Cum să ierți pe cineva

Iertarea pe cineva care a rănit sau a trădat că sunteți unul dintre cele mai grele lucruri pe care le veți face vreodată. Cu toate acestea, învățarea modului de iertare este necesar dacă doriți să vă reconstruiți relația cu cineva sau să uitați de trecut și să vă deplasați cu viața voastră. Prin ocuparea emoțiilor negative și confruntarea cu persoana care vă rănește, puteți începe să vă deplasați cu viața voastră.

Pași

Partea 1 din 3:
Care se ocupă de emoțiile negative
  1. Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 1
1. Realizați că furia ar putea deveni dăunătoare. Iertorând pe cineva care te-a făcut greșit, poate fi o pastilă amară de a înghiți. Prima dvs. reacție este probabil să vă mențineți la mânia dvs. Andblame Persoana care ți-a provocat durere. În timp ce acest lucru este natural, ținându-vă pentru a răni și mânia vă provoacă mai multă durere decât persoana pe care furia dvs. este îndreptată spre. Din acest motiv, este necesar să iertăm - nu pentru cealaltă persoană, ci pentru tine însuți.
  • Ținând o pradă poate strica relațiile viitoare cu alte persoane, provoacă depresie sau resentimente și vă poate izola de la alții.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 2
    2. Alegeți să iertați. Iertarea necesită decizia conștientă și activă de a renunța la negativitate și de a încerca să se deplaseze cu viața. Nu vine în mod natural sau ușor. Iertarea este ceva ce trebuie să lucrați.
  • Adesea, oamenii susțin că ei "nu poti" Iartă-i pe persoana care le-a greșit. Ei cred că este imposibil ca ei să treacă peste sentimentele lor de rănire și de trădare. Cu toate acestea, ceea ce oamenii nu reușesc să-și dea seama este că iertarea este o alegere. Când alegeți să iertați oameni care vă rănesc, persoana care va beneficia cel mai mult de această decizie este.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 3
    3. Eliberați-vă mânia. Lăsați toate emoțiile negative pe care le porniți spre cealaltă persoană. Permiteți-vă să plângi, loviți o pungă de perforare, intrați în natură și țipați, sau orice vă oferă o priză pentru toate aceste sentimente rele. Dacă nu, ei vor fi uimiți și vă vor provoca dureri suplimentare.
  • Amintiți-vă, nu faceți acest lucru pentru a ușura conștiința celeilalte persoane sau pentru a-și îndeplini acțiunile. Faceți acest lucru pentru a vă permite să vă vindecați și să mergeți mai departe.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 4
    4. Mențineți perspectiva. Încercați să obțineți o perspectivă luând un pas înapoi și vizualizarea situației din punct de vedere obiectiv. Cealaltă persoană încearcă să te rănească intenționat? Au existat circumstanțe dincolo de controlul său? A încercat să-și ceară scuze și de a face lucrurile cu tine? Încercați să luați totul în considerare și să analizați calm situația. Dacă puteți încerca să înțelegeți de ce și cum a apărut situația în primul rând, va fi mai ușor să iertați.
  • Sincer întrebați cât de des ați greșit pe cineva și ați fost iertat. Amintiți-vă ce simțiți și cât de mulțumit și recunoscător ați simțit când cealaltă persoană vă ierta. Uneori vă ajută să vă amintiți că suntem la fel de predispuși la rănirea altora.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 5
    5. Vorbeste cu cineva. Vorbind cu cineva în care aveți încredere vă va ajuta să vă procesați emoțiile și să câștigați o perspectivă imparțială. Doar obținerea totul de pe piept vă poate ajuta să vă simțiți ca o greutate a fost ridicată. Un prieten, un membru al familiei sau un terapeut poate împrumuta o ureche simpatică sau un umăr să plângă.
  • În timp ce s-ar putea să fiți tentați să discutați cu persoana cu care aveți probleme să iertați, așteptați până când vă aflați într-un loc liniștit și ați luat în considerare complet sentimentele voastre. Acest lucru vă va împiedica să plecați asupra persoanei și deteriorarea relației.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 6
    6. Găsiți o modalitate pozitivă de a vă exprima. Acest lucru vă va ajuta să eliberați emoții negative distructive și să lucrați prin problemele dvs. Încercați să păstrați un jurnal sau să scrieți scrisori, folosind metode creative cum ar fi pictura și poezia, ascultarea sau scrierea muzicii, rularea sau dansul. Faceți lucruri care vă ajută să vă ușurați tensiunea și să vă faceți să vă simțiți bine.
  • Care vă confruntă pozitiv cu emoțiile dvs. vă va face mai conștienți de problemele de care aveți nevoie pentru a vă confrunta. Aceasta este esențială recunoașterea și tratarea emoțiilor negative, mai degrabă decât să le ignorați pur și simplu.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 7
    7. Uită-te la alții pentru inspirație. Citiți sau ascultați povestiri ale altora care au exercitat iertare, în cele mai dificile circumstanțe decât ale tale. Ei pot fi lideri spirituali, terapeuți, membri ai familiei sau pur și simplu oameni care au scris despre experiențele lor. Acestea vă pot oferi speranță și determinare.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 8
    8. Dă-i timp. Iertarea nu vine cu clicul degetelor tale. Aceasta necesită auto-control, determinare, compasiune și, mai presus de toate, timpul. Este ceva ce poate fi lucrat spre, puțin câte puțin, în fiecare zi. Amintiți-vă, nimeni nu vine la sfârșitul vieții și crede "Ar fi trebuit să rămân supărat mai mult timp." În cele din urmă, dragostea, empatia și iertarea sunt ceea ce conteaza cel mai mult.
  • Nu există o fereastră optimă de timp pentru iertarea pe cineva. S-ar putea să vă aflați că țineți-vă pe o pradă de ani de zile, apoi realizând că trebuie să vă întâlniți cu acea persoană. Ascultați instinctul.
  • Partea 2 din 3:
    Confruntarea cu persoana care te-a rănit
    1. Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 9
    1. Nu vă grăbiți nici o concluzie. Este important să nu faceți niciun judecător cutanat atunci când se ocupă de persoana care vă rănește. Dacă reacționați prea repede, puteți spune sau face ceva ce veți regreta. Ia ceva timp pentru a procesa ceea ce tocmai ați învățat și aduna mai multe informații înainte de a acționa asupra ei.
    • Fie că este vorba de un partener sau un membru al familiei care te-a rănit, nu reacționează drastic. Gândiți-vă la istoria dvs. cu el și dacă aceasta a fost o infracțiune de o dată sau un obicei. Asigurați-vă că vă gândiți calm și rațional înainte de a spune ceva ce nu puteți să vă luați înapoi sau să-l tăiați din viața voastră cu totul.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 10
    2. Cereți să vă întâlniți cu persoana care vă rănește. Cereți să vă întâlniți undeva privată. Spune clar că acest lucru nu înseamnă neapărat că lucrurile se vor întoarce la normal între voi doi, dar că sunteți dispus să-l auziți înainte de a avansa înainte. Spune-i că sunteți dispus să ascultați partea lor a povestii.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 11
    3. Ascultați partea lui a povestii.Când ascultați povestea celeilalte persoane, încercați să vă așezați înapoi și să-l lăsați să vorbească. Nu întrerupeți sau contraziceți-l. Dacă relația dvs. cu această persoană este ceea ce este în joc, cel puțin puteți face este să-l auziți.
  • La fel de clar, deoarece situația vă poate părea, trebuie să luați întotdeauna ocazia să auziți partea celuilalt a povestii. S-ar putea să fiți surprins de ceea ce învățați și dacă altceva nu vă va permite să luați o decizie în cunoștință de cauză despre ce să faceți în continuare.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 12
    4. Au compasiune. Încercați să fiți compasiune atunci când vă ocupați de persoana care vă rănește. Puneți-vă în pantofii săi și întrebați-vă ce ați fi făcut într-o situație similară. Ați fi acționat diferit?
  • Încercați să înțelegeți ce au fost motivele sau intențiile celeilalte persoane. A încercat în mod deliberat să te rănească? A avut interesele tale cele mai bune la inimă? Sau a fost pur și simplu neglijent?
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 13
    5. Nu ardeți podurile. Când vorbim cu persoana care te-a rănit, nu spune sau nu face nimic nu poți să te întorci. Lansarea furioasă și aruncarea insultelor și acuzațiilor la cealaltă persoană se poate simți bine la acea vreme, dar nu va ajuta situația pe termen lung. Este contraproductivă și vă poate ruina relația pentru totdeauna.
  • Rămâi calm când se confruntă cu persoana care te-a rănit. Evitați frazele de acuzare atunci când se adresează celeilalte persoane. În loc să spui "M-ai făcut să mă simt ca..." Spune "ma simt ca..." Respirați profund și dacă spun ceva care vă provoacă, încercați să numărați la zece înainte de a răspunde.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 14
    6. Spune-i cum simți. Odată ce ați avut timp să vă răciți și să gândiți lucrurile, explicați-i clar, într-o manieră calmă și măsurată, cum v-au rănit acțiunile și cum v-au făcut să vă simțiți. Acest lucru este vital, altfel veți bloca sentimente de mânie și resentimente față de cealaltă persoană, făcând adevărata iertare imposibilă. Lasă-l să știe cum ți-a afectat relația, mai ales dacă este una romantică.
  • Odată ce ți-ai exprimat sentimentele în mod clar și cu atenție, este important să continuați. Dacă ați decis să iertați această persoană pentru acțiunile sale, nu puteți aduce rănirea din trecut de fiecare dată când aveți un argument sau țineți-l peste cap.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 15
    7. Nu încercați să obțineți nici măcar. Când lucrați spre iertare, este important să renunțați la noțiunea de a obține chiar sau de a se răzbuna asupra persoanei care te-a rănit. Încercarea de a obține chiar va duce doar la mai mulți oameni răniți, inclusiv dvs. Trebuie să fii persoana mai mare, să încerci să ierți și să mergi mai departe. În schimb, lucrați pentru a reconstrui încrederea și relația dvs. Acest lucru este deosebit de important dacă conflictul este între o rudă. Veți dori să rezolvați orice tensiune de familie, deoarece probabil veți interacționa cu el pentru o lungă perioadă de timp.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. ți-a înșelat, nu veți rezolva nimic prin înșelăciune asupra lui în schimb. Veți provoca mai multă durere și resentimente. Două greșeli nu fac un drept. Iertarea ta nu va conta mult dacă vine doar după ce ți-ai răzbunat.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 16
    8. Lasă-l să știe că îl ierți. Dacă a cerut iertare, el va fi recunoscător și ușurat că puteți lucra pentru a vă reconstrui relația. Dacă nu a cerut-o, cel puțin puteți obține dacă în piept și mergeți mai departe cu viața voastră.
  • Amintiți-vă că iertarea unei persoane nu înseamnă neapărat că lucrurile se vor întoarce la normal între voi. Dacă simți că s-ar fi rănit de prea multe ori sau nu crezi că poți avea încredere în el, e în regulă. Doar face acest lucru clar pentru el, de asemenea. Acest lucru poate părea mai ușor într-o relație romantică care se încheie, deoarece cel mai probabil nu vă va vedea foarte mult. Este mai greu de făcut într-o situație familială, deoarece vă veți întâlni în mod regulat.
  • Partea 3 din 3:
    Inainta
    1. Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 17
    1. Aflați ce vreți. Este important să înțelegeți că, chiar dacă iertați persoana, nu aveți nevoie să-l lăsați înapoi în viața voastră. Decideți dacă doriți să reconstruiți o relație cu el sau să-l lăsați să plece. Pentru aceasta, trebuie să vă gândiți mult și greu despre relația dvs. Merită reconstruit? Este probabil să te rănească din nou dacă l-ai lăsat înapoi?
    • În unele situații, cum ar fi o relație abuzivă sau o relație în care partenerul dvs. a înșelat de mai multe ori, este mai sigur și mai sănătos pentru a reduce persoana din viața ta pentru totdeauna. Meriti mai bine.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 18
    2. Concentrați-vă asupra viitorului. Odată ce ați luat decizia de a ierta, trebuie să uitați de trecut și să vă concentrați asupra viitorului. Dacă decideți că relația merită reconstrucție, atunci puteți începe încet să mergeți mai departe. Lăsați persoana să știe că, deși vă rănesc, încă îl iubiți și îl doriți în viața voastră.
  • Dacă continuați să locuiți asupra durerilor din trecut, nu veți putea niciodată să iertați cu adevărat sau să mergeți mai departe. Uită-te pe partea strălucitoare și vezi această situație ca o oportunitate de a face un nou început. Ar putea fi exact ceea ce are nevoie relația dvs.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 19
    3. Reconstrui încrederea. Odată ce ați fost rănit, poate fi dificil să reconstruiți încrederea. Cu toate acestea, este important să învățați să aveți încredere în tine însuți - judecata și capacitatea dvs. de a lua decizii bine informate. Apoi puteți lucra pentru a reconstrui încrederea cu cealaltă persoană.
  • Faceți un angajament de a fi complet deschis și cinstit unul cu celălalt despre tot. Ia-o într-o zi la un moment dat. Trustul nu poate fi câștigat peste noapte. Aveți nevoie de cealaltă persoană pentru a vă recâștiga încrederea.
  • Imaginea intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 20
    4. Face o listă de pozitive. Încercați să priviți pe partea strălucitoare, făcând o listă a lucrurilor pozitive pe care le puteți lua de la experiență. Acestea ar putea include: realizând amploarea capacității dvs. de a înțelege și de a ierta, câștigând lecții de viață valoroase despre încredere sau de a avea o relație mai strânsă cu persoana care te-a rănit de când ați lucrat împreună cu problemele dvs.
  • Dacă începeți să vă amintiți rănirea și durerea cealaltă persoană ți-a făcut, nu lăsa să se gândească la asta. Dacă faceți acest lucru, este posibil să trebuiască să vă revizuiți trecutul pentru răspuns. Nu te uita la asta ca un alt motiv să fii supărat. În schimb, vezi acest lucru ca o oportunitate de a vindeca.
  • Imagine intitulată Iartă-te pe cineva Pasul 21
    5. Amintiți-vă că ați făcut ceea ce trebuie. Uneori iertarea nu va însemna nimic pentru persoana pe care i-ați dat-o și uneori o relație nu poate fi rezolvată. Chiar dacă situația nu se hotărăște așa cum sperați, amintiți-vă că ați făcut ceea ce trebuie. Să ierte este o acțiune nobilă și este una pe care nu o vei regreta.
  • Amintiți-vă că iertarea este un proces. Doar spunând că iertați pe cineva nu face adevărat. Va trebui să lucrați spre ea, puțin câte puțin, în fiecare zi. Cu toate acestea, spunând că este tare vă va ajuta să stați prin decizia dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Nu recurge niciodată la violență. Va face doar lucrurile mai rău.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar