Cum să deveniți un manager de ofertă

Companiile utilizează serviciile unui manager de ofertă pentru a obține înainte de competiție atunci când depuneți oferte pentru contracte.S-ar putea să aveți o diplomă care să se concentreze pe scriere, de afaceri sau pe un domeniu legat de industria pe care o gestionați.Dezvoltarea abilităților de comunicare robustă, angajarea în gestionarea eficientă a timpului și răcoarea sub presiune sunt abilități utile dacă doriți să deveniți un manager de ofertă.După ce a câștigat câțiva ani de angajare în cadrul dvs. ales, ați putea să vă deplasați de la o poziție în managementul proiectelor sau la estimatorul de ofertă pentru a deveni un manager de ofertă.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea unei educații
  1. Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 1
1. Obțineți o diplomă de inginerie.Managerii de ofertă nu au nevoie din punct de vedere tehnic nici un grad particular, dar deoarece acestea sunt reprezentate foarte mult în industria construcțiilor, o diplomă de inginerie este un plus.O diplomă de inginerie vă va oferi tipul de înțelegere profundă în industrie care ar fi benefică ca manager de ofertă.Cu o diplomă de inginerie relevantă în mână, veți fi mai comercializabil ca manager de ofertă în cadrul dvs. aleasă.
  • De obicei, este imposibil să devii un manager de ofertă fără a avea o cunoaștere aprofundată a unui anumit domeniu sau a unei experiențe echivalente.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 2
    2. Obține o diplomă de afaceri. Dacă nu doriți să obțineți o diplomă de inginerie, ați putea opta pentru o diplomă de afaceri.Lumea mare de conducere a managementului ofertelor solicită multe dintre abilitățile care ar putea fi obținute într-un program de administrare a afacerilor.Un manager de ofertă va avea nevoie, de exemplu, să înțeleagă cererea de licitație (RFT) sau la cererea de procese de propunere (RFP) - să dezvolte abilități puternice de prezentare și să dezvolte rețele personale și profesionale puternice.Aceste abilități pot fi învățate prin obținerea unui grad de afaceri.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 3
    3. Obțineți o diplomă de scriere intensivă.Oferta de gestionare favorizează persoanele cu medii de scriere, deoarece o mare parte a locului de muncă este în citirea instrucțiunilor detaliate și depunerea unei propuneri cu atenție pentru o ofertă.De asemenea, necesită completarea chestionarelor de pre-calificare și specificațiile serviciului de citire.
  • Citirea și scrierea cu atenție și gândită sunt cele mai bine dezvoltate în timp ce obțineți o diplomă în limba engleză, literatură comparativă sau un domeniu similar.
  • Dacă nu doriți să obțineți nici o diplomă de inginerie, nici o diplomă de afaceri, o diplomă legată de scris cu o experiență relevantă ar putea fi o alternativă utilă dacă obiectivul dvs. este de a deveni un manager de ofertă.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea experienței relevante
    1. Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 4
    1. Obțineți o experiență semnificativă în industria în care doriți să gestionați ofertele.Cât de multă experiență se califică drept o experiență semnificativă?Care depinde de compania pe care o duci la lucru.Compania care angajează probabil că va dori un minim de aproximativ cinci ani.În calitate de manager de ofertă, veți folosi cunoștințele despre industria respectivă și de contribuția partenerilor dvs. pentru a determina cum ar trebui să arate o ofertă rezonabilă.
    • În timp ce managerii de ofertă sunt mai răspândiți în industria construcțiilor, ele pot fi utilizate de aproape orice companie care concurează pentru contracte majore.De exemplu, dacă intenționați să fiți un manager de ofertă pentru o companie de construcții de drumuri, atunci ar trebui să știți cât mai multe despre construcția drumurilor și ingineria civilă pentru a aborda în mod adecvat nevoile clientului.
    • Imprimarea, construcția de drumuri, educația și fabricarea sunt exemple de alte industrii care pot utiliza managerii de ofertă.Având cinci sau mai mulți ani de experiență în industria respectivă vă va permite să fiți mai bine să trimiteți oferte corecte.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 5
    2. Lucrează ca un estimator.Un estimator este un expert din industrie care oferă estimări pentru ceea ce va costa un anumit loc de muncă sau material.Managerii de ofertă vor fi obligați să colaboreze îndeaproape cu estimatorii, iar cele două poziții se suprapun adesea în abilitățile și abilitățile lor, cum ar fi abilitatea de a lucra cu o echipă, comunică în mod clar și eficient și coordonează cu clienții și partenerii.
  • Estimatorii pot conduce echipa de licitație în stadiul de licitație (punctul în care compania sau agenția dezvoltă o soluție potențială pentru un anumit proiect), mai ales dacă oferta este pentru un proiect mic.
  • Estimatorii sunt familiarizați cu pașii necesari pentru a finaliza un loc de muncă pentru satisfacția unui client și trebuie să aibă o cunoaștere generală a materialelor și orelor necesare pentru a finaliza un loc de muncă.
  • A deveni un manager de ofertă este un pas natural în dezvoltarea profesională a unui estimator.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 6
    3. Lucrează ca manager de proiect.Un manager de proiect este persoana responsabilă de supravegherea executării unui anumit proiect în cadrul ingineriei, construcției sau unui alt domeniu.În calitate de manager de proiect, veți putea să veniți să gestionați gestionarea cu o înțelegere aprofundată a ceea ce arată un major.Managerii de proiect ar putea conduce echipa de licitație în timpul procesului de licitare și, astfel, necesită multe dintre aceleași abilități ca și managerul de ofertă.
  • Partea 3 din 3:
    Dezvoltarea abilităților necesare
    1. Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 7
    1. Să dezvolte abilități puternice de comunicare.Având abilități puternice de comunicare nu numai înseamnă că sunteți un scriitor excelent și cititor, dar că puteți vorbi cu ușurință și în mod natural atunci când faceți o prezentare la o cameră plină de directori sau când unu la un prânz la client.De asemenea, trebuie să puteți folosi toate formele moderne de comunicare, cum ar fi mesajele de e-mail și text.
    • În plus, va trebui să vă coordonați cu echipa atât în ​​persoană, cât și prin software-ul de calendar digital și de planificare.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 8
    2. Aflați abilitățile de gestionare a timpului. Managerii de ofertă trebuie să poată satisface termenele limită și să lucreze cu o supraveghere minimă.Aceasta înseamnă că abilitățile de gestionare a timpului sunt una dintre cele mai importante trăsături necesare pentru succesul ca manager de ofertă.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 9
    3. Fi o persoană oameni.Managerii de ofertă trebuie să coordoneze cu personalul de sprijin, asociații, clienții și agențiile partenere pentru a gestiona ofertele companiei.Un manager de ofertă trebuie să păstreze relații de lucru bune și să-și folosească carisma pentru a asigura satisfacția clienților. De asemenea, trebuie să fie dispuși să asculte alți oameni și să se asigure că toate punctele de vedere sunt recunoscute și respectate la elaborarea ofertei.Un bun manager de ofertă va fi bine conectat în câmpul său special.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 10
    4. Rămâi răcoros sub presiune.Managerii de ofertă necesită adesea să lucreze în termene limită și să gestioneze multe condiții de schimbare.Ca un termen limită de depunere, este posibil să trebuiască să lucrați ore îndelungate sau să adoptați circumstanțe rapide în schimbare - de exemplu, compania dvs. se ocupă de o grevă sau obțineți cuvântul că estimarea inițială a companiei dvs. a fost prea mică.
  • Imaginea intitulată deveni un manager de ofertă Pasul 11
    5. Dezvoltați un ochi pentru detalii.Trimiterea unei oferte câștigătoare necesită mai multe afirmații vagi despre ceea ce poate face compania dvs. și cum o va face.Va trebui să dezvoltați foi de estimare detaliate, calendare și planuri de urgență.Procesul de licitare este adesea împovărat de limbaj și reguli dificile pe care va trebui să le familiarizați.Fiind capabil să sapă în procesul de gestionare a ofertelor și să revizuiască produsul final cu o atenție microscopică, vă va face un mai bun manager de ofertă.
  • sfaturi

    Deoarece managerii de ofertă sunt adesea primul punct de contact, o companie are cu un potențial client, este important ca ei să fie profesioniști și informați. Managerul de ofertă va fi responsabil pentru a răspunde la orice întrebare client și ar trebui să fie foarte familiarizat cu acronimele industriei și cu limba.
  • Deoarece managerul de oferte este responsabil pentru depunerea unei oferte profesionale completate clientului, cunoașterea aprofundată a industriei este imperativă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar