Cum să fii sensibil la sentimentele altor persoane

Conversațiile cu prietenii dvs. pot deveni uneori emoționali. Chiar dacă intențiile tale sunt bune, s-ar putea să fii în pericol de a răni sentimentele cuiva. Cel mai bun mod de a fi sensibil la sentimentele altor persoane este de a asculta cu atenție ceea ce au de spus și de a vorbi cu amabilitate. Este important să învățați modalități de a avea grijă de propriile sentimente.

Pași

Partea 1 din 4:
Recunoscând indiciile sociale despre emoții
  1. Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
1. Acordați atenție fata persoanei. Fața este partea corpului care este cel mai probabil să arate emoții. Dacă încercați să determinați dacă cineva este trist, supărat, singuratic sau altfel în durere, începeți prin a privi îndeaproape expresia facială a persoanei.
  • Spre deosebire de unele indicii sociale, cele șapte expresii faciale de bază sunt considerate a fi universale în expresie în toate culturile. Aceste expresii sunt bucurie, surpriză, dispreț, furie, dezgustul, tristețea și teama.
  • Expresiile faciale se schimbă rapid și pot comunica mai mult de o emoție la un moment dat. De exemplu, fața persoanei poate arăta atât distracția, cât și frica, dacă sa întâmplat ceva foarte surprinzător.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    2. Aflați semnele de tristețe. Când cineva este trist, probabil că o veți putea vedea pe față. Nu va arăta ca un desen animat cu un zâmbet cu capul în jos, dar colțurile buzelor persoanei sunt susceptibile de a fi ușor desenate, în timp ce maxilarul vine în sus.
  • Colțurile interioare ale sprâncenelor persoanei vor fi trase ușor spre interior și până la frunte.
  • Căutați pielea sub sprancenele persoanei să apară ușor triangulate, cu colțul interior care se întoarce.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    3. Fiți conștienți de semnele de frică. Fiind sensibil la când cineva este frică vă poate ajuta să vă modificați propriul comportament. Când cineva este frică, gura ei va fi probabil deschisă cu buzele ei ușor întinse și trase înapoi. Sprâncenele ei sunt de obicei ridicate și trase împreună într-o linie plată.
  • Examinați fruntea și căutați riduri în centru între sprâncene, nu peste.
  • Dacă cineva e frică, pleoapa superioară va fi ridicată, în timp ce capacul inferior este tensionat. Albul superior al ochiului va fi vizibil, dar nu cel inferior.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    4. Luați în considerare mișcarea și poziția corpului. Semnele oboselilor cuiva ar putea include umeri care se declanșează și leagăn în mod liber. Dacă o persoană se simte defensivă, își poate traversa mâinile sau își scutură capul. Dacă sunteți atenți la aceste indicii, veți fi mai conștienți de sentimentele unei alte persoane.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă interpretați corect limba corpului personalului, este de obicei bine să întrebați persoana verbală.
  • Cu toate acestea, dacă persoana însuși nu este conștient de ceea ce comunică, el ar putea răspunde prin a vă spune că totul este bine atunci când nu este într-adevăr.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    5. Gândiți-vă la ce ton vocal ar putea comunica. Majoritatea oamenilor își modulează în mod natural tonul de voce pentru a se potrivi cu dimensiunea camerei, eu.E., Pentru a fi auzit. Dacă sunteți într-o cameră mare, și persoana vorbește cu voce tare, este probabil ca ea încearcă să fie auzită. Cu toate acestea, același ton vocal într-un spațiu mic poate indica frustrarea, furia sau teama.
  • Dacă persoana este greu de vorbit, este posibil ca ea să fie supărată sau aproape de lacrimi.
  • Dacă vorbește într-o manieră articulată, este probabil ca ea să fie sarcastică. Din moment ce sarcasmul este o formă de tachinare, acest lucru ar putea indica faptul că ea este supărată, dar încearcă să se prefacă să nu fie.
  • Partea 2 din 4:
    Ascultarea cu empatia
    1. Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    1. Clarificați că înțelegeți ce a spus o altă persoană. Rezumând sau parafrazând ceea ce a spus cealaltă persoană vă va permite să vă împărtășiți înțelegerea sensului său și să-i oferiți o șansă să vă informați dacă l-ați înțeles corect. Dacă nu ați înțeles ce a vrut să spună, această practică poate ajuta la prevenirea neînțelegerilor.
    • Acest pas ar putea simți că încetinește o conversație. E în regulă, pentru că va păstra și sentimentele de a fi rănit prin neînțelegere. Cu toate acestea, puteți întreba pe cineva să repete ceea ce a spus. Spunând: "Scuzați-mă?"Sau" Vrei să repet asta?"Sunt modalități politicoase de a întreba pe cineva pentru clarificare.
    • Amintiți-vă că acest lucru va fi cel mai important pentru a face când vorbiți despre subiecte sensibile.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    2. Acordați-vă toată atenția asupra persoanei care vorbește. Atenția dvs. nedivizată vă va mări sensibilitatea față de sentimentele unei alte persoane. Dacă vă uitați în jurul camerei sau distrași de o altă activitate, este puțin probabil să fiți atenți la sentimentele unei alte persoane.
  • Dacă ascultați și încercați să remediați o problemă, persoana are în același timp, atunci sunteți mai puțin probabil să puteți auzi cu adevărat ceea ce încearcă să spună persoana. Încercarea de a ajuta este un fel de judecată. Pentru cele mai bune rezultate, ascultați mai întâi.
  • Unii oameni pot asculta mai atent când fac ceva cu mâinile, dar pentru alte persoane ar putea arăta ca neatenție. Dacă este mai ușor să ascultați când mâinile sunt ocupate, asigurați-vă că ați lăsat-o pe prietenul dvs. să știe acest lucru.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    3. Ascultați fără judecată. Încercați să luați perspectiva vorbitorului așa cum vorbește, mai degrabă decât să răspundă din punct de vedere propriu. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fiți de acord cu ceea ce spune cealaltă persoană. Înseamnă doar că, în timp ce persoana vorbește, păstrați o minte deschisă.
  • Să se abțină de la analiza a ceea ce spune persoana până când a terminat.
  • Gândiți-vă cine vorbește. Dacă plătiți cu adevărat o atenție la cineva așa cum vorbește, veți fi, de asemenea, mai bine să vă gândiți de ce spun ce spun ei. De exemplu, dacă persoana este o mamă a unui adolescent care a fost în necaz, ea poate fi mai îngrijorată și judecată cu privire la comportamentul moral.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    4. Utilizați maniere bune. Fiind plăcut și politicos pentru alte persoane, este o modalitate bună de a fi respectuos. Cei mai mulți dintre noi îi învață pe copii să spună "vă rog" și "vă mulțumesc" oamenilor ca o modalitate de a arăta politețea. Amintiți-vă de elementele de bază ale etichetei vă va ajuta să vă împiedicați accidental sentimentele altcuiva.
  • Manierele bune includ, de asemenea, ascultarea și sensibilitatea atentă față de sentimentele altcuiva. De exemplu, abținerea de la întreruperea unei alte persoane în timp ce vorbește sau dădu din cap pentru a arăta acordul și înțelegerea sunt căi în care comportamentul politicos poate arăta respect față de o altă persoană.
  • Unul dintre lucrurile pe care mulți copii sunt învățați este adună, "Dacă nu puteți spune ceva frumos, nu spuneți nimic."În timp ce acest lucru nu poate fi întotdeauna sfat adecvat, o reluare atentă a adage ar putea fi:" Dacă nu puteți spune ceva frumos, luați în considerare salvarea comentariului dvs. pentru a împărtăși mai târziu cu altcineva."
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    5. Recunoașteți ceea ce a spus persoana. Puteți face acest lucru în multe moduri diferite. De exemplu, puteți repeta declarația persoanei, cu capul pentru a arăta că ascultați sau oferiți încurajări pentru persoana spunând: "Da" sau "Te aud."Toate acestea afirmă către vorbitor că sunteți angajați în conversație și că sentimentele persoanei sunt importante pentru dvs.
  • Recunoscând ceea ce a spus persoana nu înseamnă că întotdeauna trebuie să fii de acord cu declarațiile ei. Chiar dacă nu sunteți de acord, puteți recunoaște cu respect perspectiva persoanei.
  • Este important să comunici ușor pe subiecte sensibile.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    6. Nu răspundeți prea repede. Dacă sunteți implicat într-o conversație emoțională, poate fi ușor să vă prindeți în propriile sentimente. Acest lucru sporește o credință de a spune ceva care doare sentimentele unei alte persoane. Șansele sunt ridicate încât veți spune ceva ce regretați mai târziu.
  • În schimb, când vă simțiți că sunteți încălzit, respirați adânc înainte de a răspunde. Conta la cinci interne.
  • Cercetările arată că atunci când pulsul dvs. merge peste 100 de bătăi pe minut, este mai probabil să faceți alegeri de cuvinte slabe.
  • Dacă vă simțiți că nu vă puteți liniști, este bine să faceți o pauză de la conversație.
  • Partea 3 din 4:
    Comunicând cu amabilitate
    1. Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    1. Întreabă întrebări. Solicitarea întrebărilor este o modalitate excelentă de a afla mai multe despre perspectiva celeilalte persoane. Întrebările vor permite, de asemenea, ca persoana să știe indirect că vă apreciați gândurile și sentimentele. Fiind deschis la orice persoană ar putea să spună este un semn al comunicării compasiune.
    • Asigurați-vă că întrebările dvs. sunt deschis, permițând persoanei să aleagă cum să răspundă. Întrebări de conducere sau întrebări care încearcă să convingă pe altcineva despre corectitudinea propriului punct de vedere, nu prezintă respect față de sentimentele celeilalte persoane.
    • Dacă puneți întrebări care pot fi răspunse cu da sau nu, asigurați-vă că permiteți persoanei să furnizeze o clarificare suplimentară dacă alege el.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    2. Alegeți cel mai bun mod de a vă exprima sentimentele. Este vital să aveți o modalitate de a vă exprima emoțiile, dar pentru a fi sensibil la sentimentele unei alte persoane, este posibil să aveți grijă să aveți grijă în modul în care faceți acest lucru. Lipirea de declarații care încep cu "i" vă va ajuta să spuneți ce vă simțiți fără a apărea în vina pe o altă persoană.
  • De exemplu, "mă simt trist despre ceea ce tocmai ați spus, pentru că îmi amintește de o experiență pe care am avut-o în liceu ..." va fi mai bună decât "greșești, pentru că atunci când eram în liceu, sa întâmplat pe mine."
  • Dacă exprimați empatia cu cealaltă persoană în conversație, șansele vor fi capabili să răspundă și la sentimentele dvs. cu empatia.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    3. Afirmă pozitivul atunci când oferă critici. Când oferiți feedback, asigurați-vă că ați compensat orice critică negativă cu o afirmație egală sau mai mare a ceea ce găsiți persoana care se descurcă bine. Fii foarte liber să găsești zone pe care crezi că poți să apreciezi cu adevărat și să faci (dar direct) cu orice critică.
  • Fiind sensibil la sentimentele cuiva nu înseamnă că pretinde că este cineva pe care nu-l faci. Cu toate acestea, înainte de a vă oferi opinia sau ideile despre experiența unei alte persoane, verificați întotdeauna și asigurați-vă că persoana dorește opinia dvs. cinstită.
  • Concentrarea feedback-ului dvs. asupra acțiunilor persoanei, mai degrabă decât cine este ca persoană, poate ajuta la prevenirea sentimentelor rănite.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    4. Evitați platitudinile și cliseul. Dacă o persoană trece printr-un timp greu, încercați să nu spuneți lucruri precum "totul se întâmplă pentru un motiv" sau "știu exact cum vă simțiți."Intențiile dvs. pot fi bune, dar spunând cuiva că experiența lui proastă poate fi" o binecuvântare în deghizare "este insensibilă la sentimentele prietenului tău.
  • În schimb, recunoașteți sentimentele persoanei. Unele variații de "Îmi pare rău că sa întâmplat, este probabil să fie întâlnit cu apreciere, la fel ca și declarații precum" ceea ce treceți prin sunete foarte greu."
  • Este bine să-l lași să știe că nu știi ce înseamnă experiența lui. Dacă ați trecut prin ceva similar, recunoașteți că ceea ce trece prin poate fi diferit de al tău.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    5. Utilizați limba corpului pentru a comunica restul. Comunicarea dvs. nonverbală poate fi și mai importantă pentru interpretarea unei alte persoane despre mesajul dvs. decât cuvintele dvs. În timp ce particularitățile limbii corpului vor varia în funcție de cultură, în general, următoarele sunt sugerate ca o modalitate de a comunica respectul:
  • Făcând contactul cu ochii frecvenți în timp ce vorbiți. Acest lucru va permite unei alte persoane să-și dea seama că încerci sincer comunicare onestă. Cu toate acestea, contactul cu ochii nu ar trebui să fie susținut pentru perioade lungi de timp sau poate fi interpretat ca agresiune.
  • Direcționați corpul spre cealaltă persoană în timp ce vorbiți.
  • Intermitent, atingerile luminoase pe brațul exterior al persoanei pot comunica prietenia și sprijinul. Presiunea mai susținută poate să nu fie binevenită sau să se simtă agresivă sau flirtativă. Poate fi o idee bună să întrebați pe cineva dacă este în regulă înainte de a oferi chiar și o atingere ușoară. Apoi, respectați răspunsul persoanei.
  • Păstrați-vă brațele îndoite și relaxate.
  • Asigurați-vă că mușchii faciali sunt relaxați și zâmbiți dacă acest lucru vă vine ușor.
  • Partea 4 din 4:
    Având în vedere propriile sentimente
    1. Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    1. Să fiți conștienți de sentimentele voastre. Dacă veți fi sensibili la sentimentele altor persoane, cel mai bun loc pentru a începe este să deveniți conștienți de propria dvs. Dacă nu cunoașteți cum vă simțiți în timpul unei conversații încălzite sau sensibile, sunteți mai puțin probabil să puteți răspunde sensibil la alții.
    • Învățând să recunoască semnele de frică, furie, anxietate și tristețe în tine vă vor ajuta să empatizați mai ușor cu sentimentele altora.
    • Fiți atenți la semnele concrete ale propriilor sentimente. De exemplu, observați dacă palmele încep să devină transpirați sau dacă începeți să vă agitați. Stomacul începe să dureze deoarece anxietatea dvs. crește? Respirația devine superficială?
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    2. Aflați abilitățile de coping. Când observați semne de emoție puternică, va trebui să cunoașteți modalități de a vă gestiona sentimentele astfel încât să nu vă copleșească. Indiferent dacă vă confruntați cu sentimentele dvs., luați respirații profunde, vorbind cu un terapeut sau cu un prieten de încredere sau o combinație de abordări, cel mai important lucru este că vă permiteți să recunoașteți sentimentele într-un mod sănătos.
  • Poate ajuta la reamintire că sentimentele puternice nu sunt greșite sau rele. Dacă vă simțiți vinovați că aveți sentimente puternice, acest lucru va compune numai stresul.
  • Având o rutină obișnuită de exerciții vă va ajuta să faceți față unor emoții puternice, de asemenea.
  • Imaginea intitulată fi sensibilă la alte persoane
    3. Protejeaza-te. Dacă începeți să vă simțiți copleșiți, este bine să faceți o pauză. Abilitatea dvs. de a fi sensibil la sentimentele unei alte persoane va diminua dacă nu sunteți în stare să aveți grijă de sentimentele voastre.
  • Dacă există oameni sau subiecte pe care nu le puteți evita, asigurați-vă că vă permiteți timp și spațiu pentru a vă recupera după aceea.
  • Realizând că, uneori, subiectele sunt greu pentru dvs., pentru că trebuie să vă acordați atenție acestora vă poate ajuta să vă puneți propriile sentimente în perspectivă.
  • Luați o plimbare calmă, petreceți timp jucând cu câinele dvs. sau faceți doar timp să vă așezați prin respirație profundă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar