune cealaltă persoană într-un colț. Permiteți cealaltă persoană să gândească, să se simtă și să facă ceea ce este mai bine pentru ei.
  • Folosind o declarație I este o tehnică asertivă, mai degrabă decât una nepoliticoasă, deoarece vă asumăm responsabilitatea pentru sentimentele dvs. Nu vină pe cealaltă persoană. Declarațiile "i" reprezintă o modalitate bună de a deschide comunicarea, astfel încât problema să poată fi rezolvată.
  • Declarațiile de probă I sunt: ​​"Mă simt supărat când folosiți sarcasmul", "Mă simt insultat când vă puneți dorințele înaintea mea" sau "Mă simt rănit când vorbești cu mine așa."
  • Imagine intitulată Transgender Guy Talking.jpg
    4. Fi politicos, dar ferm. Rămâneți în limitele politeței, exprimându-vă și vă exprimați. După ce a spus ce trebuie să spui, ascultă cealaltă parte. Nu este nevoie să vă ridicați vocea pentru a fi auziți. Există mai multă putere (și politețe) în a fi calm și colectat.
  • Care a spus, evita să fie prea smiley sau chicoti după ce spui piesa ta. Puteți fi politicos fără a vă submina. Lăsați doar starea de spirit în acest fel, dacă este potrivit pentru ceea ce vorbești.
  • Metoda 3 din 4:
    Recunoscând diferența dintre asertivitate și rudeness
    1. Imagine intitulată omul în Raincloud Shirt.jpg
    1. Înțelegeți cum arată Rudeness. Rudeness este o absență a respectului față de cealaltă persoană, sentimentele, credințele lor și opiniile lor. Când cineva este nepoliticos, este mai probabil să fie sarcastic, supărat, abuziv sau agresiv.
    • Rudeness poate, de asemenea, să includă strigătul, limbajul ofensator, făcând amenințări, gesturi intimidante cum ar fi indicarea sau chiar împingând.
    • De exemplu: Raj și Josh a așteptat în linie toată noaptea pentru bilete de concert. Ele sunt încântați să vadă linia în cele din urmă în mișcare. Au salvat de câteva săptămâni pentru a permite aceste bilete. Dintr-o dată un grup de băieți mai în vârstă își forțează calea în fața lui Raj și Josh. "Hei, am fost aici toată noaptea. Nu poți tăia în fața noastră ", spune Raj. "Uite, tu puțin ciudat, nu mă mișc atât de mult," țipă unul dintre bătăuși, în timp ce își pune fața în fața lui Raj și își joacă degetul în pieptul lui Raj pentru accentul pe care îl vorbește.
    • Ca o ilustrare a rudeness, bully nu arată respectul pentru Raj și Josh, pentru drepturile și punctele lor de vedere. El este abuziv, el strigă, folosind un limbaj ofensator și a fi intimidant cu limbajul corpului.
  • Imagine intitulată Femeia vorbește cu prietenul.jpg
    2. Să înțeleagă ce înseamnă să fii asertiv. A fi asertiv este să vă exprimați în mod eficient și să vă ridicați pentru punctul dvs. de vedere, respectând, de asemenea, drepturile și convingerile altora."Asertivitatea implică toate abilitățile dvs. de comunicare, adică cuvintele dvs., acțiunile dvs., limbajul corpului și tonul tău vocal și expresii faciale. Când o persoană comunică afirmativ, toate aceste elemente sunt în armonie. Pur și simplu, asertivitatea este încrezătoare fără a fi agresivă.
  • Imagine intitulată Peeved Woman.jpg
    3. Observați că oamenii asertivi își păstrează furia în verificare. Uneori te vei simți supărat și, uneori, furia ta va fi foarte justificată. O persoană asertivă va vorbi, fiind respectuoasă în timp ce vorbește puternic, după cum este necesar, în timp ce o persoană agresivă va ieși (cu cuvinte sau acțiuni).
  • Oamenii asertivi critică gândurile / comportamentul, nu individul. "A fost foarte rău pentru tine să faci comentarii rasiale la Mika" este diferit de "Ești un porc rasist."
  • Imagine intitulată om întreabă o întrebare
    4. Recunoaşte respect Pentru cealaltă persoană. Asertivitatea este înrădăcinată în respect reciproc. Fără ambele părți, respectându-se reciproc, nu puteți comunica afirmativ. În schimb, dialogul este umplut cu agresiune sau pasivitate. Când aveți respect față de sentimentele celeilalte persoane, puteți obține ceea ce doriți fără a trece de la picioarele altora.
  • Metoda 4 din 4:
    Recunoscând stilul dvs. de comunicare
    1. Imagine intitulată Man.jpg
    1. Recunoașteți un răspuns agresiv. Stilurile de comunicare sunt învățate din primii noștri ani, astfel încât ar putea fi dificil să se spună ce arată asertivitate.Dacă un copil observă interacțiuni agresive, acestea vor adopta cel mai probabil acest stil. Cineva ar putea răspunde agresiv la tine când vei obține când vrei. Cealaltă persoană este pusă pe defensivă și se simte intimidată.Un răspuns agresiv ar putea arăta astfel:
    • O persoană spune: "Oaspeții noștri vor sosi în orice minut. Crezi că ai putea să-mi faci o cămașă curată cândva în acest secol?"Cealaltă persoană răspunde", trebuie să termin mâncarea pregătită. De ce nu vă lăsați de pe Duff Lazy și obțineți cămașă curată?"Ambii oameni comunică agresiv. Fiecare are scopul de a obține ceea ce au nevoie fără respect pentru cealaltă persoană.
  • Imaginea intitulată omul trist arată în jos.jpg
    2. Recunoaște un răspuns pasiv.Când cineva primește ceea ce doresc dintr-o situație, acest lucru vă poate lăsa să vă simțiți supărat, supărat sau profit. Dacă răspundeți pasiv, nu vă veți ridica nevoile proprii.Un răspuns pasiv ar putea arăta astfel:
  • O persoană spune: "Oaspeții noștri vor sosi în orice minut. Crezi că ai putea să-mi faci o cămașă curată cândva în acest secol?"Cealaltă persoană răspunde cu:" Bine. Cred că mâncarea va fi târziu. Nu mă învinovăți dacă toată lumea se plânge."Prima persoană este încă agresivă, iar a doua persoană răspunde pasiv. Unul primește ceea ce vrea în timp ce celălalt nu se ridică pentru nevoile ei.
  • Imagine intitulată Mansplainer Annyys Woman.jpg
    3. Determinați dacă utilizați asertivitate unilaterală. Chiar dacă cealaltă persoană este agresivă sau pasivă, răspunde cu asertivitate. Afirmă drepturile și sentimentele dvs. spunând cealaltă persoană ce nu vă place. Spuneți cealaltă persoană de care aveți nevoie.
  • O persoană ar putea spune: "Oaspeții noștri vor ajunge în orice minut. Crezi că ai putea să-mi faci o cămașă curată cândva în acest secol?"Cealaltă persoană poate răspunde afirmativ cu:" Cămășile curate sunt agățate în dulap. Trebuie să termin mâncarea pregătită."Deși cererea primei persoane este încă agresivă și sarcastică, a doua persoană este capabilă să răspundă foarte asertiv. Ea ar putea afirma în continuare drepturile și sentimentele, spunând prima persoană că nu-i place sarcasmul și că ar aprecia dacă ar vedea că sunt ambii ocupați pregătindu-se pentru petrecere.
  • Imagine intitulată Femeie cu negocierile BindI față de prieten.jpg
    4. Recunoașteți răspunsurile asertive. Într-un răspuns asertiv, atât dvs., cât și cealaltă persoană se simt respectați și auziți.Chiar dacă ați învățat să răspundeți agresiv sau pasiv, puteți învăța încă să comunicați asertiv și respectuos.
  • O persoană spune: "Oaspeții noștri vor sosi în orice minut. Am tricouri curate?"Cealaltă persoană răspunde cu:" Da, există mai multe în dulap. Am nevoie de aproximativ cinci minute cu alimentele."Ambii oameni se adresează nevoilor lor, respectând cele ale celuilalt.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar