Cum să vă despărțiți de prietenul dvs

Mulți oameni au trecut printr-o despărțire cu o alta semnificativă, dar ruperea cu un prieten poate fi chiar mai greu. Când aveți o luptă, știți că nu puteți rezolva sau nu mai aveți atât de mult în comun, este timpul să trageți ștecherul. Puteți lăsa prietenia să se estompeze în mod natural, să aibă o confruntare cu prietenul dvs. sau să taie lucrurile de pe curcanul rece. Indiferent de ce, ajută la a fi pregătit să se ocupe de sentimentele pe care le veți experimenta când se termină în cele din urmă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Confruntarea cu persoana
  1. Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 1
1. Aranja un timp și loc pentru a se întâlni. Când nu doriți să păstrați persoana care să ghicească de ce nu doriți să fiți prieteni, o conversație față în față ar putea fi în ordine. Parcurile și cafenelele sunt opriri bune pentru despărțiri, deoarece sunt neutre, locații publice. Chiar dacă lucrurile ar putea deveni emoționale în timpul conversației, veți fi probabil să păstrați lucrurile conținute dacă sunteți într-un loc public.
  • Evitați aranjarea de a avea o masă lungă împreună, deoarece ați putea fi gata să mergeți înainte ca mâncarea să sosească chiar.
  • Dacă nu doriți să vă întâlniți în persoană, este bine să vă despărțiți de prietenul dvs. la telefon. Evitați să o faceți peste text, deoarece este mai greu să vă exprimați pe deplin și să aveți o conversație reală.
  • Nu vă despărțiți de prietenul dvs. în fața oamenilor pe care îi cunoașteți amândoi. Acest lucru poate fi profund jenant și rău.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 2
    2. Spune-i prietenului tău de ce terminați. Fii direct despre de ce nu vrei să fii prieteni. Prietenul tău a ieșit cu prietenul tău? Are el sau ea te-a tăiat în mod constant? Oricare ar fi motivul, acum este momentul să-l scrieți. Spunând exact prietenului dvs. exact ceea ce se întâmplă este un lucru curajos de făcut și, în cele din urmă, persoana va fi probabil bucuros să știe ce sa întâmplat.
  • Există o situație în care este simplă nu este cea mai bună cale de a încheia o prietenie. Dacă nu mai place persoana, fără nici o vină a lui, nu există nici un motiv să o spui cu voce tare. Dacă este cazul, mergeți la metoda 2 și lăsați prietenia să se estompeze în mod natural.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 3
    3. Dă-ți prietenului o șansă de a vorbi. Prietenul tău va primi fie defensiv, să-și ceară, fie să facă o combinație atât după confruntarea dvs. S-ar putea să doriți să-l auziți, doar în cazul în care există cea mai mică șansă pe care doriți să o stați la toți. Dacă este posibil, a existat un fel de neînțelegere, veți dori să știți. Dacă acest lucru nu este posibil, continuați procesul de spargere.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 4
    4. Setați limitele. Poate doriți să tăiați lucrurile pentru bine aici și acum, sau poate că sunteți bine văzând persoana de fiecare dată și apoi într-un cadru de grup. Oricare ar fi cazul, fiți foarte clar că acesta este un punct de rupere, iar de acum încolo vor fi diferite. Așezați-vă limitele în față, astfel încât să nu fiți tentați să vă retrageți mai târziu.
  • Dacă nu doriți niciodată să vorbiți din nou, spuneți persoanei că nu veți fi în legătură după aceasta și că nu doriți să auziți de la el sau de ea.
  • Dacă încă mai ești bine agățat într-un grup, dar nu vrei să ai discuții unu-la-unu, este bine să spui asta. Este, de asemenea, bine să spuneți că ați putea fi deschis la reînnoirea prieteniei mai târziu, dar numai dacă vreți să o spui. În caz contrar, persoana ar putea continua să încerce să intre în contact când vrei doar să rămâi singur. Doar fiți Crystal clar despre așteptările dvs., astfel încât fostul dvs. prieten să nu se confunde.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 5
    5. Stick la limitele tale. Dacă persoana încearcă să intre în contact sau să vă câștigați înapoi, nu răspundeți. Ai spus piesa ta, ai auzit persoana afară, și acum obligația ta ca prieten sa terminat. La fel ca atunci când vă despărțiți de o altă semnificativă, ruperea unui prieten înseamnă că nu trebuie să fiți responsabili pentru acea persoană.
  • Acest lucru este mai ușor de spus decât făcut. Dacă fostul dvs. prieten este într-adevăr supărat, ar putea fi extrem de greu să ignorați apelurile și textele sale. Dacă sunteți serios despre ruperea acestei prietenii, nu lăsați persoana să-ți traverseze limitele. Îi vei da doar impresia greșită și vei face lucrurile mai greu în viitor.
  • Metoda 2 din 3:
    Lăsându-l în mod natural să se estompeze
    1. Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 6
    1. Dacă creșteți în afară, nu vă luptați. Metoda Fade-out este cea mai bună pentru o situație în care tu și prietenul tău, pur și simplu în creștere. Poate că nu mai este un motiv concret pe care nu-i place persoana - ești interesat de alte lucruri și alte persoane. Începeți să vă petreceți timpul cum doriți să îl cheltuiți, să vă petreceți cu oamenii și să faceți activități pe care le bucurați. Șansele sunt, prietenul dvs. va face același lucru și veți începe să vă îndepărtați fără a fi nevoie să faceți o mare afacere despre asta.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 7
    2. Nu mai apelați și trimiteți-vă prietenului. Pentru a sparge o prietenie, trebuie să încetinești comunicarea. Nu mai luați legătura cu prietenul dvs. pentru a face planuri sau doar pentru a vorbi. Opriți inițierea discuțiilor online, conversații text și orice alt contact. Puteți discuta în continuare când îl vedeți în persoană, ca și cum ați ieși cu același grup de prieteni, dar evitați contactul inutil.
  • Când doi prieteni sunt gata să se deschidă în mod natural, nu este greu să fii în contact mai puțin. Probabil că amândoi face mai degrabă alte lucruri, oricum, așa că nu se va simți ca un sacrificiu mare de a nu vorbi mult mai mult decât trebuie.
  • Pe de altă parte, dacă prietenul dvs. nu se simte în același mod în care sunteți despre prietenie, fiind în contact, mai puțin poate răni sentimentele. Din păcate, este foarte greu să evitați sentimentele rănite când terminați o prietenie. Va trebui să decideți dacă doriți încă să o încheiați în orice fel.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 8
    3. Păstrați luminile de conversații. Prietenii se apropie de a avea profund, dezvăluind conversații în timpul căreia se cunosc foarte bine. Pentru a trage de la un prieten, nu mai avea inima inimii. Când vorbiți, lipiți la subiecte superficiale, de suprafață, la fel ca și cum ați fi o cunoaștere. Dacă continuați să vorbiți ca prieteni, va fi mai greu pentru prietenia să se estompeze.
  • Dacă prietenul tău tinde să vrea să vorbească despre chestiuni private, ca și relația ei cu prietenul ei, conduce conversația într-o direcție mai sigură. Schimbați subiectul, astfel încât ea nu are șansa de a-ți spune sentimentele ei cele mai profunde.
  • În cele din urmă, prietenul tău va începe să observe că nu vorbești așa cum ai obișnuit. El sau ea poate să vă sune sau să decidă și să se retragă și. Să fie pregătit pentru fiecare reacție.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 9
    4. Îndepărtați politicos invitații. Ar putea dura ceva timp pentru prietenul tău să prindă faptul că nu mai ești în prietenie. O modalitate sigură de a crea o anumită distanță este să refuze invitațiile politicos, dar ferm. Dacă invitația este pentru o activitate de grup, ați putea dori să participați, dar evitați ieșirile unu. Veți conduce cealaltă persoană.
  • Din nou, dacă cealaltă persoană nu este pregătită pentru ca acest lucru să se încheie, scăderea invitațiilor sale va provoca niște răniți. Depinde de dvs. să decideți dacă lucrurile mai frumoase de făcut este să fie mai simplă despre motivul pentru care continuați să spuneți "Nu" de fiecare dată când vă invită să faceți ceva.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 10
    5. Face scuze dacă aveți nevoie. Dacă într-adevăr nu doriți să spuneți personalului adevărul, deflectați invitațiile cu scuze. Spune că ești ocupat, ai rude în oraș, ai prea multă temă și așa mai departe. Acest lucru ar putea fi văzut calea ușoară, deoarece nu este o modalitate foarte cinstită de a se comporta spre cineva care a fost prieten. Cu toate acestea, dacă aveți un motiv bun pentru a pune capăt prieteniei și, într-adevăr, nu doriți să vă ocupați de o confruntare, scuze sunt destul de eficiente.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 11
    6. Lăsați treptat prietenia să se oprească. Cel mai bun scenariu de caz, persoana prinde pe faptul că te-ai mutat de la prietenie și decide să-ți dai drumul. Cu toate acestea, dacă fostul prieten vă întreabă ce se întâmplă, poate doriți să-i dați o explicație. Fiți pregătiți pentru această reacție, deoarece ar putea fi cazul în care vrei să spui mai mult pentru fostul tău prieten decât el sau ea înseamnă pentru tine.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 12
    7. Luați în considerare tratamentul tăcut pentru o prietenie abuzivă. Dacă persoana pe care doriți să o despărțiți a fost abuzivă fizic sau emoțional sau manipulativă, nu datorați acelei persoane - chiar și politețea. Opriți doar contactul, neprietenul persoanei din conturile dvs. de social media și evitați să vedeți persoana când nu trebuie.
  • Dacă încercați să aveți o conversație cu persoana despre el, el sau ea poate ajunge să vă facă să vă simțiți tu sunt cel care a făcut ceva greșit. Nu vă înfășurați în acea dramă. Dacă știi că persoana va face lucrurile greu pentru tine, tocmai ai tăiat-o de la rece curcan.
  • Metoda 3 din 3:
    Manipularea după aceea
    1. Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 13
    1. Să se ocupe de emoțiile fostului dvs. prieten. Fiind dumping nu este ușor, indiferent dacă meritați sau nu. Fi pregătit pentru ca prietenul tău să plângă, cerți să fiți din nou prieteni sau chiar să vă supărați. Erați destul de puternici pentru a vă distruge cu prietenul dvs. și sunteți suficient de puternic pentru a vă ocupa de urma. Încercați să nu vă lăsați să vă înfășurați în emoțiile persoanei. Amintiți-vă să vă lipiți de limitele dvs. și să întrerupeți toate contactele dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 14
    2. Feriți-vă de comportamentul pasiv-agresiv. Uneori, un fost prieten va încerca să-ți facă viața mai greu în moduri mici, pasive agresive. Acest lucru este valabil mai ales dacă mergeți la școală împreună sau lucrați în același loc și trebuie să vă vedeți frecvent. Persoana ar putea încerca să-ți transforme pe alții împotriva ta, să răspândească bârfa despre tine sau să te faci să arăți rău într-un fel. Rămâneți puternic și realizați că, dacă cineva se comportă atât de oribil, decizia dvs. de a pune capăt prieteniei a fost corectă.
  • Dacă comportamentul escaladează de la pasiv-agresiv la agresiv, este posibil să fie nevoie să luați măsuri suplimentare. Discutați cu profesorii sau supraveghetorii dvs. dacă se întâmplă la locul de muncă sau la școală. Vedeți dacă puteți furniza dovezi că sunteți vizați.
  • Este posibil să aveți și opțiuni legale. Dacă persoana nu vă va lăsa în pace și comportamentul său constituie hărțuire, poate doriți Fișier o comandă de restrângere.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 15
    3. Realizați acest lucru ar putea afecta și alte prietenii. Ruperea cu un prieten afectează adesea persoanele pe care le-am știut amândoi. Dacă ați fi ambele părți din același grup mai mare prieten, lucrurile ar putea fi destul de ciudate pentru o vreme. Sperăm că ceilalți prieteni nu vor lua parte, dar dacă o fac, știi cine sunt prietenii tăi adevărați.
  • Imagine intitulată Break up cu prietenul tău Pasul 16
    4. Ai grijă de tine. Probabil că veți simți un sentiment de libertate după ce vă rupeți cu un prieten rău. Chiar și așa, despărțirile sunt adesea dure. Este dificil de emoțional să lăsați pe cineva în jos și consecințele pot dura mult mai mult decât se aștepta. După ce prietenia este oficial, faceți un punct de petrecere a timpului cu oamenii care vă fac să vă simțiți bine. Înconjurați-vă cu cei dragi și încercați să puneți vechea prietenie din mintea voastră.
  • De asemenea, vă puteți simți surprinzător de trist pentru a pierde părțile bune ale prieteniei cu persoana cu care te-ai despărțit. La urma urmei, ai fost prieteni pentru un motiv, chiar dacă relația ta a transformat în cele din urmă rău. Tristețea este total normală în această situație.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ardeți-vă cu atenție podurile. Poate fi foarte greu să reporniți o prietenie, deci asigurați-vă că doriți să puneți lucrurile dacă aceasta este calea pe care o alegeți.
  • Dacă vă despărțiți prietenia cu cineva și vă simțiți trist, este în regulă, lăsați emoțiile. Nu vă fie frică să arătați cum vă simțiți. Este perfect natural.
  • Nu spuneți-o într-un mod nepoliticos, deoarece acea persoană are și sentimente.
  • Nu vă simțiți rău dacă prietenul tău nu a fost un bun prieten. Nu e vina ta.
  • Amintiți-vă că toate relațiile sunt situații de voluntariat.Nu vi se cere să continuați orice relaţie.
  • Fii ferm cu ceea ce spui pentru a evita confuzia.
  • Când îi spui acelei persoane cum te simți, va fi dureros după descompunere, dar face lucruri care te fac fericit. În cele din urmă, veți face un nou prieten nou.
  • Întrebați sfatul membrilor familiei sau al altor prieteni, în special a persoanelor care cunosc prietenul dvs. bine și pot fi capabili să adauge o perspectivă suplimentară asupra situației dvs. Acestea vă pot oferi ajutor pentru setarea dvs. individuală.
  • Fii foarte atent dacă amândoi aveți prieteni reciproci, el / ea ar putea să-ți facă rău prietenilor tăi. Fii deosebit de atenți dacă ești adult și ești la locul de muncă cu persoana. El / ea poate vorbi rău despre tine la cineva cu autoritate superioară decât tine.
  • Prietenii reciproci pot simți nevoia de a alege laturile, așa că fiți pregătiți să discutați sentimentele dvs. sau, eventual, pierdeți alți prieteni.
  • Cea mai importantă parte a oricărei relații este schimbul de energie. Dacă cineva vă lasă să vă simțiți drenați sau incomod și puteți scăpa, vă rugăm să faceți. Dați-vă energia pe care ați oferit-o pe cealaltă și veți începe să vă simțiți mai bine!
  • Dacă se întorc la tine doresc să fie prieteni, spune politicos nu. Te-ai despărțit de acea persoană pentru un motiv. Vă veți răni mai mult pe sine, când trebuie să vă reîncărcați cu ei.
  • Rămâneți calm și nu vă răzbunați pe ei sau nu continuați să vă certați cu ei.
  • Nu vă despărțiți de un prieten care vrea cu adevărat să rămână cu tine, pentru că poate, este prietenul potrivit pentru tine, și pur și simplu ai pierdut șansa de a avea un adevărat prieten. Alegeți acei oameni pe care doriți să vă despărțiți.
  • Trimiteți o scrisoare sau un e-mail dacă nu vă simțiți confortabil cu o conversație față-în-față.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil cu prietenul dvs. pe cont propriu, consultați un consilier școlar sau mediator de la egal pe egal, care poate fi un terț neutru care să ajute la conversație.
  • S-ar putea să vă simțiți vinovați, dar dacă știți că ați luat decizia potrivită pentru dvs., stați prin ea.
  • Dacă motivele dvs. sunt superficiale, cum ar fi dorința de a deveni populare, nu o faceți, este într-adevăr egoistă.
  • Prietenul tău va încerca probabil să te facă să te simți rău și să crezi că e tot vina ta.Dacă știi adânc în jos că nu ai făcut nimic rău, atunci el încearcă doar să te manipuleze. Rămâneți puternici și curajoși.
  • Pentru a evita hassle-ul ultimei, neobișnuit pe orice mass-media socială în care alți oameni de partea lor vă pot ajuta să vă aruncați proporția.
  • Nu cădeți în îndoială de sine. Dacă ex-prietenul dvs. încearcă să vă facă să vă simțiți vinovați sau încearcă să vă manipulați să vă simțiți rău, încercați cel mai bine să nu le credeți. Consultați pe cineva în care aveți încredere dacă doriți reasigurarea că nu sunteți în greșeală.
  • Stai pe poziții. Dacă prietenul dvs. vă întreabă de ce vă rupeți cu ei, nu faceți un motiv. Stați firmă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar