Cum de a comunica cu adulții mai în vârstă

Indiferent dacă vizitați un bunic sau sunteți un asistent social care se ocupă de adulții mai în vârstă din timp în timp, problemele de sănătate legate de vârstă pot prezenta o barieră în calea unei comunicări eficiente. Condiții cronice, cum ar fi demența și pierderea auzului, precum și efectele medicament poate complica Conversații și înțelegere. În perioadele de luciditate diminuată, interacțiunile pot crea o experiență frustrantă și aparent neajutorată. Cu toate acestea, există tehnici pe care le puteți utiliza pentru a facilita interacțiunea cu adulții mai în vârstă pentru a crea un mediu prietenos de comunicare.

Pași

  1. Imagine intitulată comunică cu adulții mai în vârstă Pasul 1
1. Fiți conștienți de problemele de sănătate ale persoanei. Adulții mai în vârstă pot avea probleme de sănătate care adaugă dificultăți de a vorbi și înțelegerea. Asigurați-vă că considerați sănătatea persoanei inainte de vă angajați în comunicare. De exemplu, ei pot avea probleme auditive, probleme de vorbire și pierderea memoriei. Acești factori complică comunicarea.Și amintiți-vă, vârsta cronologică nu este întotdeauna un adevărat indicator al sănătății unei persoane (a se vedea avertismentele).
  • Imagine intitulată comunica cu adulții mai în vârstă Pasul 2
    2. Să fie atenți la mediul în care comunicați. Asigurați-vă că evaluați mediul în care comunicați, ceea ce ar putea avea un efect asupra problemelor de auz și a vorbirii. Există vreun deranjant zgomot de fundal? Sunt mulți oameni care vorbesc în aceeași cameră? Există muzică intruzivă? Există vreo distragere care ar putea afecta comunicarea dvs? Cereți adultului mai în vârstă dacă mediul este confortabil pentru ei. Dacă simțiți orice perturbare, încercați să vă deplasați într-o locație mai liniștită și mai liniștită.
  • Imagine intitulată comunica cu adulții mai în vârstă Pasul 3
    3
    Vorbeste clar și articulant, și a stabili un contact vizual. Adulții mai în vârstă pot avea probleme cu audierea. Este important să vă articulați cuvintele și să vorbiți clar. Direcționați discursul dvs. la fața persoanei - nu în partea lor. Nu vă mâncați cuvintele: mișcați-vă gura și pronunți fiecare cuvânt cu atenție și precis. Când limba ta "dans" în interiorul gurii când vorbești, articulați mai clar. Dacă limba voastră "doarme" și joacă un rol pasiv, este mai probabil că nu articulat și așa cum ați putea.
  • Imagine intitulată comunică cu adulții mai în vârstă Pasul 4
    4. Reglați volumul în mod corespunzător. Există o diferență între enunțarea și vorbind cu voce tare. Învață să vă adaptați vocea la nevoile individului. Evaluați mediul și modul în care se referă la abilitățile auditive ale persoanei. Nu striga pur și simplu pentru că ascultătorul este mai în vârstă. Tratați individul cu respect prin articularea și vorbirea la un volum confortabil care este potrivit pentru amândoi.
  • Imagine intitulată comunică cu adulții mai în vârstă Pasul 5
    5. Utilizați clar și precis întrebări și propoziții. Nu ezitați să repetați sau să vă reformați propozițiile și întrebările dacă simțiți că există o absență de înțelegere. Întrebări și propoziții complicate pot confunda adulții în vârstă care au memorie pe termen scurt sau pierderea auzului. Construcțiile clare și precise sunt mai ușor de înțeles.
  • Utilizați întrebări directe: "Ați avut supa pentru Masa de pranz?" "Ai avut salată Pentru prânz?" In loc de: "Ce ai mâncat la prânz?" Cu cât sunteți mai precis sunteți în limba dvs., cu atât mai puține dificultăți pe vârstnici au înțeles.
  • Reduce "zgomot" În propozițiile și întrebările dvs. Limitați propozițiile și întrebările la 20 de cuvinte sau mai puțin. Nu utilizați cuvinte și fraze de panificație. ("Ca," "bine," și "tu stii" sunt câteva exemple.) Păstrați propozițiile pe scurt și direct la punct.
  • Evitați confuzia ideilor și întrebărilor mixte. Încercați să vă definiți ideile și întrebările logic. Dacă amestecați idei, ar putea fi confuz pentru adultul mai în vârstă să înțeleagă. Exprimați o idee și un mesaj la un moment dat. De exemplu, "Este o idee bună să-i chem pe John, pe dvs frate. Mai târziu, putem apela Susan, Sora." O construcție mai complicată ar fi: "Cred că ar trebui să-i sunăm pe fratele tău, pe Ioan, mai întâi și apoi mai târziu am putea să-i sunăm pe sora ta, Susan."
  • Imagine intitulată comunica cu adulții mai în vârstă Pasul 6
    6. Angajează ajutoare vizuale, dacă este posibil. Dacă un adult mai în vârstă are o problemă de audiere sau de memorie, este important să fii creativ. Ajutor de ajutor vizual. Arătați persoanei despre ce sau despre cine vorbești. De exemplu, ar putea fi mai bine să spunem, "Există vreo durere în spate (îndreptarea spre spate)? Există vreo durere în stomac (îndreptarea spre stomac)?" În loc să se întrebe pur și simplu "Aveți vreo durere sau disconfort?"
  • Imagine intitulată Comunicarea cu adulții mai în vârstă Pasul 7
    7. Ia-o usor, Fii răbdător, și zâmbet. Un zâmbet sincer arată că înțelegeți. Ea creează, de asemenea, un mediu prietenos în care să comunice.Amintiți-vă să întrerupeți între propoziții și întrebări. Oferiți individului posibilitatea de a înțelege și de a digera informații și întrebări. Aceasta este o tehnică deosebit de valoroasă dacă o persoană are pierderea memoriei. Când vă întrerupeți, arătați respect și răbdare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă că câteva cuvinte de iubire și respect înseamnă, de asemenea, multe pentru ei pentru că la o astfel de bătrânească tot ce au nevoie este o dragoste, îngrijire și respect.
  • Amintiți-vă că atingerea, ținând mâinile și căldura fizică comunică adesea mai mult decât cuvintele.
  • În cazul în care adultul mai în vârstă aprobă, este posibil să doriți să consultați ajutorul unui patolog al limbajului de vorbire și / sau al unui audiolog. Aceștia sunt profesioniști care se specializează în probleme de comunicare și pot fi în măsură să ajute. Ei se concentrează asupra discursului clar și cât de bine aude persoana, fără înțelegerea a ceea ce audia adultul mai în vârstă.
  • Luați în considerare contextul cultural și tradițiile. De exemplu, în unele culturi, este lipsit de respect pentru generațiile mai tinere pentru a face contact vizual cu persoanele în vârstă. O persoană mai tânără în acest context poate face bine să stea alături și să se confrunte în aceeași direcție. Mai presus de toate - urmați conducerea persoanei în vârstă.
  • Avertizări

    Nu acționați niciodată ca persoana în vârstă cu care sunteți cu vârstnici (chiar dacă sunt!) Or "în mod obișnuit". Oamenii vârstnici au și sentimente și sunt ființe umane la fel ca oricine altcineva. Tratați-le cu respect și bunătate.
  • Nu toți adulții mai în vârstă au toate aceste probleme! Există mulți cetățeni în vârstă care sunt în practic perfectă sănătoasă și fizică. Utilizați numai acești pași dacă simțiți că adultul mai în vârstă are probleme cu comunicarea, altfel ați putea să-l jigniți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar