Cum să vă reparați greșelile

Cu toții facem greșeli din când în când. Unele greșeli de zi cu zi pe care le-am putea face includ: făcând o eroare la o sarcină concretă (scriere, tastare, grafică etc.), oferind cineva, făcând ceva ce regretați și angajați în situații riscante. Deoarece accidentele sunt comune, este important să înveți cum să remedieze și să le facă față. Rezolvarea oricărei greșeli implică: înțelegerea greșelii dvs., făcând un plan, angajarea în auto-îngrijire și comunicarea corespunzătoare.

Pași

Partea 1 din 4:
Înțelegerea greșelii dvs
  1. Imagine intitulată Fixați-vă greșelile Pasul 1
1. Identificați-vă greșeala. Trebuie să înțelegeți mai întâi ce ați făcut greșit pentru ao schimba.
  • Definiți greșeala. Ați spus ceva greșit? Ați făcut accidental o greșeală la un proiect la serviciu sau la școală? Ați uitat să curățați baie ca și cum ați promis?
  • Înțelegeți cum și de ce ați făcut greșeala. Ați făcut-o în mod intenționat și apoi ați regretat mai târziu? Pur și simplu nu plătiți suficientă atenție? Gândește-te la tine așa ceva, "Cum am uitat să curăț baia? Nu am vrut să o curăț și să o evit? Am fost prea ocupat?"
  • Dacă nu sunteți sigur ce ați făcut greșit, întrebați pe cineva (prieten, membru al familiei, profesor, co-lucrător, șef) pentru a vă ajuta să aflați. De exemplu, dacă cineva este supărat la tine, puteți întreba,"Simt că ești supărat cu mine, poți explica?" Această persoană poate spune apoi, "Sunt supărat cu tine pentru că ai spus că vei curăța baia și nu ai făcut-o."
  • Imaginea intitulată Fixați-vă greșelile Pasul 2
    2. Amintiți-vă greșelile din trecut. Uită-te la modelele tale de comportament și cum ai avut probleme similare în trecut. Există și alte momente când ați uitat să faceți ceva?
  • Notați orice modele sau teme pe care le observați că continuați să veniți pentru dvs. Acest lucru vă poate ajuta să identificați un obiectiv mai mare de care aveți nevoie pentru a lucra la (atenție, anumite abilități etc.). De exemplu, poate că aveți tendința de a uita sarcinile pe care nu doriți să le faceți, cum ar fi curățarea. Acest lucru ar putea indica faptul că eviți sarcina sau că trebuie să deveniți mai organizat pentru a vă aminti pentru a finaliza anumite responsabilități.
  • Imagine intitulată Fixați greșelile dvs. Pasul 3
    3. Asume responsabilitatea. Înțelegeți că greșeala dvs. este a ta. Luați responsabilitatea care este a ta și evitați să-l învinovățească pe altcineva. Dacă jucați jocul de vină, atunci nu puteți învăța din greșelile dvs. și puteți continua să faceți aceleași greșeli din nou și din nou.
  • Notați părțile problemei cu care ați contribuit la sau greșeala specifică pe care ați făcut-o.
  • Identificați lucrurile pe care le-ați fi putut face diferit pentru a produce un rezultat mai bun.
  • Partea 2 din 4:
    Făcând un plan
    1. Imagine intitulată Fixați greșelile dvs. Pasul 4
    1. Gândiți-vă la soluțiile anterioare.Una dintre cele mai bune modalități de a rezolva o problemă sau o greșeală este de a identifica modul în care ați rezolvat probleme similare sau greșeli în trecut. Gândiți-vă la gânduri cum ar fi, "Mi-am amintit lucrurile în trecut, cum am făcut asta? Da, i-am scris în calendarul meu și i-am verificat de mai multe ori pe zi!"
    • Faceți o listă de greșeli similare pe care le-ați făcut. Identificați modul în care vă ocupați de fiecare greșeală și dacă ați beneficiat de dvs. sau nu. Dacă nu, probabil, probabil că nu va funcționa.
  • Imaginea intitulată Fixați-vă greșelile Pasul 5
    2. Luați în considerare opțiunile dvs. Gândiți-vă la cât mai multe modalități posibile de a repara greșeala așa cum puteți. În exemplul actual, există multe opțiuni: ați putea curăța baia, cereți scuze, oferiți-vă să curățați o altă parte a casei, să negociați, intenționați să o faceți în ziua următoare etc.
  • Utilizați abilitățile de rezolvare a problemelor pentru a vă gândi la posibilele soluții la problema dvs. curentă.
  • Creați o listă de argumente pro și contra pentru fiecare soluție posibilă. De exemplu, dacă ați identificat că o singură soluție la problema dvs. de a uita de a curăța baia este să vă asigurați că ați curățat-o mâine, o listă Pro și Contra ar putea arăta astfel: Pro - Baia se va curăța în cele din urmă, Cons - Aceasta nu va fi curat astăzi, am putea uita mâine (nu pot să mă asigur complet că se va face), nu ajută la rezolvarea problemei mele de a uita pentru a curăța baia. Pe baza acestei evaluări, ar putea fi mai bine să curățați baie în aceeași zi, dacă este posibil, și să dezvoltați un plan de reținut pentru ao curăța în viitor.
  • Imagine intitulată Fixați greșelile dvs. Pasul 6
    3. Decideți asupra unui curs de acțiune și faceți acest lucru. Pentru a rezolva problema, trebuie să aveți un plan. Identificați cea mai bună soluție posibilă bazată pe opțiunile anterioare și disponibile și să se angajeze să o realizeze.
  • A termina ce ai inceput. Dacă faceți o promisiune pentru a rezolva problema, faceți-o. Fiind de încredere este importantă în construirea încrederii cu alții și formarea relațiilor de durată.
  • Imaginea intitulată Fixați greșelile dvs. Pasul 7
    4. Formulați un plan de back-up. Indiferent cât de prost este planul, există o posibilitate că nu va remedia problema. De exemplu, puteți curăța baia, dar persoana care v-a cerut să o curățați, ar putea fi încă supărată cu dvs.
  • Identificați alte soluții posibile și scrieți-le de la cele mai utile pentru cel mai puțin de ajutor. Mergeți în jos lista de sus în jos. Lista ar putea include lucruri cum ar fi: Oferta de a curăța o altă cameră, îmi cer scuze profund, întrebați persoana cum vrea să vă compensați sau să oferiți persoana pe care o bucură (alimente, activități etc.).
  • Imagine intitulată Fixați-vă greșelile Pasul 8
    5. Preveniți greșelile viitoare. Dacă puteți găsi cu succes o soluție la eroarea dvs., atunci începeți procesul de succes în viitorul și evitarea greșelilor.
  • Notați ce credeți că ați greșit. Apoi scrieți un scop al ceea ce doriți să faceți în viitor. De exemplu, dacă ați uitat să curățați baia, puteți identifica obiective precum: Scrieți o listă de sarcini în fiecare zi, verificați lista de două ori pe zi, verificați sarcinile odată ce acestea sunt finalizate și puneți-l pe memento pe frigider pentru sarcini prioritare de vârf.
  • Partea 3 din 4:
    Practicând auto-îngrijire
    1. Imaginea intitulată Fixați-vă greșelile Pasul 9
    1. Dă-ți o pauză. Înțelegeți că este bine să faceți greșeli. S-ar putea să vă simțiți vinovați, dar este important să vă acceptați în ciuda slăbiciunilor dvs.
    • Iartă-te și mutați în loc să locuiți pe problema dvs.
    • Concentrați-vă pe a face mai bine acum și în viitor.
  • Imaginea intitulată Fixați greșelile dvs. Pasul 10
    2. Păstrați-vă emoțiile în verificare. Când facem o greșeală, este ușor să vă frustrați, copleșiți sau să renunțați cu totul. Dacă vă simțiți prea emoțional sau stresați, faceți o pauză. Nu vă va aduce beneficii să încercați să vă reparați greșeala dacă emoțiile dvs. sunt sporite.
  • Imagine intitulată Fixați greșelile dvs. Pasul 11
    3. Face față. Se concentrează asupra modalităților de a face față emoțiilor negative care vă pot face să vă simțiți mai bine. Gândiți-vă la modalitățile pe care le-ați confruntat cu greșeli în trecut. Identificați modalitățile pe care le-ați confruntat bine și modalitățile pe care le-ați confruntat care te-au făcut să te simți mai rău.
  • Unele strategii comune de coping pentru a face față greșelilor includ: auto-discuții pozitive (spunând lucruri frumoase despre tine), exerciții și activități de relaxare, cum ar fi citirea sau jocul unui joc.
  • Unele modalități nefolositoare de a face față greșelilor includ implicarea în comportamente auto-distructive, cum ar fi: utilizarea alcoolului sau a altor substanțe, dăunătoare fizicului, ruminând-o și gândirea negativă despre sine.
  • Partea 4 din 4:
    Comunicarea eficientă
    1. Imaginea intitulată Fixați-vă greșelile Pasul 12
    1. Fi asertiv. Utilizarea abilităților de comunicare asertivă înseamnă a spune cum credeți și simțiți într-un mod respectuos și adecvat. Când sunteți asertiv, recunoașteți când vă înșelați și luați proprietatea asupra greșelilor dvs. personale. Nu dai vina pe alții pentru greșelile tale.
    • Evitați pasivitatea, care implică evitarea vorbirii despre asta, ascunzându-se, mergând împreună cu ceea ce vrea toată lumea să faci și să nu te ridici singur.
    • Nu fi agresiv, inclusiv: ridicarea vocii, strigând, bleittling, blestem și comportamente violente (aruncând lucruri, lovind).
    • Evitați să fiți agresivi-agresivi. Acesta este un amestec între formele pasive și agresive de comunicare, unde puteți fi supărat, dar nu vă aflați cu sentimentele dvs. Prin urmare, puteți face ceva în spatele cuiva pentru a vă răzbuna sau pentru a le da tratamentul tăcut. Aceasta nu este cea mai bună formă de comunicare și persoana nu poate înțelege ceea ce încercați să comunicați sau de ce.
    • Trimiteți mesaje nonverbale pozitive. Comunicarea noastră nonverbală trimite mesaje oamenilor din jurul nostru. Un zâmbet spune: "Hei, ar trebui să mă încruntă, dar pot fi curajos și trec prin acest lucru."
  • Imagine intitulată Fixați-vă greșelile Pasul 13
    2. Utilizați abilități active de ascultare. Lăsați persoana care este supărată de a-și ventila frustrările și așteaptă să răspundă.
  • Încercați să vă concentrați exclusiv pe ascultarea persoanei în loc să vă gândiți cum să răspundeți. Concentrați-vă pe sentimentele și gândurile celeilalte persoane în loc de propria voastră.
  • Să facă declarații sumare și să ceară întrebări clarificatoare, cum ar fi, "Am auzit că spui că ești supărat pentru că am uitat să curăț baia, e corect?"
  • Empatizați. Încercați să înțelegeți și să vă puneți în pantofii celeilalte persoane.
  • Imaginea intitulată Fixați-vă greșelile Pasul 14
    3. Scuza. Când facem greșeli, uneori îi rănești pe alții. Spunând că vă pare rău arată că regretați greșeala, vă simțiți rău despre răul pe care l-ați făcut și că doriți să faceți mai bine în viitor.
  • Nu dați scuze sau încercați să o explicați. Pur și simplu dețin până la el. Spune, "Recunosc că am uitat să curăț baia. Îmi pare rău pentru asta."
  • Aveți grijă să nu vină pe alții. Nu spune ceva, "Dacă mi-ai fi amintit să-l curăț, poate că mi-ar fi amintit și am făcut-o."
  • Imaginea intitulată Fixați greșelile dvs. Pasul 15
    4. Să se angajeze la o schimbare pozitivă. Exprimarea modalităților de a compensa problema și comiterea de a lucra la probleme sunt modalități eficiente de a stabili o greșeală atunci când implică o altă persoană.
  • Încercați să lucrați la o soluție. Cereți persoanei ce ar dori să faceți pentru a face acest lucru. Ai putea spune, "Există ceva ce pot face acum?"
  • Aflați cum să faceți lucrurile în mod diferit în viitor. Puteți cere persoanei, "Ce credeți că mă poate ajuta să nu fac din nou această greșeală?"
  • Spuneți persoanei că sunteți dispus să puneți în muncă pentru a reduce probabilitatea de a face greșeala în viitor. Ai putea spune ceva, "Nu vreau ca acest lucru să se întâmple din nou, așa că voi face un efort pentru ____." Spune exact ceea ce veți face, cum ar fi, "Mă voi asigura că scriu o listă a treburilor mele, astfel încât nu voi uita din nou."
  • sfaturi

    Dacă sarcina este prea descurajantă sau copleșitoare, faceți o pauză sau cereți ajutor.
  • Dacă nu o puteți rezolva sau face mai bine imediat, concentrați-vă asupra modului în care puteți face mai bine în viitor.
  • Avertizări

    Nu încercați să remediați o greșeală dacă ar putea fi potențial periculoasă pentru dvs. sau pentru altcineva. Acordați atenție siguranței, sănătății și bunăstării dvs. și celorlalți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar