Cum să faceți față unui prieten enervant

Îți iubești prietenul tău, dar uneori sunt doar puțin greu de luat. Prieteniile sunt adesea complicate. Este posibil să trebuiască să discutați cu prietenul dvs. sau să schimbați modul în care vă ocupați de ei. Cu onestitate, efort și comunicare, puteți fi în continuare prieteni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea abordării dvs
  1. Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 1
1. Identificați modul în care prietenul dvs. este enervant. Ce anume este prietenul tău care se întâmplă pe nervi? Este prietenul tău prea aglomerat? Face prietenul tău bârfă sau spune că vrei să faci lucruri? Este prietenul tău în mod constant distractiv de tine? Ești supărat de prietenul tău fără niciun motiv?
  • Sursa de supărare vă va ajuta să vă dați seama ce trebuie să faceți.
  • Dacă prietenul dvs. este prea aglomerat, trebuie să creați spațiu între voi doi.
  • Dacă prietenul tău este rău și rău față de tine, ar trebui să-i lași să știe cum te simți.
  • Dacă nu puteți identifica de ce sunteți atât de supărați de prietenul dvs., este posibil să aveți nevoie să faceți o autoevaluare. Ați schimbat sau ați depășit prietenul dvs?
  • Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 2
    2. Petreceți timp împreună într-un grup. În loc să petreacă timpul singur cu prietenul tău, să le vezi doar când alte persoane sunt în jur. Acest lucru poate crea un tampon între voi doi. Nu va trebui să vorbiți cu prietenul dvs. la fel de mult. Dacă prietenul dvs. începe să fie enervant, veți avea în continuare alte persoane cu care puteți vorbi.
  • Asigurați-vă că alți oameni sunt în jur când vă petreceți cu prietenul dvs. enervant. De exemplu, faceți planuri cu alți prieteni și apoi invitați prietenul enervant să vină sau să mănânce prânzul cu un grup de oameni în loc de tine și de prietenul tău.
  • Dacă prietenul dvs. vă invită să mergeți undeva și știți că vor fi doar doi dintre voi, să refuzați oferta sau să întrebați dacă puteți aduce pe altcineva.
  • Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 3
    3. Limitați cantitatea de contact pe care îl aveți. Dacă doriți să păstrați prietenia, puteți crea un spațiu între voi doi. Acest lucru vă va oferi o pauză de la persoană și va trimite un semnal persoanei de a-și schimba comportamentul.
  • Dacă persoana sună și / sau texte prea mult, nu le răspundeți la acestea de fiecare dată. Doar răspundeți când vă simțiți ca și cum doriți să vorbiți cu ei.
  • Dacă trebuie să le apelați înapoi, apelați-i când sunteți pe punctul de a face altceva. În acest fel, puteți păstra conversația scurtă. De exemplu, ai putea să suni și să spui, "Hei, am văzut apelul tău ratat. Sunt pe cale să mănânc cina cu familia mea, ce sa întâmplat?"
  • Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 4
    4. Ignorați persoana când vă deranjează. Prietenul tău poate fi angajat în anumite comportamente, deoarece se bucură de răspunsul și atenția pe care o dai. Prietenul tău poate spune lucruri negative sau se plâng foarte mult pentru a obține simpatie și atenție de la tine. Prietenul tău se poate distra de alți oameni pentru a avea râde. Răspunzând, este posibil să încurajați comportamentul enervant.
  • Persoana poate opri în cele din urmă comportamentul dacă le ignori.
  • De exemplu, dacă prietenul tău se distrează întotdeauna de ceilalți pentru a avea râde, nu mai râde și nu răspunde deloc atunci când fac un comentariu.
  • Dacă alți prieteni au observat comportamentele enervante, toți ar trebui să nu mai răspundeți.
  • Când ignorați persoana, nu vă răsuciți ochii sau faceți o față. Aceasta este încă o reacție la ceea ce face persoana. De asemenea, puteți răni sentimentele prietenului dvs. dacă sunteți nepoliticos.
  • Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 5
    5. Încurajați-i pe prietenul dvs. să aibă alte interese. Dacă aveți un prieten aglomerat, încurajați-i să încerce un nou hobby sau să petreacă timp cu alte persoane. Acest lucru va lua o parte din presiunea de pe tine. Prietenul tău va fi mai puțin enervant pentru tine când îți petreci timpul împreună.
  • Poți să-i spui prietenului tău, "Îmi place să fiu prieten cu tine, dar cred că ar trebui să încercăm să întâlnim și noi oameni."
  • Dacă prietenul tău vă spune despre o activitate, ei au făcut-o fără tine, spune-le cât de mare este și ești mândru de ei.
  • De asemenea, puteți sugera activități specifice pentru prietenul dvs. de făcut. Alegeți activități pe care prietenul dvs. este interesat, dar nu sunteți interesat. De exemplu, dacă prietenul dvs. îi place să deseneze, dar nu, să găsești o clasă de artă sau o expoziție de artă și să-i spui prietenului tău despre asta.
  • Metoda 2 din 3:
    Vorbind cu prietenul tău
    1. Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 6
    1. Spune-i prietenului tău cum te simți. Prietenul tău poate face ceva pe care îl găsești enervant, dar nu ai idee că se întâmplă pe nervii tăi. Prietenul tău probabil îi pasă de tine și nu vrea să te enerveze. Cu toate acestea, prietenul dvs. nu va putea să se oprească dacă nu le spuneți.
    • De exemplu, prietenul tău poate gluma cu tine foarte mult și vă doare sentimentele. Cu toate acestea, prietenul tău crede că este foarte distractiv. Spune-i prietenului tău, "Hei, mi-a doare sentimentele când alegi la mine așa. Ați putea să nu mai faceți ceva atât de mult?"
    • Fii cât mai frumos posibil când vorbești cu prietenul tău.Notați sau practicați ceea ce veți spune.
  • Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 7
    2. Ascultați punctul de vedere al prietenului dvs. Odată ce îi spui prietenului tău cum simți, este important să permiteți prietenului tău să răspundă și să le asculte. Prietenul tău își poate explica comportamentul și de ce au acționat un anumit mod. Adresați-vă prietenului dvs. de ce s-au angajat în comportament enervant. Prietenul tău ar putea avea, de asemenea, un răspuns negativ și nu dorește să se schimbe.
  • Dacă prietenul dvs. nu dorește să se schimbe, este posibil să trebuiască să schimbați natura prieteniei dvs. permanent. De exemplu, dacă prietenul dvs. refuză să oprească bârfe, este posibil să trebuiască să stabilești noi limite pentru prietenia ta. Poate că nu veți vorbi despre anumite subiecte cu acest prieten de acum înainte.
  • Prietenul tău ar putea trece printr-o fază enervantă sau să aibă câteva probleme personale.De exemplu, prietenul dvs. ar putea încerca să obțină mai multă atenție de la dvs., deoarece acestea au unele probleme familiale la domiciliu. Este important să ascultați cealaltă persoană să ajungă la rădăcina problemei.
  • Imaginea intitulată face față unui prieten enervant Pasul 8
    3. Veniți cu o soluție împreună. S-ar putea să vă ajutați prietenul cu comportamentul lor enervant. Spune-i prietenului tău că îți prețuiești cu adevărat prietenia, dar tu doi trebuie să faci niște schimbări, astfel încât să poți rămâne prieteni. Soluția este mai probabil să funcționeze dacă amândoi contribuie. Nu vrei ca prietenul tău să se simtă ca și cum ai fi bossy sau critic față de ei.
  • De exemplu, dacă prietenul tău trebuie să oprească bârfe, spune-i prietenului tău că le vei aminti să se oprească când le vezi bârfe. Ați putea chiar să creați un semnal mic de făcut pentru a face atunci când cei doi sunteți în jurul altor persoane. În acest fel, puteți spune prietenului tău să se oprească fără să-i jeneze.
  • Dacă prietenul tău este enervant pentru că se plâng în mod constant de ceva, voluntar pentru a ajuta prietenul tău să se îmbunătățească în acea zonă.
  • Imaginea intitulată face față unui prieten enervant Pasul 9
    4. Dă-ți ora prietenului tău să se schimbe. Schimbarea nu se întâmplă peste noapte. Dacă tu și prietenul tău ai avut o discuție bună și prietenul tău este dispus să se schimbe, să-ți dai prietenului ceva timp. Dacă ați stabilit noi granițe pentru prietenia dvs., va dura ceva timp pentru ca ambii să vă obișnuiți cu ei.
  • Prieteniile trec prin urne și coborâșuri și se schimbă în timp. Atâta timp cât sunteți și voi sunteți un prieten, sunteți dispuși să lucrați prin problemele dvs., voi doi puteți fi în continuare prieteni.
  • Este posibil să aveți nevoie să aveți mai multe conversații despre prietenia dvs. pe tot parcursul procesului.
  • Metoda 3 din 3:
    Decizia viitorului prieteniei tale
    1. Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 10
    1. Știți când să încheiați prietenia. Toate prieteniile nu sunt menite să dureze pentru totdeauna. Puteți face tot ce puteți pentru a rămâne prieteni, dar tocmai nu funcționează. Întotdeauna dați cel mai bun efort înainte de a vă decide să nu mai fiți prieteni cu cineva. Este posibil să trebuiască să încheiați prietenia dacă:
    • Tu și prietenul tău sunt în mod constant argumentând și nu pot niciodată să se înțeleagă.
    • Prietenia ta te face să te simți rău despre tine sau te doare Stimă de sine.
    • Dacă vă simțiți întotdeauna incomod sau nervos în jurul prietenului tău.
  • Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 11
    2. Încercați o separare a procesului. Dacă vă simțiți că nu mai doriți să fiți prieteni, aveți o separare a procesului, astfel încât să puteți fi siguri. Acest lucru vă va oferi timp pentru a vedea cum ar fi să nu aveți această persoană în viața voastră. Având timp vă va oferi, de asemenea, un cap mai clar și o perspectivă diferită asupra prieteniei dvs.
  • Când vă decideți să luați o pauză, să fiți clar despre scopul și lungimea pauzei. Ai putea spune, "Hei, nu am ajuns în ultima vreme. Cred că ar trebui să petrecem ceva timp. Putem vorbi despre lucruri în 2 săptămâni."
  • Utilizați acest timp pentru a vă gândi și pentru a vă revista despre prietenia dvs. Îți lipsește persoana? Sunteți mai fericiți acum că nu vă petreceți timp cu ei? Ce lucruri trebuie schimbate?
  • Imagine intitulată face față unui prieten enervant Pasul 12
    3. Încheie prietenia dacă este necesar. Este posibil să fiți gata să luați o decizie odată ce pauza de prietenie sa terminat. Dacă vă decideți să puneți prietenia, lăsați persoana să știe. Nu le tăiați din viața voastră fără să le spuneți. Dacă sunteți cu adevărat prieteni, le datorați o explicație.
  • Fi cinstit și respectând sentimentul celeilalte persoane când vorbiți cu ei.
  • Ai putea spune, "Îmi pasă foarte mult de tine, dar prietenia noastră sa schimbat. Sunt foarte trist despre asta, dar nu cred că ar trebui să fim prieteni."
  • sfaturi

    Nu fiți rău dacă prietenul tău este doar enervant, fii drăguț cu ei.
  • Dacă această persoană continuă să te enerveze, spuneți cuiva că puteți avea încredere ca un frate, un părinte sau tutore. Ele vă pot ajuta să veniți cu o soluție.
  • Dacă intenționați să vă despărțiți de un prieten, apoi vă îndepărtați calm.
  • Lăsați-i pe prietenul tău să știe cum te simți. Dacă nu / nu vă pot accepta pentru credințele voastre, atunci spuneți la revedere și găsiți pe cineva care nu se așteaptă la nimic de la dvs., ci prezența dvs. pozitivă. Poate fi greu să renunți la cineva care credeai că a fost un prieten, dar vei observa că va merita.
  • Spuneți întotdeauna prietenului dvs. adevărul, nu minți despre cum vă simțiți.
  • Nu sari direct într-un "Nu vreau să fiu prietenul tău" situatie. Încercați să separăm calm și să le dați sugestii pe care doriți ceva timp singur.
  • Încercați să vedeți cât de rău sunt pentru dvs. Dacă este doar o glumă, dar nu înseamnă asta, ignorați-o. Nu mergeți să vorbiți și să primiți alți oameni implicați. Dacă sunteți jenat să le spuneți despre ei, scrieți-l.
  • Politicos spune-le să se oprească dacă vă enervante. În prima dată, spuneți-o într-un ton frumos. Dacă vor continua, repetați-vă cu un ton calm, dar ferm. Dacă o fac din nou, fă-o într-un ton politicos, dar stern. Dacă vor continua să facă acest lucru după mai multe ori, vă rugăm să discutați cu ei din nou și să le spuneți că vă enervante și să le dați sugestii pentru a le ajuta să se oprească.
  • Dacă prietenul tău este rău sau agățat, spune-le, nu ignorați-l continuu. Da, desigur, ignorați-o pentru primii de câteva ori, dar după un timp, spuneți-le doar. Amintiți-vă, nu sunteți responsabili pentru modul în care se simte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar