Cum să se ocupe de un iubit înșelător

Aflu că prietenul tău este înșelăciune se simte îngrozitor, și probabil că ești foarte rănit chiar acum. Când te simți gata, vorbești cu prietenul tău despre ce sa întâmplat. Pentru a face față cu inima ta, lucrați prin emoțiile voastre și aveți grijă de voi înșivă. În cele din urmă, veți putea continua cu sau fără el în viața voastră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Confruntarea cu el
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 1
1. Practicați ceea ce doriți să spuneți înainte de a avea discuția. Având o conversație serioasă cu prietenul dvs. va fi greu, mai ales dacă sunteți supărat. Pentru a vă ajuta să treceți prin ceea ce aveți nevoie pentru a spune, decideți ce doriți să-i spuneți în avans. Apoi, practica spunând asta cu voce tare. Acest lucru vă va ajuta în timpul discuției reale.
  • Încercați să vorbiți cu o oglindă sau să o explicați unui prieten de susținere.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 2
    2. Cereți-i să vorbească când vă simțiți gata. Sunați-l sau trimiteți-l să-i spuneți că sunteți gata să vorbiți despre ce sa întâmplat. Invitați-l să vă întâlnească într-o locație neutră sau unde vă simțiți confortabil. Programați un moment în care veți avea o mulțime de timp pentru a discuta despre situație și nu vă veți simți graniți.
  • De exemplu, îl puteți cere să vă întâlnească la tine acasă sau la o cafenea locală.
  • S-ar putea să-l trimiteți: "Trebuie să vorbesc cu tine despre ce sa întâmplat cu Stacey. Ne putem întâlni la cafeneaua de fasole bună la 1 p.M.?"
  • Variație: S-ar putea să nu știți sigur dacă îl înșelă sau nu. În acest caz, ați putea să-i trimiteți ceva de genul: "Am auzit că unele lucruri merg în jur, care mă au confuz. Ne putem întâlni la o cafenea bună la 1 p.M. a vorbi?"

  • Imagine intitulată Deal cu un iubit înșelător Pasul 3
    3. Întreabă-l dacă cheează dacă nu ești sigur. Tu ai putea suspectați că este înșelător Dacă se îndepărtează de tine sau ai auzit zvonuri. Dacă este cazul, este mai bine să îl întrebați în mod direct în loc să faceți ipoteze. Explicați-vă suspiciunile și de ce simțiți așa. Apoi, întrebați-l dacă vă înșeală de fapt.
  • S-ar putea să spui: "Am observat că nu m-ai sărutat în 2 săptămâni și acum am auzit zvonuri despre tine mergi la o întâlnire cu Alex. Este adevărat că ați înșelat?"
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 4
    4. Spune-i cum decizia sa de a înșela te-a făcut să te simți. Probabil că nu încerca să te rănească când a înșelat, dar el trebuie să cunoască durerea acțiunile sale cauzate. Explicați cum vă simțiți despre ce sa întâmplat și de ce vă rănește atât de mult. Spuneți cât de mult trebuie să spuneți să vă simțiți mai bine.
  • S-ar putea să spuneți: "Mă simt atât de rănit și trădat acum. Ți-am avut încredere în inima mea și l-ai rupt într-un milion de bucăți."
  • Variație: Prietenul tău poate refuza să asculte cum te simți sau ai putea decide că nu vrei să vorbești din nou cu el. În acest caz, scrie-i o scrisoare spunându-i cât de mult te-a rănit, apoi arde-l sau o rupe. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai bine chiar dacă nu-i spuneți cât de mult vă rănește.

  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 5
    5
    Asculta la partea lui a povestii, dar nu acceptați vina. Probabil știți că există 2 laturi la fiecare poveste și văzând lucrurile din perspectiva prietenului tău ar putea ajuta. Dă-i o șansă să se explice și să încerce să înțeleagă partea lui. Cu toate acestea, nu lăsați-l să încerce să vă învinovățească sau să-și scuse comportamentul.
  • Acest lucru vă oferă prietenului o șansă să vă spună dacă vrea să vă salveze relația și de ce ar trebui să-l luați înapoi. În plus, ar putea să vă ajute să înțelegeți că nu a trișa sa te rănească.
  • Dacă începe să vă învinovățească, țineți mâna și spuneți: "Opriți-vă. Nu voi accepta vina pentru acțiunile tale. Dacă mă dai vina, putem încheia această conversație acum."
  • Metoda 2 din 3:
    Copierea cu Heartbreak
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 6
    1. Dă-ți permisiunea un grad. Aflați-vă prietenul dvs. poate fi înșelător doare foarte mult, așa că vă lăsați durerea. Recunoașteți modul în care vă simțiți acum și exprimați-vă emoțiile într-un mod sănătos. Dați-vă cât timp trebuie să vă întristați. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai repede mai repede.
    • Spune-te: "Mă simt atât de trădat acum" sau "mă simt atât de trist pentru că am crezut că suntem perfecți împreună."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 7
    2. Utilizați strategii sănătoase de coping pentru a vă procesa emoțiile. S-ar putea să vă simțiți copleșiți de sentimentele dvs. uneori și exprimându-le vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Încercați diferite strategii de coping pentru a afla ce vă ajută să lucrați prin emoțiile dvs. De exemplu, puteți face următoarele:
  • Apelați-vă cel mai bun prieten pentru a aerisi.
  • Scrieți în jurnalul dvs.
  • Luați o baie fierbinte și ascultați muzică relaxantă.
  • Urmăriți comedia preferată.
  • Du-te la o plimbare sau să fugi.
  • Face yoga.
  • Exprimați-vă prin artă.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 8
    3. Petreceți timp cu rețeaua dvs. de sprijin pentru a vă reaminti că sunteți iubit. Trecând printr-un heartbreak te poate face să te simți ca dragostea ta te-a abandonat. Cu toate acestea, de fapt, aveți mulți oameni din jurul vostru care vă iubesc atât de mult! Luați-vă mintea de pe ceea ce se întâmplă cu prietenul dvs. petrecând timp cu prietenii și familia. Invitați-i să stea acasă sau să facă ceva distractiv.
  • De exemplu, invitați cel mai bun prieten al dvs. casei dvs. pentru o noapte de film sau faceți bowling cu un grup de prieteni.
  • Încearcă să nu vorbești despre ce se întâmplă cu prietenul tău. În schimb, concentrați-vă asupra relațiilor mari pe care le aveți în viața voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 9
    4. Amintiți-vă că nu sunteți vina pentru deciziile sale. Când partenerul tău ieftin, poți încerca să dai seama ce ai făcut greșit în relație. Cu toate acestea, nu există nici o scuză pentru decizia sa de a înșela! El este singurul responsabil pentru înșelăciunea lui, așa că nu vă învinuiți. Când începeți să vă faceți griji că ați făcut ceva greșit, spuneți-vă că nu puteți controla ceea ce face el.
  • Spuneți: "Nu-mi controlez comportamentul. Dacă el a decis să trișeze, asta e vina lui, nu a mea."
  • Bacsis: Uneori, un partener de înșelăciune va sublinia problemele în relația pe care le pretind le-a condus să trișeze. De exemplu, prietenul tău ar putea spune: "Nu mi-ai acordat atenție" sau "Ai fost prea ocupat cu prietenii tăi, așa că am întâlnit pe altcineva."Cu toate acestea, adevărul este că ar fi putut vorbi despre tine despre problemele tale în loc să înșele. Nu acceptați vina.

  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 10
    5
    Practicați îngrijirea de sine Deci, nevoile dvs. sunt îndeplinite. Chiar acum probabil că simțiți ca mânca înghețată și televizor de vizionare. Cu toate acestea, vă veți simți mai repede dacă mâncați mese sănătoase, îmbrăcați, exercițiu și urmați o rutină. Scrieți o rutină simplă pe care o puteți urmări în timp ce vă simțiți în jos despre relația dvs. În plus, faceți ceva frumos pentru dvs. în fiecare zi.
  • De exemplu, ați putea stabili un obiectiv pentru a vă îmbrăca, mergeți la serviciu sau la școală, exercițiu și lucrați la un hobby. În plus, ați putea planifica mese simple și sănătoase, cum ar fi iaurtul cu fructe tăiate, o salată cu pui la grătar sau o învelitoare de curcan cu o parte a legumelor aburite.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 11
    6. Concentrați-vă pe a fi fericit, mai degrabă decât să obțineți chiar și. Când vă aflați iubitul tău înșelat, este natural să vrei să te răzbuni. Este bine să fantezi să-i săruți prietenul sau să-i taie mașina, dar de fapt, o idee rea. Probabil că vă veți simți și mai rău și ar putea ajunge în necazuri. În loc să vă îngrijorați de răzbunare, faceți lucruri care vă fac să vă simțiți fericiți.
  • De exemplu, cumpărați-vă un nou costum, coaceți cookie-urile cu cel mai bun prieten al dvs. sau mergeți într-o călătorie cu grupul dvs. de prieteni.
  • Este bine să vă răsfățați fanteziile de răzbunare. De exemplu, ați putea imagina să vă distrugeți înregistrarea preferată sau să puneți un pește mort în mașina lui. Doar nu treceți cu asta!
  • Metoda 3 din 3:
    Inainta
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 12
    1. Luați timp să vă gândiți la deciziile dvs. Dă-ți timp să te gândești la ceea ce vrei cu adevărat. Luați în considerare ce sa întâmplat, cum vă simțiți și ce a spus în timpul conversației dvs. Apoi, luați o decizie potrivită pentru dvs.
    • Dacă știți că doriți să puneți lucrurile, este bine să mergeți mai departe și să faceți asta. Cu toate acestea, nu vă simțiți ca și cum trebuie să luați decizia rapidă dacă nu sunteți sigur.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 13
    2. Decideți dacă puteți continua relația sau nu. Înșelăciunea iubitului tău ar putea să-ți faci să pierzi încrederea, care este de înțeles. Dacă nu puteți avea încredere în el, relația dvs. nu poate fi fixată. Luați în considerare dacă vă simțiți că puteți lucra prin aceasta sau nu. Apoi, decideți dacă doriți să vă despărțiți sau să rămâneți împreună.
  • Este bine să obțineți sfaturi de la alte persoane, dar luați decizia care se simte potrivit pentru dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 14
    3
    Iarta-l Deci vă puteți simți mai bine. Luați cât mai mult timp când trebuie să iertați. Apoi, faceți-o astfel încât să vă simțiți mai bine, nu pentru el. Când vă simțiți gata, spuneți-i că este iertat sau scrieți-l într-o scrisoare pe care nu o trimiteți niciodată. Acest lucru vă va ajuta să continuați.
  • S-ar putea să-i spui: "Ce m-ai rănit atât de mult, dar am ales să te iert și să merg mai departe."
  • Iartă-l nu este vorba despre uitarea a ceea ce sa întâmplat sau a spus că e în regulă. Este calea ta de a-i spune că nu o să-l lași să-ți afecteze viitorul.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 15
    4. Concentrați-vă pe viitor dacă doriți să reconstruiți relația. Dacă doriți să faceți lucruri afară, va trebui să părăsiți episodul de înșelăciune în trecut. Asta înseamnă să nu-l aduci când ești supărat sau simți rănit de el. Faceți tot ce este mai bun pentru a vă concentra pe viitorul dvs. împreună, nu pe trecutul dvs.
  • De exemplu, s-ar putea să fii tentat să-l acuzi de înșelăciune de fiecare dată când a întârziat. Dacă faci asta, îți va rupe relația.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 16
    5. Restabiliți încrederea pe care ați pierdut-o când a înșelat. Va fi nevoie de timp pentru a obține încrederea înapoi în relația dvs., dar este posibil. Lucrați cu el pentru a vă reconstrui încrederea vorbind în fiecare zi și petrec mai mult timp împreună. În plus, urmați-vă promisiunile și îl țineți răspunzător pentru el.
  • De exemplu, dacă promite să vă ia la o întâlnire, reamintiți-i să facă acest lucru. În mod similar, dacă promite să vă scrieți în anumite momente ale zilei, să-l scrieți dacă îl uită.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten înșelător Pasul 17
    6
    Sparge-l cu el Dacă decideți să încheiați relația. Ar putea fi mai bine să vă despărțiți de prietenul tău înșelător, mai ales dacă este înșelat de mai multe ori. Dacă luați decizia de a vă despărți de el, discutați cu el în persoană. Spuneți-i cum vă simțiți și că credeți că este timpul să puneți capăt relației și să vă concentrați asupra viitorului dvs.
  • Spune: "După ce ați înșelat, sentimentele mele pentru tine sa schimbat. Sunt foarte rănit și furios peste ceea ce sa întâmplat și nu mai pot fi în această relație. Am terminat acest lucru, așa că mă pot concentra asupra fericirii mele."
  • Bacsis: Dacă vă înșelă în mod continuu, este mai bine să terminați lucrurile și să mergeți mai departe. Chiar acum, nu este gata să fie credincios cuiva și meritați mai bine. Veți găsi pe cineva care este un meci mai bun pentru dvs., așa că lasă-l să plece.

    sfaturi

    Nu stați cu cineva care vă înșeală în mod repetat pentru că sunteți îngrijorat că nu veți găsi din nou dragostea. Există cineva care te va trata bine!
  • O relație bună necesită încredere, așa că du-te cu sentimentul tău. Dacă nu puteți avea încredere în el, ar putea fi mai bine să vă împărțiți căi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar